Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Chicago


nyx-fallen angel

Önerilen İletiler

Chicago, Illinois eyaletinin Michigan gölü kıyısında kurulmuş olan, Amerika’ nin üçüncü büyük ve Orta Batinin en büyük şehridir. Illinois eyaletinde Patawomi yerlileri tarafından manası güçlü/ulu veya yabani soğan olan Checaugou olarak adlandırılmış Chicago nehrinin, Michigan Gölüne aktığı yerde 1837 de 4170 nüfus ile Chicago şehri kurulmuştur. Tren yolunun buradan geçmesi ile çok kısa sürede büyümüş, 8 Ekim 1871’ de Büyük Chicago Yangını olarak tarihe geçen felaketle neredeyse tamamen yerle bir olmuştur. Şehirde Downtown’ a gittiğinizde göreceğiniz Water Tower, yani bir su deposu dışında bütün binalar yanmış ve 90 bin Chicago’ lu evsiz kalmıştır. Bu felaketten sonra tekrar yapılanan ve kurulan şehre ilk geldiğinizde dikkatinizi çekecek düzen, diğer büyük şehirlerden Chicago’ yu ayıran önemli bir özelliktir. State ve Madison caddelerini 0–0 noktası olarak alıp numaralandırılmış birbirine paralel ve birbirini dik kesen caddelerle şehrin büyük bir bölümünde kaybolmak imkansızdır.

Sears Kulesi

 

Windy City, yani rüzgarlı şehir olarak tanınan Chicago, Jazz’ in, dünyanın en yüksek binası Sears Kulesi’ nin ve daha birçok ilkin ev sahibidir. Chicago, Jazz’ in doğum yeri olarak müzikseverler için de çok büyük fırsatlar sunar. Blues ve Jazz barları tanınmış grupları misafir eder. Üst üste 4 kez NBA şampiyonu olan Michael Jordan’ lı Chicago Bulls basketbol takımını şehre gelmemiş olanlar dahi tanırlar. Chicago’ yu Amerikan futbolu liginde Bears, beysbol liginde Cubs ve White Sox, buz hokeyi liginde Hawks ve futbol liginde Fires temsil eder.

 

 

 

Chicago’ ya ilk geldiğinizde Amerika’ nin Los Angeles ve New York gibi diğer şehirlerine nispeten daha düzenli ve sakin olduğunu fark edeceksiniz. Şehir merkezini yürüyerek gezebilirsiniz. Kışın çok soğuk ve yazın sıcak havada dahi ne olursa olsun göl kenarında insanların spor yaptığı Chicago’ da, taksiler dışında bol sayıda otobüs ve oldukça geniş bir bölgeye ulaşan raylı sistemi rahat ulaşım imkanı sağlar. Her büyük şehirde olduğu gibi geniş mutfak yelpazesinden örnekler sunan restoranları, çeşit çeşit bar ve gece kulüpleri, ünlü oyun ve müzikalleri misafir eden tiyatrolar, sinemalar ve daha birçok mevsimsel aktivite ile her zevke uygun eğlence bulabilmek mümkündür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Gecen Cumartesi Taste of Chicago Festivaline katildim. En ünlü festival 4 Temmuz haftasında değişik mutfaklardan lezzetlerin sunulduğu ve bir hafta süren Taste of Chicago festivalidir. Yemekleri denemeden once Bilet almaniz gerikoyor. 12 billet 8$ ve genelde bir yemek yemek isterseniz 9 ile 10 billet harciyorsunuz. Ben 3 arkadasla gittigim ve hepimiz bir 12lik ticket aldik (48 bileetimiz oldu) hep baraber bir yemegi yedik ki daha cok denisik yemekleri tada bilme sansimiz olsun diye. Icecekleride billetle almaniz gerkli oldugu icin disardan kendi icecenizi getirmekle iyi yaparsiniz.

 

65 ten cok restaurantlar katilmisdi ve bir turk stand yeride vardi (sucuk lu pizza yazdini gordum :) ) Ben italyan dondurmasini ve yunan yemeginden yedim arkadaslar italyan yemegide yediler. thai food cok yenildigi duydum ve bazi eksotik yemeklerde bulunuyordu ( timsah. kaplumba gibi cesitli etler) biz yememeyi terci ettik zaten billetlerimiz yetmezdi. Taste of Chicago her sene ayni yerde yanilmazsam 27.6.- 04.7. ye kadar uzun . Eger bu zamanlarda gelirseniz Chicago'ya mutlaka gidip gorun ve denisik yemekleri tadin :)

 

Ilk taste of chicago Temuz 1980 de duzenlenmis ve o zamanlar kucuk bir yemek festivalimis. Cok hizli taninmis ve unlu olmus ve artik her sene 3 Milliondan cok kisi gelmekte bulunuyor ve taste of chicago windy's city' nin (ruzgarli sehirin) en buyuk eventleri olmaktadir.

 

 

Taste_of_Chicago-751338.jpg

 

 

 

 

http://farm1.static.flickr.com/98/207219398_ee008806c0.jpg burda bende resim cekildim arkadaslarla ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.