Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ATATÜRK VE MASONLARLA İLGİLİ...


derviş

Önerilen İletiler

Son zamanlarda çıkan hararetli bir tartışma konusu hakkındaki görüşleri yorumları ve bunların tarihteki olaylarla olan bağlantıları konusunda kafamı karıştıran ve maalesef bizim tarihimizin dahi aydınlatamadığı bir konu hakkında sizinde araştırmalarınız ve yorumlarınızla belki bir yerlere varabileceğimizi düşünerek bu forumu başlatmayı düşündüm ve inşallah hepimiz için faydalı olur.Kafamı karıştıran konu Cumhuriyet için verilen mücadelemiz ve sonuç olarak bu mükemmel başarının sahibi büyük atamız ve TC nin babası Ulu Önder Atatürk'ün ittihat ve terakki cemiyetinden başlayarak mason localarının kapanmasına kadar olan süreçte Atatürk'ün bu cemaatle ve insanlarıyla olan ilişkisi hala bir muammadır.Bu konuda çeşitli yorumlar okudum.Bir kısım insan Ulu Önderimizin masonlar tarafından öldürüldüğü gibi bir iddiada bulunurken ki bu bence taraflı ve objektif olmayan bi yorumdur. Bi kısım insanlarda bu cemaatin Atatürk'e yakınlığından ve hatta Ataürk'ün bu insanlardan biri olabileceği ihtimalinden bahsediyolar.İttihat ve Terakki cemiyetinin masonlar tarafından kurulduğu artık bilindik bişeydir ve bu cemiyetin Atatürk'le ilişkileri bilinmektedir.Daha sonra mason localarının Atatürk tarafınan kapatıldığıda bilinmektedir. Gene bu konu hakkında iki tür yorum var anladığım kadarı ile. 1incisi Atatürk'ün Mason localarını kapatırken ........... şeklinde bi ifade ile locaların kapatıldığı ki buda bana göre taraflı bir yorumdur çünkü laiklik ilkesini benimsemiş büyük bir lider olan Atatürk ki ''Hangi din ve mezhepten olursa olsun kendini TÜRK hisseden ve bu ülküye adayan herkes türktür'' sözüde kendisine aittir böle bir tabir kullanmaz.şunuda belirteyim ben bir yahudi ve Atatürk hayranı olarak bu yazımı yazıyorum.2inci yorum ise o zamanlar Atatürk Halk Fırkalarına ağırlık vermek istediği için bu gizli ve herşeyi kendi içinde yaşayan cemaatin kapanmasını istemiş ve kendisi bizzat mason cemiyetine bunu bildirmiştir. Ve o zamanın içişleri bakanı Şükrü Kaya kendiside bir masondur bunu bizzat kendisi resmi olarak açıklamış ve artık mason locasının halk fırkasıyla aynı amaçları güdüyor olması nedeniyle locaların resmen kapandığını açıklamıştır deniliyor.Bu konuda Objektif bakış açısına sahip olan ve konuya vakıf olan arkadaşların bilgilerini ve görüşlerini almak iserim.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şu bize ittihat ve terakki cemiyetinin masonalr tarafından kurulduğunu "bilindik" derken nasıl bilindik olduğunu yazar mısın. biz de "bilindik" birşeyi bilenlerden olalım.

 

"......." lafını nerede söylemiştir. benim anlamadığım sen önce hiç duymadığım şeyleri idda edip . sonra bu iddialar cevap veriyorsun :)

yapmaya çalıştığıni anlatmaya çalıştığın şey ne açık açık yazarmısın, rica etsem.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Bi kısım insanlarda bu cemaatin Atatürk'e yakınlığından ve hatta Ataürk'ün bu insanlardan biri olabileceği ihtimalinden bahsediyolar.İttihat ve Terakki cemiyetinin masonlar tarafından kurulduğu artık bilindik bişeydir ve bu cemiyetin Atatürk'le ilişkileri bilinmektedir.Daha sonra mason localarının Atatürk tarafınan kapatıldığıda bilinmektedir. "

 

diyosun ....

 

Atam hem bu insanlardan oluyo, hemde kapatıyo....?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İttihat ve terakki nin yemin töreni ve kullandığı tipik koğuş sistemi masonlarla ilişkilerine dair şüpheleri kuvvetlendirmiştir...

 

Çalışmaları ve bağlantıları da bir araya getirildiğinde bir çok insan bunu kabul etmiştir...

 

"Efendi"de açıklanan Sabetay gerçeğiini de unutmamak gerekir...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nasıl yani masonlar yemin töreninde kurana el mi basıyorlardı. koğuş biçimi dediğin hücre örgütlenmesi dünyaki kurulmuş bütün gizli örgütlerde hemen hemen hepsinde kullanılan yöntemdir.

 

muğlak kavramları bırakalım. nasıl yani bir çok insan kabul etmiştir.

 

ya biraz mantık sizce masonlar ingilizleri mi destekler "yani dünyada amerikadna sonra en güçlü oldukları ülke" yoksa onlara karşı savaşanları mı. Masonların tüm dünyadaki en büyük misyonları Amerika ve İngilizlerin hedeflerine hizmet etmek olmuştur. tabi Amerika için olanı 19, yy dan itibaren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burda Kuran olur;Fransa da incil...

 

Ayrıca bu adamların kimin yanında olacağı hiç belli olmaz...

 

Yeni dünya düzeni devlet üstü güçlerce kuruluyor...

 

Ve bir çok insan dünyadaki kargaşa ortamının gizli güç odaklarının faaliyetlerinden kaynaklandığını kabul ediyor...

 

Kimisi bu güçleri petrol ve silah sanayiinin efendileri olarak görüyor; kimisi de mason olarak...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bununla ilgili kaynağıda verirsen zevkle okurum..

 

kaynak mı?. kaynak çok basit. İsrailin kurulduğu topraklar. Büyük britanya imparatorluğunun toprağıdır. İsrail ordusu Britanyalı yahudi subaylar tarafından oluşturulmuştur. ilk israil ordusunun silahları kraliçe tarafından hibe edilmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ali bendensin.Diğer yorumları yapan üyeler; ne war ki hala bu konu hakkında bi şey bilmiyorsunuz hele hele bu konu başlığını açan adam için söylüyorum.madem bu konu hakkında fazla bi bilgin yok oysa neden bu konuyu açıyorsun.bak bende bir türk evladı olarak şu konuyu bilmiyorum.konu:tarih.bizler geçmişimizi bilmediğimiz için hep diğer dewletlerin altında ezilip duruyoruz.bazı bilinçli gazeteciler tarihi esas yüzünü kamuoyuna çarpıttığı için şehit oldular.Dikkat edin şehit oldular diyorum.Çünkü onlar bu ülkenin uyanması için ter döktüler.Ama ne war ki bazı çeşitli masonluklar bazı derin we gizli topluluklar birilerinin kulaklarına fısıldadılar ve gazetecilerimizin şehit olmasına sebep oldular.bununla da kalmayıp ülkemizin en önde gelen tarihçileri vasıtasıyla kamuoyuna şehit gazetecilerimizi kötülediler ve böylelikle uyanmakta olan dinamik bir türk gençliğini yanlış yoldan döndürdüler.Kim bilir belki dediğim başarılı tarihçilerde birer masondur?konu nerden nereye geldi ama olsun.sizi bu konuda aydınlatabildiysem ne mutlu bana!yani demek istediğim ittihat we terakkiyi masonlar tarafından kurulduğu söyleniyor.bence de öyle ama tarihte kesin bilgi yoktur bana göre.çünkü dünyanın düzeni tarih öncesinden başladığı için bazı masonluklar tarihe el atmış olabilir.bi de şu olay war ki biliosunuz atatürkün bir ara adı ittihatte geçiodu.ama daha sonralar ayrıldı.belkide ayrılmasının sebebi ittihat ve terakki kurulduktan sonra masonların ele geçirmesi olabilir.yani terakki kurulduktan daha sonralar masonlar olaya el koymuş ve bunun üzerine ata neler döndüğünü anlayıp terakkiden çıkmış olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

var mı birisi, "öyle söyleniyor" dan öte ittihat terakkinin masonalr tarafından kurulduğuna dair bilgisi, dayanağı olan. zira "öyle söyleniyora" göre. yedikulenin altında on tane başı olan bir şahamaran yaşıyormuş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

zeyno carbonarilerin temel amaçlarından bir tanesi italya'yı yabancı egemenliğinden kurtarmaktı.bu gruptan son olarak 1840 ta haber alındı.1840tan sonra işlerini gizli bi şekilde yürüttü.cabonarilerle terakkiciler toplanış şekilleri,yönetim şekilleri aynı olabilir ama amaçları farklı old. için terakkinin arkasındaki güç onlar değildir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

zeyno carbonarilerin temel amaçlarından bir tanesi italya'yı yabancı egemenliğinden kurtarmaktı.bu gruptan son olarak 1840 ta haber alındı.1840tan sonra işlerini gizli bi şekilde yürüttü.cabonarilerle terakkiciler toplanış şekilleri,yönetim şekilleri aynı olabilir ama amaçları farklı old. için terakkinin arkasındaki güç onlar değildir

 

aynı şeyi söylüyoruz -_- bende onlardır demedim zaten... :)

açıklamanız için teşekkürler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ali sabetay gerçeğini biliorum bi de senin sabetay hakkında bildiklerini görelim.açıklar mısın sabetayı?

bir de benim laflarımı çalma lütfen tarihle ilgili aynı şeyi bende önceden söledim...

 

Laflarını tekrarlamak;benimmiş gibi satmak niyetim yoktu... :clover:

 

" Çalmak" biraz aşırı olmuş... :chris::shuriken:

 

Efendi önemli bir kaynak;internetten de isteyen istediğini bulabilir...

 

Ben göz önüne getirdim gerisi sizin işiniz...

 

Uzun ve alakasız yazılarla milleti sıkmak istemem...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Öncelikle,bu paylaşımı açan arkadaşa teşekkür ederim.

Benimde merak ettiğim ve cewap bulamadığımm bir konuyu,saolsun arkdaş benden önce davranmış ve paylaşıma açmış.

 

Yorumcu arkdaşlar konuyu biraz çarpıtmışlar sanki?

 

Neyse;

 

İttihat ve Terakki cemiyetii, Atatürk ve yahudilere ait tüm localarının ortak noktaları hakkında,Soner Yalçın ın Efendi adlı incelemesinden edindikleri bilgilerden başka fikri we bilgisi olan arkadaşlar,

yorumlarınızı merakla bekliyorum,lütfen...

 

 

αtαﻯﻩỵ™

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.