Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

murat boz


zeyynepp

Önerilen İletiler

biyografi

 

07.03.1980 yılında Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve ortaokul öğrenimimi yine burada tamamladıktan sonra 1995-96 eğitim öğretim yılında istanbul anadolu güzel sanatlar lisesi özel yetenek sınavını kazanarak eğitimime İstanbul'da devam etmeye başladım.

 

 

 

Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey’de müzikal konserlerde vokal olarak yer aldım. 1998’de Milliyet gazetesi liseler arası müzik ve halk oyunları yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birinciliği kazandım.

 

 

 

1999 yılında Bilgi Üniversitesi jazz vocal bölümüne burslu olarak girdim. Eğitimime 2003 yılında girdiğim istanbul teknik üniversitesi türk müziği devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde devam etmekteyim. Şarkı söylemeyi, spor yapmayı, yüzmeyi ve hayvanları çok severim..

 

 

 

Sahne performanslarında ve albümlerinde çalıştıgım kişiler; Shakira, Tarkan Tevetoğlu, Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Grup Hepsi, Grup Rapsodi, Grup Popcorn...

 

 

 

Seslendirdiğim reklam müzikleri; Mc Donalds, istikbal, Kola Turka...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olcay Tanberken ile yaptığı röportaj

 

- Müziğe nasıl karar verdin? Biyografine baktığımızda eğitimli biri olduğun açıkça görülüyor. Liselerarası müzik yarışmasında aldığın birincilikten sonra mı bu yönde ilerlemeyi düşündün?

 

Müziğe aslında ortaokul yıllarında ilgi duymaya başladım. 1995 yılında güzel sanatlar anadolu lisesi müzik bölümüne girdim ve 4 sene keman ve piyano eğitimi aldıktan sonra 1999 yılında Bilgi Üniversitesi jazz vocal bölümünü burslu kazandım. 2 sene burada eğitim aldım ve bu dönemde Tarkan’la da çalışmaya başladım. Yaklaşık 5 sene sürdü ve tabii bu dönemde birçok başka isimle de hem albümlerinde hem de konser performanslarında çalıştım; Emel Müftüoğlu, Demet Sağıroğlu, Nilüfer, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Burcu Güneş, Nazan Öncel, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Hepsi ve Grup Rapsodi bunlardan bazılarıydı. En son ve benim için en önemlisi tabii Shakira ile çalışmış olmamdı. Şu anda İTÜ Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim.

 

- İlk parçan ve single'ın "Aşkı Bulamam Ben"le listelere hızlı bir giriş yaptın. Peki bu şarkı ile çıkmaya ve Nil Karaibrahimgil ile çalışmaya nasıl karar verdin?

 

Eğlenceli bir parça, albüm için de ilk çıkış olarak bu şarkıyı seçtik. Başka da çok güzel parçalar yer alacak albümde ama bu Nil şarkısını istedik çünkü en inandığımız parça bu oldu. Sözleri çok iddialı, kolay akılda kalıyor ve herkesin söyleyemeyeceği türden çok modern bi parça o yüzden onu seçtik.

 

- Single kavramına nasıl bakıyorsun? Bizde müzikseverler single'ları Avrupa'daki gibi önemsemiyorlar pek. Türkiye'de single yayınlamak sence de biraz riskli değil mi?

 

Doğrusu bu piyasa şartlarında no-name şarkıcılar için en mantıklısı bence single. Yakın gelecekte de artık bütün şarkıcılar için böyle olacağını düşünüyorum çünkü mp3 ve korsan patlamış vaziyette, bu nedenle ucuza single patlaması yaşanması muhtemeldir en kısa sürede, benim öngörüm ve yorumum bu şekilde...Ancak bizim single çıkarma nedenimiz esasen özellikle bu yıl piyasada bir albüm patlaması olmasıydı. Kenan Doğulu, Demet, Ajda Pekkan, Serdar Ortaç gibi iddialı isimler yeni albümlerini bu yaz başında çıkardılar. Albümümün anlaşılması açısından da yaz parçalarını bir single ile dinleyicilere sunup Ağustos sonu gibi de albümü çıkarmak en mantıklısı gibi geldi bize...

 

- Biraz da video klipten bahseder misin, kimlerle çalıştın? Hapsedilmiş kızların ortasında dansetmek fikri oldukça dikkat çekici:)

 

Klibin yönetmeni Süleyman Yüksel, aynı zamanda arkadaşımdır da... Bu fikir ondan çıktı, seksi bi klip olmasını istedi ve ortaya ufak bir striptiz şov çıktı:). Tabii masum bir şov bu, kemerler çıkıyor gömlekler uçuyor falan…Klip Maslak’ta Film Sokagı stüdyolarında çekildi. Yaklaşık 14 saat sürdü ve çok eğlenceliydi.

 

- Albüm hazırlıkları nasıl gidiyor, çıkış tarihi belli mi? Hangi isimlerle çalışıyorsun ve ne türde şarkılar yeralacak?

 

Albüm tarihini Ağustos ayı sonu Eylül başı gibi düşünüyoruz tabii net birşey yok henüz, malum her an herşey olabildigi için. Ama şu anda düşünülen tarihler bunlar ve albümde Ümit Sayın'ın iki bestesi var, ikisi de çok güzel şarkılar. Onun dışında Tufan Bayraktar’dan ve Serkan Dinçer’den parçalar var, bir de benim Ozan Çolakoğlu ile birlikte yaptığım bir parçam var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

muratboz10li0.jpg

 

Murat Boz - Püf

 

 

Kalmadı tahammülüm gücüm gözgöre göre tükeniyorum

mecnunm misali pervanenim ama günbegün soluyorum

hastayım sana ben tescilli vurgununum

küt küt atıyor kalbim gönül tutuklunum

 

püf de üfle yanıyorum

mum gibi alev alev eriyorum

hanidir bu gönül divane

senin için tütüyorum

kaşına gözüne boyuna posuna yavrum

tütütütü maşalah

bi hayli özenip bözenip yaratmış seni Allah

endamın havan yakıyor yeri göğü

tütütütü maşalah

sabrın sonu selamettir benimsin inşallah

 

al varımı yorumu feda olsun sana bu can

el üstünde tutarım başıma taz ederim seni inan

hastayım ama gel görki sensiz halim duman

aşk bu gözü kör gel kurtar beni bu azaptan

 

ben o bildiğin havarilerden değilim güzelim

aşk için ölenlerdenim sevdim mi tam severim

fazla naz aşık usandırır ya hafife alma beni

elini çabuk tut acilen bence kaçırma beni

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

röportaj

 

Tarkan'dan çok şey öğrendim

 

Shakira, Tarkan ve Nil Karaibrahimgil gibi isimlere vokal yapan Murat Boz, 'Aşkı Bulamam Ben' isimli ilk single'ıyla müzik piyasasına hızlı girdi. Boz, "Tarkan çok mütevazıdır. Bana her şeyi öğretti" dedi.

 

Herkesin dikkatini megastar Tarkan'ın vokalisti olarak çeken Murat Boz, ilk single albümü ile bu yaza damgasını vuranlar arasına girmeyi başardı. Hepsi grubunun 'Yalan' şarkısındaki erkek vokal olarak ünlenen Boz'un, ilk single çalışması 'Aşkı Bulamam Ben'in söz ve müziğinde yine genç ve başarılı bir isim olan Nil Karaibrahimgil'in imzası var. Single'da 'Aşkı Bulamam Ben'in yanı sıra, 'Umrumda Değilsin' adlı şarkı da yer alıyor. Aranjör olarak Türkiye'nin en başarılı isimlerinden Ozan Çolakoğlu ile çalışan Murat Boz, eylüle doğru çıkaracağı yeni albümümün de heyecanını yaşıyor. Yetenekli sanatçı ile müzik üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

SHAKIRA BENİ İSTEMİŞTİ

* Sizi Tarkan'ın vokalisti olarak tanıdık. Daha sonra Hepsi'nin sevilen şarkısı 'Yalan' da, sesinizi duyduk. Biraz geriye gidersek müzikle yolunuz nasıl kesişti?

Müziğe ortaokul yıllarında başladım, o yıllarda Karadeniz Ereğlisi'nde oturuyordum. Müzik yarışmalarına katılıyor, birincilikler alıyordum. Daha sonra müzik hocam beni Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi sınavına hazırladı. Dört sene orada keman ve piyano eğitimi aldım. Daha sonra burslu olarak Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne girdim. Şu an İTÜ Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler'de okuyorum.

 

* Tarkan'la nasıl tanıştınız?

Tarkan'la 2001 senesinde 'Karma' albümü sırasında tanıştım. O dönem ben sık sık Levent'te aranjör bir arkadaşımın stüdyosuna gidiyordum, Ozan Çolakoğlu'nun stüdyosu da oradaydı, ara sıra konuşurduk. Tarkan 'Karma'yı çıkarmıştı ve vokalistinden memnun değildi. Ozan benimle çalışmak istediğini söyleyince birlikte çalışmaya başladık ve 5 sene çalıştık.

 

* Tarkan'la çalışmak size neler kattı?

Çok şey kattı, çok büyük bir tecrübeydi benim için. 5 sene boyunca yüzlerce konsere çıktık. Hem o konserler hem de onunla olan ağabey-kardeş ilişkimiz bana çok şey kattı. Tarkan çok mütevazı biridir, paylaşımcıdır, titizdir ve iyi de bir öğretmendir. Bildiği her şeyi öğretir. Stüdyo kayıtlarından röportajlarına kadar her şeyi kapmaya çalıştım. nn Başka kime vokal yaptınız? Bir güzellik yarışması için Türkiye'ye gelen Shakira'ya vokal yaptım. Türkiye'ye geldiğinde adımı duymuş ve beni istemiş. Nil Karaibrahimgil, Hande Yener, Nilüfer, Burcu Güneş, Emel Mütfüoğlu ve Demet Sağıroğlu gibi piyasadaki birçok isimle hem albümlerinde hem de konserlerinde çalışma şansım oldu.

 

KIŞA DOĞRU YENİ ALBÜM VAR

* 'Aşkı Bulamam Ben' ilk single'ınız. Neden albüm yerine single ile çıkmayı tercih ettiniz?

Özellikle bu yaz piyasaya birçok yeni isim katıldı. Kenan Doğulu, Serdar Ortaç, Demet Akalın ve Ajda Pekkan gibi eski sanatçılar yeni albüm çıkardılar. 'No name' bir isim olduğum için albümle çıkmak istemedim. Kendimi single ile tanıtmak istedim. İnsanlar beni yaz parçalarımla tanısınlar, kışa doğru da albümüm çıkarmak istedim. MP3'ün ve korsanın patlamış olduğu bu piyasa şartlarında single mantıklı bir şey, bu iş yurtdışında da böyle yürüyor zaten.

 

* Single'da Nil Karaibrahimgil ile Ozan Çolakoğlu'nun imzası var, böyle başarılı isimlerle yola çıkmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kendimi çok şanslı buluyorum. Ozan Çolakoğlu, müzikal anlamda benim çalışmak istediğim tek aranjör Türkiye'de. Nil Karaibrahimgil benim hem arkadaşım hem de iş arkadaşım. Nil, ilk kez birine şarkı verdi, o da ben oldum. O da en az benim kadar heyecanlı zaten. Daha önce Nil ile birlikte birçok jingle çalışması yapmıştık zaten. Hep bana söylüyordu zaten bir şarkı yapacağını, albüm neredeyse bitmek üzereydi ama ondan henüz bir şarkı gelmemişti. Sonra bir gün şarkı çıktı, geldim okudum ve albüme aldık. ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

 

 

normalmb33fr1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

muratboz5ox3.jpg

 

 

 

Aşkı Bulamam Ben

 

Kimini dudağından

Kimini gözünden

Kimini düşündüren zeki sözünden

Kimini uzun bacak bacaklarından

 

Kimini profilden

Kimini belinden

Kenarından yada köşesinden

Kimini kıvır kıvır saçlarından

 

Kimini dudağından

Kimini gözünden

Kimini düşündüren zeki sözünden

Kimini uzun bacak bacaklarından

 

Kimini göbeğinden

Kimini sesinden

Kimini nefesinden

Kimini serin bakış bakışlarından

 

Beğenirim hepsini severim ayıramam

Seçemedim hiçbirinden vazgeçmedim

Of aman!

Ooof

 

Na nanı nana na

Mecnun olamam ben

Na nanı nana na

Böyle aşkı bulamam ben

Na nanı nana na

Leylaya varamam ben

Na nanı nana na

Hiçbirinden cayamam ben

 

Kimini dudağından

Kimini gözünden

Kimini düşündüren zeki sözünden

Kimini uzun bacak bacaklarından

 

Kimini göbeğinden

Kimini sesinden

Kimini nefesinden

Kimini serin bakış bakışlarından

 

Beğenirim hepsini severim ayıramam

Seçemedim hiçbirinden vazgeçmedim

Of aman!

Ooof

 

Na nanı nana na

Mecnun olamam ben

Na nanı nana na

Böyle aşkı bulamam ben

Na nanı nana na

Leylaya varamam ben

Na nanı nana na

Hiçbirinden cayamam ben

 

Uğrarım hepsine fazla kalamam

Soramam telefon karıştırmam

Bir anda müptela olurum hemde

Üzmem çünkü yarıştırmam ben

 

Na nanı nana na

Mecnun olamam ben

Na nanı nana na

Böyle aşkı bulamam ben

Na nanı nana na

Leylaya varamam ben

Na nanı nana na

Hiçbirinden cayamam ben

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.