Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tattoo Hakkında herşey


Misafir RA_dya

Önerilen İletiler

startattoo2byinge1902vk2.jpgtattoobynickthomsonaq7.jpg

 

 

 

appliedtattoobysimpleskwp6.jpg

 

 

tattoobylkirby311mr3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben kendimi hep McGywer gibi hissetmişimdir.

Lise de Psikoloji hocam çok pratik bir zekamın olduğunu söylemişti. :D

Şimdi bana lazım olan tek şey İnsülin İğnesi, küçük bir motor (gerçi var), kablo, adaptör, lehim makinesi ve teli, çini mürekkep vs...

 

Kendi dövmemi kendim yapacağım, makinesini bile.

Çizeceğim şeyi de biliyorum ama buraya resmetmeyeceğim.

Çünkü görüp kopya çekenler olabilir.

Benim kendimle alakalı, derin anlamı olan bir simge...

Çok güzel olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben kendimi hep McGywer gibi hissetmişimdir.

Lise de Psikoloji hocam çok pratik bir zekamın olduğunu söylemişti. :D

Şimdi bana lazım olan tek şey İnsülin İğnesi, küçük bir motor (gerçi var), kablo, adaptör, lehim makinesi ve teli, çini mürekkep vs...

 

Kendi dövmemi kendim yapacağım, makinesini bile.

Çizeceğim şeyi de biliyorum ama buraya resmetmeyeceğim.

Çünkü görüp kopya çekenler olabilir.

Benim kendimle alakalı, derin anlamı olan bir simge...

Çok güzel olacak.

 

İyi madem sen kendinde uygula bi,başarılı olursan sırada ben varım :)

 

Geçen de Alsancak'ta bir yerde fiyat sordum 60 euro'dan başlıyor ve çizimine göre fiyat artıyor :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
İyi madem sen kendinde uygula bi,başarılı olursan sırada ben varım :)

 

Geçen de Alsancak'ta bir yerde fiyat sordum 60 euro'dan başlıyor ve çizimine göre fiyat artıyor :D

benim kucucuk birtanesine 50 dollar odedim -_- pahali baya tattoolar :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Yok beee, iğne hiçbişii yapmıyo...

Biraz acıtıyo elbette ama hem o kadar acıya dayanırsın, hem de bi kaç dövmeden sonra alışkanlık yapıyo o acı :)

 

Aslinda dövmeyi nerene yaptirdigina bahali bu aci meselesi vücüdun her yeri acimiyor. Arkadasim mesela yan belline yaptirdi ve onunki acayip acimisti :lol:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dövme Çıkarma

 

 

Dövme Çıkarma İşlemi ve Çeşitleri

 

Dövme yaptırırken kimse bir süre çıkarma gereği duyacağını ya da sıkılacığını düşünmez. Fakat dövme çıkarmak yaptırmaktan daha zahmetli ve zor bir işlemdir. Bu işlemlerden bazıları lazerle sildirme, IPL ışını (İntense pulsed light), tuz ile silme, kimyasal Peeling, cerrahi olarak çıkartma, Dermabrazyon ( zımparalama ) ve yeni çıkan dövme çıkarma kremleri... Tabii bu işlemlerin kendi içinde seansları ve bu seanslar sırasında olabilecek acıları vardır, hiç biride kesin çözüm olarak nitelendirilemez.

 

Dövme çıkarma işlemlerini kısaca tanıyalım;

 

Lazer le dövme sildirme: Bu işlem genel olarak bilinen çıkarma işlemidir. Fakat lazerle sildirmenin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları vardır. Mesela, lazerle bütün renkler kolay çıkartılamaz. Kolay çıkartabilinen renkler siyah ve mavinin koyu tonlarıdır. Diğer renklerde yani kırmızı, yeşil, sarı, turkuaz gibi daha belirgin ve farklı tonların çıkarma işlemi daha zordur. Lazer tonlarına hassas bu tonlardan tutulan bir ışın topluluğudur. Çıkarılması gereken dövmeye bu ışın gönderilir ve gönderilen ışınlar tarafından hücrelere dolan renkleri parçalar böylece o bölgede ki hücreler ölmeye ve dövme silikleşmeye başlar. Bu işlem dövmenin renkleri ve büyüklüğüne göre bir kaç seans sürebilir.

 

Lazer le dövme sildirmeden önce ve sonra dikkat edilmesi gerekenler:

 

- Dövme sildirme işlemi yapılmadan önce en az 1 - 2 hafta öncesinde hgerhangi bir güneşlenme ya da solarium işlemi yapılmamalı

- Eğer kişilerin sürekli kullandıkları ilaçları, daimi hastalıkları mevcut ise gerekli hastalık ilgili belgelerini ( hastalık dosyaları, tahlilleri gibi... ) başvurucakları merkeze götürmeleri daha sonrasında herhangi bir sonuç yaşamamaları için göstermeleri önerilir.

 

- Lazerle dövme sildirme işleminden sonra çıkartılan dövmenin yeri kapatılmalı ve su temas etmesinden kaçınılınmalıdır.

- O bölgeye hergün düzenli nemlendiricili kremler sürülmelidir ve bu süre zarfında güneşe çıkılmamalı ve solarium a girilmemelidir.

- Kabuklanma olursa kabukları soyulmamalıdır.

- İşlem gerçekleştirildikten sonra en az 1 ay süre ile peeling gibi kozmetik uygulamalar yapılmamalı.

 

IPL (İntense pulsed light) ışını ile çıkarma işlemi: Genellikle lazer olarak bilinen bir alettir. Lazerden tamamen farklı bir biçimde kullanılan bir cihazdır. IPL ışının farkı lazer gibi tek bir dalga biçiminde değil, derinin birçok tabakasına etki edecek şekilde olmasıdır.

 

Tuz ile Silme: Bu işlem daha çok eski dövmelerde kullanılır. Bu işlem tuzlu suyu dövmeli bölgeye enjekte edilerek yapılır. Bu tuzlu su yardımı ile orada bulunan pigmentlerin parçalanarak uzaklaşmasını sağlar. Fakat hiçbir dövmeci bu işlemi kullanmamaktadır.

 

Kimyasal peeling: Derinin kimyasal bazı maddeler kullanılarak yüzeyinin yakılması ve bu yakılmadan sonra soyulma işlemidir. Birden fazla peeling çeşidi vardır. Bazıları deriyi daha derin yakar bazıları ise daha yüzeysel yakar. Dövme için kullanılan peeling TCA ( Trikloro Asetik Asit ) dır. Bu peeling cildi orta derinlikte yakar. Peeling sigara kullanan kişilere çok fazla önerilmez. Ya da yapıldıktan sonra bir süre kullanıma ara verilmesi gerekir, bunun da sebebi peeling yapılan bölgelerde oluşabilecek yaraların iyileşme sürecini etkilediği ve sonunda yara izleri kalabilir.

 

Cerrahi olarak çıkartma: Bu yöntem dövmeli olan bölgeyi bistüri ile kesilerek yapılır. Bu işlem sonucunda dövmeci tarafından yapılan dövme küçükse kesilen bölge dikilerek kapatılır ama büyük bir dövme ise bacaktan ve ya kasıktan deri alınarak kesilen bölgeye yama yapılır. Bu şekilde dövmenizden tamamen kurtulursunuz ama bu yöntemin de dez avantajı dikiş izleri ve deri yaması yapılan bölgeler de belirgin izler kalmasıdır. Bu işlemi yaptırmak isteyenler görüntü bakımından hiç hoş olmayan sonuçlara hazır olmalılardır.

Dermabrazyon ( zımparalama ) yöntemi: Dermabrazyon yöntemi derinin üst katmanlarına hızlı dönen bir alet yardımıyla zımparalanması işlemidir ve ameliyathane koşullarında yapılabilir. Bu işlem de lazer gibi renk ayrımı ve hassasiyeti olmadığından bütün renkleri aynı oranda çıkartır. Fakat sadece zımparalama ( dermabrazyon ) yöntemiyle dövmeden kurtulmak zordur ve ancak bir kaç seans bu işlemi tekrarlamak gerekir. Zımparalama işlemi deriye yüzeysel olarak uygulandığı için deri altında ki pigmentlere ulaşamayabilir bu da dövmenizi tamamen çıkarma işleminden daha çok silikleşmesini sağlar. Bu işlemi yaparken derinliğine çok dikkat edilmelidir. Eğer çok şiddetli yapılıp cildin bütün katmanlarına uygulanırsa kalıcı izler bırakabilir.

 

Dövme çıkarma kremleri: Dövmeli bölgeye sürülen krem deri tarafından emilerek içeride ki pigmentlerle reaksiyona geçer ve pigmentler bu reaksiyon sonucu parçalanır. Bu parçalanma sonucunda pigmentler vücuttan zamanla atılır. Bu tarz kremler genel de set olarak satılır ve her biri farklı özelliklere sahiptir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Geçici dövme yapıyoruz.

Geçici dövme yapımı için malzemeler

Oksijen suyu ( Eczaneden alabilirsiniz )

Hint kınası (aktarlarda satılabilir)

Kürdan

Koltuk altı deodorantı (Roll on, sürülenlerden hani)

Aydınger kağıdı ( Kırtasiyeden )

Dövme deseni

STABİLO KALEM (Her kırtasiyede vardır belki evinizde de vardır )

 

Hint kinasini küçük bir kapak gibi bir şeye 1 ve ya 2 çay kaşığı kadar koyun sonra oksijenli suyu üstüne dökün fakat karışımın ayarını çok iyi yapmanız gerekiyor gerçekten kalıcı ve gerçekten siyah bir şey istiyorsanız bu yaptığınız karışımı bir kaç kere yapmanız ve elinizin içine ve ya herhangi bir yerinize bir kaç kere deneyerek kıvamı bulmanız gerekecek.

 

Herhangi bir yerinize yaptığınız (az sulu! karışımı evet az sulu olmalı KAHVE TELVESİ GİBİ OLACAK BU ÖNEMLİ! ) deneme dövmenizi kuruyuncaya kadar evet sürdüğünüz dövme kuruyacak yani onu çıkarmak için ufalaman bile yeterli olacak o derece kuruması lazım.

 

Evet deneme dövmeniz kurudu ve yıkadınız inş. ortaya gayet siyah manyak belli olan bir şey çıkmıştır böyle olduysa tamam no problem

 

Şimdi dövme desenimizin üzerine aydınger kağıdını koyarak üzerinden STABİLO KALEMLE geçiyorsunuz (sadece etrafından geçin çizgilerin) hızlı bir şekilde tabi kurumayacak!..

sonra koltuk altı deodorantını dövme yapacağınız yere sürün ve üzerinden kalemle geçtiğiniz aydınger kağıdını bu kremi sürdüğünüz yere bastırın desenin çıkması lazım.

 

Desen çıktıktan sonra yaptığımız dövme karışımını desenlerin içine geçiyoruz dikkatli bir şekilde ve taşırmadan geçmeniz çok önemli.

 

EVET ŞİMDİ HEPSİNİ GEÇTİKTEN SONRA DÖVMENİZİN KURUMASINI BEKLEYİN VEEE BİTTİ geçmiş olsun.

 

Herkese kolay gelsin!...

 

Dövmenin Kalıcılığını arttırmak

 

Bu işi amatörce yapıyorsanız dövmenin kalıcılığını arttırmak için alman taşını kesinlikle duymuşsunuzdur. Çoğu kişi o taşın zararı olduğunu düşünüyor. Benim bu konu hakkında bilgim yok. Bu işi yapan güvenilir dövmecilerden bilgi almadan denemenizi önermem. Dövme 3-4 gün kalsın, sağlığınıza zarar vermesin, önemli olan sağlık.

 

Alıntı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

3 boyutlu dövme modelleri:

 

 

 

2vkltnd.jpg

 

b-471714-3_d_d%C3%B6vmeler_%C3%BC%C3%A7_boyutlu_3_dimension_tattoo.jpg

 

11883532.jpg

 

82920402.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

--667322.Jpeg

 

--667318.Jpeg

 

--667314.Jpeg

 

Amerikalı Julia Gnuse vücudunun yüzde 95'ini dövmeyle kaplatarak bu alanda Amerikalı kadınlar arasında Guinnes rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. Porfirya isimli bir deri hastalığına yakalanan Gnuse dövmeye adeta bağımlı hale gelmiş.

 

The Illustrated Lady olarak taninan Julia Gnuse, ilk olarak dövme yaptırmaya bacaklarından başlamış. Daha sonra dövme yaptırmak Gnuse için bir saplantıya dönüşmüş.

 

Vücudunda çeşitli yazılar ve figürler bulunan Gnuse Guinnes Rekorlar kitabına giriş töreninde dövmelerini gururla gösterdi

 

milliyet.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.