Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk Hava Kuvvetleri dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri


kaan_bebeto

Önerilen İletiler

Türk Hava Kuvvetleri dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri

 

 

 

Hava Harp Okulunda 2007-2008 eğitim-öğretim yılı törenle başladı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, törende yaptığı konuşmada, günümüz ve gelecek harekat ortamında başarının anahtarlarından birinin de tehditler üzerinde devamlı nitelikte bir baskı oluşturabilmek olduğunu kaydetti.

 

Orgeneral Babaoğlu, "En son teknoloji ürünü silah, teçhizat, malzemeyi kullanan Hava Kuvvetlerimiz, iyi eğitilmiş, kendisini bu mesleğe adamış, üstün nitelikli insan gücüyle dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri haline gelmiştir" dedi. Bu kapsamda hava gücünün doğasından gelen sürat ve menzil yeteneğinin, çok uzak menzildeki hedeflere tekrar tekrar tesir etme imkanı sağladığını vurgulayan Orgeneral Babaoğlu, başta muharip unsurlar olmak üzere, Hava Kuvvetleri'nin tüm birimlerinde sürekli bir eğitim faaliyeti olduğunu vurguladı.

 

 

 

Bu okuldan mezun olduğu tarihten beri çok şeyin değiştiğini ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti:

 

"Hatta bu kartal yuvasının komutanlığından ayrıldığım 1999 yılından bu yana dünya üzerinde Hava Kuvvetleri'nin harekata bakışını değiştirebilecek pek çok olay gerçekleşti. İşte dünya üzerindeki bu değişimi asırlık Hava Kuvvetleri birikimi ile yoğurarak eğitim ve hareket etkinliğini, maliyetleri de dikkate alacak şekilde artıran sonuçlar çıkarabilen dinamik ve entegre bir eğitim sistemi kurmak ana hedefimiz olmalıdır. Değişim ve dönüşüm, bu sistemin organize yapısında bulunmalı ve bu organizmanın hayat damarları olan kurumsal kültür ve iç dinamiklerle uyum içerisinde geçmişin birikimleri ve günümüzün gerçekleri ile beraber gelecek şekillendirilmelidir."

 

Orgeneral Babaoğlu, Türk Hava Kuvvetlerinin, bugün milletin kısıtlı kaynaklarına rağmen kendisine sağladığı büyük destekle dosta güven, düşmana korku veren bir kuvvet yapısına ulaştığını belirterek, "En son teknoloji ürünü silah, teçhizat, malzemeyi kullanan Hava Kuvvetlerimiz, iyi eğitilmiş, kendisini bu mesleğe adamış, üstün nitelikli insan gücüyle dünyanın sayılı hava kuvvetlerinden biri haline gelmiştir" diye konuştu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TSK`NİN GURURU BORDO BERELİLER

 

Bordo berelilerin görevi özel harekat ve savunmadır.Yıllarca PKK dahil bir çok yasadışı örgüte kan kusturmuşlardır.Farklı aralıklarla yapılan dünya özel kuvvetler taarruz,savunma yarışmalarında 2 defa dışında hep birincilikle dönmektedirler.ne amon`u ne delta force`u bordo berelilerin önünde ayakta kalamadı.Almanya, Fransa dahil bir çok Avrupa ülkesi özel kuvvet eğitimi aldırmak için sıradalar.Ama bordo berelilere verilen eğitimin %30` u o ülkelere gösteriliyor. Özel operasyonlarda sessizlik ve hız en önemli değerdir. K. Lock dedikleri kilitleri delta force dahil diğer ülkeler 10,13

saniye arası açarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede açıyorlar. 200 metrede hala nokta atışı yapabiliyorlar. (bu arada lafa atılıp bordo berelilerin eğitimini sordum.Verdiği

cevap kafamı karıştırdı.) ordudaki çoğu askerin hayalidir bordo bereli olmak.ama bu iş her babayiğidin altından kalkabileceği bir iş değildir.Sen hanımını, çocuğunu, ananı babanı yok sayabilir misin ? (bu laf üzerine sordum nasıl yani komutanım diye) bak oğlum bordo bereli bildiğiniz askerlere benzemez..O askerlerin eğitiminde duygusallık diye bir şey yoktur.Ben onların komutanı olsam ve vurun beni desem 2 `ci bir emir beklemez.vururlar. Eğitimlerinde bir insanın başarabileceği noktanın üstündeki işler için eğitim alırlar.kısacası en ağır şartlar onlar içindir.İşte bordo bereliler bundan dolayı bir numaradır. K.Iraktaki önemli operasyon ve çatışmalarda komando ve piyade birlikleri pkk lılarla çatışırken bordo berelileri her zaman çatışmanın arasına atarlar.Ve belki 3 saattir süren bir çatışma 20 dakikaya son bulur. PKK lılara bir soru sorarız yakaladığımız zaman:

 

`Türk askerinin geldiğini nasıl anlarsın`?

Şarjörünü üstümüze boşaltarak

 

 

`Komandonun geldiğini nasıl anlarsın`?

Yarım şarjörü üstümüze boşalttığı zaman

 

 

`Peki bordo berelinin geldiğini nasıl anlarsın`?

 

Yazı alıntıdır...

 

Son zamanlarda Ordumuz hakkında bazı soysuz ve la bil şeref sahipleri ileri geri konuşmakta…Umarız bu kısa notlar kulaklarına küpe değil, delik olur…

 

Her ne olursa olsun; Ordumuzun gücüne İmanımız ile güveniyoruz.

 

 

 

Çünkü kanımız ve suyumuz sağlam yerden gelmekte…

 

 

Hüseyin Aktaş

Temeli BİSMİLLAH ile atılmış bir milletiz….

 

x1pxzz39wvcbapw2rel718vqf2.jpg

 

alintidir....

 

ALLAH ZEVAL VERMESİN YİĞİTLERİMİZE....Tekerlerinee taş değmesin.. smile.gifcool.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...

Türk Ordusu dünyada kaçıncı?

 

Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşun açıkladığı “Dünyanın en büyük orduları” listesi yayımlandı

 

 

 

 

210720111137150895973_2.jpg

 

İngiliz Ekonomist Dergisi, Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu’nun açıkladığı “Dünyanın en büyük orduları” listesini yayımladı

 

Listede ülkelerin ordularının kara, hava, deniz ve diğer bölümlerinde yer alan askeri güçlerinin oranlarına yer verildi. Türkiye listede her bin vatandaşa düşen 5.9 asker sayısı ile dokuzuncu sırada yer aldı. 2 milyonu aşkın askeri görevlisiyle en kalabalık orduya sahip Çin ise listenin başında. Çin’i 1,5 milyonun üzerinde askeriyle ABD ve 1,5 milyona yakın askeriyle Hindistan izledi. (Milliyet)

 

 

 

210720111134315681692_3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.