Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tevrat, İncil , Kuran ve bilim Zeus'u ispatlıyor.


Notamatik

Önerilen İletiler

Tevrat, İncil , Kuran ve bilim Zeus'u ispatlıyor:

 

 

Tevrat / Eski antlaşma / Yaradılış:

 

1 Başlangıçta Zeus göğü ve yeri yarattı.

2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Zeus'un Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.

3 Zeus, "Işık olsun" diye buyurdu ve ışık oldu.

4 Zeus ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı.

5 Işığa "Gündüz", karanlığa "Gece" adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu.

6 Zeus, "Suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın" diye buyurdu.

7 Ve öyle oldu. Zeus gökkubbeyi yarattı. Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı.

8 Zeus kubbeye "Gök" adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu.

 

 

--------------------------------

 

İncil:

 

"Fânî olan yiyecek için değil, ebedî hayata bâkî olan yiyecek için çalışın; onu size İnsanoğlu verecektir; çünkü Baba Zeus, ona mührünü basmıştır." Ve İsa'ya dediler: "Zeus'un işlerini işlemek için biz ne yapalım"" İsa cevap verdi: "Zeus'un işi şudur: O'nun gönderdiği adama îmân edesiniz.? (Yuhanna, 6 /27-29.)

"Artık sizinle çok şeyler konuşmayacağım; çünkü bu dünyanın reisi geliyor ve bende onun hiçbir şeyi yoktur." (Yuhanna, 14/30.)

 

 

--------------------------------

 

Kuran:

Bakara/2:

Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Zeus'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.

 

Bakara/174:

Zeus'un indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Zeus onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.40

 

Âl-i İmrân/138:

Bu (Kur'an), insanlar için bir açıklama, Zeus'a karşı gelmekten sakınanlar için bir hidayet ve bir öğüttür.

 

--------------------------------

 

Bilim:

ISAAC NEWTON (1642-1727):

"Bizler Zeus'a muhtaç, aciz kullar olarak, kendi aklımıza göre Zeus'un aklının büyüklüğünü ve yüceliğini görmeli ve O'na teslim olmalıyız."

 

Dr. Allan Sandage:

Günümüzün en tanınmış gök bilimcisi olan Dr. Allan Sandage, sonradan dini kabul eden bir bilim adamıdır. 1998 yılında "Bilim Zeus'u Buluyor" kapak konulu Newsweek dergisine verdiği röportajda Sandage, dini kabul etmesini şöyle açıklıyordu:

 

"Beni bu sonuca götüren, dünyanın bilimle anlaşılamayacak kadar karmaşık olmasıydı. Varoluşun sırrını anlayabilmem ancak imanla mümkün."

 

 

Saygılar, sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

******

 

Ekleyecek şey : Ben anlatmaktan bıkmıyorum. İlk insan Hz. Adem ile İslam şeriati başladı. Ve son peygamber Hz.Muhammed ile son buldu. Zeten Yunan mitolojisi dediğiniz devre de bu iki devre arasındadır. Dolayısıyla Tanrı kavramı insanlarda hep vardır. Çok tanrıcılık kavramı sonradan ortaya çıkmıştır. Zaten İncil metinlerinin ibranice değil de grekçe olması bunlardan etkilendiğini gösterir. Kur'an ayetlerinde yine bir çelişki göremedim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

******

Ekleyecek şey : Ben anlatmaktan bıkmıyorum. İlk insan Hz. Adem ile İslam şeriati başladı. Ve son peygamber Hz.Muhammed ile son buldu. Zeten Yunan mitolojisi dediğiniz devre de bu iki devre arasındadır. Dolayısıyla Tanrı kavramı insanlarda hep vardır. Çok tanrıcılık kavramı sonradan ortaya çıkmıştır. Zaten İncil metinlerinin ibranice değil de grekçe olması bunlardan etkilendiğini gösterir. Kur'an ayetlerinde yine bir çelişki göremedim.

 

İlk konusundaki düşünceleriniz sadece size aittir.

 

Değil ispatını soracağım ama siz; "Kur'an-da öyle yazıyor." diyeceksiniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlk konusundaki düşünceleriniz sadece size aittir.

 

Değil ispatını soracağım ama siz; "Kur'an-da öyle yazıyor." diyeceksiniz...

 

Doğal olarak Kur'an ışığında anlatacağım. Materyalist değil Metafizik felsefe'nin yandaşıyım çünkü.

 

İnsanı çamurdan oluşan bir özden yarattık.

23 Müminun Suresi 12

 

O yarattığı her şeyi güzel yaratmıştır. Ve insanın yaratılışına çamurdan başlamıştır.

32 Secde Suresi 7

 

Sizi topraktan yaratması O'nun delillerindendir...

30Rum Suresi 20

 

Ve O sudan bir insan yarattı ve ona soy sop verdi. Efendin her şeye gücü yetendir.

25 Furkan Suresi 54

 

48_2.jpg

 

48_1.jpg

 

Kuran, insan yaratılırken kullanılan ham maddelerin toprak ve su olduğunu ortaya koymaktadır. Kuran, bazen bu ham maddeleri ayrı ayrı vurgulamakta, bazen de insanın çamurdan yaratıldığını söyleyip toprak ve suyun bileşiminden insanın yaratıldığını açıklamaktadır.

 

İnsanın topraktan yaratılması üzerine çok spekülasyonlar yapılmıştır. Biyoloji ve kimya gibi bilimlerin ilerlemesiyle; hem toprağın, hem de insan vücudunun analitik incelemesi yapıldı. Bu incelemeler sonucunda insan vücudunun içerdiği maddeler ile toprağın içerdiği maddelerin tamamen aynı olduğu anlaşıldı. Bu maddeler alüminyum, demir, kalsiyum, oksijen, silikon, sodyum, potasyum, magnezyum, hidrojen, klor, iyot, manganez, kurşun, fosfor, bakır, gümüş, karbon, çinko, kükürt ve azottur. Amerika'daki bir kimya bürosunun yaptığı analize göre insan vücudunun %65'i oksijen, %18'i karbon, %10'u hidrojen, %3'ü azot, %1.5'u kalsiyum, %1'i fosfor, geri kalanı da diğer elementlerdir. Yaratılış denilen Allah'ın muhteşem sanatı işte bu cansız, şuursuz atomları belli bir şekilde birleştirip insanı meydana getirmektedir. Bu maddeler sırf ham madde olarak çok düşük değerlere alıcı bulmaktadır. Oranlarını verdiğimiz temel maddelerin New York Borsasındaki değeri 4.5 Dolar'dır. Evet, tam tamına 4.5 Dolar. İşte insanın temel malzemesinin fiyatı. Allah 4.5 Dolar'lık malzemeden insan mucizesini yaratmaktadır. Görülüyor ki beceri, bu 4.5 Dolar'lık malzemede değildir. Bütün övgü, bu ham maddeleri de, bu ham maddelerden insanı da yaratan Allah'adır.

 

Övgü Alemlerin Efendisi Allah içindir.

1 Fatiha Suresi 2

 

TOPRAĞIN ÖZÜ

Müminun Suresi 12. ayette dendiği gibi insan bir “özden” yaratılmıştır. Allah topraktaki elementleri, çok ince bir şekilde ayarlayarak insanı yaratmıştır. İnsan vücudunda gerekli her element belli değer aralıklarında var olabilmektedir. Bu değer aralığından sapmalar olduğunda hastalıklar, ölümler ortaya çıkabilir. Vücutta baştan bu maddeler dengeli bir şekilde dağıtıldıkları gibi, vücut sonradan bu maddeleri dengeli bir şekilde kullanacak, fazlalıkları dışarı atacak biçimde de yaratılmıştır. İnsan vücudunda yaklaşık 2 kg kalsiyum vardır. Eğer bu kalsiyum azalırsa bir elmayı ısırmamız dişlerimizin parçalanmasıyla sonuçlanabilir. Vücudumuzun 120 gr kadar potasyuma ihtiyacı vardır. Bu maddenin eksikliği kas ağrıları, kramplar, yorgunluk, bağırsak rahatsızlıkları, kalp çarpıntısı olarak kendini gösterir. çinkoya olan ihtiyacımız ise sadece 23 gr kadardır. Bu düşük miktarın eksikliği hafıza kaybı, cinsel yetersizlik, hareket gücünün azalması, koku ve tad alma duyusunun zayıflamasıyla kendini gösterir. 100 mikrogramlık selenyumun eksikliği kas zayıflığı, kalp ve damarlardaki esneme kabiliyetinin bozulmasıyla kendini gösterir...

 

Tüm bu veriler bize Allah'ın insanı topraktan rastgele yaratmadığını, aynı ayette söylendiği gibi; toprağın içindeki elementleri belli ölçüyle belirleyerek insanı toprağın belli bir özünden yarattığını göstermektedir. Görüldüğü gibi Kuran'da hiçbir kelime boşu boşuna geçmemektedir.

 

İnsan vücudundaki bu elementlerin incelikle ayarlanması Allah'ın mükemmel tasarımcılığını gözler önüne sermektedir. Secde Suresi'nde Allah'ın güzel yaratışına dikkat çekilmektedir. Gerçekten de çamur gibi basit görünümlü bir maddeden insan gibi bir eserin yaratılması Allah'ın delillerindendir. Nitekim Rum Suresi'nin 20. ayeti topraktan yaratılışın Allah'ın delillerinden biri olduğunu vurgulamaktadır.

 

SU NASIL CANLANIYOR?

... Her canlıyı sudan yarattık. Hala inanmayacaklar mı?

21 Enbiya Suresi 30

 

Allah hareket eden her canlıyı sudan yarattı.

24 Nur Suresi 45

 

Furkan Suresi'nde insanların, Enbiya ve Nur Sureleri'nde ise tüm canlıların sudan yaratıldıkları söylenmektedir. Su, biyolojik olarak yaşayan maddenin temel unsurudur. İnsan hücrelerden oluşmuştur. Hücreleri incelediğimizde % 60 ile % 80 arasında sudan oluştuğunu görürüz. Temel maddesi su olan hücre, canlı bir maddedir. Canlılığın temeli olan su olmadan canlılık mümkün değildir.

 

Suyu incelediğimizde suyun iki hidrojen ve bir oksijen atomundan meydana geldiğini görürüz. Kimyasal olarak her özelliği mükemmel ayarlanmış olan su, tamamen cansız olan, %99'u boşluk olan atomlardan oluşur. Nasıl oluyor da %99'u boşluk olan cansız atomlardan oluşan sudan yaratılan hayvanlar, insanlar canlanıyorlar? Bu noktayı iyice düşünen, becerinin cansız atomlarda değil, bu cansız atomları canlandıran Allah'ta olduğunu anlar.

 

O Allah'tır. Yaratandır, kusursuzca var edendir, biçim verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nu yüceltir. O üstündür, bilgedir.

59 Haşr Suresi 24

 

Devamı...

MENİ BİR KARIŞIMDIR : www.mucizeler.com/bolumler/49_menibirkarisimdir.htm

 

RAHİM DUVARINDA ASILI DURURKEN : www.mucizeler.com/bolumler/51_rahimduvarinda.htm

 

KEMİKLERİN OLUŞUMU VE ETLE KAPLANMALARI : www.mucizeler.com/bolumler/53_kemiklerinolusumu.htm

 

Yaratılışımızla birlikte bizle var olan deliller : www.mucizeler.com/bolumler/57_yaratilisimizlabirlikte.htm

 

''Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize" adlı kitaptan alıntıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben o masalları , hem arapçasından , hem türkçe mealinden defalarca okudum. Hatmettim.

 

Pek bişey bulamadım.

 

Tekrarlar... Tekrarlar... Yine tekrarlar.

 

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...c=75096&hl=

 

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...t=0&start=0

 

siz bunlara sadece BİR DEFA göz atın.

 

yeniden konuşalım.

 

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğal olarak Kur'an ışığında anlatacağım. Materyalist değil Metafizik felsefe'nin yandaşıyım çünkü.

İşte bu ve bunun devamındaki söylemleriniz yüzünden

Habire Bilim'den dem vurmayınız...

 

Metafizik Felsefe ile Bilim'in ulaşmaya çalıştığı gerçekler farklıdır...

Sizde Bilim'i kullanarak "Metafizik Düşüncelere" ulaşmak çabasını sergilediğinizde

Komik oluyor bu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 yıl sonra...

Tanrı ve Allah kelimelerini zeus olarak değiştirince zeus gerçek olmuyor malesef. Sizin için üzülüyorum ki kuran ve diğer kitapların ayetlerini değiştirerek paylaşım yaparan insanları saptıyorsunuz. Bu ne insan adeletine yakışır nede dini adelete. Allah sizlere doğru yolu gösteririr umarım.

 

Örnek sizin paylaşımınız: 

Zeus'un indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.40

Gerçek olan

Bakara\174: Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.