Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Balık Yemekleri!


wherthus

Önerilen İletiler

Özel soslu ızgara balık

 

 

Hazırlanışı:

 

 

6 levrek

1 su bardağı sıvıyağ

2 defne yaprağı

Karabiber

 

Sos için:

 

6 domates

3 soğan

1 havuç

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı kekik

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı un

1 tutam tozşeker

Tuz, karabiber

 

 

Hazırlanışı:

* Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin.

 

* Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin.

 

* Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin.

 

* Balıkları yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soğanlı balık ekmek

 

 

 

 

Hazırlanışı:

 

4 çeyrek ekmek

2 parça levrek fileto

1 küçük soğan

1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Yarım demet maydanoz

Zeytinyağı

Tuz, karabiber

 

 

Hazırlanışı:

 

* Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın.

 

* Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın. Ekmekleri sandviç şeklinde ikiye kesip bir parça balık ve maydanozlu soğanı arasına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

LÜFER IZGARA

 

 

Gerekli Malzemeler :

 

1 lüfer

1 soğan

1 haşlanmış havuç

1 küçük turp

6-7 dal roka

2 dilim limon

Tuz, karabiber

 

 

Hazırlanışı :

 

* Lüferi yıkayın. Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pullarını kazıyın. İçini temizleyip yıkayın. Yan taraflarından bıçakla çentik atın. Karın kısmına tuz ve karabiber sürün. Derisini tuzlayıp 15-20 dakika bekletin. Fırının ızgara kısmını ısıtın. Izgara telini yağlayıp balığı yerleştirin. Izgarada her iki tarafını da 10'ar dakika pişirin.

 

* Balığı servis tabağına alıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

 

 

Not:NEFİS BİR IZGARA İÇİN

 

Temizlenmiş balığın karın kısmına biraz karabiber sürün. Tuzla oğulmuş soğan piyazında yarım saat kadar bekletin. Piyazdan çıkarıp üzerini hafifçe yağlayıp pişirin. Ayrıca, mangalda ızgara yaparken balığı sık sık çevirmeden pişirin.

 

Afiyet olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KİREMİTTE LEVREK

 

 

Gerekli Malzemeler :

 

1 levrek balığı

2 soğan

4 sivri biber

2 domates

1 havuç

Kekik, kırmızı pulbiber

Tuz, tane karabiber

 

 

Beşamel sos için:

 

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı balık suyu

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

 

 

Hazırlanışı :

 

* Levreği temizleyip yıkayın ve ikiye açıp ortasındaki kılçığını alın. Kiremit kabı yağlayın. Soğanı soyun, halka halka doğrayıp kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirip kekik ve kırmızı pulbiber serpin.

 

* Beşamel sos için; tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Süt ve balık suyunu ekleyip hızla karıştırın. Kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın. Beşamel sosu balığın üzerine dökün.

 

* Domates ve havucu dilimleyip balığın kenarına yerleştirin. Sosun üzerine sivri biberleri dizin. Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha fırınlayın. Üzeri kızarınca tane karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

balık yahnisi

 

Malzemeler:

4 adet beyaz etli balık fletosu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet ince doğranmış soğan

2 adet orta boy kabak

100 gr. doğranmış mantar

1 çorba kaşığı limon suyu

Tuz - Karabiber

 

 

Yapılışı:

Yağsız tavada balıklar kızartılır. Soğan, kabaklar ve karabiber marine edilir. Mantarlar da eklenerek kavrulur. Küp küp doğranmış domates ve limon suyu ilave edilir. Tuz eklenerek pişirilir. İyice sos kıvamına geldiğinde balıklar ilave edilerek 5 dk. kadar daha pişirilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.