Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRK ORDUSU KUZEY IRAK'TA


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Son dakika haberlerinde turkiyenin cekildigine dair haberler ajanslara dusuyor. PKK kaynakları 2 gun icinde 88 askerin öldürüldügünü ve zap cevresinde süpürme operasyonu baslattıgını dun gece duyurmustu. Bu gun de yine pkk kaynaklarına dayandırılan ntv haberinde tsk nın geri cekildigi bildirildi. Ve yine dun ABD baskanı Bush operasyonun hemen sona erderilmesini emretti, aynı konusmasında bu gune kadar yapmadıgı bi seyi yaparak k.ırak dediği bölgeye ilk kez kamuoyu onunde kurdistan demis oldu... Sizce neler oluyor....

neden cekilmesinki, aksi taktirde bir 30 yil daha sürmezki PKK'ya karsi savas. Aksi halde bir daha Kuzey Irak'a giris sebebi olmazki. Yillrdan beri söyleriz, bu isin icinde bir seyler var diye ve amacin PKK'yi yok etme falan olmadigi. Türkiye'deki rantci ve terörden prim kazanan siyastler nasil devam etsinki, eger TSK cekilmesede ve terörün sonunu getirseydi. Inaniyorumki gene bazilari burada ahkam kesecekler, bizleri terörü destekliyor diye suclayacaklar, ama aslaa geriye dönüpte neden halaa terörö konusunda bu durumdayiz ne sorarlar nede arastirirlar. Tek söyledikleri her seyin AB ve ABD destegi ile oldugu, sanki Türkiye'nin bu konuda hic bir payi yokmus. Eger idaa edilen gibi ise, o zaman bosuna en büyük Türkiye demize gerek kalmiyor, cünki baskalari bizi yönlendirmis oldugu icin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 66
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

TSK kaynakları ile pkk kaynakları arasında oyle muhtesem bir acı varki. TSK ya göre 200 300 civarı pkk li öldürüldü pkk kaynaklarına goreyse sadece 5. TSK kaynaklarına gore 26 TSK mensubu sehit oldu, pkk ya gore 100 uzerinde. Sizce bu operasyon TSK acısından nasıl geciyor

Sayin Ulyanov,TSK nin dogru söyledigine inanirim cünkü bizde böyle bir medaya var iken sinek ölse haberimiz olur,bu nedenle TSK nin sehit sayisini az gösterme imkani vede lüksü yoktur,PKK herzamanki gibi tabiiki,zayiatini az göstererek kendince bir paye cikarmaya calismaktadir.Bilyiorsunuz bir zamanlar PKK lilar kendikendilerini temizleyip gömüyordular.TS Kkac sehit sayisi vermisse dogrudur.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TSK cekiliyorsa bu basimizdaki yönetimin aldigi bir kararladir,TSK bu saatten sonra kendi basina orada operasyona devam edemez siyasi karar olmayinca.Diger yanda yönetim icin TSK nin artik K.IRAKTA kalmasina daha fazla gerekte kalmadi,Vakiflar yasasi cikarildi,Türban yasasi cikarildi peki TSK nicin kalsinki Kuzey Irakta artik.Cikarilacak iki önemli yasa vardi, Ordu Iraka yasalar resmi gazeteye dendi ve bitti olay.Amac hem Orduyu mesgul etmek hemde milleti aldatip bakin biz sizin türbaniniza cözüm getirdik diyebilmekti ve basardilar.Simdi sirada ne var,Eyalet sistemine gecis dolayisiyla Güney Dogunun Kürtler tarafindan yönetilmesine cözüm var.Bakin göreceksiniz o yasalarla ugrasilirken ya yine bir Kuzey Irak tiyatrosu yaratacaklar yada ona benzer baska bir gündem degisimi ile istedikleri yasalari cikartacaklardir.Hepsi yavas yavas adim adim.Millet uyudugu sürece ramazan cadirlarinin kurulmaya baslanmasina dogru,oda olmadi kömür mevsimi yaklasirken göreceksiniz bu ülkede neler neler yasalasacak.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tv yorumcuları operasyonun bitirilme zamanını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade ediyorlar. ABD bakanının gelişi ve operasyonun bitmesi arasında bir ilişki olmadığı açıklandı.

Ama herkesin merak ettiği neden bu çekilmeyi başbakandan ya da başka bir yetkilimizden evvel Zebari'den öğrendik? Bir tv haberi bugünkü ulusa seslenişin tvlere yollandıktan sonra geri çekilip yenisinin hazırlandığını ve bu seslenişte operasyonun bittiğinin söylendiğini haber verdi.

İlginç doğrusu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2 önemli mesaj

29 Şubat 2008

Genelkurmay Başkanlığı, sınır ötesi harekata katılan birliklerin geri döndüğünü açıkladığı bildirisinde hem ABD'ye hem de Türk halkına iki güçlü mesaj verdi.

 

Genelkurmay Başkanlığı, "ABD'den gelen 'En kısa sürede çekilin' mesajlarının ardından sınır ötesi harekat son erdirildi" iddialarına sert bir dille yanıt verdi.

Açıklamada aynen şöyle denildi:

 

"Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan her hangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı."

 

Açıklamanın diğer önemli mesajı ise terörün bir an evvel bitirilmesi için sınır ötesi harekatın devam etmesini isteyen Türk kamuoyuna oldu. Türk halkına operasyonların devam edeceği garantisi verildi:

 

"Irak’ın kuzeyi terör örgütünün faaliyetleri açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye’ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Harekatın başlaması nasıl sürpriz olduysa, bitişinin de öyle sürpriz olmasını doğal karşılamak gerek. Zor kış şartlarında çok başarılı bir operasyonla PKK ya verilmek istenen mesaj fazlasıyla verilmiştir. Ordunun tüm PKK lıları öldürmek gibi bir amacı olamaz. Terörle savaş büyük ölçüde psikolojik bir savaştır.

 

Operasyonun başından bu şekilde planlandığı kesindir, bundan ne hükümetin ne ABD nin haberi vardı. ABD bizim hükümetten çok daha iyi tahmin yapmış ve en fazla bir hafta daha uzayacağını öngörmüş olabilir. Çünkü karların erimesiyle orada diz boyu çamurda adım bile atamazsınız. Ordumuz kısa sürede bir çok hedefi başarıyla yok etmiş ve hakettikleri dersi fazlasıyla vermiş, gurur ve onurla dönmüştür.

 

Hatta ABD bir hafta daha uzamasını ve çekilirken bir aksilik çıkarak operasyonun "o kadar da çok başarılı olmamasını" ummuş bile olabilir. Fakat ordumuz girdiği kıvraklıkla çıkarak bu işten alnının akıyla sıyrılmıştır.

 

Bu operasyon bir "baskın" operasyonudur. Tam da bu amacı yerine başarıyla getirmiştir. Mesajı "ne zaman istersek tepenize biner, ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getiririz, ona göre" dir. Bu operasyonda hükümetin hiç bir şeyden haberi yoktur ve hiç inisiyatifi yoktur. Tamamen ordumuzun inisiyatifinde gerçekleşmiş son derece akıllı ve yerinde bir planlamayla başarıyla icra edilmiştir.

 

Sadece şehitlerimiz... Bizi hüzne boğan sadece bu. Ne yazık bundan kaçınmanın hiç bir yolu yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim asıl dikkat çekmek istediğim bir konu var. Bölücülerin AKP den bayağı bir beklentileri varmış. Hükümet orduyu oyalar oyalar, kış bastırınca da artık ordu bir şey yapamaz diye umuyorlarmış. Bir yandan türban, bir yandan etnik haklar tanınması tartışmalarıyla elele ülkeyi kaosa, iç çatışmaya sürüklemeyi hayal ediyorlarmış. Fakat hükümet iki koldaki çalışmalarını(!) da yüzüne gözüne bulaştırıp bocalayınca, "bir orduyu engelleyemedi, operasyonu ertelediği halde ordu kışta karda yine de baskın yaptı, hani bu hükümet bize hizmet edecekti, beceremiyor" diye galeyana geldiler.

 

Hükümetle aynı kafadan gittikleri sakallı, sarıklı eli Kuranlı adamları kullanmalarından ve basın toplantılarında İslam dinini ağızlarına almaya başlamalarından belli. Laikliği aşındırmayı bir yandan, etnititeyi bir yandan kullanıp ülkeyi kaosa sürüklemeyi birlikte hayal ettikleri ama ordunun sert kayasına tosladıkları her hallerinden belli oluyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu nasil bir mantikdir anlamiyorum efendiler kendinize gelin 8 gunlugune operasyon olurmu hic TSK kuzey iraka girerken hava sartlarini bilmiyormuydu biliyordu... kuzey iraka yeni sehitler vermek icinmi girdiler peki bunca yildir verdigimiz sehitler yetmedimi halen daha nekadar sehit verilecek 30 yildir teroru bitiremeyen veyahut bitirmek istemeyen bu kara kistami bitirmeyi planliyordu daha dune kadar TSK terorun kokunu kurutacagiz derken bugun terorun tamamiyla bitirmek imkansiz diyor bu nasil bir celiski bana kalirsa TSK teroru bitirmek istemiyor cunku teror uzerinden besleniyor bugun TSKnin butceden aldigi yardimi turkiye geneline dagitmis olsaydik sanirim sartlar cok daha baska ve cok daha gelismis bir ulke olurduk ve bugun ne terorle nede turban sorunlariyla karsi karsi kalirdik ama bizim halkta bu zihniyet olduktan sonra bir arpa boyu yol almamiz imkansizdir.. simdi dahi turkiyede hic kimse TSKyi hic bir nedenle suclayamaz cunku direk teror sucundan hukum giyersin.. Sozde turkiye cumhuriyetinde TSKdan baska laikligin savunucusu yok acaba ???

madem oyleydi Ataturk turkiye cumhuriyetini kurdugunda bilmedenmi anayasaya bir madde ekleyip EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ MILLETINDIR demistir.. Ataturk bilmiyormuydu EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ ORDUNUNDUR demesini madem TSK Ataturkun ve Laikligin savunucusuyduda neden simdiye kadar degistirilen anayasalari TSK degistirdi 1927 anayasasiyla simdiki anayasayi incelerseniz TSK kendisine nekadar ozerklik tanimis ozaman daha iyi anlarsiniz yil 2008 halen TSK anayasasi gecerli bumudur laiklik bu resmen cunta yonetimidir sozde cumhuriyettir halen TSKnin yaptigi her isi pof poflayan zihniyeti anlamis degilim biliyorum belkide bir cok kisi tepki gosterecektir bu konuda TSK terorle mucadele ediyor diyeceklerdir terorle mucadele eden TSK degil turk mehmetcikleridir malesef genelkurmaylar orgeneraller generaller evde oturup ulkeyi daha nekadar soyabiliriz onun hesaplari pesindeler

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim asıl dikkat çekmek istediğim bir konu var. Bölücülerin AKP den bayağı bir beklentileri varmış. Hükümet orduyu oyalar oyalar, kış bastırınca da artık ordu bir şey yapamaz diye umuyorlarmış. Bir yandan türban, bir yandan etnik haklar tanınması tartışmalarıyla elele ülkeyi kaosa, iç çatışmaya sürüklemeyi hayal ediyorlarmış. Fakat hükümet iki koldaki çalışmalarını(!) da yüzüne gözüne bulaştırıp bocalayınca, "bir orduyu engelleyemedi, operasyonu ertelediği halde ordu kışta karda yine de baskın yaptı, hani bu hükümet bize hizmet edecekti, beceremiyor" diye galeyana geldiler.

 

Hükümetle aynı kafadan gittikleri sakallı, sarıklı eli Kuranlı adamları kullanmalarından ve basın toplantılarında İslam dinini ağızlarına almaya başlamalarından belli. Laikliği aşındırmayı bir yandan, etnititeyi bir yandan kullanıp ülkeyi kaosa sürüklemeyi birlikte hayal ettikleri ama ordunun sert kayasına tosladıkları her hallerinden belli oluyor.

:clover: :clover: :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu nasil bir mantikdir anlamiyorum efendiler kendinize gelin 8 gunlugune operasyon olurmu hic TSK kuzey iraka girerken hava sartlarini bilmiyormuydu biliyordu... kuzey iraka yeni sehitler vermek icinmi girdiler peki bunca yildir verdigimiz sehitler yetmedimi halen daha nekadar sehit verilecek 30 yildir teroru bitiremeyen veyahut bitirmek istemeyen bu kara kistami bitirmeyi planliyordu daha dune kadar TSK terorun kokunu kurutacagiz derken bugun terorun tamamiyla bitirmek imkansiz diyor bu nasil bir celiski bana kalirsa TSK teroru bitirmek istemiyor cunku teror uzerinden besleniyor bugun TSKnin butceden aldigi yardimi turkiye geneline dagitmis olsaydik sanirim sartlar cok daha baska ve cok daha gelismis bir ulke olurduk ve bugun ne terorle nede turban sorunlariyla karsi karsi kalirdik ama bizim halkta bu zihniyet olduktan sonra bir arpa boyu yol almamiz imkansizdir.. simdi dahi turkiyede hic kimse TSKyi hic bir nedenle suclayamaz cunku direk teror sucundan hukum giyersin.. Sozde turkiye cumhuriyetinde TSKdan baska laikligin savunucusu yok acaba ???

madem oyleydi Ataturk turkiye cumhuriyetini kurdugunda bilmedenmi anayasaya bir madde ekleyip EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ MILLETINDIR demistir.. Ataturk bilmiyormuydu EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ ORDUNUNDUR demesini madem TSK Ataturkun ve Laikligin savunucusuyduda neden simdiye kadar degistirilen anayasalari TSK degistirdi 1927 anayasasiyla simdiki anayasayi incelerseniz TSK kendisine nekadar ozerklik tanimis ozaman daha iyi anlarsiniz yil 2008 halen TSK anayasasi gecerli bumudur laiklik bu resmen cunta yonetimidir sozde cumhuriyettir halen TSKnin yaptigi her isi pof poflayan zihniyeti anlamis degilim biliyorum belkide bir cok kisi tepki gosterecektir bu konuda TSK terorle mucadele ediyor diyeceklerdir terorle mucadele eden TSK degil turk mehmetcikleridir malesef genelkurmaylar orgeneraller generaller evde oturup ulkeyi daha nekadar soyabiliriz onun hesaplari pesindeler

saygilar

 

Koyu AKP fetişizmi ve Ordu düşmanlığı başka bir şey değil. Gerçekten merak ediyorum Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hangi özelliği sizi bu kadar korkutuyor ve ona bu kadar düşman olmanızı sağlıyor.

 

Ülkeyi koruması mı?

 

Laikliğin bekçisi olması mı?

 

Teröre karşı savaşması mı?

 

Hangi özelliği bu kadar nefret etmenizi sağlıyor ?

 

Genelkurmaylar (buda ne demekse) orgeneraller evde oturup ülkeyi ne kadar soyacaklarının hesabını yapıyormuş. Sanırsınki siyasi yaşamı yolsuzluktan, hırsızlıktan yargılanmakla geçen. Milletvekillerinin yarısı dokunulmazlık zırhıyla yolsuzluk, hırsızlık davalarından yargılanan iktidar partisi değilde, generaller öyle mi?

Bu ülkenin yobaz tayfasının tüm derdi aslında TSK nın bekçisi olduğu ve savunduğu değerler. Oturduğu yerden orduyu hırsızlıkla suçlamaya vardıracak kadar nefret uyandırıyor o değerler yobaz tayfasında.

 

TSK Almanların blitzkrieg (şimşek saldırı) taktiğiyle hedefini hızlı ve etkili vuracak kadar işinin ehli. Irak savaşının bir parçası olmayacak kadarda bilinçli ve akıllıdır. Ordu Kuzey Irak'ın dokunulmazlığını kırmış. Ve istediği an orada operasyon yapabileceğini göstermiştir. Bu operasyon ilk olmadığı gibi son da değildir.

 

Yüzlerce terörist öldürülmüş. Yüzlerce mevzi dağıtılmış. Yüzlerce ikmal yolu kullanılamaz hale getirilmiş. Terör örgütünün Kuzey Irak'taki mevcut yapılanması geri dönümşümsüz bir şekilde zedelenmiştir. hava saldırıları ve top atışları devam etmektedir.

 

TSK'nın şehit sayısını eksik söylediği gibi fantazi ürünü iddia sahibi olan arkadaşlar. Ya böyle bir şeyin mümkün olabileceğine inanıyor musunuz ? Gerçekten her askerin bir ailesi, yakını olduğunu ve onlarında herhalde çocuklarından haber alamayınca unutmayacaklarını ve ortaya çıkacağını bilmiyorlar mı?

 

Operasyonun ne gibi tahribat yarattığını elinin altında internet olan ve lise seviyesinde ingilizcesi olan her insan. Biraz internette dolaşarak görebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu nasil bir mantikdir anlamiyorum

Anlamanıza yardımcı olayım: 8 günlük operasyon da olur, sekiz saatlik de, sekiz dakikalık da... Ordu hava şartlarını çok iyi bildiği için bu harekatı planladı. Bir kere teröristler bu havada beklemiyorlardı, avlandılar, bir. İkincisi kar örtüsü mayınları işe yaramaz hale getirdi, tek mayın patlamadı.

 

Terörle mücadele çok uzun bir süreçtir. Daha önce de hiç bir balinanın kendisinden parça koparmaya çalışan köpekbalıklarının kökünü kurutamayacağını söylemiştim. Bir ordu zinde, güçlü ve hazır olduğunu her an göstermelidir. Tehdidi bitir rahat et diye bir olay dünyanın hiç bir bölgesinde yoktur.

 

Generallerimize hakaret ederek de, ordunun bu ani baskınını hiç beklemediğinizi, hükümetin bu işi erteleye erteleye olmaza bıraktığını zannettiğinizi fakat yanıldığınızı askerler sınırı geçiverince anladığınızı düşündürtmeyin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Irak'a girdik. Girmeden önce içerde birbirimizi yedik ama. Genelkurmay aylar önce söylemişti. Hükümet Coni amcasından izni ancak kopartabildi. Zaman geçti, yaz bitti, askerin kış aylarındaki performansı oldu artık konumuz...

Yahu kimse demiyor ki, bu askeri bu şartlara zorlayan kimdi??? Asker çok meraklı çünkü bu iklim şartlarına... ********* ***** hükümet ancak izin alabildi, ayaklarına kadar gidildi, eller etekler öpüldü. Haydi bir girin çıkın dendi. Girin ama içeri boşalmayın haaaa!

Ne dedik? Gıkımız çıkmadı değil mi?

 

Ama bu harekatı öyle bir anlattık ki televizyonda, yazılı basında... Aman aman aman, gümbür gümbür giriyoruz sanırsın. Uçaklar helikopterler, Silopiden Çukurca'dan canlı yayınlar, tanklar top sesleri hücuuuuuum!

Kimi kandırıyoruz? Siz inanıyor musunuz böylesi işleri tek başınıza, bağımsız, özgür bir devlet olarak yapabildiğinize???

 

Bakın konu ile ilgili bir yazı alıntılayacağım, 01.03.2008 tarihli Hürriyet Gazetesi'nden...

----------------------------------------------------------

Bush "çık" dedi.

Çıktık.

Tatilde olsan, oteldeki odanı bu kadar çabuk boşaltamazsın, oteldeki odanı...

Apar topar!

*

Böyle bu işler çünkü.

Gel deyince, gidiyorsan...

Vur deyince, vuruyorsan...

Gir deyince, giriyorsan...

Çık deyince, çıkacaksın.

*

Sakın ola, onurdan monurdan bahsetmeyin bana... Hangi onur?

*

Lübnan’a gitmek istemiyoruz, İsrail’i korumak için, tıpış tıpış gidiyoruz...

Afganistan’a gitmek istemiyoruz, ABD’yi korumak için, tıpış tıpış gidiyoruz...

Irak’tan çıkmak istemiyoruz, kendimizi korumak için, kıçın kıçın çıkıyoruz!

Ne onuru?

*

Tatbikatta, durup dururken gemimizi vurdu mu füzeyle? Muaveneti? Vurdu.

Biri yarbay, 5 şehit, 22 gazi...

Ne yaptık? Yeni gemiler verdi, sustuk.

Irak’ı işgal etmek için, topraklarımıza asker yerleştirmek istedi mi? İstedi.

Ne yaptık? At pazarlığı... Para istedik.

Çuval geçirdi mi kafamıza? Geçirdi.

Ne yaptık? Üstüne özür diledik.

"N’olur deliğe süpürmeyin" falan.

*

Ya bu sefer?

Sıkı durun...

Dünkü toz duman içinde gözden kaçan bir "son dakika" haberi daha vardı:

"Dünya Bankası, stratejik işbirliği çerçevesinde, Türkiye’ye 6.2 milyar dolar kredi verilmesini onayladı."

*

Böyle bu işler...

Al parayı.

Sen de kömürü al.

Kes sesini!

Ne onuru?

----------------------------------------------------------

İşte böyle sevgili arkadaşlar, ordumuzla gurur duyuyoruz bu çok ayrı bir mevzu. Ancak memleketin hali ortada. Bu hükümetle ancak bu kadar!

Herkes hakettiği gibi yönetilir, biz artık anlı şanlı Türk milleti değiliz. Kabul edin. Ve ampule oy vermeye devam edin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sakın ola, onurdan monurdan bahsetmeyin bana... Hangi onur?

 

Bizde bir tane Onur var ama konuyla alakası yok onun da... Demek ki kalmamış! Üzgünüm!

 

Herkes hakettiği gibi yönetilir, biz artık anlı şanlı Türk milleti değiliz. Kabul edin. Ve ampule oy vermeye devam edin.

 

Aynen öyle sevgili TaylanAbi,

Türk milleti olarak bir torba kömür karşılığı yönetiliyoruz. Olay budur! Daha fazlasını beklemek anlamsız, bir torba kömüre bu kadarı verilir... Acıyorum halimize be!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taylan Abi'nin kafa iyice bozuk anlaşılan. Hükümete olan salvo atışlarına katılıyorum ama bu harekatın bir şimşek harekatı olduğunu çok iyi ifade eden Cyrano'nun yazısını bir oku diyorum, öyle "gümbür gümbür giriyormuşuz" filan gibi küçümseyici sözlerin nereye gittiğine biraz dikkat et diyorum.

 

Bu harekatta hükümetin inisiyatifi sıfırdır ve ordumuzun mükemmel, dosta düşmana parmak ısırtacak mükemmel bir operasyonudur. ABD ile ilgili değerlendirmeler yanlıştır. ABD tabii ki tek başına askeri harcaması, tüm geri kalan dünyanın askeri harcamasından daha yüksek olan çok büyük bir güçtür. Onu tabii ki yok sayamaz kimse. Ama ordumuz da hiç fena değildir. Ardında güçlü bir ulusal teknoloji olsa, temin ederim dünyanın en güçlü ordusu olurdu. Buna hiç şüphe yoktur.

 

Zaten orduyu bir iç çatışmaya sokmak için laikliğin aşındırılmaya çalışılması oyununun tek nedeni budur. Bu ülkeyi kaosa sürükleyecek tek şey, laikliğin sulandırılmasıdır. Bu iktidarın misyonu da bu sulandırmayı ne yapıp edip başarmaktır.

 

İnsanların kötü niyetli mi, yoksa iyi niyetli fakat maşa mı olduklarını ayırd etmek güçtür. Türban konusunda iktidar çok vahim biçimde sınıfta kalmış ve bu iki olasılıktan birini akla getirmiştir.

 

Bir iktidarın iki durumda olma lüksünün de olmaması gerekiyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taylan Abi'nin kafa iyice bozuk anlaşılan. Hükümete olan salvo atışlarına katılıyorum ama bu harekatın bir şimşek harekatı olduğunu çok iyi ifade eden Cyrano'nun yazısını bir oku diyorum, öyle "gümbür gümbür giriyormuşuz" filan gibi küçümseyici sözlerin nereye gittiğine biraz dikkat et diyorum.

 

 

Sözlerimin ordu ile uzaktan yakından alakası yok sayın demirefe. Beni dikkate davet etmeden önce cümlelerimi ve satıraralarını iyice tahlil edin lütfen.

Bahsettiğim gümbürtü harekatın iç ve dış basında hükümet tarafından nasıl kullanıldığı, insiyatifin ne derece elimizde olduğunun kandırmacasıdır.

Harekatta hükümetin insiyatifi sıfırdır demek de ayrıca abesle iştigaldir. Aradaki ilinti tabii ki fiziksel olmayacaktır, organik bir ilişkidir.

Borsa düştü, dünya piyasaları istikrarsız;

Borsa çıktı, hükümetin istikrarı.

Benzin zamlandı, petrolün varil fiyatı,

Benzin ucuzladı hükümetin ekonomi politikası.

Yağmur yağdı, barajlar boş, küresel ısınma

Yağmur yağdı, DSİ'nin İSKİ'nin başarısı.

Askeri yollarken, tezkere için tüm eller havaya,

Asker dönüyorken, tamamen askerin insiyatifi.

Yok öyle üç kuruşa beş köfte!

*** ***** hükümet askeri çekmiştir. Tırsmıştır. Korkmuştur. Satılmıştır. Harekat öncesi Beyaz Saray'da 5 Kasım günü Coni amcasına verdiği sözü tutmuştur. Ve kimbilir daha ne sözler verilmiştir.

Hükümetin insiyatifi sıfırmış, ayıptır ayıp!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Harekatın başlaması nasıl sürpriz olduysa, bitişinin de öyle sürpriz olmasını doğal karşılamak gerek.

...

Operasyonun başından bu şekilde planlandığı kesindir, bundan ne hükümetin ne ABD nin haberi vardı. ABD bizim hükümetten çok daha iyi tahmin yapmış ve en fazla bir hafta daha uzayacağını öngörmüş olabilir.

 

Ntv askerin çekilmesini saat 10-11 gibi duyuruyor. Sonra Zebari falan konuşuyor. Genelkurmay açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını söylüyor. Planlanan bir çekilmenin basın açıklaması da planlanmış olmalıydı. Askerleri çekmeye başladığında genelkurmayın basın açıklaması hazır değil miydi? Bu durum kafalarda soru işaretlerine yol açmıştır.

 

*** ***** hükümet askeri çekmiştir. Tırsmıştır. Korkmuştur. Satılmıştır. Harekat öncesi Beyaz Saray'da 5 Kasım günü Coni amcasına verdiği sözü tutmuştur. Ve kimbilir daha ne sözler verilmiştir.

Hükümetin insiyatifi sıfırmış, ayıptır ayıp!

 

Hükümet tırsmıştır korkmuştur da askere çekil emri verebilmiş midir? O da ayrı konu. Zira askerin çekildiğini en son haber alan başbakan ulusa sesleniş konuşmasını iki kere çekmek zorunda kalmıştır.

 

Emperyalizmin maşası olan PKK’ ye zarar verdik belki ama Iraklı Kürtler “Hükümete olan desteğimizi çekeriz.” diyerek ABD’nin üzerimizde baskı kurmasını sağlamışlardır. Bel bağlı olunca yapacak bir şey yok.

 

Belki çekilmenin bu baskılarla hiçbir ilgisi yoktur. Ama bu zamanlama...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok net söylüyorum: O menfur Dağlıca baskınından beri olayları bu forumda yorumluyorum ve söylediklerim çok açık. Hükümetin bu operasyonda inisiyatifi sıfırdır ve hükümetin başarı hanesine bu operasyon hiç bir katkı yapmaz. Tam tersine 1 Mart tezkere sürecinden itibaren hükümet karnesine bol sıfır doldurmuştur bu konuda. Hatta sıfır bir yana:

 

Hükümet dış güdümle bilinçli bilinçsiz ordunun itibarını aşındırma amaçlı bir planın parçası olmuş, bir ülkenin en doğal hakkı olan sıcak takip hakkını kullanmamıştır. Ordu o aşamada kendi kafasından sıcak takip yapamazdı. Bu yapılamayış tamamen hükümetin vebalidir. Sıcak takip sorumluluğunu siyasi irade yüklenebilir, asker yüklenemez, başına buyruk bir savaşa neden olsa divanı harbe gider. Sonuçta o menfur baskın gerçekleşti. İsterseniz geçmiş yorumlarımı okuyabilirsiniz. Siyasi irade diyecek ki: "Sana saldırıp kaçan teröristi inine kadar izle, işini bitir, uluslararası itirazları göğüslemeyi bana bırak." Böyle bir şey AKP için hayal tabii.

 

Ordu bu itibar aşındırma girişiminden tamamen kendi inisiyatifiyle itibarını çok daha yükselterek çıktı. Olay budur. Ne ABD ne hükümet orduyu durdurmamıştır. Bu son derece başarılı ve planlı bir baskın operasyonudur. Hükümeti bilemem. Ordunun amacı gerçekleşmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hükümetin bu ülkenın yararına kullanacağı hiç bir insiyatifi yoktur, olmamıştır, olmayacaktır... bu hükümetin en iyi yaptığı şey, laf cambazlığıdır, magazinel konuşmadır, başbakan konuşurken mangalda kül bırakmaz ama icraatlara baktığımızda ne görüyoruz? Fiyasko... siyasi büyün yapılanmasını yalan ve talan üzerine oturtmuş, iktidara geldiği günden bu yana gittikçe fakirleşen halkı (zenginleşen yeşil sermaye) verdiği sadaka ile susturmayı başarmıştır... ama nereye kadar?

 

TSK'nın kara harekatını kesmesinin ve geri çekilmesinin çok başka nedenleri olmalı, mesela genelkurmay'ın haberi olmaksızın gizli mutabakatlarla İzmir'e konuşlandırılmasına karar verilen NATO askerinin konu ile yakından alakası olmalı. ve hatta daha fazla istibaratla alakalı önemli gelişmeler olmalı ve sanırım çok kısa zaman içerisinde bazı resimler netleşecektir...

 

Sayın Yakışıklı, TSK dünyanın en güçlü ordularından biridir, Allah'a şükür, siyasi islamcılar içerisine umdukları kadar sızamadılar, terörü bitirmek için sadece asker gücü yetmez, her şeyi yapsanız birileri yine kan dökmeyi tercih eder, gayet iyi biliyorsunuz gerçekte terörden kimler ne gibi rantlar elde ediyor, ama dile getirmiyorsunuz değil mi? örneğin kendilerine demokratik toplum diyen parti arkasına küresel gücü pkk sayesinde alıyor. pkk=dtp, bakınız: terörü kimler destekliyor, neden destekliyor, insan hakları safsatası altında gerçekte ne gibi söylemlerde bulunuluyor?

 

TSK'ya çamur atmayı bırakın en az bizim kadar onlara sizinde ihtiyacınız var, eğer evinizde huzur içinde uyuyorsanız demek ki sizide koruyan TSK mensuplarıdır...

 

Güvenlik herşeydir, hele ortadoğu gibi kanın gövdeyi götürdüğü yerlerde, o bakımdan TSK'ya harcanan paralar son kuruşuna kadar helaldir... Allah Türk Ordusunu korusun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendi düşüncelerimle katılmak istedim.Ordu Kuzey Irak a operasyon kararını neredeyse 1 yıl önce almış ancak bunu gerçekleştirecek yasal prosedür bu güne kadar tıkanmış ve engellenerek gerçekleştirilememiştir.Zorlu kış şartlarında hükümetin onayı ile başlayan operasyon 8 günde hedefine ulaşamamış ancak yaşanan farklı nedenlerle sonlandırılmıştır.Başarı sağlanamamıştır çünkü dönüş yolunda bile birliklere pusu atılmış çatışma yaşanmış.

Şimdi bunun nedenlerinin basına ve kamuya acıklanarak tartışılabilir olması pek mümkün görünmüyor.Dağlıca baskınını hatırlarsak mahkeme sürecinde iddanameden yansıyanlara regmen hepsi serbest kaldı ve konunun devamı gelmedi.Oysa o iddaname bile çok tartışılacak ve bazı radikal önlemlerin alınması gerekliliğini ortaya koyan ifadelerle dolu idi.Haberler göre Zap kampının düşmesine ramak kala birliklere dönüş emri gitmiş ve ardındanda çekilme başlayarak (malesef) gereken hedef ve başarı elde edilemeden geri dönülmüştür.

Sizce oradaki teröristler 10 yıl öncesinden dahamı dirençliydi?Yoksa oradaki ordu birliklerimi daha başarısızdı?Acıkcası ikisininde değil ama başka unsurların ve başka korkulması gereken faktörlerin devreye girebilmiş olacagını ve daha fazla kayıp vermek yerine çekilmenin daha dogru karar oldugunu düşünen ordunun beklediği başarıya rağmen geri çekilmeye karar verdiğini düşünüyorum.

Bunların acıkca tartışılamayacagını kabul etsemde yaşanan sorun için atılacak adımlar ve sıkıntının giderilmesi için nasıl bir yol izleneceğini takip ederek gözlemlemek tak yol.Sıkıntıya örnek olması için bir not ekleyeyim.Pkk ya destek veren sitelerden birinde 25 subat tarihli yazıda TSK nın perşembe günü çekileceğinin düşünüldüğü yazılı idi.

Bizim için sürpiz olan çekilme bile onlar için bilinen ise sıkıntının ne denli oldugunu siz düşünün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zap kampının düşmesine ramak kala birliklere dönüş emri gitmiş

Bu mantık dışı uydurmaları yıllardır söyleye söyleye usanmadınız. Tam bitiyordu, hooop bir emir! Bırakın gitsinler! Ya kabak tadı verdi artık, güldürmeyin insanı.

 

Ortaçağda kale mi muhasara ettin de düşürüyorsun kardeşim? Zap kampı dediğin bir sürü mağara, delik, kovuk, delikli peynir gibi bir yığın dağ vadi. Yok asker çamurda köstebek avlayacaktı. Verebileceği maksimum zararı vermiştir, kampı hallaç pamuğu gibi atmıştır. Deliklerden tek tek fare mi çıkaracak?

 

Ölen ölmüş, kaçabilen kaçmış, saklanabilen saklanmış. Önemli kısımlar yerle bir edilmiş. "Çıkın erkekseniz lan haaayt" diye boş dağları mı bekleseydi asker karda kışta?

 

Bu ucuz propagandalara nasıl kanıyorsunuz hiç anlamıyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hadi biz yanıldık, bakalım başkaları ne düşünüyor dedim. Bir yazı daha aktarmak istedim. Bekir Coşkun'un köşesinden...

 

HABERLER şöyleydi:

"Başbakan, ABD’ye rest çekti..."

Oooooo...

Çeker çeker.

 

Medyaya dağıtılan "Ulusa Sesleniş" metninde rest olarak "İşimiz bitince çıkarız" diyordu Başbakan. ABD "çıkın" deyince acele yeni kayıt yapıldı ve Başbakan bu sefer "İşimiz bitti" dedi.

Herhalde izlediniz.

Nasıl buldunuz "rest"i?..

Ve uzmanlar "işimizin haftalar-aylar sonra biteceğini" hesaplarken, Kuzey Irak’tan çekilme kararı geldi, dün çekildik.

*

Kuzey Irak’a girerken Washington’a kadar gidip kimden izin alındıysa, çıkma işi de oradan sorulur.

Niçin?

Çünkü; büyük devlet olmak için; büyük ordu, büyük nüfus, büyük toprak, büyük millet olmak yetmiyor.

Büyük devlet adamları lazım.

Donanımlı, bilgili...

Kendinden emin...

Ve güven veren...

Bakın; İngiltere tacının adaylarından Prens Harry’nin Afganistan’da savaştığı ortaya çıktı.

Kraliçe göndermiş.

Büyük devlet işte böyle olunur.

İngiltere’de eğer meydanlara doluşmuş insanlar bir ağızdan "Bilal askere, Bilal askere..." diye bağırsalardı, İngiltere elbette büyük devlet olamazdı.

 

Koyun bunun üzerine; Başbakan olmak için kendi parlamentosundan önce Washington’a koşmaları... "Stratejik ortağız" teslimiyetini... "Bu adamı delikten süpüreceğinize kullanın" ödünlerini...

*

ABD "çıkın" dedi, çıktık.

Hepimiz biliyoruz ki, ABD ne derse o...

Hepimiz biliyoruz ki, ABD’nin istemi dışında karşıya top mermisi bile atılamazken, bu arkadaşlar ABD’nin istemi dışında asla ve asla hareket edemez.

"Rest"miş...

 

Milleti ***** yerine koymanın lüzumu yok...

 

Bekir Coşkun 01.03.2008 Hürriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

büyükanıtın büyük çeliskisi, ayıklapirincin tasıı

 

Org. Büyükanıt: Maalesef bir siyasi şahsiyet de diyor ki; ?Biz bir yıl kalacaklar zannediyorduk.?

Ben, ?kısa sürenin izafi bir kavram olduğunu? söyledim. Bu, kimisi için bir gün kısadır, kimisi için bir yıl kısadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne demistik bir yazimizda,asker Kuzey Irak'a,yasalar onaylanip resmi gazeteye!Öyle olmadimi yoksa ben mi yaniliyorum,11 gün beklettigi yasayi askerin Kara harekati gününe denk getirip imzalamadimi AKP nin Cumhurbaskani?Vakiflar yasasi öyle olmadimi?Kara harekati ABD nin izniyle olmustur,bu iznin icersinde,Erdogan'in türban yasasinin onaylanmasi bile vardi,yani sanisikli bir dögüs.Kara harekati ABD nin izniyle olmus ve bu izin sona erince TSK Kuzey Iraktan cekilmistir cekilmek zorunda birakilmistir.Bazi arkadaslarin orduya olan husumetleri ile AKP sempatisi birlesince ortaya bazi komik iddialar cikiyor,neymis efendim ordu PKK yi bitirmek istemedigi cünkü PKK dan nemalandigi icin gitmis Kuzey Irakta 8 gün vakit gecirmis ve dönmüs tekrar.Bu arkadaslara dostca bir tavsiyede bulunayim,bu ordu antipatiliginden vazgecsinler.O ordu Türk ulusununu ordusudur ve en ufagindan en büyügüne kadarda serefli insanlardir,birkac cürük elma icin koca bir agaci yok etmeye calismasinlar.Ordu kendi basina buyruk degildir ve siyasi mekanizmaya baglidir,eger basimizdakiler ABD ve AB den emir alamk icin varsalar bunun sorumlusu ordumuz degildir.Diger tarafta daha 5 gün önce Amerika Türkiyeye cekilin demeye basladi,yani AKP li televizyon ve medyalar yalanci diye tüm gercegi görenler Amerikanin ve AB nin Türkiyeye yaptigi baskiyi görüp anlattilar yazdilar,Eger bit gazete gercek disi söylemlerle milleti aldatiyorsa o gazete TürkiYenin Türk milletinin gazetesi olamaz.Türkiyede isimlerini vermiyecegim birkac gazetenin basliklari söyleydi,ABD ve bütün dünya arkamizda,ayni yalani basbakan ve AKP li isimlerde söylüyyordular,halbuki gercekte arkamizda olan hicbir ülke yoktu,sadece ABD nin verdigi icazet dogrultusunda seslerini yüksekten cikarmadilar olay budur.Türk askerinin Iraktan cekilmesi ABD nin istegiyle olmustur ve basimizdakiler ABD nin bu restini görememislerdir.AKP nin ve MHP nin teröre karsi söyledigi hicbir söz onlarin gercek görüsleri degildir.

GERCEKLERDEN KORKANLAR ZAYIF OLANLARDIR.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ordumuzun Kuzey Irak'tan çekilmesinin ABD'nin açıklamalarından hemen sonra olması halkın da bunun dışında biz istediğimiz zaman,amaca ulaştığımız zaman çekileceğiz düşüncesine yönlendirilmiş olması karşılaşılan durumun verdiği üzüntü boyutunu artırmıştır...

Şurası bir gerçektir ki oraya ABD'nin işbirliğiyle,desteğiyle girdik...Gönül isterdiki bu hususta kimseye danışmadan ,kimsenin iznine ihtiyaç duymadan sadece kendi insiyatifimizle,gücümüzle bu işi yapabilseydik...

 

Maalesef ki orada muhatap olmak zorunda kaldığımız yok sayamayacağımız bir devlet var ABD...Biz ABD'yi çok sevdiğimizden mi muhatap alıyoruz,onunla işbirliği içindeyiz...ABD'nin Irak'a girişini kimse istememesine rağmen kimse de engel olamamıştır...Maalesef ki şu an dünyanın en güçlü devleti konumundadır...

 

Orda yaptığımız operasyonda onların sağladığı istihbaratı kullandık onların maalesef izin verdiği ölçüde orda kaldık...Onlardan daha güçlü olsaydık da ilk başta ABD'nin Irak'a girişine engel olabilseydik...

 

Ceviz Kabuğu programında Mustafa Altıoklar şöyle bir şey söylemişti:Aldığımız F 16'tıların sadece montajını Türkiye'de yapıyoruz.O uçakların önemli bir çipi var bunun takılmasını dahi bize yaptırmıyorlar Abd'den uzmanlar geliyor kendileri göstermeden takıyorlar...Yani bir savaş olsa ordan aldığımız F 16'tıları bloke edecekler kullandırmayacaklar ,demişti...Ne kadar doğru bilmiyorum ama bunlar sık sık söyleniyor...

 

Böyle bir durumda siz kalkıp ABD'ye nasıl rest çekebilirsiniz,ben istediğimi yapabilirim diyebilirsiniz?Bunu söyleyebilmek içn karşındakinden daha güçlü olman gerekiyor...Maalesef durumumuz ortada...

 

Bu şartlar altında yaptığımız bu operasyon insiyatifi tam manasıyla elimizde olmasa da büyük oranda bence başarıyla sonuçlanmıştır...

 

Bu noktadaki eleştirilerimizi gerçeklerin temelinde,şartlar dahilinde,iyi niyetli yaparsak daha sağlıklı ve faydalı olur diye düşünüyorum...

 

MUHABBETLE...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.