Jump to content
Sign in to follow this  
wherthus

TaTlıLaR!

Recommended Posts

Yemek Adı : Acıbadem Tatlısı

Mutfak : Türk

 

 

 

 

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)

2 su bardağı süt

yarım su bardağı toz şeker

yarım çubuk vanilya

200 gr acıbadem bisküvisi

yarım limon

3 yumurta

 

6 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp

kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.

Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.

18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.

Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.

Dilerseniz süsleyip, servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Acıbademli Muhallebi

Mutfak : Türk

 

 

 

 

MALZEMELER

2 su bardağı süt

4 yumurta sarısı

1 limon

bademyağı

25 gr toz jelatin

4/5 su bardağı toz şeker

3 kedi dili bisküvi

2 çorba kaşığı kuş üzümü

4/5 su bardağı toz şeker

100 gr sütlü çikolata

4/5 su bardağı çiğ krema

100 gr acıbadem bisküvisi

1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

 

4 Kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta

sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.

Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.

2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.

Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.

Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.

Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest şevval

arkadaşlar hazır tatlı topic açılmışken ve yeni yılı evinde geçirecek olanlar için basit ve ekonomik bi tatlı

 

tarifide benden gelsin

 

ayvaları soyuyorsunuz ortadan ikiye kesiyorsunuz ama temizlerken dikkat çekirdeklerini atmayınız onlar

 

lazım :P çekirdeklerini de ayırdıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye diziyorsunuz ayvaları ve üzerlerini

 

şekerle örtüyorsunuz (şeker ölçüsünü göz kararı yapabilirsiniz az tatlı yada çok tatlı zevkinize göre) ve

 

ayvanın çekirdeklerini tencereye serpiştiriyorsunuz kısık ateşte ayvalar kırmızılaşıncaya kadar pişiriyorsunuz

 

soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyorsunuz

 

 

afiyet olsun :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

ya napıyonuz siz ölüm orucuna başlıycam yakında ööle tatlı matlı demek yok :unsure:

2.bir emre kadar yasaklıyorum eyy halk :D

allahım yaaa şimdi ayva tatlısı olsa da yesek ooff offf :wub:

 

bende bi tarif veriyim o zaman. -_-

şu bildiğimiz cici bebe biskuvilerini bir kaba dökün.hiç kırmadan.dikdörtgen yada kare borcam olur.onda servis etceksiniz ona göre.

sonra hazır pasta kremaları var onu pişirin.kakaolu olsun ama.biskuvilerin oldugu kaba boşaltın.karıştırın kremayla biskuvileri.sogumasını bekleyin.üzerine de krem şanti yapıp yayın.dolaba koyun.1gece beklesin.akşamdan yapın ertesi gün yiyin.valla yerken parmaklarınızı da yiyosunuz ona göre :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tatlı deyince dayanamaaaaaammm :)

 

Bi tarifte benden: Önce dikdörtgen bir tepsi yada borcam buluyosunuz, şu bildiğimiz ülkerin ya da etinin dikdörtgen petibör bisküvilerini borcama dikey olarak diziyorsunuz... Şimdi gelelim kremamızı yapmaya: 1 lt. süt , 2 yemek kaş. tepeleme un, 2 yemek kaş. nişasta, 1 yumurta, 1 su bar. toz şeker, 100gr. margarin ve 1 paket vanilyayı tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz... Sonra hazırladığımız kremayı bisküvileri tek tek açarak aralarına döküyoruz... Ve üstüne krem şantimizi yapıyoruz, afiyetle götürüyoruz midelere :D:D

 

AFİYET OLSUUUUNNN.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

arkadaşlar hazır tatlı topic açılmışken ve yeni yılı evinde geçirecek olanlar için basit ve ekonomik bi tatlı

 

tarifide benden gelsin

 

ayvaları soyuyorsunuz ortadan ikiye kesiyorsunuz ama temizlerken dikkat çekirdeklerini atmayınız onlar

 

lazım :P çekirdeklerini de ayırdıktan sonra geniş ve yayvan bir tencereye diziyorsunuz ayvaları ve üzerlerini

 

şekerle örtüyorsunuz (şeker ölçüsünü göz kararı yapabilirsiniz az tatlı yada çok tatlı zevkinize göre) ve

 

ayvanın çekirdeklerini tencereye serpiştiriyorsunuz kısık ateşte ayvalar kırmızılaşıncaya kadar pişiriyorsunuz

 

soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyorsunuz

afiyet olsun :P

 

hocam akşama misafir var yapıcam mahcup olmayız inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.