Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bir çocuk masumluğu ile ateizm ve inanç


birvarmışhiçyokmuş

Önerilen İletiler

bir çocuk düşünün ilk adımlarını sıralamış, evde bir bayram havası. Belkide bu yüzden olsa gerek baba bir kutlama havasıyla ailesini gezmeye belkide pikniğe götürmeyi düşünüyor.

 

Çocuk ev dedikleri ve onun için heryer anlamını taşıyan evden ilk kez dışarı çıkacak ve dünyayı güneşi, bir çınarın hışırdayan yapraklarını, kuyruğunu yakalama peşine düşmüş, sonunda pes edip avucunu yalamakla meşgul bir kediyi,duraktan yolcularını almış, hızla geçip giden uğultulu metal yığınlarının arkalarında bıraktıkları pis kokulu siyah dumanları, bakkalların kapı önüne taşıdığı dondurma dolaplarının ne kadar renkli hoş ve kendisinden biraz daha büyük çocukların resimleri ile süslendiğini, kısaca bizim dünyamızdan kendi gözüne takılan enstanteneleri algılamak büyük bir keyif kaynağı.

 

Tıpkı babasının güzel bir yemeğin ardından içtiği nescafe nin tadını aldığında yüzünün aldığı şekil gibi, gülen insanlar da var burada, annenin babaya kızıp sinirlendiği anda ki halini andıran insanlarda. Uzun sürmesine rağmen neşeli bir yolculuk sonunda bir mesireliğe piknik yapmaya gelmiştir aile.Çocuk hiç görmediği kadar büyük kocaman bir maviliğe kendini kaptırmış bakıyor.Evet deniz bu. Birlikte deniz kıyısına iniliyor biraz sonra, başlarda ilgi ne kadar çocukta idiysede şimdi anne ve baba denizdeler güneşin ve suyun tadını çıkarıyorlar.

 

Çocuğumuzsa tek başına onları izliyor, ama ne kadar izleyecek ki?

 

Etrafı ile ilgilenmesi gerekiyor onun nede olsa kristof kolomb için bile amerika bu kadar çekici değildi.

etrafta sarı renkli birazda sıcak kumlar var her yerde,kumların seyrelmeye başladığı yerde ise küçük mıcırlar, istiridye kırıkları başlıyor. Biraz daha ilerde çakıl taşları var bir sürü renklere karışmış. ve tabiki dalgalar onları önce ayağına değdirip sonra çekiyor içine, gıdıklanıyor ayağı hoşuna da gidiyor bu. epey geçti vakit, artık hepsine aşina. biraz sıkılıyor biraz da merakdan olsa gerek emeklemeye başlıyor, bazende adımlama gayreti gösteriyor.

 

artık o na göre uzak sayılacak bir yerde, anne baba ise hala denizin tadını çıkardıklarına inanmıyor olsa gerek.

Birşey oluyor.Çocuk biraz önce görüp aşina olduğu tablodan çok daha farklı bir manzara ile karşı karşıya.Evet evet kapısı pencereleri hatta kuleleri bile olan kumdan bir kale bu. Belki biraz daha uğrasılsa küçük bir şato bile olabilirmiş.

işte herşey burada başlıyor.Ve çocuk hiç merak etmediği kadar birden çok soruyu merak edip düşünmeye başlıyor

bu nedir, neden vardır, nereden gelmiş, nasıl olmuş, ne zaman olmuş, VE KİM YAPMIŞTIR...

 

Sanırım hepiniz anladınız artık hikayenin neresine geldiğimizi

bir varlık, bir çocuk, bir insan olurda bu sorulara kayıtsız kalabilirdi,

ve kalamadıda. bir gün kendisinin herşeyiyle, tüm sistemleriyle, tüm hissiyatı ve düşünceleriyle, tüm gizemleriyle o kaleden daha güzel daha harika, daha çekici, daha dikkate değer olduğunu anladı. ve o soruları kendine sormaktan kaçamadı.

BEN NEYİM, NEDEN VARIM,NEREDEN GELDİM,NASIL VAR OLDUM,NE ZAMAN VAR OLDUM. ve KİMİN VARLIĞIYIM.

belkide hikayedeki o çocuk kadar meraklı bir çocuk büyümüş, sorularına yanıt aramış, bulduğuna inanmış ve şu an bu yazıları yazmakla meşgul.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Bu sorularınızın cevabını eğer din kitaplarında değil de bilim kitaplarında arasaydınız fazlasıyla bulurdunuz. Eğer bilim kitaplarında anlayamadığınız bir nokta varsa, lütfen tekrar okuyun her şeyin nasıl olduğunu bulursunuz. Bunu yaparken çıkacak her türlü cevabı kabullenebilmelisiniz. Varlığınızın bir amacı olmak zorunda değil, sadece olaylar silsilesinin sonucu olduğunu görürsünüz. Her şeyde bir amaç yoktur. Bazen ortaya çıkan sadece sonuçtur, yani sadece nedensellik vardır. Kendinizi olduğunuzdan daha yüksek bir değer ve mertebede görmek aslında çok anlamlı bir amaç uğruna ortaya çıkmış yüce bir varlık olarak görüp içinizi rahatlatmak istiyorsanız da o zaman tavsiyem din kitaplarını okumanızdır. Unutmamalı bilim tarafsızdır ve çıkacak sonuçları olgunlukla karşılamaktan başka yapılacak bir şey yoktur.

Sevgiler,saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.