Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Acılı tavuk ve pirinç Mutfak : Amerikan MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı soya yağı 4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı kesilmiş kereviz 1/2 su bardağı kesilmiş soğan 1/4 su bardağı taze maydanoz Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı domates sosu HAZIRLANIŞI Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın. Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Adaçaylı tavuk Mutfak : Turk MALZEMELER 20 adet tavuk kanadı 1 çorba kaşığı adaçayı 1 çorba kaşığı tereyağı 4 adet haşlanmış orta boy patates HAZIRLANIŞI Tereyağında tavuk kanatları çevrilerek iyice kızartılır. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atılır.1 kez çevrilir ve 1 çorba kaşığı adaçayı eklenir. 5-6 saniye tereyağında çevrilir ve patatesler atılarak hemen sıcak tabağa servis edilir. Yanına nohutlu pilav ve yeşil marul salatası tavsiye edilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Baharatlı tavuk Mutfak : Amerikan MALZEMELER 5 kişilik 10 adet tavuk but 1 adet domates 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu tuz 1 çay kaşığı muskat HAZIRLANIŞI Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Bamyalı Piliç Mutfak : Türk MALZEMELER 1 adet piliç yarım kg ayıklanmış bamya 4 tane domates, büyük doğranmış 3 çorba kaşığı margarin yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu tuz, karabiber 5 kişilik HAZIRLANIŞI Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek 15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın. Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Bandırma Mutfak : Türk MALZEMELER 1 Adet Tavuk 4 Adet Yufka 150 gr Tereyağ 100 gr Ceviz Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Barbekü soslu tavuk kanat Mutfak : Türk MALZEMELER 1 kg tavuk kanadı McCormick Tavuk sosu 2 yemek kaşığı domates salçası, 3/4 su bardağı soğuk su HAZIRLANIŞI Sosu, salçayı ve suyu küçük bir kapta karıştırın. Karışımı çiğ kanatlara sürünüz. 200 C'ye ısıtılmış fırında tavuk tamamen pişinceye kadar tutun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Beşamelli soya soslu tavuk Mutfak : Türk MALZEMELER 3-4 adet tavuk göğsü Yarım çay bardağı soya sosu Yarım çay bardağı sıvıyağ Karabiber Tuz Kekik Yarım litre süt 3 çay kaşığı un Yarım paket margarin 1 su bardağı su Kaşar Kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir. Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir. Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Chimichanga Mutfak : Meksika MALZEMELER 4 kişilik 400 gr tavuk 2 adet yufka 1/2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı domates suyu 1 tatlı kaşığı salça 1 kahve fincanı un 1/2 su bardağı su acı biber sosu 1/2 su bardağı krema kırmızı biber tuz karabiber 200 gr kaşar peyniri rendesi sıvı yağ HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Cornflakesli tavuk Mutfak : Amerikan MALZEMELER 3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr) 1 su bardağı süt 1 çaybardağı zeytinyağı 1 tatlıkaşığı tuz 3 avuç ufalanmış cornflakes HAZIRLANIŞI Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim. Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine atalım. 3 avuç cornflakesi elimizin içinde ufalayarak üzerini kaplayacak sekilde serpelim. Fırınımızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirelim. (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir.) Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Çerkes Tavuğu Mutfak : Turk MALZEMELER 1 adet tavuk 3 diş sarımsak 250 gr ceviz ½ bayat ekmek 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 tutam kırmızı biber HAZIRLANIŞI Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkanır ve yarım saat kadar pişirildikten sonar bir kepçe ile alınarak soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bayat ekmek içi, cevizin ¾' ü ve sarımsak bir blendır yardımıyla çekilir ve soğumuş olan tavuğun suyundan iki su bardağı kadar bu karışıma atılarak blender bir iki tur daha çalıştırılır. Soğuyan tavuğun derileri çıkarılır ve etleri çok küçük olmayan parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Blendırda çekilen malzemeye yeteri kadar su ilave edilir ve didiklenmiş tavuk ile karıştırılır (eğer malzeme çok katı olursa, yarım bardak daha tavuk suyu ilave edilebilir). Bir servis tabağına konulur, üzerine kalan ceviz iri taneli olarak çekilip, serpilir. Daha sonar çok hafif kızdırdığımız zeytinyağ ile kırmızı biber karışıtırılıp, şekilli bir biçimde tavuğun üzerine dökülür. Servis tabağında düzgün bir şekilde durması için bir çatalın tersi ile yol şeklinde çizgiler yapılabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Çin Usulü Ballı Tavuk Mutfak : Çin MALZEMELER 600 g tavuk göğsü 1 çorba kaşığı mısır nişastası yarım portakalın suyu 1.5 su bardağı tavuk suyu (veya su) 100 gr kavrulmuş yer fıstığı 3 çorba kaşığı bal 3 çorba kaşığı soya sosu 1 demet taze soğan 20 g taze zencefil, kıyılımış 1 tane kırmızı dolmalık biber 4 çorba kaşığı mısıryağı 3 çorba kaşığı şeri veya portakal likörü tuz karabiber 4 kişilik HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü parmak kalınlığında doğrayıp, soya sosu, portakal suyu, şeri, karabiber, zencefil, köri, bal, ve iri doğranmış taze soğan ile karıştırarak 20 dakika beklemeye bırakın. Terbiyelenmiş etin, suyunu süzüp, kızgın yağda kızartın. Tavadan alıp sıcak bir yerde bekletin. Biberleri çubuk çubuk doğrayın, kalan soğanı da dilimleyip ekleyerek, yağda 3-4 dakika kızartın. Ayırdığınız tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını bir miktar suyun içiersinde eritin, tavada biraz kaynatıktan sonra beklemeye bıraktığınız tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip ateşten alın. Kavrulmuş fıstık ile süsleyerel servis yapın. AFIYET OLSUN! Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Domates-peynirli tavuk fileto Mutfak : Turk MALZEMELER 4 adet tavuk fileto 2 yumurta 3 adet domates veya hazır doğranmış konserve domates Galeta unu 100 gr. kaşar veya parmesan peyniri Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI 1. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın 2. Tavuk filetolarını çırpılmış yumurtaya batırıp daha sonra galeta ununa arkalı önlü bulayın. 3. Taze veya konserve domatesleri bir tavada iki kaşık yağ ve iki kaşık su ila 15 dakkika pişirin. Tuz ve biber ilave edin. 4. Kalın dipli bir tavada yağı kızdırın ve tavuk filetoları orta ateş'te 10 dakkika pişirin. 5. Önceden hazırladığınız domates sosu üzerine dökün, rendelenmiş kaşar peynirini veya parmesanı üzerine serpin. 5 -10 dakkika kadar yavaş ateş'te pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ wherthus Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2005 Yemek Adı : Fırında Beğendili Tavuk Mutfak : Turk MALZEMELER 1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk 1 demet yeşil soğan 3 adet yeşil biber 3 kaşık margarin 4 adet patlıcan 1 kaşık un 2 su bardağı süt 150 gram kaşar HAZIRLANIŞI 1 kaşık margarin tencereye konur. İri doğranmış yeşil soğan, yeşil biber hafifçe çevrilir. Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır. Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir. Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir. Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir. Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır. Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir. Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ stockholmsyndrome Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 hayattaki en sadık dostumdur tavuk çünkü kensidide çok iyi bilir eninde sonunda dönüp dolaşıp o ebedi uykuya yatacağı yer benim midemdir wherthus thanks to you güzel tarifler vermişsin Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 bu da benden ayrı bir çerkes tavuğu tarifi EPIŞIPS / Çerkes Tavuğu malzemeler: Tavuk: 1 Orta Boy Ceviz içi: 1/2 KG Kişniş: 1 Tatlı kaşığı Acıka: 1 TK Mısır Unu: 1 Su Bardağı Buğday unu: 1 SB Kırmızı kuru acı biber: 10-15 adet Sarımsak: 2 diş Tereyağı: 3 Yemek Kaşığı Sıvı yağ: 1/2 SB Kuru soğan: 2 Orta Boy Kırmızı toz biber: 1 TK Yapılışı 1- Temizlenmiş ve parçalara ayrılmış tavuk yağ soğanla kavrulur. İçine bol su konur ve haşlanır. Acıka ilave edilir. 2- Mısır unu ve buğday unu ile hamur haline getirilir, 6`ya bölünür, kaynayan tavuk suyuna atılır. Piştiğinde eti ayrı bir kaba, hamurlar ayrı bir kaba konur. 3- Kırmızı kuru biber suda kaynatılır, şişirilir, çekirdeklerinden ayrılır. Biberler, 1/2 kg ceviz içi, 2 diş sarmısak, kişniş ve hamurlar et makinasından 2-3 kere geçirilir. 4- Bu karışım tavuk suyu ile boza kıvamında inceltilir, makarna süzgecinden geçirilir. İçerisinde kırmızı biber kabuğu kalmaması sağlanır. 5- Bu karışım ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Sulu ise eritip buğday unu ilave edilir, koyu ise et suyu konur. 6- Fokurdamaya başladığında etler konur, biraz daha kaynatılır. 7- Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın tereyağ gezdirilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ jeune Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Paylaş Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 cok guzel yavuk sote yaparım. yapımıda cok kolay.tavuk goguslerını dılımlere ayırın suda haslayın.daha sonra hazırladıgınız domates sosunu tavanın ıcıne dokun bırasda ole pısırın sonra afıyet olsun hepsı bu kolaymıs demı Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.