Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Misafir birce

Önerilen İletiler

4753842690.jpg

 

 

Kabus 3 gün daha sürecek

 

 

 

 

 

Marmara ve Trakya'da hayatı felç eden ve 8 kişinin ölümüne neden olan yağmur 3 gün daha etkili olacak.

 

 

 

İstanbul'da olan sağanak yağışların 3 gün daha devam edeceği bildirildi. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla devam ettiğini kaydetti.

 

 

 

SU BASKINLARINA DİKKAT

 

 

 

Kente şimdiye kadar düşen yağış miktarının Terkos'ta 75, Çatalca'da 50, Kartal'da 18, Büyükada'da 17, Silivri

ve Hadımköy'de 11 kilogram olarak tespit edildiğini aktaran Yıldırım, ''Yağışların yarın daha da yoğunlaşmasını bekliyoruz.

 

Perşembe ve Cuma günü de yağışlar aralıklarla devam edecek'' dedi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şekilde görülecek yağışların su baskınlarına neden olabileceğini hatırlatan Yıldırım, ''Vatandaşların su baskınlarına ve yıldırıma karşı da dikkatli olmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

 

 

 

SICAKLIK 6 DERECE DÜŞECEK

 

 

 

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Yıldırım, hava sıcaklarının ortalama 6 derece düşerek mevsim normallerinin altına indiğini, rüzgarın bugün poyrazdan kuvvetli olarak estiğini, yarın ise kuvvetli yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi. Mustafa Yıldırım, yarın ve 10 Eylül Perşembe günü en yüksek sıcaklığın 24 derece,

11 Eylül Cuma günü ise 25 derece olmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Bu 14 ilde yaşayanlar dikkat !

 

İstanbul il geneli, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli, Bilecik; bunun dışında Batı Karadeniz'de Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yaşayan vatandaşlar kuvvetli yağış konusunda bugün ve yarın da dikkatli olun

Meteorolojiden vatandaşları uyarı geldi. İşte kuvvetli yağışların devam edeceği 14 şehir:

 

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara'nın doğusunda ve Batı Karadeniz'de yaşayan vatandaşlara uyarı.. İşte kuvvetli yağışların devam edeceği 14 şehir:

 

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara'nın doğusunda ve Batı Karadeniz'de yaşayan vatandaşlara ikinci bir sel uyarısı geldi.

 

İstanbul il geneli, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Kırklareli, Bilecik; bunun dışında Batı Karadeniz'de Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yaşayan vatandaşlar kuvvetli yağış konusunda bugün ve yarın da dikkatli olmalı...

 

EVİNİZDEN ÇIKMAYIN UYARISI

Yetkililer, İstanbul'da yaşayan vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını öneriyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakanlık'tan felaket bilançosu

 

 

 

Başbakanlık, İstanbul ve Tekirdağ'daki sel felaketi hakkında ilk açıklamayı yaptı.

 

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden, İstanbul ve Tekirdağ'daki sel

 

felaketinde "29 vatandaşın hayatını kaybettiği, Tekirdağ'da 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdüğü" bildirildi.

 

 

Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 15.13 itibariyle ulaşan bilgilere göre, "8-9 Eylül 2009 tarihlerinde İstanbul'un Çatalca, Silivri ve İkitelli ilçeleri ile Tekirdağ'ın Saray ilçesinde aşırı yağışlar sonucu;

 

Tekirdağ'da 5, İstanbul'da 24 olmak üzere toplam 29 vatandaşın hayatını kaybettiği" belirtildi.

 

 

Tekirdağ'da kaybolan 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, afete maruz kalan Tekirdağ'a Başbakanlıktan 250.000 TL, İstanbul'a ise 2.000.000 TL acil ödenek gönderildiği kaydedildi.

 

 

Açıklamada, Tekirdağ'daki su baskını ve sel sonucunda "Fatih Çakar ve Berna Çakar isimli 2 vatandaşın kaybolduğu, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği" belirtildi.

 

 

 

Aynı açıklamada sel ve su baskınlarından Tekirdağ'da 109 binanın etkilendiği, 15'inin yıkıldığı, 6'sının orta derecede hasar gördüğü, 88 evin ise eşyalarının hasara uğradığı kaydedildi.

 

 

 

İSTANBUL'DAKİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

 

 

İstanbul'da dün ve bugün meydana gelen sellerde de şu ana kadar hayatını kaybeden 24 vatandaşın cesedine ulaşıldığına yer verilen açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

 

Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler şöyle belirtildi:

 

"6 helikopter, Büyükşehir Belediyesi 863 personel, 228 araç, 104 motopomp, 32 bot, Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü 3 bot, 40 personel, Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri de 13 personel 3 araçla görev yapmaktadır. Ayrıca Askeri Birlikler ile Polis Teşkilatı'na ait ekipler çalışmalara katılmaktadır."

 

 

 

İLK HASAR DURUMU

 

 

İstanbul'daki ilk hasar durumuna ilişkin bilgi de verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Silivri ilçesinde 1700 ev ve yazlık konut ve iş yeri su baskınına uğramıştır. Hasar gören 20 dairelik bir blok tedbir amaçlı boşaltılmıştır.

Silivri ve Selimpaşa'da 7-8 okul ile Çatalca, Silivri ve Selimpaşa Devlet Hastaneleri su baskınlarından zarar görmüştür. 58 araç ve 15-20 tekne hasar görmüştür. Hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir."

 

 

 

 

Simdi burada kendi kendime soruyorum... Başlık: Başbakanlık'tan felaket bilançosu

 

hemen bir kac kıta sonra...

 

 

Tekirdağ'da kaybolan 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, afete maruz kalan Tekirdağ'a Başbakanlıktan 250.000 TL, İstanbul'a ise 2.000.000 TL acil ödenek gönderildiği kaydedildi.

 

bunları göstermek icin mi

 

 

Felaket derken .... bu gibi birşey beklenmiyormuydu...?

Daha kış gelmeden, bu sorunlar var ise..

Kışın ne olacak, kim bilir

 

Bir köprü daha yapılsın....... belki sular altından gelir gecer !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Rize'de dere taştı 30 evi su bastı

 

 

 

Rize'de bugün öğle saatlerinde etkisini artıran yağmur nedeniyle Akarsu Deresi taştı. Engindere Mahallesi ve Karadeniz Sahil Yolu kenarındaki yaklaşık 30 evin alt katını su bastı, araçlar güçlükle ilerleyebildi.

 

 

 

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yağış etkili oldu. Bu sabahtan itibaren Rize'de başlayan yağmur saat 11.00'den sonra etkisini artırdı.

 

Yoğun yağış nedeniyle kent merkezinden geçen Akarsu Deresi'nde yer yer taşkın meydana geldi. Akarsu Deresi kenarında bulunan Engindere Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 10 evin alt katlarını su bastı.

 

 

 

Mahallenin ara sokaklarına dolan suların yüksekliği 50 santimetreye ulaşırken, bazı otomobiller de taşkın sularından etkilendi. Karadeniz Sahil Yolu Rize geçişinin Menderes Bulvarı mevkiinde de 4 ayrı noktada meydana gelen su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlmekte güçlük çekti. Sahil yolu kenarındaki yaklaşık 20 evin de alt katlarını su bastı.

 

 

 

Vatandaşlar güvenlik nedeniyle evlerini terketti, bazı dükkanlardaki mallar da boşaltılmaya çalışıldı. Engindere Mahallesi'ne gelen Rize Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı.

 

 

 

Meteoroloji yetkilileri yağışın gece geç saatlere kadar zaman zaman şiddetlenerek süreceğini belirtti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biraz erken değil mi :)

 

 

79219.jpg

 

Kar yağışı bekleniyor

 

 

 

Batı kesimlerde hava sıcaklıkları düşecek! Bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

 

 

Türkiye'nin doğusuna Kafkaslar’dan inen soğuk hava, sıcaklığı bazı yerlerde 8 dereceye kadar düşürdü, doğudaki yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

 

Batıda da çarşamba günü 3-4 derecelik soğuma olacak.

 

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul parçalı bulutlu, poyraz sert esiyor, sıcaklık gölgede 16 derece hissediliyor. Yarın hava ılık, Çarşamba günü ise yağmur ve soğuma var. Ankara parçalı bulutlu 20 derece.

 

 

İzmir güneşli, rüzgar sert, sıcaklık 22 derece hissedilecek. Bursa ve Adana az bulutlu.

Marmara'da poyraz sert esiyor, gökyüzü parçalı bulutlu, gölgede hissedilen sıcaklık 16-17 derece. Marmara yarını daha ılık ve güneşli bir havada geçirecek ama hemen ardından Çarşamba günü soğuk hava ve sağanak yağmur bekleniyor.

 

 

 

İç Anadolu'nun batısı açık ve serin. Sivas-Kayseri arası ise Karadeniz’deki soğumadan etikleniyor, sıcaklık Sivas merkezde 11 dereceye inerken, dağlık kesimlerine ise yılın karı düşebilir.

 

Ege'de hava açık, rüzgar bugün de sert esiyor ama yarın hızını azıltacak. Çarşamba günü bölgede sıcaklık 2-3 derece düşücek ve Muğla, Afyon arası bulutlanacak.

 

 

Akdeniz bugün güneşli, Çarşamba günü ise daha kapalı ve daha serin bir hava bölgeye hakim olacak.

 

Güneydoğu çok serinliyor, sıcaklık Diyarbakır’da 21 dereceye kadar düşerken, bölgede hava bulutlanacak.

 

Doğu Anadolu’da yaşayanlar dikkat: hava çok hızlı soğudu, sıcaklık Erzurum'da 6, Malatya'da 17 dereceye inecek. Erzincan’dan, Erzurum, Kars, Van boyunca dağlara kar yağması bekleniyor. Bazı yerleşim yerlerine de karla karışık yağmur yağabilir.

 

 

Karadeniz’de Sinop’tan-Artvin’e kadar olan kesim çok soğudu, sıcaklık Artvin'de 8, Trabzon'da 13 dereceye iniyor. Ordu’dan Artvin’e kadar olan kentlerde kuvvetli yağışdan dolayı sel riski artıyor, dolu yağışı da görülebilir. Tokat’tan itibaren Gümüşhane ve Artvin’e kadar uzanan dağlarda kar da bekleniyor. Çarşamba günü ise Batı Karadeniz'de yağış var.

 

Kars'ın Sarıkamış İlçesine mevsimin ilk karı yağdı.

 

Sabah erken saatlerde yamaya başlayan kar, her tarafı beyaz örtüyle kapladı. Karın bu sene erken yağmasına bazıları şaşırsa da, kayak merkezindekiler, kar yağan araçların üzerine tarih atarak, hatıra fotoğraf çektirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

4753842690.jpg

 

 

 

 

Başbakanlık'tan felaket bilançosu

 

 

 

Başbakanlık, İstanbul ve Tekirdağ'daki sel felaketi hakkında ilk açıklamayı yaptı.

.

.

 

 

Tekirdağ'da kaybolan 2 vatandaşı arama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, afete maruz kalan Tekirdağ'a Başbakanlıktan 250.000 TL, İstanbul'a ise 2.000.000 TL acil ödenek gönderildiği kaydedildi.

 

 

 

 

 

Yapıcı olacağız dediler yıkıyorlar !

 

SİLİVRİ, Çatalca ve Küçükçekmece’de 8-9 Eylül tarihlerinde meydana gelen sel felaketinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi

 

İSKİ Müdürlüğü dere yataklarına kurulan evlerin yıkılmasına karar verdi.

 

 

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi’nde oturanlara İSKİ tarafından gönderilen belgede 12 Ekim tarihine kadar evlerini yıkmazlarsa belediye ekiplerinin gelip yıkacağı ve masrafların da hane sahibine ödetileceği yazıyor.

 

Daha önce defalarca belediye yetkilileriyle görüşen Osmangazi Mahallesi sakinleri önceki gün tekrar Sancaktepe Belediyesi’ne gittiler.

 

Belediye Başkanı İsmail Erdem olmadığı için başkan yardımcısıyla görüşen mahalle sakinleri muhatap alınmamaktan şikayetçi.

Yaklaşık 25 yıldır Osmangazi Mahallesi’nde oturan Hacı Taş şunları söyledi:

 

 

 

Biz memlekette varımız yokumuz ne varsa sattık geldik buralara, o zaman neredeydi bu devlet.

 

İSKİ dere koruma havzası olarak 100 metre belirlemiş, burayı SİT alanı yapmış.

 

Bizim yerlerimiz Milli Emlak’a satılmış.

 

Bunu yapan rantçılardır. Para peşinde olanlardır.

 

Hepimiz TC vatandaşıysak eşit muamele yapılsın. Hakkımız olan neyse versinler; biz de hakkımızı alıp sorunsuz gidelim.

 

 

 

OYUNLAR BİTSİN

 

Mahalleli Adem Bayrak ise, seçimde Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem’in binaların yıkılmayacağı sözünü verdiğini belirterek,

 

“Şimdi de Başbakan’ın emriyle bu binaların yıkılacağını söylüyorlar.

 

AKP’nin yıllardır bu milletin üstünden oynadığı oyunların bitmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Evi dereye 88 metre uzakta olan Erdal adındaki mahalleli ise şöyle konuştu:

 

“10 yıldır bize çivi çaktırmayan belediye seçim zamanında gelip, ‘yapın arkadaşlar kolay gelsin.

 

 

 

Yapın biz kimsenin bir tuğlasını yıkmayacağız. Yıkıcı değil yapıcı olmaya geliyoruz’ dediler.

 

 

 

Biz geceleri elimize keser çekiç alıp gecekondu yapmadık. Benim 40 yıllık birikimim. Biz mahalleli olarak sokakta oturuyoruz. Gelsinler de yıksınlar.

 

 

 

Ulaş Özgür

 

 

Anladığım kadari ile.. onca para, sade yıkmak için yeterli ... ???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

67146zy2.jpg...Dikkat! Sarı sıcaklar geliyor

Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Dereceler, birçok bölgede 40'ı gösterdi.

 

Haziran giderayak fena yakacak. Dünden itibaren yeni bir çöl sıcağının etkisi altına giren Türkiye'de, dereceler rekor

 

kıracak. Başta Ege ve Akdeniz olmak üzere birçok ilde sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak. Sıcaktan en fazla

 

Marmara Bölgesi nasibini alacak. Hal böyle olunca, beklenen açıklama Meteoroloji İşleri Genel Müdürülüğü'nden geldi:

 

İstanbullular bugün dışarı çıkmayın.

 

Nefes almakta bile güçlük çekildi

 

Dün ise sıcaklık rekoru Alanya'da idi. Çöl sıcakları ilçeyi kavurunca nefes almakta zorlanan Alanyalılar, sahillere akın etti.

 

Alanya Belediyesi'nin ilçe merkezinde bulunan reklam panosundaki termometre,

 

öğle saatlerine doğru 53 dereceyi gösterdi. Uzmanlar, sıcak hava dalgasının önümüzdeki haftaya kadar sürmesinin

 

beklendiğini kaydetti

 

~~~

 

Susuzluk Yüzünden Köyü Satıyorlar

 

 

Polatlı'da, Porsuk Nehri'nden yeterince su alamadıkları, tarım ürünleri kuruduğu gerekçesiyle arazilerini

 

satılağa çıkaran Sazılar köyüne bir köy daha eklendi.

 

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Porsuk Nehri'nden yeterince su alamadıkları, tarım ürünleri kuruduğu gerekçesiyle Sazılar

 

köyünü satılığa çıran vatandaşlarla, aynı sorunu yaşayan Kıranharmanı köylüleri de yetkililerden yardım bekliyor.

 

Kıranharmanı Köyü Sulama Birliği Başkanı Mehmet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Sulama

 

Birliğinin vahşi sulama sistemini kullanmasını eleştirerek, şunları söyledi:

 

''Bu nedenle benim köyüme kadar Porsuk Nehri'nden su gelmiyor. Vahşi sulama nedeniyle biz ürün alamıyoruz, sulama

 

yapamıyoruz.

 

Tarımsal sulamada kullanabileceğimiz kadar suyun Porsuk Nehri'nden bırakılmasını istiyoruz.

 

Eskişehir'e herhangi bir siyasi baskı uygulamıyoruz. Baraja giren suyu salıvermiyorlar. Burada tarımın yanında doğal

 

hayatı da öldürüyorlar.

 

Ayrıca su geldiğinde de zehir akıyor.''

 

Sazılar Köyü Muhtarı Recai Kula ise Eskişehir Sulama Birliğine kayıtlı 160 bin dönüm arazinin, salma suyla sulanması

 

nedeniyle Porsuk Nehri'nin alt kısmında bulunan Sazılar ve Kıranharmanı köyü arazisine su gelmediğini söyledi.

 

Sazılar köyü üreticileri olarak modern kapalı sistem ile sulama yapmadıklarının altını çizen Kula, şöyle dedi:

 

''Geçim kaynağımız çiftçilik. Tarlamıza ektiğimiz soğan, pancar, kavun karpuz sulama yapılmadan yetişmez. Susuzluktan

ektiğimiz ürünler kuruyor. Yetkililerin bu sorunumuzu çözmesini bekliyoruz. Köyümüzü satılığa çıkartmıştık; suyu yok

 

diye alıcı çıkmadı.''

 

Kula, bundan sonra dertlerinin çözümünü Ankara'da, Başbakanlık'ta, Cumhurbaşkanlığında arayacaklarını ifade etti.

 

Söz konusu 2 köyde şeker pancarı, ay çekirdeği, kavun, karpuz, soğan ve pancar gibi ürünler yetiştiriliyor.

 

~~~

 

esme694681603ya1.jpg...İzmir Valisi Son Noktayı Koydu!

 

 

İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin suyundaki arsenik miktarına ilişkin iddialara son noktayı koydu.İzmir Valisi Cahit Kıraç,

 

kentin suyundaki arsenik miktarının yönetmelikte belirtilen değerlerin üzerinde çıktığının belirlendiğini, kaynaklarla ilgili

 

tedbir alınması hususunun Büyükşehir Belediye Başkanlığına bildirildiğini belirtti.

 

Vali Kıraç, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de içme ve kullanma sularında arsenik değerlerinin

 

yüksek olduğuna dair kamuoyunda yaygın bir gündem oluştuğunu bildirdi.

 

Bu çerçevede İl Sağlık Müdürlüğünce yaptırılan tahliller sonucu bazı bölgelerdeki içme suyu numunelerinde arsenik

 

değerlerinin yüksek olduğunun tespit edilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından su dağıtım şebeke

 

haritası istendiğini ifade eden Kıraç, şunları kaydetti:

 

''Sağlık Bakanlığınca ilimizdeki tüm belediyelere gönderilen İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereği,

 

ilimizdeki belediyelerden içme ve kullanma sularının kimyasal ve fiziksel analizi olarak 21 parametreden oluşan ölçüm

 

değerleri istenmiştir. Yönetmeliğin 17 Şubat 2005 tarihinden itibaren 3 yıl yürürlükte olacağı ifade edilerek, arsenik

 

değerlerini içeren tahlil sonuçları talep edilmiştir. Yönetmelikte tanınan süre olan 17 Şubat 2008 tarihine kadar arsenik

 

değerlerinin yüksek olduğuna dair bildirim olmadığı gibi süre uzatma talebi de Valiliğimize ulaşmamıştır.''

 

 

Vali Kıraç, son olarak 20 ve 21 Haziran 2008'de Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü, İZSU Genel Müdürlüğü,

 

Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarından oluşan 4 ekibin İzmir metropol ilçelerinin 50 farklı

 

noktasından (baraj, kuyu, pompa istasyonu ve musluk sularından) numune aldığını belirtti.

 

Numunelerin İzmir Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü ve İZSU Genel Müdürlüğü

 

laboratuvarlarında tahlil edildiğini ifade eden Kıraç, şunları belirtti:

 

''Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Bornova ilçelerinden alınan bazı numunelerde, sudaki arsenik miktarının yönetmelikte

 

belirtilen eşik değerin üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının

 

20.06.2008 tarih ve 21264 sayılı yazısı ile anılan yönetmeliğin 12. maddesi uyarınca ek süre verilmesi talebi Valiliğimize

 

ulaştırılmış ve talep değerlendirilmek üzere Sağlık Bakanlığına gönderilmiştir.

 

Arsenik miktarının yönetmelikte belirtilen değerlerin üzerinde çıktığı, kaynaklarla ilgili olarak, Valiliğimizin değişik tarih ve

 

sayılı yazıları ile gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması hususu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bildirilmiştir.''

 

Vali Kıraç, şehir içme ve kullanma suyu analizlerinin Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğünce uygun periyotlarla yapılması için

 

talimat verildiğini, tahlil sonuçlarının düzenli aralıklarla Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve kamuoyuna bildirileceğini

 

kaydetti.

 

 

dünyanın ekelojisini bozuluyor arkadaşlar biz görmesek bile büyük bir ihtimalllen çocuklarımız görecektir allah yardımcımız olsun ... Ama biz insan oğlu olarak bir çaba göstermez isek gerisini düşünemiyorum herkese selamlar ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dünyanın ekelojisini bozuluyor arkadaşlar biz görmesek bile büyük bir ihtimalllen çocuklarımız görecektir allah yardımcımız olsun ... Ama biz insan oğlu olarak bir çaba göstermez isek gerisini düşünemiyorum herkese selamlar ..

Ben ama seni şimdi görebildigime sevindim :)

 

 

firtinamanset.jpg

 

 

 

Meteorolojiden acil uyarı !

 

 

 

Meteorolojiden alınan bilgilere göre İstanbul'da lodos 75 km hıza ulaştı. Bu akşam yoğun bir yağış bekleniyor.

 

 

 

Halen Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın

 

 

13 Ekim 2009 sabah saatlerinden itibaren Orta ve Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında 6 ila 8 kuvvetinde Fırtına

 

şeklinde esmesi beklenirken, öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege ve Çanakkale Körfezinde etkisini artırarak 9 kuvvetinde Kuvvetli

 

Fırtına’ya dönüşmesi beklenmektedir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

picui.jpg

 

ANTALYA SULAR ALTINDA KALDI

 

 

 

 

Antalya'nın Kumluca İlçesi çevresinde sabaha karşı başlayan şiddetli yağışta evler sular altında kaldı, otomobiller sel sularıyla denize sürüklendi, karayolu ulaşıma kapandı, okullar bir gün süreyle tatil edildi.

 

 

İlçeye bağlı Beşikçi Köyü ile Olympos tatil beldesinde büyük hasara neden olan yağışlar sırasında 500 dönüm sera alanı da hasar gördü. Olympos'ta turistik ağaç evlerin bulunduğu bölge da yağıştan büyük hasar gördü. Kumluca'nın Beykonak Beldesi yakınındaki Beşikçi Köyü'nden geçen dere şiddetli yağışta gelen sellerle taştı.

 

 

Taşkın yüzünden köydeki 500 dekar sera ile 50 kadar evi su bastı. Kumluca- Antalya karayolunun 2 kesiminde selin taşıdığı molozların karayoluna birikmesi sonucu yol ulaşıma kapandı.

 

 

Vali Alaaddin Yüksel'in talimatıyla bölgedeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Antalya'nın Kumluca İlçesi ve çevresinde sabaha karşı şiddetli yağışla oluşan sellerden Beşikçi Köyü'nün yanı sıra, turizm beldesi Olympos da büyük zarar gördü. Olympos'ta bungalov evlerle, marketler ve yine ağaçtan inşa edilen çok sayıda dükkanı sel sularıyla yıkıldı.

 

 

Pansiyonların önünde 70'in üzerinde otomobil ve traktör denize sürüklendi. Aralında turistlerin de bulunduğu çk sayıda kişi Olympos Plajı'na gelerek, denizde otomobilini ve traktörünü aradı.

 

 

Felketi yaşayanlar, biranda her taraf sellein kapladığını, kimsenin saat 05.00'e kadar evlerinden çıkamadığını söyledi. Dışarı çıktıklarında ağaçtan yapılan çok sayıda ev ve dükkanın yerinde olmadığını gördüklerini anlatan felaketzedeler, sürüklenen otomobillerin dere yatağında ve denizde üst üste yığıldığını gördüklerini anlattı.

 

 

Görgü tanıkları, bir tur şirketine ait minibüste akşam 4 kişinin uyuduğunu, selden sonra minibüsün yerinde olmadığını, 4 kişiden de haber alınamadığını ileri sürdü. Ancak bu kişilerin sel gelmeden bölgeden ayrılmış olabileceği de değerlendirildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

933720091014091225703.jpg

 

 

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

 

 

 

Yurdun batısında kalan illerde bugün kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ve saatte hızı 40–50 kilometreye ulaşan lodos bekleniyor. Hava sıcaklığı hafta sonunda düşecek. Yağış beklenen iller ve hafta sonunda hava:

 

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Avrupa yakası, Çanakkale, İzmir, Aydın ile Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

 

 

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün rüzgarın (Lodos) Marmara ve Ege bölgelerinde yağış anında güneybatı yönlerden saatte 40–50 kilometre hızla kuvvetli olarak esmesinin beklendiğini ifade etti.

 

 

Bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Avrupa yakası, Çanakkale, İzmir, Aydın ile Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Çağlar, şöyle konuştu:

 

 

''Cumartesi günü İstanbul il geneli, İzmir, Çanakkale ve Bursa çevrelerinde görülecek yağışların orta yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, bugün Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde 3–5 derece artacak, Cumartesi günü Marmara ve Ege'de, Pazar günü Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerinde 2–4 derece azalacak.''

 

 

Kuvvetli sağanak ve lodosun oluşturacağı sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlemesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

 

İstanbul- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre:

 

 

 

Türkiye'de rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-80 km/saat) eseceği uyarısı yapılmıştı.

 

 

 

Marmara ve Kuzey Ege'de dün akşamdan itibaren etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye başladı.

 

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş yetkilileri, Kapatepe'den Gökçeada'ya 10.00, 15.00 ve 19.00'da,

 

Gökçeada'dan Kabatepe'ye ise 07.15, 13.00 ve 17.00 saatleri arasında yapılması gereken deniz seferlerinin,

 

olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

 

Öte yandan; Kartal Cevizli mevkii'ndeki su baskını nedeniyle E-5 ulaşıma kapandı.

 

İDO seferleri iptal

 

 

Marmara Denizi'ndeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

 

 

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) alınan bilgiye göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle bugün saat 08.00'de yapılması gereken Armutlu-Yenikapı-Bostancı ile saat 09.00'daki Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

 

 

Yine aynı gerekçeyle saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi de yapılamayacak.

 

 

Öte yandan; Yağışlar nedeniyle Sultanbeyli ilçesinde, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yollarda kaldı. E-5 kara yolu Kartal-Cevizli köprü altındaki su birikintisi nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, trafiğin akışına kontrollü izin veriliyor.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, baskınların yaşandığı yerlerde, su tahliyesi çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

Evleri boşaltın uyarısı

 

 

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde sağanak yağış dolayısıyla su seviyesi yükselen Galata Deresi'nin taşma ihtimaline karşı, dere kenarındaki evlerin boşatılması için uyarı yapılıyor.

 

 

Akşam saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış nedeniyle ilçedeki Galata Deresi'nin su seviyesi yükseldi.

 

 

Saray Belediyesi, yaptığı anonslarla Galata Deresi'nin taşabileceğini, bu nedenle dere kenarındaki evlerin boşaltılması

 

gerektiği konusunda uyarı yapıyor. Saray ilçesinde 8 Eylül'deki sel felaketinde,

 

Galata Deresi'nin taşması sonucu çiftlik evinde kalan 5 kişilik aile sel sularına kapılarak ölmüştü.

 

 

 

n1bb.jpg

 

 

n3bb.jpg

n2bb.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

40999655.jpg

Kocaeli'de dere taştı

 

 

 

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Ahmetli Mahallesi'nde ıslah çalışmaları devam eden Selce Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı. Sular altında kalan mahalledeki 3 ev, tahliye edildi. Kandıra Belediyesine ait iş makineleriyle evlerden alınan mahalle sakinleri, güvenli bir yere götürüldü.

 

 

 

 

 

Bolu'da yoğun sis

 

 

 

Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde sağanak yağış ve yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

 

 

 

Bolu Dağı D-100 kara yolu Bakacak ve Karanlıkdere mevkisi ile Bolu Dağı Tünel Yolu 3 ve 4. viyadüklerinde sağanak yağış ve yoğun sis, sürücüleri olumsuz etkiliyor. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşerken, polis ekipleri sürücüleri yavaş gitmeleri ve farlarını yakmaları konusunda uyarıyor

 

 

 

 

 

Şanlıurfa'da sağanak yağış

 

 

 

Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde gece etkili olan sağanak yağışın nedeniyle birçok ev ve iş yeri ile tarım arazisi zarar gördü.

 

 

 

Derelerden taşan sel suları, Atgüden köyündeki mezarlıklarda bulunan biri kadına ait 2 cesedi sürükledi. Arama çalışması yapan köylüler, cesetleri yaklaşık 6 kilometre uzaktaki zeytinlikte buldu. Cesetler, yeniden toprağa verildi.

 

 

 

Dere kenarlarında bulunan evler tahliye edilirken, çok sayıda otomobil de sel sularına kapıldı. Alınan bilgiye göre, iki günden bu yana aralıklarla etkili olan sağanak yağış nedeniyle gece Karaköprü beldesinde bulunan bazı dereler taştı. Güvenlik güçleri, dere kenarlarındaki evlerde oturan yurttaşları ekip otolarından anons yaparak, dışarı çıkmaları ve otomobillerini daha güvenli bölgelere park etmeleri konusunda uyardı.

 

 

 

Öte yandan; Karaköprü beldesinde Karşıyaka Mahallesi'nde dere kenarında bulunan bir evde mahsur kalan 5 kişilik aile, sivil savunma ekiplerince kurtarıldı. Osmanlı Mahallesi'nde de bir evin çatısı çöktü. Sel sularına kapılan 6 otomobil ile bir motosiklet de kullanılamaz hale geldi.

 

 

 

Vali Nuri Okutan, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi olay yerinde incelemede bulundu. Karaköprü beldesindeki dereler iş makineleriyle sabaha kadar temizlendi.

 

 

 

 

 

Bingöl'de dere taştı

 

 

 

Bingöl'de, etkili olan yağışlardan dolayı Küçük Sanayi Sitesi yakınlarından geçen derenin taşması sonucu 50 iş yerini su bastı.İl genelinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi yakınlarından geçen Kafir Deresi taştı. Bingöl Belediyesine ait ekiplerin bölgede gerekli çalışmalara başladıkları görüldü.

 

 

 

 

 

Trabzon'da etkili yağışlar sonucu kanalizasyonlar patladı, işyerlerini su bastı

 

 

 

Trabzon'da iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağış sonrası kanalizasyonlar patladı. Mazgallardaki taşkınlardan dolayı, Pazarkapı Mahallesi'nde Piyasa Meydanı ve Kadınlar Pazarı civarındaki çok sayıda işyerini su bastı. Bölgede itfaiye ekiplerinin yanı sıra yurttaşlar da kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışıyor.

 

 

 

Öte yandan, suların bastığı bir işyerinde bir şahsın elektrik akımına kapılması sonucu hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Gelişmeler takip ediliyor.

 

 

 

Giresun

 

 

 

Giresun'da 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent merkezinden denize dökülen Tabaklar Deresi taştı. Derenin taşması nedeniyle, Alpaslan Caddesi ve Bulancak Durağı Kavşağı yönündeki yol, araç trafiğine kapatıldı.

 

 

 

y2bbb.jpg

y5bbm.jpg

hhhhhkr.jpg

Ne olacak bu memleketin hali...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

84930.jpg

 

 

 

Bayram boyunca hava nasıl olacak ?

 

 

 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde havanın nasıl olacağını açıkladı.Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde yağış beklenmediğini belirterek, ''Arife günü ve bayram süresince

 

Marmara Bölgesi ile iç

ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis görülecek'' dedi.

 

Cağlar, düzenlediği basın toplantısında bayramda yurt genelindeki hava durumuyla ilgili bilgi verdi.

 

Arife günü, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz

ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olacağını anlatan Çağlar,

 

bayramın ilk günü ise yurt genelinde yağış beklenmediğini, Türkiye'nin batısı ile kuzeydoğusunun parçalı

 

ve çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu olacağını bildirdi.

 

 

Arife günü ve bayram boyunca Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde sisin etkili olacağını belirten Çağlar, ''Vatandaşlarımıza, gece ya da sabah saatlerinde sisin etkili olduğu saatlerde yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.

 

 

Çağlar, bayramın 2'nci günü yurdun batısının parçalı bulutlu, diğer kesimlerin az bulutlu olacağını belirtti.

 

Bayramın 3'üncü ve 4'üncü gününde de yağış beklenmediğini kaydeden Çağlar, bayram süresince hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini kaydetti.

 

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE HAVA DURUMU

 

 

Mehmet Çağlar, bayram boyunca havanın Ankara'da en yüksek 13, en düşük -1 derece, İstanbul'da en yüksek 16, en düşük 6 derece,

 

İzmir'de ise en yüksek 20, en düşük 8 derece olacağını bildirdi.

 

Bayram boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmediğini bildiren Çağlar, ''Bir konuya dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu mevsimlerde sis etkili oluyor.

 

Sisle beraber özellikle büyük şehirlerde, kömür kullanılan yerlerde hava kirliliği oluşuyor.

Bu durumlarda yaşlılarımızın ve çocuklarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye ediyoruz'' diye konuştu.

 

 

Yağışlı güneşli sisli bulutlu her nasıl olur ise olsun iyi tatiler şimdiden herkese dilerim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

23392009112103211379010.jpg

Bu gece kar ve yağmur beklenen iller

 

 

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu geceden itibaren yarın akşam saatlerine kadar kar

ve sağanak yağmur beklenen illerde vatandaşların hazırlıklı olmaları istendi.

 

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Malatya

 

ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Yağışın, yarın gece yarısına kadar devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

 

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar,

Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu ile Malatya

ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

 

 

Yetkililer ve vatandaşların, su baskını, yıldırım düşmesi, buzlanma ve don olayına karşı tedbirli olması istendi.

 

 

Yarın artık bir kardan adam yaparsınız o zaman değil mi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.