Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSPANYA


zeyynepp

Önerilen İletiler

İspanya Avrupa’nın güneybatısında sıcak bir Akdeniz ülkesidir. Büyük bir bölümünü kapladığı İber Yarımadası'nın yedide altı oranında kapsamaktadır. Avrupa’nın en önemli turist merkezlerinden ve aynı zamanda en çok turist çeken bölgesi olma özelliğine sahip olmasının yanı sıra yaz kış ziyaret edilebilir yapısı ile de turizme çok yatkın bir ülke konumundadır.

 

Flamenko, futbol ve fiesta yıllarca ülkenin yönetim şekli olmuştur. İspanya turlarının ve dünya turizminin en önemli bölgelerinden olan Barcelona, Madrid, Kanarya Adaları, İbiza ve Endülüs ülke sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu şehirlerin yanı sıra Sevilla, Valencia, Cordoba, Salamanca, Malaga, Ronda, Marbella, Jerez, Logrono, Leon, Valladolid, San Sebastian, Bilbao, Granada ve Toledo şehirleride en az diğerleri kadar ilgi çekici, tarihi ve kültürel bölgelerindendir.

 

Ayrıca Kuzey Afrika’da Ceuta ve Melilla şehirleri bulunmaktadır ve Milli Futbol Takımı Avrupa'nın en önemli uluslar arası kulüplerinden biridir.

 

İspanya, 15 özerk bölgeye sahip olup Afrika kıtasında Ceuta ve Melilla isimli 2 adet şehri bulunmaktadır.

 

 

 

» Özerk bölgeler aşağıda gibi sıralanmıştır:

 

Aragona (Aragón)

 

Asturyas (Principado de Asturias)

 

Balear Adaları (Islas Baleares)

 

Bask Ülkesi (País Vasco - Euskadi)

 

Kantabria (Cantabria)

 

Kastilya-La Mancha (Castilla-La Mancha)

 

Comunidad de Valenciana

 

Comunidad de Madrid

 

Endülüs Özerk Bölgesi (Andalucía)

 

Ekstremadura (Extremadura)

 

Galisya (Galicia - Galiza)

 

Kanarya Adaları (Islas Canarias)

 

Kastilya Leon (Castilla y León)

 

Katalonya (Cataluña - Catalunya)

 

İspanya, 3 değişik iklime sahiptir; Kıtasal Akdeniz iklimi, Subtropikal iklim ve Dağ iklimi. Nüfusu 2003 yılı itibarı ile 40 milyon civarında olup büyüme hızı binde 1’dir. Nüfusun % 82’sini Katolikler oluşturmaktadır. Müslüman kesim ise binde 5 civarlarındadır. Ülkede işsizlik oranı % 11,7 olup en önemli ithalat ürünleri : Makine - parça, yakıtlar, kimyasallar, gıda maddeleridir. İspanya’da 157 adet havaalanı olup 666.000 km karayoluna sahiptir ve 14.873 km demiryolu bulunmaktadır. Bu da ülkede ulaşımın kolaylığını göstermektedir.

 

 

İspanya Tatil

İspanya turları; Ortaçağ havasını solumaktır... Margarita & Sangria içmektir... Paella yemenin hazzını tatmaktır... Adalarında güneşin tadını çıkarırken bir yandan da dağlarında kayak yapmanın zevkini yaşamaktır... Boğa güreşi izlemektir... Festival heyecanını yılın değişik aylarında La Tomatina’da domates savaşı ile ve Sanfermin festivalinde boğalarla koşarak yaşamaktır... Flamenko müziğin tadını jota dansı yaparak çıkarmaktır... Gregorian ayinlerini izleyebileceğiniz tek bölgedir... Şarabın tadına dünyanın en gelişmiş ve en büyük üretim tesislerinde varmanın tek yoludur... Arap-Hıristiyan kültür sinerjisini hissetmenin tek adresidir... Aristokrasinin, paradorların, şarabın, balayının, tatilin, adaların, tarihin, kültürün, alışverişin ortak noktasıdır...

 

İspanya turlarının büyük kısmını büyük şehirler, adaları ve Endülüsler oluşturmasına rağmen hala ülkede turistler açısından keşfedilmemiş yerler bulunmaktadır... Dünyanın en büyük ve ayakta kalabilmiş en uzun şehir surları ile Avila, Latin Amerika’nın Avrupa’daki versiyonu kabul edilen Salamanca, eşsiz kent Toledo ve Amerikan kültürünün doğduğu şehir ilan edilen Guadalupe sadece birkaçı...

 

 

İspanya Balayı

Hayatınızın en güzel tatiline gitmek, balayı heyecanını yaşamak, evli çiftler için unutulmaz anlardandır. Balayı tatilini değerlendirmek kimi zaman dinlenmek ve eğlenmek için kim zamanda tarihi ve kültürel ziyaretler içindir.

 

Balayı tatilinizi geçirmek için İspanya, sizlere sunacağı imkanlarla en büyük hazzı yaşatacaktır. Gotik ve ihtişamlı bir şatoda romantik bir hafta sonu ile balayınızı Pirene Dağları’nın eteklerinde yayla havasında eşsiz güzellikleriyle sunmaktadır ya da İspanya’nın ihtişamlı, eşsiz Kanarya ve İbiza Adalarında balayı fırsatını sizlere sunmaktadır.

 

Kanarya ve İbiza Adaları, 5 yıldızlı otellerde güneşin tadını çıkarmak ve eşsiz plajlarında gezmek için bile balayı için bulunmaz fırsatlara sahiptir. 17. yüzyıldan kalma sanat ve tarihin buluştuğu Escalante’de tarihi ve kültürel bir balayı ya da 650 mt. Yüksekte kaslı yapısı ile Castell de Ciutat’da balayı imkanı sizlere hayatınızın en heyecanlı anlarını yaşatacaktır.

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İspanya Festivaller

İspanya festivaller ülkesi olarak bilinir ve tüm dünyada festival turizminin uğrak yerlerinden birisidir. İspanyada festival heyecanını yaşamak 4 mevsim boyunca olanaklıdır. İspanyanın ortak bir çok festivalinin yanında yöresel ve bölgelere ait bir çok festivalleri bulunmaktadır.

 

Yılbaşı kutlamaları ve Santa Semana başta olmak üzere Pamplona’da boğa güreşleri ve sokaklarda boğalarla koşmak, Valencia sokaklarında domates savaşı yapmak, Huesca sokaklarında Ağustos ayı boyunca eğlencenin doruklarına varmak ya da İbiza’da her daim düzenlenen parti ve festivaller ile eğlencenin doruklarına çıkmak isteyen festival severler için bulunmaz bir fırsattır.

 

Bunların yanında her yıl Şubat ayında Kanarya Adaları'nda düzenlenen dünyanın en önemli ve en büyük 2. festivali ile de festivalcilerin uğrak yerlerinden biri olmayı başarmıştır.

 

Aşağıda çeşitli festival seçeneklerini bulabilirsiniz.

 

 

 

» Barcelona

 

24 Eylül - Festes de la Merce / En uzun insan kulelerinin yarıştığı Barcelona’nın her yıl geleneksel olarak düzenlenen aynı zamanda canlı müzik cenneti festivalidir.

 

23 Nisan - Dia de Sant Jordi, / Barcelona şehrinin kurucusu ve öncüsü lider Sant Jordi için her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiçek günü.

 

23 Haziran - Festival de Sant Joan / Yazın gelişini kutlayan katalanların festivali.

 

15 Ağustos - Festa Major de Gracia / Canlı müzik haftası

 

Haziran ortası - Festival de Sonar / Sinema adına her türlü görsel şöleni barındıran barcelona festivali.

 

Haziran sonu - Grec Arts Festival / Müzik ve tiyatro festivali

 

Madrid

 

15 Mayıs - San Isidro Boğa Güreşleri Festivali

 

9 Kasım - AlmudenanSan isidro’nun Asıl Başlangıç Festivali

 

Ağustos içerisinde - La Paloma / Kralın bayramı

 

Ekim’in birinci haftası - Festival de Otono / Bahara Hoş Geldin Festivali

 

 

 

 

» San Sebastian

 

Temmuz’un 3. haftası - San Sebastian Jazz Festival

 

Eylül’ün 3. haftası - San Sebastian Film Festival,

 

Temmuz ortası - San Sebastian Theatre Festival

 

15 Ağustos - Aste Negosia (Semana Grand)

 

20 Ocak - La Tamborrada / Baskların Resmi Bayramı

 

 

 

 

» Valencia

 

15 – 19 Mart – Las Fallas

 

29 Ağustos – La Tomatina

 

 

 

 

» Pamplona

 

Temmuz’un ilk haftası – Sanfermin / Boğalarla birlikte koşmanın dayanılmaz heyecanı.

 

 

 

 

» Zaragoza

 

13 Ekim - Pilar / Pilar Ana’nın doğum günü

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İspanya Fuarlar

İspanya, yılın belirli aylarında her sene düzenli olarak düzenlenmekte olan dünyanın en önemli fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Moda, turizm, şarap, tarih, plastik, takı, mücevher, tarım... ve daha bir çok fuar her sene düzenli olarak ülkenin belirli bölgelerinde düzenlenmektedir. Bu sebeple turizmin yanında ülke için önemli bir gelir kaynağıdır. Yerli halkın turistlere karşı sıcak olması ve bu tür organizasyonlara verdikleri önem dışardan gelen talepleri her sene arttırmış ve fuar organizasyonlarını daha değerli bir hale getirmiştir.

 

Uluslararası Turizm Fuarı, Barcelona / 5 - 10 Kasım 2007

 

Uluslararası Bilgisayar Fuarı, Madrid / 6 - 11 Kasım 2007

 

Uluslararası Bilişim Fuarı, Madrid / 6 - 13 Kasım 2007

 

Uluslararası Rehabilitasyon Fuarı, Madrid / 20- 23 Kasım 2007

 

Uluslararası Turizm Fuarı, Madrid / 25- 27 Kasım 2007

 

Salon Ekipmanları ve Spor Fuarı, Madrid / 24 - 27 Kasım 2007

 

Uluslararası sigortacılık fuarı, Madrid / 26 - 29 Ocak 2008

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İspanya Alışveriş

İspanya’da alışveriş turizmi oldukça gelişmiş ve yaygındır. İspanya'da alışveriş ülke turizminin önemli gelir kaynaklarından biridir.

 

Dünyaca ünlü markalarıyla şarap, moda ve çanta en önemli alışveriş imkanlarıdır. İspanya, tarihi ve kültürel mirası açısından uğrak yer olması sebebi ile de bir çok koleksiyoncunun, modelcilerin ve dekoratörlerin uğrak yerlerindendir.

 

Balayı zevkini bu ülkede yaşarken bulacağınız alışveriş imkanı ve ilginç hediyeler ile eşinizi mutlu etme fırsatını kolayca yakalayabilirsiniz.

 

 

 

 

İspanya Ulaşım

Büyük bir turizm bölgesi olması açısından dünyanın birçok yerinden havayolu ile tek seferde ulaşım kolayca ve ucuza sağlanabilmektedir. Avrupa içinden otobüslerle İspanya’ya ulaşımın zorluğu yoktur fakat uzun zaman alması bakımında biraz yorucudur.

 

Ülkenin dört bir yanı denizlerle çevrili olduğundan deniz turizminde de lider ülkelerdendir ki okyanus yolculuğu yapacak bir gemiyi İspanyol limanlarının birinde görmek hiç şaşırtıcı değildir. Bunların yanısıra Kanarya Adaları ve İbiza Adasına deniz ve hava yolu ile tek seferde giden (az da olsa) veya aktarmalı olarak gidebilen firmalar bulunmaktadır.

 

Tren yolculuğunu sevenler içinse bulunmaz bir fırsattır, ülke ülke gezerken İspanya’nın başka doğası ve toprağının kokusunu ayırt etme fırsatını canlı olarak yaşayabilirsiniz fakat tren yolculuğu biraz uzun ve en pahalı ulaşım aracıdır. Eğer Karavanınız veya arabanız varsa İspanya’da bulunan bir çok Kamp alanlarından ucuz fiyatlarla faydalanabilir ve güvenli bir biçimde seyahat edebilirsiniz.

 

 

 

 

İspanya Adalar

Kanarya Adaları, Afrika’nın batı kıyılarına yakın 7 takımadadan oluşmaktadır. Kanarya Adaları, yaşanabilirlik açısından dünyanın 2. en önemli bölgesi konumundadır. Kanarya Adaları, Büyük Kanarya, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, Palma, Gomera ve Hierro olmak üzere 7 ana ada ve bunun yanında La İsla Virgen (Bakire Adası) başta olmak üzere keşfedilmeyi bekleyen adalarla doludur. Kanarya Adaları, basta başkenti Gran Canaria olmak üzere dünyanın en önemli ve eşsiz plajlarını barındırmaktadır. Bütün bu özellikleri ile Balayı turizminde en önemli merkezlerden biri konumundadır.

 

Kanarya Adaları, yıl içinde bir çok karnavala ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en önemli ve en büyük 2. karnavalı her yıl Şubat ayında bu adalarda kutlanmaktadır.

 

Yaşanılabilirliği ile tam bir cennet olan Kanarya Adaları, 4 mevsim güneşli ve denize girilebilir havası ile tam bir dalış ve balık merkezidir.

 

 

 

 

İspanya Spor

İspanya turları için spor turizminin de önemi yadsınamayacak kadar fazladır. Özellikle ispanya futbol tarihinin en büyük ve en önemli kulüplerini barındıran İspanya ülke turizmine çok büyük bir katkı yaratmaktadır.

 

Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin statlarının birer müze olarak kullanılması ve yarattığı iş ve alışveriş imkanları ile de katkısı büyüktür. İspanya turları içerisinde dalış turizminin, raftingin, trekingin ve kayağın yeri ve önemi de hatırı sayılır derecede önemlidir.

 

Bunların dışında motor sporları, dağcılık ve bisiklette gelişmiş spor dallarından ve İspanya’da nereye giderseniz gidin karşınıza çıkabilecek imkanlarla yapabileceğiniz spor dallarındandır.

 

İspanya spor 'un tadını çıkarabileceğiniz çok güzel bir ülkedir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İspanya'ya gidecek olanların öncelikle ne tür bir gezi istediklerine karar vermeleri gerekir bence. Deniz-kum-doğal güzellik istiyorlarsa ülkenin doğu ve güney kıyıları daha güzel. Ancak bir kültür turu ise istenen, Endülüs doğru seçim olacaktır.

Fakat bir küçük tecrübe notu ileteyim, bu yaz bir hafta kadar Endülüs turu yaptım ve büyük bir hayal kırıklığıydı. O kadar anlatılan edilen eserleri görebilmek için yüzlerce km yapmak zorunda kaldık. Misal; Nerde o İstanbul'daki gibi 5 tane saray, 10 tane müze, bilmem kaç tane cami vs... Aynı şehrin içinde yüzlerce yıllık bir turu aynı gün içerisinde tamamlayabilirsiniz. Ama Endülüs'te her şehirde en fazla 1-2 tane tarihi değeri olan görülmesi gereken yapı var. Tek güzel tarafı hızlı trenlerin varlığı. Yoksa haliniz duman :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 12 yıl sonra...

ablam mezun olunca babam ispanya turu hediye etmişti, kardeşi olarak ben de bu turdan nasibimi aldım tabii. zaten ikimiz de ispanya hayranıyız, sokaklarını deli gibi merak ediyoruz. tura turizm'le gitmiştik, çok keyif almıştık. rehberimiz desen hem öğretti hem gezdirdi. bakalım benim mezuniyetimde babam ne gibi bir sürpriz yapacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.