Jump to content
Sign in to follow this  
wherthus

Tavuk Yemekleri

Recommended Posts

Yemek Adı : Acılı tavuk ve pirinç

Mutfak : Amerikan

 

 

 

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış pirinç

2 çorba kaşığı soya yağı

4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı kesilmiş kereviz

1/2 su bardağı kesilmiş soğan

1/4 su bardağı taze maydanoz

Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber

1 su bardağı domates sosu

 

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

 

Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Adaçaylı tavuk

Mutfak : Turk

 

 

 

MALZEMELER

20 adet tavuk kanadı

1 çorba kaşığı adaçayı

1 çorba kaşığı tereyağı

4 adet haşlanmış orta boy patates

 

HAZIRLANIŞI

Tereyağında tavuk kanatları çevrilerek iyice kızartılır. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atılır.1 kez çevrilir ve 1 çorba kaşığı adaçayı eklenir. 5-6 saniye tereyağında çevrilir ve patatesler atılarak hemen sıcak tabağa servis edilir. Yanına nohutlu pilav ve yeşil marul salatası tavsiye edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Baharatlı tavuk

Mutfak : Amerikan

 

 

 

 

MALZEMELER

5 kişilik

10 adet tavuk but

1 adet domates

1 diş sarmısak

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı köri

1 çorba kaşığı domates ve biber salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1/2 limonun suyu

tuz

1 çay kaşığı muskat

 

 

HAZIRLANIŞI

Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Bamyalı Piliç

Mutfak : Türk

 

 

 

MALZEMELER

1 adet piliç

yarım kg ayıklanmış bamya

4 tane domates, büyük doğranmış

3 çorba kaşığı margarin

yarım su bardağı su

2 çorba kaşığı limon suyu

tuz, karabiber

 

5 kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek

15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.

Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Bandırma

Mutfak : Türk

 

 

 

 

MALZEMELER

1 Adet Tavuk

4 Adet Yufka

150 gr Tereyağ

100 gr Ceviz

Tuz, karabiber

 

 

HAZIRLANIŞI

Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Barbekü soslu tavuk kanat

Mutfak : Türk

 

 

 

 

MALZEMELER

1 kg tavuk kanadı

McCormick Tavuk sosu

2 yemek kaşığı domates salçası,

3/4 su bardağı soğuk su

 

HAZIRLANIŞI

Sosu, salçayı ve suyu küçük bir kapta karıştırın. Karışımı çiğ kanatlara sürünüz. 200 C'ye ısıtılmış fırında tavuk tamamen pişinceye kadar tutun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Beşamelli soya soslu tavuk

Mutfak : Türk

 

 

 

MALZEMELER

3-4 adet tavuk göğsü

Yarım çay bardağı soya sosu

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Karabiber

Tuz

Kekik

Yarım litre süt

3 çay kaşığı un

Yarım paket margarin

1 su bardağı su

Kaşar

Kırmızı pul biber

 

HAZIRLANIŞI

Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir.

 

Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir.

 

Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Chimichanga

Mutfak : Meksika

 

 

 

MALZEMELER

4 kişilik

400 gr tavuk

2 adet yufka

1/2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı domates suyu

1 tatlı kaşığı salça

1 kahve fincanı un

1/2 su bardağı su

acı biber sosu

1/2 su bardağı krema

kırmızı biber

tuz

karabiber

200 gr kaşar peyniri rendesi

sıvı yağ

 

 

HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Cornflakesli tavuk

Mutfak : Amerikan

 

 

 

 

MALZEMELER

3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr)

1 su bardağı süt

1 çaybardağı zeytinyağı

1 tatlıkaşığı tuz

3 avuç ufalanmış cornflakes

 

HAZIRLANIŞI

Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim. Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine atalım. 3 avuç cornflakesi elimizin içinde ufalayarak üzerini kaplayacak sekilde serpelim. Fırınımızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirelim. (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Çerkes Tavuğu

Mutfak : Turk

 

 

 

MALZEMELER

1 adet tavuk

3 diş sarımsak

250 gr ceviz

½ bayat ekmek

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 tutam kırmızı biber

 

HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkanır ve yarım saat kadar pişirildikten sonar bir kepçe ile alınarak soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bayat ekmek içi, cevizin ¾' ü ve sarımsak bir blendır yardımıyla çekilir ve soğumuş olan tavuğun suyundan iki su bardağı kadar bu karışıma atılarak blender bir iki tur daha çalıştırılır. Soğuyan tavuğun derileri çıkarılır ve etleri çok küçük olmayan parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Blendırda çekilen malzemeye yeteri kadar su ilave edilir ve didiklenmiş tavuk ile karıştırılır (eğer malzeme çok katı olursa, yarım bardak daha tavuk suyu ilave edilebilir). Bir servis tabağına konulur, üzerine kalan ceviz iri taneli olarak çekilip, serpilir. Daha sonar çok hafif kızdırdığımız zeytinyağ ile kırmızı biber karışıtırılıp, şekilli bir biçimde tavuğun üzerine dökülür.

Servis tabağında düzgün bir şekilde durması için bir çatalın tersi ile yol şeklinde çizgiler yapılabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Çin Usulü Ballı Tavuk

Mutfak : Çin

 

 

 

 

MALZEMELER

600 g tavuk göğsü

1 çorba kaşığı mısır nişastası

yarım portakalın suyu

1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su)

100 gr kavrulmuş yer fıstığı

3 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı soya sosu

1 demet taze soğan

20 g taze zencefil, kıyılımış

1 tane kırmızı dolmalık biber

4 çorba kaşığı mısıryağı

3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü

tuz

karabiber

 

4 kişilik

 

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri,

karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak

20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin.

Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Domates-peynirli tavuk fileto

Mutfak : Turk

 

 

 

 

 

MALZEMELER

4 adet tavuk fileto

2 yumurta

3 adet domates veya hazır doğranmış konserve domates

Galeta unu

100 gr. kaşar veya parmesan peyniri

Karabiber

Tuz

 

HAZIRLANIŞI

1. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın

 

2. Tavuk filetolarını çırpılmış yumurtaya batırıp daha sonra galeta ununa arkalı önlü bulayın.

 

3. Taze veya konserve domatesleri bir tavada iki kaşık yağ ve iki kaşık su ila 15 dakkika pişirin. Tuz ve biber ilave edin.

 

4. Kalın dipli bir tavada yağı kızdırın ve tavuk filetoları orta ateş'te 10 dakkika pişirin.

 

5. Önceden hazırladığınız domates sosu üzerine dökün, rendelenmiş kaşar peynirini veya parmesanı üzerine serpin. 5 -10 dakkika kadar yavaş ateş'te pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yemek Adı : Fırında Beğendili Tavuk

Mutfak : Turk

 

 

 

 

MALZEMELER

1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk

1 demet yeşil soğan

3 adet yeşil biber

3 kaşık margarin

4 adet patlıcan

1 kaşık un

2 su bardağı süt

150 gram kaşar

 

HAZIRLANIŞI

1 kaşık margarin tencereye konur. İri doğranmış yeşil soğan, yeşil biber hafifçe çevrilir. Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır. Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir. Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir. Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir. Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır. Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir. Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu da benden ayrı bir çerkes tavuğu tarifi

EPIŞIPS / Çerkes Tavuğu

malzemeler:

Tavuk: 1 Orta Boy

 

Ceviz içi: 1/2 KG

 

Kişniş: 1 Tatlı kaşığı

 

Acıka: 1 TK

 

Mısır Unu: 1 Su Bardağı

 

Buğday unu: 1 SB

 

Kırmızı kuru acı biber: 10-15 adet

 

Sarımsak: 2 diş

 

Tereyağı: 3 Yemek Kaşığı

 

Sıvı yağ: 1/2 SB

 

Kuru soğan: 2 Orta Boy

 

Kırmızı toz biber: 1 TK

 

Yapılışı

1- Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış tavuk yağ soğanla kavrulur. İçine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir.

 

2- Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan tavuk suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur.

 

3- Kırmızı kuru biber suda kaynatılır, şişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1/2 kg ceviz içi, 2 diş sarmısak, kişniş ve hamurlar et makinasından 2-3 kere geçirilir.

 

4- Bu karışım tavuk suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. İçerisinde kırmızı biber kabuğu kalmaması sağlanır.

 

5- Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur.

 

6- Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır.

 

7- Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın tereyağ gezdirilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cok guzel yavuk sote yaparım.

yapımıda cok kolay.tavuk goguslerını dılımlere ayırın suda haslayın.daha sonra hazırladıgınız domates sosunu tavanın ıcıne dokun bırasda ole pısırın sonra afıyet olsun hepsı bu kolaymıs demı :stuart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.