Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

art-info


yaprak

Önerilen İletiler

Sultanahmetin bir dergisi oldu

 

İstanbulun kültür varlığı yönünden en zengin noktalarından olan Sultanahmet ve çevresini tanıtmak amacıyla aylık Sultanahmet News dergisi yayımlanmaya başladı.

 

Sultanahmet News Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Ayasofya Müzesi eski Müdürü Erdem Yücel, Sultanahmetin tarihi dokusunu, turizmini ve kültür varlıklarını tanıtmayı planladıklarını açıkladı. Tarih öncesi çağlara dayanan Sultanahmetin karakterini, tarihi dinamiğini ortaya çıkararak ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere bölgeyi tanıtacak dergide sadece kültürel motifler yer almayacak. Yücele göre dergi, SultanahmettE var olan problemleri de çözecek. Derginin ilk sayısında geçtiğimiz aylarda vefat eden Çelik Gülersoyun Soğukçeşme makalesi ile Erdem Yücelin Aya İrini Kilisesi Bize Neyi Hatırlatıyor başlıklı yazısı yer aldı.

_____________________________________________________________

Kâhta Kommagene Festivali eylülde

Adıyamanın Kâhta ilçesinde düzenlenen 11. Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali, 57 Eylül tarihlerinde yapılacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşun destek verdiği festival kapsamında, Tuluyhan Uğurlu ve Leman Sam, Nemrut Dağı ören yerinde konser verecekler. Festivalin ilk gününde, açılış töreni gerçekleştirilecek, yerli ve yabancı ekipler halk dansları gösterileri yapacak, Nemrut konulu sinevizyon gösterisinin ardından kokteyl düzenlenecek. Festivalin ikinci günü ise tarihî yöreler Karakuş Tümülüs, Cendere Köprüsü, Yeni Kale ve Arsemiyi kapsayan geziyle başlayacak. Gezinin ardından Nemrut Dağı ören yerine gidecek olan katılımcılar, burada heykeller arasında Tuluyhan Uğurlu ve Leman Samı dinleyecekler. Festivalin son gününde ise Adıyaman Müzesi ile Perre antik kentine gezi düzenlenecek. Kâhtada halk konseri, Adıyaman kent merkezinde ise halk dansları gösterileri ve Tuluyhan Uğurlu konseri gerçekleştirilecek.

_____________________________________________________________

Otobüsler arasında rock festivali

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneğinin (UATOD) düzenlediği Büyük İstanbul Otogarı 1. Kültür, Sanat Festivali ve Rock Günleri, 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

UATODden yapılan açıklamaya göre, ulaştırma sektörüne hizmet veren firmaların sponsorluğunda gerçekleştirilecek etkinlikte, rock konserlerinin yanı sıra Geçmişten Günümüze Otobüsler konulu fotoğraf sergisi, kitap, CD ve kaset imza günleri yapılacak. Etkinlik kapsamında otogar içinde kurulacak stantlarda da firmalarca ürün tanıtımı gerçekleştirilecek. Festivalde, 3 Eylülde Bulutsuzluk Özlemi, 4 Eylülde Feridun Düzağaç, 5 Eylülde Yaşar Kurt, 6 Eylülde Kurtalan Ekspres, 7 Eylülde de Fatih Erdemci ve Cem Karaca birer konser verecek.

_____________________________________________________________

Fazıl Saydan Aspendos konseri

Fazıl Say, Türkiye Yollarında Bir Virtüöz projesinin onuncu durağında Aspendos Antik Tiyatrosunda müzikseverlerle buluşuyor.

 

Fazıl Say ile Aspendos Tiyatrosunda düzenlenecek onuncu konser, tarih ve sanatın buluşacağı muhteşem bir geceye ev sahipliği yapacak. Daha önce aynı proje kapsamında Samsun, Edirne, Ankara, Erzurum, Kayseri, Niğde, Adana ve Gaziantepte konser veren Fazıl Say, 29 Ağustosta Antalyaya geliyor. Türkiye Yollarında Bir Virtüöz projesinin bilet gelirleri, Doğuş Otomotiv tarafından, okullarda sağlık taraması yapılması amacıyla Ayhan Şahenk Vakfına bağışlanacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.