Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ömer_hayyam

Önerilen İletiler

Hz. Adem ne? :)

İlk insan. Ne? Peygamber

Tüm insanlık ondan kaldığına göre bu kelime de ondan kalmış olamaz mı?

 

Bütün gelen peygamberler "Allah"ı tanıtmışsa, Araplar kelimeyi oradan aşırmış olamaz mı? :)

 

Araplar Allah'a "Ellah" der. "Ellah" El-İlah'tan gelmiş olabilir diyenler tam tersini neden düşünmüyor...

 

Ayrıca bu konuda İslami sitelerde de cevaplar var onları da okuyun, çok ayrıntılıydı ben alamadım hepsini..

 

"Ay tanrısı Arkeolojik bulgularda “Sin” olarak geçer. Allah (el-ilah) kelimesinin ay tanrısı olduğu iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt yoktur. Buna rağmen bu tarz iddialarda birkaç resim koyup altına böyle bir yorum yazarak Ay tanrısının Allah olduğunu iddia ederler."

 

-http://www.islamustundur.com/ALLAHkelimesi.html-

-http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?id=23113&s=show_qna-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...

BİLİNMELİDİR Kİ; ALLAH, "EL-LAH" VE "EL-LOHİM" İSMİNDEN TÜREMİŞTİR VE BU DA YAHUDİLERİN (EL-LOHİM) VE DAHA SONRA DA ARAPLARIN (EL-LAH) EN BÜYÜK PUTLARIDIR VE DİĞER ADI DA TAVAF EDİLEN "KABE" DİR. AYRICA KABE'NİN İÇİNDE, DİĞER PUTLAR GİZLİDİR...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Allahin kendi kendine Kuranda verdigi genel bir isimdir Allah ;

 

Allah'tan kasit; 99 tane esmanin insanlarda ve tabiatta surekli kendini ispatlarcasi kendi kendine delil olmasindan ileri gelir ..

 

 

 

''Allah putu'' tabiri iyi bir yere lafi getirip birakmis smile.png

 

 

 

 

 

ne diyor Ayette ; 

 

''Onlar Allahin kadrini hakkiyla taktir edemediler'' (mealen)

 

Yani Allahin ayetlerinden ve isimlerinden meydana gelmis kainati oylesine bir oldu bittiye getirilmis bos bi mesele sandilar !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

Asıl konulardan biri de şu ki, kuran'da putları test etmek için önerilen yöntemi diğer putlarla birlikte allah da geçemiyor.

 

Kuran'a göre putlara sesleneceksin, cevap vermezler. Putlardan bir şey isteyeceksin, yine vermezler. Putlara yaptığınız hiç bir eyem, karşılık bulmaz. Kuran'a göre putlar böyle test edilir ve put oldukları böylece anlaşılır. Örneğin heeey hubal! Ses yok. Sana diyorum heeeey hubal! Yine ses yok. Sana diyorum dedim hubal, bir ekmek versene! Ortada ekmek mekmek yok. Haaa, anlaşıldı, bu hubal put!

 

Peki test sırası allaha geldi. Bir de onu test edelim: Heeey allah! Ses yok. Sana diyorum heeeey allah! Yine ses yok. Sana diyorum dedim allah, bir ekmek versene! Ortada ekmek mekmek yok. Haaa, anlaşıldı, bu allah da put!

 

Şimdi bu benim kafamdan yazdığım bir hikaye değil. Doğrudan doğruya kuran'da yazan, put testi için önerilen yöntem. Yöntemi allaha uyguladık, allah da put çıktı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 7 ay sonra...

Sn ömer_hayyam ,

 

Şu ana kadar Allah putunu duymamıştım. Kabedeki 3 büyük putu bilirdim. Lat , Menat , Uzza.

 

Allah putunun olduğu fikri ilginç.

 

Bu bilgiye nasıl ulaşabilirim. Yardımcı olmanızı rica edeceğim.

 

Bide Kabdeki Karataş size göre neyi ifade ediyor.

 

Neden onun etrafında dönüyorlar ve ellemeye çalışıyorlar.

 

Saygılar.

gerçekten kabede allah denen bir put vardır. yoksa islam öncesi bir insanın adı abdullah yanı allahın kulu olamazdı.  kabede KİBELE heykeli yani kibele putu da vardı unutmayın. 360 puttan  kaçının adı geçiyor. 

evet islam öncesi  en buyuk tanrı  olarak allah bilinirdi.  bazıları ise onu tek tanrı olarak öne suruyordu HZ Muhammed de bu inanısta bir sülaleden geliyordu. mevzu aaa allah varmıs artık muslumanız mevzuu degildi o zamanlarda.  tanrıdan bol bir sey yoktu ve tektanrı zaten 3 bin yıldır biliniyordu. mesele dinin temel kurallarının kabulu üzerinde ki ihtilafti. daha da çok  alt sınıf ust sınıf tartısması ki daha hz muhammed öldügü gün kavga çıkmasının sebebi de buydu. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Tanrıyı teke indiren dinler aslında çok ciddi bir değişiklik yapmamışlardır. Çok tanrılı dinlerde de irili ufaklı bir sürü tanrı vardı ama bir tane hepsinden güçlü baş tanrı vardı. 

İşte tanrıyı teke indiren dinler sadece bu en güçlü tanrıyı tek bırakıp diğerlerini yok etmiş değillerdir aslında. Sadece melek, şeytan, cin gibi kadrolara atamışlardır. Örneğin İsrafil meleği doğa olaylarından sorumludur inancı ne demek, İsrafil de bir alt tanrı demek aslında. Değişen bir şey yok. Ya da Azrail ölümlerden sorumlu melektir demek de o da bir alt tanrıdır demektir. Değişen de gelişen de hiç bir fikir yok!

Din bir gelişme aracı değildir. Din bir dogmatik inançlara saplanıp kalma, ilerleyememe, geri kalma aracıdır.

Örneğin Kuran'da Cebrail kastedilerek "zi kuvvetin inde zil arşi mekin" yazar. Bu, sağlam arş (taht) ın sahibi olan (Allah kastediliyor) ın yanında kuvvet sahibi olan demektir. E hani "la havle vela kuvvete illa billah idi ne oldu? Yani güç ve kuvvet allaha mahsustu? Bu nasıl kuvvet sahibi diye böyle övüldü? Allah indinde kuvvet sahibiyse bu bir alt tanrıdır demektir.

Kuran'da cinlere fazla güç ataması yapılmamakla beraber ifrit adı altında güçlü cinler varsayılarak yine küçük çaplı alt tanrılar yaratma yoluna gidilmiştir. Kısacası ilk dinlerden son dine kadar önemli bir gelişme kaydedilememiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran'daki alt tanrı sorunları bunlarla da bitmez. 

İsa'ya atfedilen aşırı mucizelerin başka hiç bir peygambere atanmayışı da ciddi bir sorun oluşturur. Kuran'a göre İsa ölüleri diriltmekte, gökten sofra indirmekte, çamurdan bir kuş yapıp üfleyip canlandırmaktadır!

Bu mucizelerin başka hiç bir peygamber hakkında iddia edilmemesi çok acayip! Babasız dünyaya gelme de böyle! İsa'ya mahsus! Bu kadar aşırı ayrıcalık çok dikkat çekiyor! İsa'yı da bir alt tanrı yapıyor bunlar. 

İfritler hakkında da ne olacak canım, insanın haltercisi olur da cinin güçlüsü olmaz mı diye geçiştirme yapmak mümkün değil. Çünkü Kuran'a göre bu ifrit bir eşyayı uzak yerden yerinden kalkmadan getirebilmekte! Bu da aşırı bir güç iddiası! Bu da bir alt tanrı gücü atamasıdır. Böyle atamalar kabul edilemez yani, Bunlar basbayağı kendince epeyce güçlü alt tanrı iddialarıdır.

Görüldüğü gibi tanrıları teke indirmenin hiç bir anlamı olmamıştır İslam'da. Alt tanrıları tanrı kadrosundan azledip melek ifrit peygamber şeytan filan kadrolarına atamakla olmuyor! Bunlara aşırı güçler atfettiğin zaman yine alt tanrılar oluyorlar, değişen bir şey yok ki? Çok tanrılı dinlerde de baş tanrının emrinde çalışan alt tanrıların güçleri böyle yani, ne değişti de?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih ‎8‎.‎03‎.‎2017 at 12:31 , Misafir fikirci dedi:

mesele dinin temel kurallarının kabulu üzerinde ki ihtilafti.

Öyle. Yahudi dini çok katı bir şeriata sahipti. Sürekli kurban kesilmesi vardı, deve de haramdı, tavşan da... İçyağı bile haramdı! Bu ancak tanrıya sunulurdu. Sunma şekli yakarak dumanının göğe yükselmesi şeklindeydi. Tapınaklara kadınların girmesi kesinlikle yasaktı. Kadınlar zina suçlamasıyla taşlanarak öldürülürdü. Ki Yahudilerin de tanrıyı teke indirme fikrini Mısır firavunu Akhenaton'dan aldıkları kabul edilir. 

Bu çok katı ve saçma şeriatı değiştirme zamanının geldiği düşünülünce Hristiyan dini ortaya atıldı. Şarap, domuz yasağı recm kurban filan hep kaldırıldı. Kadınların tapınaklara girmesine izin verildi. 

Fakat gel zaman git zaman bu yumuşatmaların da fazla kaçtığı düşünüldü. Ama Yahudi şeriatının katılığına da tam olarak dönülmek istenmedi. Şarap, domuz tekrar haram edilip kurban yılda bir kereye indirildi, içyağını tanrı için yakmak yasaklandı. Recm Kuran'a girmedi ama uygulaması yapıldı, kadınların tapınaklara girmesi konusu da belirsiz bırakıldı. Böylece düzenlenen yeni din İslam'la Yahudi şeriatına tam bir dönüş yapılmasa da kısmen dönüldü. 

Olay böyle yani, insanların aldıkları kararlarla şekillenen bir olay din, tanrıyla filan hiç bir alakası yok. İnsanlar karar verip yeni düzenlemeler yaptılar yeni dinler yarattılar. Tanrı filan hiç bir şey göndermiş filan değil. Bunlar insanların işleri. Bu son derece açık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslam bu özelliği ile bir geri dönüştür. Hristiyan dini Yahudi dinindeki bir çok olumsuzluğu kaldırmışken, yani ileri doğru bir hamle ve gelişme iken, ki böyle olduğunu reformları da gerçekleştirerek kanıtlamıştır. İslam ise bir geriye dönüş olduğu için asla bir reform gerçekleştirememiştir. Doğasında yok yani böyle bir reform özelliği, bir geri gidiş dini, nasıl reform olacak?

Tabii tam olarak geri dönüş yapacak değil, o zaman geri Yahudi olduk biz demeleri gerekir. Bunu yapmayacaklarına göre her şeyi de aynen geriye götürmediler. Deve de haram olmasın artık canım, ne deveyi haram etmesi gibi!

Fakat İslam'ın katı şeriata bir geri dönüş olduğu İslam'ın en tipik özelliği olarak öne çıkmaktadır. Hristiyanlık yaratılarak oluşturulan gelişme durdurulmuş ve geriye dönüş yapılmıştır. Bu geri dönüş yapılmış olmasa Hristiyanlıkta daha erken ve daha etkin bir reform yapılabilirdi belki.

İslam'ın dinin geriye gitmesi ve din savaşlarının yeniden kızışması ile sonuçlanan bir geriye gidiş olduğunu söylemek tarihsel bir tespit olacaktır ve çok da doğrudur. İslam ortaya atılmasa belki Ortaçağ karanlığı o kadar yoğun çökmeyecekti insanlığın üzerine, daha çabuk atlatılacaktı. Bu geri gidiş insanlığa çok zaman kaybettirmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.