Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Parfüm


Misafir RA_dya

Önerilen İletiler

parfum.jpg

 

“Geçmişle ilgili en güçlü bağımız, geleceğe olan yolculuğumuzda en sadık yol arkadaşımızdır koku ve pekala ebediyetin simgesi olabilir.” diyordu Tom Robbins kitabında. Gerçekten de öyledir. Bir anıyı, bir kişiyi ya da bir olayı çoğu zaman kokularla anımsarız.

 

Geçmişle olan bağımız kokularla şekillenir kimi zaman. Peki koku dediğimiz şey nedir? Koku, doğayı oluşturan varlıkların havaya sürekli yaymış oldukları moleküllerdir. Burnumuz vasıtasıyla soluduğumuz havanın içinde bulunan koku molekülleri, burnun iç kanallarında elektriksel uyarılara dönüşerek beyne ulaşır. Böylece koku alma dediğimiz olay gerçekleşmiş olur. Güzel kokma isteği, günümüzden binlerce yıl önce yaşayanların, bugünkü parfümlerin temelini oluşturur şekilde kokular hazırlamalarına neden olmuştur. Örneğin Eski Mısır'da zengilerin mumyalarına öteki yaşamlarında hoşluk olsun diye türlü kokular ekledikleri anlatılır. Eski Yunan'da ise kadınların vücutlarını aromatik yağlarla ovdukları söylenir

 

Roma İmparatorluğu döneminde “per fum um “ sözcüğü tüm kokuları ifade etmek amacıyla kullanılıyordu. Ortaçağ ile birlikte sabun ve koku kullanımı gelişti. 1390'larda sedir ağacı, biberiye ve terebentin ile alkol kullanılarak Macar Kolonyası elde edildi. Rönesans döneminde ise artık kullanılan herşey parfümlenir hale geldi. Osmanlı döneminde haremin gözdelerinin padişahın önüne çıkmadan önce vücutlarını hoş kokular ile ovdukları da parfümle ilgili bilinen detaylardan biridir.

 

Parfüm Nasıl Yapılır?

 

Parfümü, doğada bulunan ve sentetik olarak elde edilen hoş kokular olarak tanımlayabiliriz. Örneğin bir gül esansının elde edilmesi oldukça zahmetli bir iştir. Sabah saatlerinde toplanan güller distilasyon denen işlemden geçirilir. Bu işlemle gülün tüm kokusal özelliklerini taşıyan yağı elde edilir. Bir kilo gül yağı elde etmek için tam 2 bin güle ihtiyaç vardır. Bir başka değişle 1 gr. gül özü, 2 bin adet gülün özüdür. Bu bitki özlü yağların içine kalıcılık sağlayan bazı maddeler eklenerek esans denilen en yüksek etkideki koku elde edilir.

 

Piyasaya verilecek olan kokular değişik oranlarda uygun alkollerle karıştırıldıktan sonra şişelenirler. Genelde has esanslar 5, 10, 15 ml.'lik şişelerde satılır ve çok pahalıdırlar. Çok az kullanmak yeterlidir. Parfüm dendiğinde genelde Eau de Parfum ve Eau de Toilet anlaşılır. Parfümler genelde 30, 50 ve 100ml.'lik formlarda olabileceği gibi 25, 75 ve 125ml.'lik formlarda da olabilirler.

 

Kokuların Sınıflandırılması

 

Kokuları çeşitli özelliklerine göre sınflandırmak mümkündür. Ancak temel sınıflandırma kokunun kaynağına göre yapılandır. Kokuları doğal ve sentetik olarak iki temel gruba ayırabiliriz. Doğal kokular ise elde edildikleri yere göre isimlerdirilirler. Örneğin; çiçek kokuları, meyve kokuları, baharatlı kokular, ağaç kokuları gibi...

 

Kullanılan çiçek kokularının başlıcaları manolya, lavanta, gül, orkide, zambak, portakal çiçeği, limon çiçeği, yasemindir.

 

Meyve Kokuları: Şeftali, portakal, kavun, mandalina, limon

 

Baharat Kokuları: Karanfil, zencefil, karabiber, tarçın

 

Ağaç Kokuları: Sandal ağacı

 

Çiçek ve meyve kokularının karışımları oryantal kokular adlandırılırken, çiçek ve baharat kokularının karışımları ise yarı oryantal ismini almaktadır.

 

Kime Hangi Koku Gider?

 

İnsanların herbiri nasıl ki farklı karekterlere sahipse, parfüm konusunda da zevkler farklılık göstermektedir. Kimi, sabunsu kokuları tercih ederken kimi de şekerli veya baharatlı kokuları sever. Bu arada yılın moda kokuları da bu tercihleri etkilemektedir. Bir yıl deniz esintisini andıran soft kokular moda olurken diğer yıl çikolata gibi kokmak moda oluverir. Tabii ki modayı takip etmek kadar kişinin kendi ten yapısına uygun olan kokuyu seçmesi de önemlidir. Lise çağında bulunan gençlerin daha taze sabun ve meyve kokularını tercih etmesi önerilir. Ancak yaş ilerledikçe daha etkili baharat kokuları veya çiçek kokuları tercih edilebilir. Bu arada parfüm seçerken günün hangi saatlerinde kullanacağınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Gündüz fazla ağır kokular tercih etmek doğru değildir. Ancak akşamla birlikte daha çarpıcı ve iddialı kokular deneyebilirsiniz.

 

Tüm bu etkenlerin yanısıra asıl önemli nokta kişinin ten yapısıdır. Esmer, kumral ve sarışın tenli kişilerin parfüm seçimleri birbirinden farklı olmalıdır. Çünkü esmer bir tende hoş kokan bir parfüm daha açık tenli bir kişi için ağır kaçabilir. Ya da tam tersi açık tenli bir kişide kalıcı olan bir koku, esmer tenli birinde o kadar kalıcı olmayabilir. Son bir detay olarak; giyim tarzına ve mevsimlere göre de parfüm seçimi farklılık gösterebilir. Kışın daha şekerli, vanilyalı ve baharatlı kokular ön plana çıkarken, yazın daha hafif sabunsu kokular tercih edilir.

 

[Alıntıdır.]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Parfüm Nerelere Sürülmeli

 

Uzmanlardan Öneriler:

 

“Öpülmek istediğiniz yeri parfümleyin”

Coco Chanel

 

“Parfümü, kolunuzu yukarı kaldırıp tam önünüze sıkın ve yarattığınız koku bulutunun içine girin. Böylece binlerce parfüm molekülü vücudunuzun her yerine konacaktır”

Estée Lauder

 

Nerelerde ve Ne Şekilde Kullanmalıyız

 

Vücut

 

Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır:

 

Sıcak ve nemli noktalar: BU bölgeler, sıcak olduğundan parfümünüzün yayılmasını sağlayacaktır. Koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek

 

Kanın fazla pompalandığı noktalar: Bilek içleri, şakaklar ve boyun.

 

Hareketli noktalar: Dirsekler ve diz içleri.

 

Saçlar

 

Saçınızı parfümlemek istiyorsanız, öncelikle temiz olmalarına dikkat edin. Kokuların birbirine karışmaması için şampuanınızı kokusuz olanlar arasından seçin. Saçlarınız kısa ise saç diplerinize, uzun ise uçlarına sıkmanız yeterli olacaktır.

 

Küçük Bir Öneri:

Saçınızı fırçalamadan önce fırçanıza biraz parfüm sıkın.

 

Giysiler

 

Parfümler pamuklu, yünlü gibi doğal lifle dokunmuş kumaşlarda çok kalıcıdır ve rahat yayılır. Sentetik liflerde yayılımı ve kalıcılığı azdır. Parfümün en kalıcı olduğu dokular ise kürkler ve muslin kumaştan yapılmış eşarplardır. Giysiler parfümlenebilir ama gelişigüzel değil:

- Parfümünüzü ceket ve mantoların astarlarına, etek ve elbiselerin etek baskılarına sıkın.

- Asla giysilerinizi farklı parfümler sıkmayın. Üst üste sıkılan parfümlerin molekülleri iyi bir karışım oluşturmaz ve kötü bir etki uyandırır.

- İpekli giysilerinize parfüm sıkmayın, kalıcı lekeler bırakır.

- Eğer parfümünüzü sık sık değiştiriyorsanız, sadece vücudunuzu parfümlemekle yetinin. Koku zaten giysilerinize de sinecektir.

- Mücevher ve özellikle incilerinizin yakınında parfüm kullanmayın: Parfümlerdeki alkol mücevherlerin parlaklığını yok eder ve incileri sarartabilir.

- Giysi dolabınızı parfümlemeyi unutmayın.

 

Küçük Bir Öneri:

İç çamaşırlarınızın bulunduğu dolap veya çekmeceye parfümünüzle nemlendirdiğiniz yünlü bir kumaş parçası koyun.

 

Ne Kadar Sıklıkla Kullanılmalıdır

 

Eau de toilette türü parfümler yaklaşık 4 saat, eau de parfum türleri ise 8 saat kadar üzerinizde kalır (Bir parfümün yağ oranı ne kadar yüksekse, kokusu o kadar kalıcıdır).

 

Parfümünüzün kokusunun vücudunuzda daha kalıcı olması için, parfümü sürmeden önce aynı markaya ait vücut losyonu, nemlendirici, pudra gibi yan ürünleri kullanın, parfümü bunun üzerine sıkın. Bu ürünlerin içerisindeki yağlar, parfümü tutarak daha kalıcı olmasını sağlar.

 

Parfümler kuru ve açık renkli ciltlerde daha az kalıcıdır. (Parfümler bu cilt tiplerinde daha uçucu olurlar) Bu yüzden parfümler kuru ciltlerde daha sık tazelenmeli ve yan ürünlerle birlikte kullanılmalıdır.

 

Nasıl Saklanmalıdır

 

Eğer her gün aynı parfümü kullanıyorsanız, onu saklamak pek de zor değil. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, kullandıktan sonra ağzını sıkıca kapamanız ve herhangi bir sıcak kaynağının yanına koymamanız.

 

Bir kaç parfümü birden kullanıyorsanız, küçük şişeleri tercih edin.

 

Parfümünüzü kuru ve temiz havalı bir yerde muhafaza edin. Sıcak ve güneş parfümün bozulmasına neden olur.

 

Spreyli ambalajlar parfümü daha iyi korur. Spreysiz şişeler kullanım sırasında havayla temas eder, bu da parfümün bozulmasını hızlandırır.

 

Parfümünüzü uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabında koruyun. Soğuk, taze kalmasına yardımcı olacaktır.

 

 

 

[Alıntıdır.]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Kışlık Parfüm Nasıl Olmalı

 

Doğru parfüm kullanımı sadece kişisel özelliklere ve beklentilere bağlı değil. Zaman ve mekan da belirleyici. Size çok yakışan bir parfüm de olsa, doğru zamanda kullanmamanız veya fazla sürmeniz sizi beklediğiniz sonuçtan uzaklaştırabilir.

 

Mevsimler de parfüm seçimlerinde bir kriter. Arada çok keskin çizgiler olmasa da yazın nasıl hafif ve ferah giysileri tercih ediyorsanız, parfümleriniz de daha hafif ve ferahlatıcı oluyor. Kat kat ve kalın giyindiğimiz kışa ise daha ağır, oryantal aileden parfümler yakışıyor.

 

Aslında üretici firmalar kesin bir dille, "bu yaz, bu da kış kokusu" demiyor. Yine de yaz kokularında genellikle alkol oranı ya daha düşük ya da hiç yok. Kışın veya kışa doğru çıkan kokularsa genellikle baharatlı ve daha ağır kokular.

 

Hafif parfümler kategorisine yeşillik, okyanus-ozon, çiçek ve meyve ailelerinden bazı parfümler giriyor. Ağırlar kategorisine ise oryantaller ile amber-ağaç ailesi mensupları dahil. Günün hangi saatinde kullanılacağı seçimde etkili. Parfümün ağırlığı ve yoğunluğu, günün ilerleyen saatleriyle artıyor. Bu yüzden hafifler günün erken, ağırlarsa geç saatlerinde kullanılıyor.

 

Romantik Yemek İçi Ayrı, İş Görüşmesi İçin Ayrı

 

Parfüm kitabının yazarı John Oakes’a göre parfüm sürerken unutmamanız gereken altın kural şu: Siz onu sürün, o sizi değil. Baktınız, kendi kokunuz size fazla geliyor. Burnunuzu kırıştırıyor, kendinizi rahatsız hissettiriyor. O zaman biraz fazla kaçırmış olabilirsiniz. Bekleyin. Baktınız rahatsızlık sürüyor. Sürdüğünüz yerleri ıslak bir mendiller hafifçe silin. Her yer ve durumda aynı parfümle idare etmeye kalkışmayın. Kıyafet değiştirdiğiniz gibi, parfümünüzü değiştirin.

 

Akşam şık ve pahalı bir restoranda yemeğe gidiyorsanız elbette en sofistike parfümünüzü süreceksiniz! Oakes, "Farklı etkiler için birçok çiçekten oluşan, belki fazla baskın olmayan bir oryantal veya sıcacık bir amber-ağacı. Derdiniz daha baştan çıkarıcı olmaksa belli belirsiz davetkar olan oryantal veya amber-ağaç tonları eklenmiş bir manyetik çiçek kullanabilirsiniz. Sizin kızlarla bir öğle yemeğine çıkıyorsanız taze bir yeşillik sürün. Veya hafif bir çiçek ya da zindelik veren okyanus-ozonu tercih edin" diyor.

 

Diyelim ki mülakat veya kariyeriniz için önemli bir görüşmeye gittiniz, tüm işi parfüme bırakmayın. Fazla iddialı olması şansınızı azaltabilir. Kıyafetleriniz gibi parfümünüz de kendinize güveninizi pekiştirsin. Oralarda bir yerlerde olsun ama fazla öne çıkmasın. Fazla seksi göstermesin.

 

İşe alınırsanız... Parfümünüz sizden evvel kendini göstermesin. İş arkadaşlarınız ofise geldiğinizi sizi görünce anlasın, kokunuzu duyunca değil. Ayrıca asansöre beraber bindiğiniz insanları bayılacak duruma da getirmeyin.

 

Partiye, kutlamaya gidiyorsanız istediğiniz gibi uçun! Cesaretin tam zamanı, partiye katıldığınızı belli edin... Düğünler istisna, gelin sizseniz alçakgönüllü kokuları, davetliyseniz çiçek grubundakileri tercih edin.

 

Ne yaparsanız yapın, ne sürerseniz sürün parfüm kullanmanın hepi topu iki kuralı var:

 

Hassas seçim yapın. Mevsimine, günün saatine ve gidilen yere göre karar verin.

 

Ölçülü kullanın. Eklemek kolay, eksiltmekse zor.

 

Mesude ERŞAN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Parfüm Kullanımı ile İlgili Öneriler

 

•Parfümü giysilerinizi giymeden sıkmayı unutmayın. Bu şekilde koku daha kalıcı olacak ve giysileriniz lekelenmeyecektir.

 

•Parfümün kalıcılığını arttırmak için nemli deriye sıkmayı deneyin.

 

•Parfümü vücudunuza parfüm kapağı ile yaymayın. Kapakta kalan cilt yağları parfümle karışarak onun bozulmasına neden olabilir. Bazı üreticiler bu nedenle sprey parfümler üretmeyi tercih ederler.

 

•Saç fırçanızın üzerine bir az kolonya koyarsanız saçlarınıza hafif ve hoş bir koku kazandırmış olursunuz.

 

•Parfüm test ederken 2-3 den fazlasını denemeyin. Çünkü hepsi size aynı kokuymuş gibi görünebilir.

 

•Sıcak havalarda hafif, soğuk havalarda ise sert kokuların tercih edilmesi gerekir.

 

•Parfümün saça ve saç diplerine uygulanması yanlıştır. Saçın ve saç diplerinin yağlı ortamı, parfümün yapısını değiştirebilir ve kokuyu bozabilir. Ayrıca parfümünüzdeki alkol, saçlı derinizin kurumasına neden olabilir.

 

•Başka birinin üzerinde kokladığınız parfüm sizin üzerinizde farklı kokabilir. Her insanın cildindeki kimyasallar farklıdır.

 

•Parfümleri biriktirmeyin. Onların da bir saklama süresi var.

 

•Parfüm cilde 15-20 cm. uzaklıktan kullanılmalıdır. Daha geniş bir alana ve homojen dağılım sağlanır.

 

•Parfüm şişelerini güneşin dik açılarından korumalısınız. En iyisi onları camdan uzakta, serin bir yerde muhafaza edin.

 

•Biten parfüm şişelerinizi atmayın. Onları dolaba kaldırırsanız, giysilerinize güzel kokacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Hangi Cilde Nasıl Parfüm

 

Parfüm kullanımının ilk şartı, cildin tüm kokulardan arınmış yani temiz olmasıdır. Parfümünüzün daha kalıcı olmasını istiyorsanız duş veya banyo sonrasında sürün. Gözeneklerin açık olması cildin kokuyu daha iyi emip tutmasını sağlar. Banyo sırasında parfümünüzün yan ürünlerini kullanmak da kokuyu katlayacaktır.

 

Cilt tipi de parfümün kalıcılığıyla yakından ilgilidir. Yağlı ciltlerde parfümler daha kalıcıdır. Bu durumda cildiniz kuruysa daha fazla parfüm sürmeniz gerekir.

 

Cildin asit oranı da parfümün kalıcılığını etkiler:

- Asitli ciltlerde ağaçsı ve baharatlı kokular daha kalıcıdır.

- Asit oranı az ciltler (hassas ve kuru) ise çiçeksi kokuları daha iyi tutar.

 

Sıcak günlerde daha hafif parfümler kullanın. Parfümün kokusu sıcak ve nemde daha kuvvetlenir. O halde, daha baskın ve egzotik olanları sonbahar ve kışın, hafif olanları ise yaz aylarında kullanın.

 

Peki, sabah, öğle, akşam aynı şekilde mi parfümlenmek gerekir? Kesinlikle hayır. Parfümlendiğiniz anda etrafınızda yaklaşık 3 metre çapında bir koku çemberi oluşturursunuz. Bu nedenle bulunduğunuz ortamlar ve günün bölümlerini göz önüne alarak parfüm konsantrasyonlarıyla ve koku aileleriyle oynamanız gerekir.

 

Gündüz: Sabahın erken saatinde otobüste, metroda veya iş yerinde insanları rahatsız etmemek gerekir. Metro, otobüs gibi toplu taşım araçlarında, parfüm kokusu, hoş olmayan sonuçlar doğurabilir; örneğin, migreni tahrik edebilir, mide bulantısı, baş dönmesine neden olabilir. Sabah parfüm sürmek konusunda kararsız kalan ama iyi kokmayı da isteyenler için ideal olan, eau de cologne, eau de toilette ya da deodorant, krem gibi bir yan ürünle parfümlenmektir.Eğer sabahları parfüm sürmeyince kendini çıplak hisseden gerçek bir parfüm tutkunu iseniz, meyve koku ailesinden bir parfüm tercih edin.

 

Öğleden Sonra: Öğleden sonra kullanılan parfümler her yere ulaşabilen, hayatın tatlılığını yansıtan parfümler olmalı. Çiçek veya meyve ailesine ait iyi yayılan ama ağır olmayan kokular seçin. İki ayrı parfüm kullanıyorsanız öğleden sonra daha vurgulu olanını tercih edin. Aynı parfümü kullanıyorsanız sabah eau de toilette, öğleden sonra eau de parfum kullanın.

 

Gece: Parfüm özünün kullanılacağı tek zamandır; ya şimdi, ya hiçbir zaman! Parfüm özleri saatler boyunca vücutta kalır, adeta ikinci deriniz olur. Koku aileleri içinde gece kullanıma en uygun olanlar, şık kıyafetlerle uyum sağlayan, iştahlı notalar içeren, gizemli, ipekli ve ağır kumaşlarla uyumlu olan şipre ve oryantal koku ailesine ait parfümlerdir.

 

Kadın

 

Çiçek: En büyük koku ailesidir. Taze ve neşeli aromalara sahiptirler. Temel içerikleri çiçek, çiçek yaprakları, yağ ve tohumlarıdır. Bunlara genellikle misk, ağaç, meyve, yeşil bitki notaları ile aldehitler eşlik eder.

 

Meyve: Taze ve hafif kokulardır. Temel notaları bergamot, limon, portakal, mandalina, greyfurt, portakal çiçeğidir. Bunlara genellikle çiçek ve şipre notaları eşlik eder.

 

Şipre: Kuvvetli esansların karışımından oluşurlar, kalıcı ve zengin içeriklidirler. Temel notaları ağaç, meşe yosunu, misk ve patçulidir. Bunlara genellikle çiçek ve meyve notaları eşlik eder.

 

Oryantal: Sıcak ve şehvet uyandırıcı esansların karışımıdır. Temel notaları misk, vanilya, amber, değerli ağaçlardır. Bunlara genellikle egzotik çiçek ve baharat notaları eşlik eder.

 

Erkek

 

Aromatik: Dinamik ve hafif kokulardır. Temel notaları adaçayı, biberiye gibi kokulu bitki esanslarıdır. Deniz ve çiçek notaları ile zenginleştirilir.

 

Meyve: Taze ve hafiftirler. Temel notaları bergamot, portakal, limon, mandalinadır. Ağaç ve baharat notalarıyla zenginleştirilir.

 

Ağaç: Sıcak ve keskin kokulardır. Temel notaları sandal ağacı, patçuli, sedir ağacı ve vetiverdir. Baharat, deniz ve aromatik notalarla zenginleştirilir.

 

Oryantal: Ağır ve egzotiktir. Temel notaları baharatlar, ağaç ve vanilyadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Parfüm Kullanımı Hakkında Sorular ve Cevaplar

 

Koku, hayatın anlarını yeniden hayata geçirir” diyor ünlü modacı Karl Lagerfeld. Parfümler kadının görünmeyen ama baştan çıkaran en önemli aksesuarlarından.Sadece tek bir notası bile erkekleri büyülemek için yeterli. İyi bir kokunun, onu kullanan kişinin karakterini yansıtması ise en belirgin özelliği. Bu yüzden bu kadar geniş bir koku yelpazesi içinde herkesin kendine uygun parfümü bulması, biraz zaman alan bir deneyim.

 

Altın Parfüm Kuralları

 

1-Doğru parfümü nasıl bulursunuz?

Bir parfüm satın almanın en doğru zamanı sabah saatleridir. O süreçte henüz koku alma duygusu uyanıktır ve gündelik kokular henüz havaya karışmamıştır. Ama yine de burnun çok kolay yorulduğunu belirtmekte fayda var. Öyle ki, sadece üç koklamanın ardından aradaki farkı ayırt etmekte zorlanmaya başlar. Bu yüzden uzmanlar koku duyunuzu temizlemenin en iyi yolunun taze bir kahveyle mümkün olabileceğini belirtiyor. Kahve aroması diğer tüm kokuları nötralize ediyor ve sonraki seçimleriniz için size yeniden fırsat yaratıyor. Denediğiniz parfümü el bileğinizin içinde değil aynı zamanda yanınızda taşıyabileceğiniz deneme çubuklarından koklayın. Böylelikle aralarından seçim yapamadığınız farklı kokuları evde yeniden test etme imkanı bulabilirsiniz.

 

2- Parfüm ne zaman ve nasıl kullanılmalı?

Uzmanlara göre, parfümün en ideal sürülme zamanı duş sonrası. Hızlı kan dolaşımı dolayısıyla oluşan vücut ısısı, kokunun cilde daha kalıcı bir şekilde alınmasını sağlıyor ve aromasının değişmesini önlüyor. El bileğine sürülen parfüm ise ovuşturmanın etkisiyle molekülleri zarar gördüğü için koku kimliğini kaybediyor. Parfüm gurusu Estee Lauder’ın parfüm sürmeyle ilgili efsane bir yöntemi var; kokuyu önce havaya sıkın ve daha sonra oluşan koku bulutunun altında durun…

 

3- Parfümün en kalıcı olduğu bölgeler

Kokunun kalıcılığını uzatan en ideal vücut bölgeleri arasında şakaklar, iki göğüs arası ve kol içleri öne çıkıyor. Vücudun bu belirtilen bölgeleri kan damarlarının cilde en yakın olduğu yerler, dolayısıyla buralarda ısı daha yüksek. Bu da kokunun bu bölgelerde mükemmel şekilde tende hapsedilmesini sağlıyor. Kulak arkasına koku sürme alışkanlığını derhal değiştirin! Çünkü bu bölgede cilt daha fazla yağ üretiyor, o da kokuyla bir araya geldiğinde içeriğinin değişmesine yol açıyor.

 

4- Parfüm nerede saklanmalı?

Hepimizin parfümlerimizi sergilemeyi en sevdiğimiz yerlerden biri banyolar. Ancak bu aydınlık, sıcak ve nemli ortam, parfümün ömrünü kısaltıyor. En iyisi kapağı kapalı olarak nemsiz, serin ve karanlık bir yerde, örneğin dolapta ya da çekmecede saklamak… Hatta buzdolapları, parfümler için ideal yerler olarak tavsiye ediliyor.

 

5- Kokuları karıştırabilir miyiz?

Aslında her kokunun kendi içinde bir uyumu söz konusu. Birkaç farklı kokunun aynı anda kullanılması, hafif bir uyumsuzluk yaratabilir. Dolayısıyla her parfümün kendi kişiliği zarar görür ve ortaya kötü kokular da çıkabilir. Parfümlerinizi karıştırarak kullanmak istiyorsanız, en azından aynı koku ailesinden olmalarına dikkat edin.

 

6- Neden parfümler her tende farklı kokar?

Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltle buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif diğer tende güçlü reaksiyonlar da farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.

 

7- Gün içinde parfümü değiştirmek mümkün mü?

Bunun için önceden mutlaka duş alınmalı mı?

Duş almak parfüm değiştirmek için mutlaka yapılması gereken bir eylem değil. Kokular yaklaşık dört saat içinde notalarının büyük kısmını kaybettiklerinden, bu süreden itibaren başka koku kullanmanızda sakınca olmayacaktır.

 

8- Hangi koku ne zaman kullanılmalı?

Ağır, oryantal kokular özel gecelerde hoş durabilirken, bir iş yemeği için fazla kaçabilir. Dolayısıyla gün ne kadar erken başlarsa, parfüm de o kadar hafif olmalı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise daha ağır kokular kullanabilirsiniz.

9- Bir kokunun kalıcılığı ne kadardır?

Genel kural; bir parfümün alkol içeriği ne kadar fazlaysa kalıcılığı da o kadar uzundur. Saf bir parfümün koku konsantrasyonu yüksektir, ancak düşük alkol oranına sahip kokuların en geç altı ay içinde tüketilmesi gerekmektedir. Eau de parfum ve eau de toilette, alkol oranı yoğun kokular olduğundan üç yıla kadar dayanabilir. Eğer parfümünüzün kokusu ve rengi değişmişse yapacağınız tek şey onu atmaktır.

 

10- Parfümün tendeki kalıcılığı nasıl sağlanır?

Parfümün kalıcılığı cildin tipiyle yakından alakalıdır. Kuru ciltler kokunun aromatik içeriklerini yağlı ciltler kadar iyi muhafaza edemez. Bu yüzden parfüm denerken, cildinizin küçük bir bölgesine hafif yağlı ve kokusuz vücut losyonu sürüp parfümü bunun üzerine sıkın.

 

Nilüfer Pazvantoğlu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Ter Kokusu ve Kokuyu Giderici Öneriler

 

Ter kokuları ile savaşmada ilk kural, temizliktir. Deodorant kullanımının en önemli noktası da deodorantların temiz ve kuru koltuk altına uygulanıyor olmasıdır. Böylelikle deodorantınızdan en iyi ve etkili sonucu alabilirsiniz. Ter kokan bir koltuk altına tekrar deodorant sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın parfümünün karışımından oluşan ağır ve kötü bir kokuya neden olur. Bu yüzden mutlaka koltuk altı temizlenmelidir. Sabahları temiz ve kuru koltuk altına deodorant uygulamak en iyi yoldur.

 

Sprey deodorantlar, koltuk altına 15 cm.lik mesafeden ve kutu dik tutularak püskürtülmelidir. Eğer bu sprey antiperspirant özelliğe sahip pudralı bir deodorant ise mutlaka çalkalandıktan sonra kullanılmalıdır. Deodorantı giysilerinize sıkmaktan kaçınmalısınız, çünkü leke yapabilir.

 

Roll-on ve stick deodorantlar koltuk altına sürülerek kullanılır. Yine uygulama öncesinde koltuk altınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun, böylece en etkin sonucu alırsınız.

 

Gün ortasında tekrar deodorant kullanma ihtiyacı hissederseniz koltuk altını tekrar temizlemeniz gerekir. Böylece en iyi sonucu alabilirsiniz.

 

Terleme

 

Terleme, ter bezlerinin vücut yüzeyine sıvı salgılanmasıdır. İnsan vücudunda 2 çeşit ter bezi bulunmaktadır; daha ufak olan ve doğru kıl köklerine bağlı olan ve bu köklere açılan apocrine ter bezleri. Bu iki tip ter bezinin dağılımı, fonksiyonları ve salgılamaları aşağıda açıklanacağı gibi tamamıyla birbirinden farklıdır.

 

Eccrine Ter Bezleri

 

İnsan vücudunda tüm vücut yüzeyine dağılmış olarak 2 – 3 milyon adet ter bezi bulunmaktadır. Cildin çok damarlı (kırmızı) bölgelerinde ter bezi bulunmaz (dudaklar gibi). Cilt üzerindeki ter bezi yoğunluğu cm2 başına 100-400 adet arası değişir. Ter bezlerinin toplam sayısı sabittir ve yaş ile birlikte artması söz konusu değildir. Bu yüzden çocuklarda ter bezi yoğunluğu yetişkinlerden daha fazladır, ancak ter bezleri daha ufaktır.

 

Eccrine ter bezlerinin temel fonksiyonu sıcak bir ortamda ya da fiziksel alışma sırasında vücut ısısının dengelenmesidir. Bu durumlarda vücut ısısı dengelenmezse sıcak çarpması oluşur. Bu yüzden eccrine ter bezlerinin alışması insanların ter türlü iklime uyum sağlamasına yardımcı olur.

 

Terin vücut yüzeyinden buharlaşması sonucu derideki kılcal damarlar soğur ve vücut ısısında bir düşme sağlanır.

 

Eccrine ter bezlerinin başka bir fonksiyonu ise avuç içlerinde ve ayak tabanlarında oluşan zihinsel ve duygusal terlemedir.

 

Eccrine ter bezi temel olarak su içerir (%99). Bunun yanı sıra sodyum klor, potasyum, lactat, üre ve protein de bulunmaktadır. Bu maddelerin dağılımı, su ile larışım, sağlık, yer ve zamana göre değişebilir. Günlük normal terleme hızı 0,5 litredir ancak bu miktar duruma göre günde 10 litreye kadar çıkabilir.

 

Apocrine Ter Bezleri

 

Apocrine ter bezleri özellikle koltuk altı, genital bölge ve yüzde bulunmaktadır. Dağılımları ise vücut bölgesine göre farklılık gösterir. Örneğin koltuk altlarında apocrine ter bezlerinin sayısı, eccrine ter bezlerinin 10 katı kadardır. Apocrine ter bezleri doğumdan itibaren vardır ancak ergenlik ile birlikte aktif hale gelirler.

 

Ter ifrazatı, adrenalin ve noradrenalin gibi hormonların salgılanmasıyla alakalıdır ve kişiden kişiye değişir. Ter, heyecan, acı veya cinsel dürtülerle salgılanır.

 

Vücuttan çıkan sıvı ilk anda yağlı ve kokusuzdur. Ancak cilt yüzeyindeki bakteri florasında yerleşik bulunan bakterilerin çürümesiyle ter kokusu ortaya çıkar. Çevre faktörleri ile birleşen koltuk altı, bakteri oluşması için ideal bir ortam oluşturur. Yarı kapalı bir ortam ise bakteri büyümesi için gereken suyun buharlaşmasını en aza indirir. Ayrıca her iki ter bezi de, eccrine ve apocrine, bakteri gelişimini destekleyen aminoasit, yağ ve eloctrolit gibi kalıntılar salgılar.

 

Bakteri florasının yapısına ve toplam bakteri sayısına göre değişen çeşitli koltuk altı kokuları oluşur.

 

Ter Kokmamak Elinizde

 

Ter ve koku, bakterilerin ter ifrazı ile karışmasından meydana gelir. Genel temizliğine önem veren kişiler bile ter kokabilir. Ancak her şey gibi bunun da çareleri var. Ter kokularını engellemek için yapılması gerekenleri sizin için bir araya getirdik.

 

Magnezium, Zinc, Paba ve B6 vitaminleri ter kokularını engeller.

 

Her gün su ve sabun ile yıkanmak yerine haftada 2 defa yıkanmak yeterlidir. Zira sık yıkanmak vücudun genel koruyucu yağını azalttığı için bakterilerin yerleşmesi hızlanır.

 

Gerekirse kol altına antibiyotik yağ ve krem kulanın, bitkisel Tea Tree yağı bu iş için idealdir.

 

Ayak ve genital bölgeleri her gün yıkayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Deodorant mı Yoksa Anti-Perspirant mı?

 

Birçok kişi bu iki ürünün aynı olduğunu düşünür, ama aynı değillerdir. Deodorantlar bakterilerin çürümesiyle ortaya çıkan apocrine teri maskelerken, antiperspirantlar eccrine ter bezlerinin salgılanmasını azaltarak çalışır. İşte farklı noktalarda hangisini kullanacağınıza nasıl karar vereceğinizi gösteren bazı bilgiler.

 

Sizin İçin Hangisi Daha Uygun?

 

Deodorantlar ve anti-perspirantlar keşfedilmeden önce, farklı kültürler, istenmeyen kokular ve ter ile başa çıkmak için kendilerine özgü farklı yöntemler geliştirmişlerdir. Asya'daki bazı ülkelerde, terleme miktarını kontrol etmek için alüminyum kristalleri kullanılıyordu. Rusya'da bazen sirke kullanırlar. Dünyanın başka yerlerinde turunç suyu ya da çeşitli başka maddelerden yararlanırlar. Başarı oranları farklıdır. Ancak günümüzde çoğumuz, güvendiğimiz deodorantımızı ya da anti-perspirantımızı kullanmayı tercih ediyoruz. Ama sizin için hangisinin uygun olduğunu biliyor musunuz?

 

Anti-Perspirant

 

Modern anti-perspirantlar genellikle çok az miktarda alüminyum tuzları ile ter bezlerini tıkayarak ıslaklığı azaltırlar ve üç dört gün kadar etkilerini koruduktan sonra dışarı atılırlar. Alüminyum tuzlar aynı zamanda anti-bakteryel özelliğe de sahiptir ve apokrin bezlerinizden sızan terin cildinizdeki bakteriler tarafından kötü kokuya dönüştürülmesine de engel olurlar. En etkili anti-perspirantlar terin sadece yaklaşık %60'ını engellerler – aslında sadece koltuk altı terini azaltmaya yönelik olarak tasarlanmışlardır ve kesinlikle vücudun diğer kısımlarına sürülmemeleri gerekir. Aksi takdirde çok fazla ter bezi tıkanacak ve vücut ısısı fazlasıyla yükselecektir.

 

Deodorant

 

Deodorantlar sadece güzel kokmaya yarar. İçlerinde hem bir koku, hem de BO-üreten bakterileri öldüren alkol (etanol) vardır. Etkileri sadece 12 saat sürer. Terlemenize engel olmazlar ama bütün vücudunuza sürebilir ve çok güzel kokabilirsiniz. Çoğumuz her dakika terlemeyiz ve genellikle deodorant kullanmak yeterlidir. Ancak terleyeceğinizi bildiğiniz zamanlarda anti-perspirant kullanabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Parfümünüzle Ruh Halinizi Yansıtın

 

Güzel bir koku sürünce, kendimizi genel olarak daha etkileyici ve tamamlanmış hissederiz. Bu çok hoş bir duygudur. Seçtiğimiz parfümler kişiliğimizin bir parçası gibidir.

 

Kimi zaman ekşi kimi zamanda tatlı kokular süreriz. Bazen çiçeksi, pudramsı, otsu veya baharatlı kokuları tercih ederiz. Kışkırtıcı ya da masum etki bırakacak şekilde kokmak istediğimiz de olur.

 

Yani her dönem kendimizi başka bir kokuyla özdeşleştiririz. Kokular hiç kuşkusuz, güçlü bir iletişim sağlarlar. İçimizde kokularla uyanan anılar ve ne zaman, nasıl olmak istediğimizi bilen, bizi yönlendiren, şekillendiren bir koku hafızası vardır. Kokular, alfabesi ve sözcükleri olmayan evrensel bir dil gibidir.

 

Kendiniz için: Kokuların insan üzerindeki etkileri tarihin en eski dönemlerinden beri biliniyor. Farklı kokular tutkuları canlandırır, hayal gücünü etkiler, yaratıcılığı harekete geçirir, coşku ve istekleri uyandırır veya korku, heyecan gibi taşınması zor duyguları yatıştırır.

 

Sürdüğümüz kokulara bağlı olarak kendimizi daha huzurlu, daha nostaljik veya daha enerjik hissediyoruz. Kokularla konsantrasyonumuzu güçlendirmemiz de mümkündür. Eğer istersek kokumuzla mesafeli ya da davetkar da olabiliriz.

 

İlaçlardan Daha Hızlı

 

Beynimize giden en kısa yol burnumuzdan geçer. Kokular, son derece etkili uyaranlardır. Burundan alınan, ağızdan içilen ya da enjeksiyonla direk kana karıştırılan ilaçlardan çok daha hızlı etkisini gösterir.

 

Size en uygun esansı nasıl seçersiniz? Eskiden sarışınlar için ferah, yeşil ya da meyveli bir koku, esmerler içinse baharatlı olanlar uygun görülürdü. Günümüzde bu bakış açısı ise oldukça değişti. Ben bugün bundan bir adım daha ileri giderek; "Süreceğiniz parfümü o günkü ruh halinize ve ihtiyacınıza uygun olarak seçin" diyorum. Parfümlerin ana maddeleri aşağı yukarı bellidir. Çeşitli markalar, armuttan Hindistan cevizine, mandalinadan tarçın ve kekiğe kadar tüm bitki, yaprak, ağaç kabukları, meyve ve otlardan yararlanıyorlar. Yani birkaç çeşit parfüm edinirseniz, kendinize gün boyunca etkili olacak bir aroma terapi yapabilirsiniz.

 

Farklı kokularla farklı duygular yaratın

 

Tatlı kokular: Genel olarak çalkantılı duyguları yatıştırırlar. Güven duygusunu yükselterek günün sürprizlerini hoşgörü ile karşılamanızı sağlarlar.

 

Canlılığı Artırır

 

* Çiçek kokuları, gösterişsiz olmalarına rağmen, hafif iç gıdıklayıcı, zarif, tatlı, kadınsı duyguları açığa çıkarırlar. Örneğin; papatya rahatlatıcıdır, gül sevecenliği ve iletişimi destekler, sardunya kokusu ise endişeleri dağıtır. Yasemin ise daha farklıdır. Duyarlığımızı arttırır, derin düşünmemizi ve başkalarıyla sıcak bir iletişim kurmamızı sağlar. Aynı zamanda afrodizyak etkisi vardır. Manolya, size çarpıcı bir izlenim verir. Amber, insanları derinden kavrar. Misk, güçlü kadınları simgeleyen bir kokudur.

 

Lavanta: Erkekler üzerinde cinsel gücü uyaran bir etkisi vardır. Hem de ferahlık ve temizlik duygusunu destekler.

 

Günlük: Tütsü olarak kullanılan bir ağaçtır. Üzerimize sinen olumsuz enerjiyi arındırır, zihinsel berraklık ve huzur sağlar.

 

Fesleğen: Konsantrasyon güçlüğü çektiğimiz, alıngan ya da kararsız olduğumuz dönemlerde bizi toparlar.

 

Turunçgiller yani limon, portakal, greyfrut ve mandalina gibi meyvelerin kokuları: Moralimizi yükseltir, mutluluk ve canlılığımızı artırır. Kafamız karışıksa da bu kokular ilaç gibi gelir.

 

Çam, ardıç ve sedir ağaçları: Yorgun zihinleri güçlendirip canlandırır. Bu kokular kötü düşüncelerin dağılmasına, kendimizi daha cesur ve enerjik hissetmemize yardımcı olur.

 

Sandal ve Patchouli: Uzak Doğu kökenli olan bu kokular, düş gücümüzü, içgüdülerimizi ve cinsel çekimi artırırlar. Aynı zamanda depresif duyguları giderirler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Yaşınıza Göre Parfüm

 

Parfümünüz yaşınıza uygun mu? Meyveli ve egzotik içerikli nar kokusu aynı zamanda seksapeli ortaya çıkarır. Kullanmanız gereken koku için tüyolar..

 

20'li yaşlar

 

Her şey sizin için yeni. Bu yüzden daha deneysel olabilirsiniz. Bu yaşların "uçarı" ruhuna en uygun kokular keskin ve güçlü ifadelidir. Kendinizi ortaya koymak ve hissetmek için önemlidir.

Beyaz yapraklı portakal çiçeği ve inci çiçeği dışında vanilya ve amber notalarıyla erotik sinyaller veriyor.

 

30'lu yaşlar

 

Konferanslar, iş toplantıları, mesleki sorumluluklar... 30'lar, genellikle işyerinde geçirilen uzun saatleri de içine alıyor. Bu yüzden kullanılan kokular bu yaşlarda kendini fazla ön plana atmadan elde edilmiş hakimiyeti simgeler. Listenin başında genellikle yeşil ve baharat içerikli tasarım kokular yer alır. Güçlü turunçgil notaları da kendine güven ve cazibeyi ortaya koyan kokulara hayat verir.

 

40'lı Yaşlar

 

Bu yaşlardaki kadınlar artık parfümlerinden güzel kokması dışında başka şeyler de bekler. Kullandığı koku onu görünmeyen bir koza gibi sarmalı ve kişisel bir imzasına dönüşmelidir. İdeal olanlar ise bir tutam buhur içeren rahatlatıcı kokulardır. Pudralı yumuşak dokunuşlar stresi azaltıcı özellikleriyle öne çıkar. Lavanta, biberiye ve zencefil gibi aromatik karışımların da rahatlatıcı etkileri bilinmektedir.

 

50'li Yaşlar

 

Değerlerin en fazla öne çıktığı yaşlardır. Artık zamansız gerçek lüks duygusunun dönemidir. Klasik elegan parfümler 50'li yaşların vazgeçilmezidirler. Koku kompozisyonları, çiçeksi ve rafine kalp notalarıyla belirlenir. Gül, yasemin, sandalağacı parfümün uzun vadede sıkıcı olmasını önleyen çiçeklerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Parfüm Serileri

 

Parfümler alkolün saflığına, öz yağların yoğunluklarına ve karışımlarını oluşturan notaların dağılımlarına göre konsantrasyon türlerine ayrılır.

 

Konsantrasyonlar parfümün yayılımını, etkisini ve kalıcılığını belirleyen unsurlardır.

 

En fazla kullanılan 3 konsantrasyon, “parfum”, “eau de parfum” ve “eau de toilette”tir. Bunların yanı sıra, “eau fraîche”, “eau de cologne” ve yan ürünler olarak adlandırılan deodorant, sabun, vücut kremi, vücut pudrası, duş jeli serileri tamamlayan diğer konsantrasyonlardır.

 

Parfum (Öz)

 

Parfümün özünü oluşturur. Parfüm yaratıcısının üzerinde çalıştığı kokunun kaynağıdır. Konsantrasyonlar arasında kokusu en kalıcı olandır. Rötuşsuz (yenilemeden) 4 ila 6 saat arasında kalıcıdır. Dikkat! Parfüm özleri oldukça yağlıdır; giysilerinizde leke bırakabilir.

 

Konsantrasyon dağılımı:

 

Öz yağlar: % 20 ila % 40

Alkol saflık oranı: % 96

Notaların dağılımları: % 20 üst nota, % 30 % orta nota,

% 50 alt nota

 

Eau de Parfum

 

Parfüm özüne çok yakındır. Parfüme oranla daha az kalıcıdır.

 

Konsantrasyon dağılımı:

 

Öz yağlar: % 7 ila % 14

Alkol saflık oranı: % 90

Notaların dağılımları: % 40 üst nota, % 30 orta nota, % 30 alt nota

 

Eau de Toilette

 

En hafif koku türüdür; fazla kalıcı değildir. Öz yağlar ile alkol saflığı açısından en düşük konsantrasyona sahiptir.

 

Konsantrasyon dağılımı:

 

Öz yağlar: % 3 ila % 10

Alkol saflık oranı: % 80

Notaların dağılımları: % 50 üst nota, % 30 % orta nota,

% 20 alt nota

 

Bir seride bulunan parfum, eau de parfum ve eau de toilette aynı kompozisyona sahip olmayabilir. Parfüm yaratıcısı konsantrasyonlara hafiflik kazandırabilmek için, "parfum" içinde bulunan çok etkili bir notayı "eau de toilette"te kullanmayabilir.

 

Parfümlerin yan ürünleri ile parfümlenmek de mümkündür. Sütler, losyonlar, parfümlü yağlar da 3 ila 8 saat arasında kalıcı; 1,5 metrelik bir çember içinde yayılıcıdır. Özellikle banyo yan ürünleri parfümün en önemli tamamlayıcılarıdır. Yan ürünler arasında en kokulu ve kalıcılar olanlar banyo köpükleri ve parfümlü vücut pudralarıdır.

 

Eau De Cologne(EDC)

 

Parfüm konsantrasyonu %3-5 arasında değişen kolonyalardır. Etkisi cilt tipine göre 2 saat kadar sürmektedir.

 

Aftershave

 

EDT'den daha hafif ve daha popüler bir opsiyondur. Etkisi genellikle 2-3 saat sürmektedir. Aftershave'ler genellikle hassas ciltler için daha uygundur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ELEMENTLERİNİZİ SARAN KOKULAR...

 

Çarpıcı, tahrik edici, enerjik, özgür, dişi ya da kırılgan... Peki sizin elementinizin kokusu hangisi? Öldürücü bir oyun oynamaya hazır mısınız?

 

SOFİSTİKE SU KADINI

 

Yengeç, Balık, Akrep

Çarpıcı, tahrik edici, enerjik, inatçı, özgür, masum, dişi ya da kırılgan...

 

Modern kadının kişiliğinin uzantısı parfümler, burcunun bulunduğu elementin özellikleriyle adete teninden süzülerek damlıyor. Ve onların ruhlarıyla beraber tenlerini de giydiriyor. Peki sizin elementinizin kokusu hangisi? Öldürücü bir oyun oynamaya hazır mısınız?

 

Sofistike ve zarif su kadınının müthiş bir estetik gözü vardır. Çalışma masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, saçına taktığı taraktan kullandığı parfüme kadar, yaşamındaki tüm ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır. Giyim onun için gerçek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, çizgisini kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi güzellik merkezlerinin sürekli müşterisidir. Daima bakımlı görünmeyi tercih eden Su kadını, kendini en kötü hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal etmez. O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler süren sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını, kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikket çeker. Kendisindeki zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dünyasındaki şıklığın tamamlayıcısıdır.

 

 

Burberry: Touch

Calvin Klein:Truth

Lacoste for Women

Rochas: Lumiere

Estee Lauder: Intution

Versace's

Armani: Mania

Kenzo: Flower

Ice Berg Fluid

 

Klasikler:

Estee Lauder Beatiful

Christian Dior Poison

 

 

ELEGAN HAVA KADINI

İkizler, Terazi, Kova

Modern, çağdaş, meraklı ve inatçı... Sıkı bir aıraştırmacı olan Hava kadını, sınırsız bir ke-şif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz. Kariyeri, Hava kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yüzden, tene değer değmez patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gücüne ayak uydurabilecek kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve güçlü kişiliğini yansitmasını ister. Az ve öz olanı seven Hava kadını, geçmişi çok düşünür ancak ona bağlı değildir. Açık ve dobra yapısıyla, en abartılı detayları dahi müthiş bir yalınlıkla sunabilir. Seçici Hava kadını, notaları yalın ve perde perde yayılan kokuları seçmelidir.

 

Bulgari: Blu

Lanvin: Oxygene

Givenchy: Obligue Rewind

Anna Sui: Sui Dreams

Jaipur Saphir

Ghost

 

Klasikler:

Christian Dior Dune

Cacharel: Lulu

Lancome: Poeme

 

 

 

TUTKULU ATEŞ KADINI

Aslan, Yay, Koç

Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat çekmeyi, maksimalist detayları ve komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tüm bakışları yakıcı etkisi altına almayı başarır. Cinsel çekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına tanınan en büyük ayrıcalıktır. Flört etmeyi seven ateş kadını için, yer ve zaman önemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta uçan balonun içinde... Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen ve bonkördür. Parfümü de onun gibi kendine yavaş yavaş çeken, sonunda bir tutkuya dönüşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, sürekli arzulanır ve kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfüm de tıpkı onun gibi gösterişli ve frapandır.

 

Lancome: Miracle

Samba Red

Cartier

Issey Miyake: Feu d'lssey Light

Escada: Sentiment

Le Baiser

 

Klasikler:

Lancome: Tresor

Guerlain Samsara

Chanel No:5

Ralph Lauren Safari

 

 

 

HASSAS TOPRAK KADINI

Başak, Boğa, Oğlak

Romantik ve hassas Toprak kadınları, hayatın detaylarına zarafetiyle yaklaşmayı tercih eder. Duygusal, hassas ve kırılgan... Sürprizlerden hoşlanan Toprak kadını, mucizelerin gücüne de inanır. Seçeceği kokunun öncelikle notalarından çok ambalajı onu cezbetmeli-dir. Unutulmaktan nefret eden toprak kadınlan koku seçiminde de oldukça titiz davranır. Tenine değen her damlada hüzün, tılsım, unutulmaz bir aşk ve umut gizlemelidir. Bu nedenle çiçeksi bir notayı, hafif yakıcı baharat kokuları takip etmelidir. Kullandığı parfümün onu hatırlatmasına özen gösterir. Çiçek kokuları, romantizmi simgelerken, baharat kokuları ise unutulmazlıgı güçlendirir.

 

 

So de la Benta

Guerlain: Mahora

Kenzo: Flower

Tango Twist

Boudoir

Aigner

Azzura: Azzora

 

Klasikler:

Beverlly Hills by Giorgio

Calvin Klein Eternity

Elizabeth Arden: 5th Avenue

 

 

[Alıntıdır.]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Notalarına Göre Koku Aileleleri

 

Chypre(Şipre)

 

Şipre koku ailesindeki parfümlerde genellikle adaçayı, lavanta, meşe yosunu, paçuli ve sakız notaları bulunur. François Coty'in Cypress(KIBRIS) adasından etkilenerek aynı ismi verdiği parfümünden sonra böyle bir sınıflandırılma yapılmıştır. Ormansı koku hissi veren bu grup, doğayı sevenler için uyumlu bir kombinasyon olabilir.

 

Turuncgiller

 

Bu koku ailesinde kullanılan notalar: greyfurt, bergamot, portakal ve mandalinadan oluşmaktadır. Rahatlatıcı ve serinletici etkisinden oturu bu sınıftaki kokular yaz ayları kullanımı için idealdir.

 

Çiçek

 

Bir veya daha fazla çiçek notası bulunan parfümlerdir. Tek bir çiçeğin kokuları ile üretilen parfümlere "soliflore" adı verilmektedir. Bu ailede kullanılan notalar genellikle menekse, karanfil, gul, zambak, sümbül ve nergisten oluşmaktadır.

 

Oryantal Çiçek

 

Bu koku ailesinde genellikle yasemin, gardenya, frezya,osmanthus, portakal çiçeği, ay çiçeği, sandal ağacı, misk, amber, kayısı notaları kullanılmaktadır. Parfümlerde bulunan baharat yoğunluğuna göre gündüz ve gece parfümleri seçenekleri vardır.

 

Fougère

 

Bu koku ailesinde meşe yosunu, lavanta ve sardunya notaları kullanılmaktadır. Sahip olduğu keskin aromasından oturu genellikle erkek parfümleri bu grupta yer almaktadır.

 

Meyva

 

Bu koku ailesinde genellikle elma, kayısı, mandalina, bergamot, erik, ananas, şeftali, böğürtlen notaları kullanılmaktadır. Bu ailedeki parfümler genellikle gençlere yöneliktir ve gün içerisinde rahatlıkla giyilebilirler.

 

Yeşil

 

Yeşil koku sınıfında genellikle biberiye, lavanta, çam ağacı, ardıç, sümbül ve şeytan mersini notaları kullanılmaktadır. Bu parfümler genellikle yeşil yaprakların ve yeni kesilmiş çimenlerin kokularını anımsatırlar.

 

Aldehid(Modern)

 

Bu koku grubunda saf parfüm kimyasali olan aldehidler kullanılır. Çekici, keskin ve merak uyandırıcı notaları vardır. Aldehidler, parfum icerisindeki diger notaların daha yogun olarak hissedilmesini saglarlar.

 

Okyanus

 

Bu koku ailesinin parfümlerinde kullanılan sentetik maddeler sayesinde okyanus suyu, dağ havası, yeni yıkanmış çarşaf kokusu hissedilebilir.

 

Oryantal

 

Bu grup parfümlerinde genellikle amber, vanilya, baharatlar, tütsü, ödün ve sakız notaları kullanılır. Oryantal parfümler ağır kokular oldukları için genellikle gece giyimine uygundurlar.

 

Baharat

 

Baharat parfümlerinde karanfil, zencefil, tarcın, kakule, kimyon, karabiber gibi notalar kullanılır. Genellikle bu notaları dengelemek için çiçek yagları kullanılır.

 

Deri

 

Bu parfümlerde deri, yabani ardıç yağı, tütün, huş ağacı sakızı, bal gibi notalar kullanılır. Eskiden deri sınıfındaki parfümler erkek kokularıydı. Son zamanlarda bayanlar için de deri parfümleri üretilmeye başlanıldı.

 

Ağaç

 

Bu parfümlerde genellikle sandal ağacı, gül ağacı, sedir ağacı, kabe samani, paçuli, misk ve iris notaları kullanılır. Bu notalara sahip kokular, diğer koku ailelerinden notalar kullanılarak dengelenir ve genellikle alt notalarda, tene en yakın yerde, kullanılır.

 

[Alıntıdır]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin--

Parfüm Sözlüğü

 

Aldehid: Aldehidler bulundukları kokuda yağımsı, sulu hatta söndürülmüş mum etkisi yaparlar. Kesinlikle çok keskin ve etkililerdir. Özellikle cazibeli notalar bulunduran kadın parfümleri içerisinde kullanılırlar.

 

Alt Notalar: Parfüm ömrünün tende kaldığı üçüncü ve son evredir. Odun, sakız, hayvansal ve kristalimsı maddeler gibi en uzun süre etkili olan notalar bu aşamada kullanılır. Bazı ağır parfümlerde alt notalar çok etkili olduğu için parfüm açılışında da hissedilebilir.

 

Anosmi: Koku duyusu eksikliğidir. Bazı insanlarda kısmi eksiklik olarak ta bulunabilir.

 

Aromatik: Eski bir parfüm terimidir. Krema hissi veren, yumuşak(balsamik)ve şekerli kokular için kullanılır.

 

Balsamik (Belasan Yağı): Şekerli, yumuşak ve sıcak kokular için kullanılan bir ifadedir. Genellikle balsam ve sakız karışımından elde edilir. Oryantal parfümler içerisinde sıklıkla kullanılır.

 

Bitter(aci): Genellikle kok, baharat ve hayvansal maddelerin(deri gibi) kullanıldığı parfümlerde acımsı bir tad verdiği için kullanılan bir kelimedir.

 

Body Splash/Splash Cologne: Hafif bir parfum etkisi veren body splash'ler, su veya alkol icerisinde %1-3 oraninda parfum yaglarinin cozulmesi ile olusturur. Dus veya banyodan sonra rahatlama amaci ile kullanılırlar.

 

Dumanlı Koku: Parfüme deri kokusu etkisi vermek için kullanılan bir yöntemdir. Modern deri kokularında bu etki hayvansal maddeler ile oluşturulurken, eski parfümlerde huş ağacının katranı kullanılıyordu.

 

Esans: Alkol ve suda cozulmus bitki ozlerine verilen isimdir.

 

Femme: Bayan parfumlerine verilen genel bir isimdir.

 

Formul: Bir yemek tarifi gibi, parfüm içerisinde kullanılan tüm karışım ve detaylara verilen genel bir isimdir. Firmalar bu formülleri bir sır gibi saklarlar.

 

Hammadde: Parfümün konsantre edilmiş formudur. Alkol içerisinde çözülmüş %15-30 parfüm yağından olusur.

 

Kozalak: Bulunduğu kokuda cam, ladin, ardıç ağacı etkisi verir. Genellikle erkek parfümlerinde ve banyo ürünlerinde kullanılirlar.

 

Kuru Notalar: Şekerli ve sıcak bir etki veren, gün içerisinde rahatlıkla giyilebilen parfümler için kullanılır. Odun, yosun ve baharat notaları kuru notalar olarak arasındadırlar.

 

Metalik Etki: Parfumlere serin ve temiz bir etki vermek icin kullanılır. Genellikle baskın hissedilmezler.

 

Misk: Misk geyiğinin salgısıdır. Misk özü kuvvetli bir hayvansal kokudur. Parfum endustrisinde doğal olanları ile birlikte, kimyasal olanları da kullanılır. İçerisinde bulundukları parfüme seksi ve sıcak bir karakter verirler.

 

Nota (Bilesen): Parfum icerisinde kullanilan esans ve hammaddelere verilen genel bir isimdir( Gul notasi, vanilya notasi, ylang ylang gibi).

 

Orta Notalar (Kalp Notalari): Parfüm buharlaşmasında ikinci aşamadır(üst notaların hemen ardından). Bu aşamada genellikle çiçek ve baharat notaları kullanılır.

 

Oryantal Kokular: Doğuyu anımsatan parfümler için kullanılan genel bir isimdir. Bu kokular için egzotik çiçekler, balsam, sakız, baharatlar ve hayvansal maddeler kullanılır. Bu parfümler gece ve kış mevsimi kullanımı için idealdirler.

 

Pudralı Koku: Parfümün uzun süre etkili olmasını saglamak amacıyla şekerli ve kristal(sulu,seffaf) elementlerin kullanılmasıdır. Parfüm içerisinde pudra bulunuyormuş gibi bir his verir. Özellikle çiçek kokularında sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.

 

Sentetik Madde: Kimyasal hammaddelere verilen genel bir isimdir.

 

Şipre: Kolonyayı oluşturan asitli üst notalar ile laden, meşe yosunu, paçuli gibi temel bazı notalarin birlesimi için kullanılan bir isimdir. Tensel, sıcak, seksi parfümler genellikle bu grup içerisinden çıkarlar.

 

Sekerli Koku: Genellikle vanilya fasulyesinden elde edilen ve tatli bir etki veren maddelerdir.

 

Topraksi (Bedensel): Dünyayı, toprağı, ormanları, tozu anımsatan parfümler için kullanılan bir ifadedir. Kabe samanı ve paçuli yağı bu grup içerisinde değerlendirilmektedir.

 

Turuncgiller: Bergamot, limon, mandalina, portakal gibi rahatlatıcı ve serinletici özellik taşıyan notalara verilen ortak bir isimdir.

 

____________________________________

[ www.auntjudysattic.com ]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PARFÜMÜN TARİHÇESİ

 

Parfüm, latince, kokulu duman anlamına gelen “perfumum” kelimesinden geliyor. Tarihi ise oldukça eski:

Günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce, Mısırlılar güneş tanrıları Râ için güneşin doğuşundan batışına dek kokulu otlar yakarlardı.

Ölülerini ise kokulu yağlar kullanarak mumyalar, mezarlarına parfüm şişeleri ve kokulu kremler koyarlardı. Nitekim, yapılan kazılarda Mısır Firavunu Tutankhamon’un mezarından parfüm şişeleri ve krem vazoları çıkarıldı. Mısırlılar günlük hayatlarında ise kokulu yağlar ve pomatlar kullanırdı. Bunlar içinde en çok tercih ettikleri “kyphi” adını verdikleri kokulu bir yağdı. Kyphi, bal, şarap, pirinç, mersin çiçeği, safran, katırtırnağı ve ardıç özlerinden oluşan bir karışımdı. Nefertiti yasemin banyosu yapar, banyodan sonra vücuduna sandal ağacı, amber ve ender rastlanan çiçek özleri sürerdi.

 

Çağdaş niteliklere sahip ve bilinen ilk parfüm 14. yüzyılda, 1370 yılında yapıldı ve güzelliğiyle ünlü Macar kraliçesine atfedildi. Esans ve biberiye yağı ile alkol karışımından elde edilmiş, lavanta yağı ile zenginleştirilmiş bu karışıma özel bir isim verilmesi de unutulmamıştı: “Macar Suyu”.

 

16. yüzyılda cam sanatının ilerlemesiyle birlikte parfümün gelişme süreci de hızlandı. O yıllarda parfümün en çok üretilip tüketildiği ülke Fransa idi. Fakat parfümün vücuda sürülmesinin hastalıklara neden olacağı düşünülür, parfüm sadece pis kokuları maskelemek için kullanılırdı. Bu nedenle giysiler, eldivenler, mendiller, hatta mücevherler bile parfümlenirdi.

 

17. ve 18. yüzyıllarda, parfüm endüstrisi oldukça gelişti. Özellikle Fransa'nın Grasse bölgesi parfüm endüstrisinin kalbi, merkezi haline geldi.

 

20. yüzyılda parfümler muhteşem şişeleriyle birer sanat eseri halini aldı. Parfümler vücut kokularını bastırmak için değil, kişiliklerin altını çizmek için kullanılmaya başlandı ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

2009'un Büyüleyici Parfümleri

Japonya'dan Sonsuz Güzelliğin Formülü shiseido.jpg Kadınlar için büyüleyici ve etkiliyici parfüm kokuları..

1.Napolyon'un yanından ayırmadığı Fransız markası Roger & Gallet Jean-Marie Farina Eau de Cologne farkı tasarımlara sahip şişeleri ve çarpıcı kokusu ile günümüzde de tutku yaratıyor. Yaratıcısının adını taşıyan Jean-Marie Farina Eau de Cologne, sürekli kendini yenileyerek gelişen sofistike bir ürün.

 

parfum1.jpg2. Tepe notalarında sıkma turunçgiller, taze baharatlar, kakule; kalp notalarında keskin maskülenlik için kehribar, amber ve safran ve dip notalarda tatlı sedir ile huzur veren notalar... L'Essence de Cerruti en yeni erkek kokularından biri olarak mağazalarda.

 

3. Sisley'in yeni kokusu Eau de Sisley l, yaz bahçelerinin gizemi ile dolu güneşin öptüğü yazlık elbise gibi. Çiçeksi, neşeli ve feminen, Eau de Sisley l, özenle seçilmiş bir çiçek buketinin duygusallığına sahip. Üst notalarında greyfurt, mandalina, pink berry, baharatlar orta notalarında yeşil çay, yasemin, ardıç

meyvesi varken alt notalarda misk ve paçuli var.

 

4. Glamour, sihirli ve büyüleyici bir parfüm. Adeta baştan çıkarıcı bir dişiliğin vaadi. Ruh ve hayal gücünüzü harekete geçirecek olan koku çiçeksi ve meyvemsi kokulur grubuna giriyor. Kullandığı koku ile ışıltılı ve büyüleyici, etkileyici ve egzotik, hassas duygusallık yaşamak isteyenlere duyurulur.

 

5. Eternity Summer parlak, sıcak ve canlı kokuları sevenler için birebir bir parfüm. Kalp notaları; altın mimoza, canlı pembe frezya ve manolya gibi parlak çiçeksilerden oluşuyor. Yumuşak dip notalardaki beyaz sedir ağacı, tonka fasulyesi ve musk ise cildinizde yaz aylarının cömert esintisini hissetmenizi sağlıyor.

 

6. Daisy Blooms in Spring Limited Edition, çiçeksi, feminen ve ferah bir koku. Marc Jacobs papatyanın çekiciliğine kapılıp gitmiş işte bu yüzden bu bahar papatya patlamalarıyla karşılanmaya hazırlıklı oiun. Özgür ruhlu, genç ve orijinal kadınlar için.

 

7. Island Michael Kors Bermuda, canlı frezya, çingülü, ıslak tropikal yeşil bitki notaları ile parlak ve siyah frenküzümü notalarının egzotik birleşimi ile açılıyor. Parfümün kalbinde ise pembe şakayık ve portakal çiçeğinden oluşan parlak buketin etkisi, yasemin ve Bermuda'nın tutkulu çiçeği ile güçlendiriliyor. Yumuşak tensel notalar ve sedir ağacı ile sonlanıyor.

 

8. Thrill vahşi birfeminenlik arayanlar için yaratılmış.Taze çiğ ve muhteşem kokusuyla şeftali tepe notalarda, pırıldayan nilüfer, büyüleyici mimoza kokusu kalp notalarda ve Tonka fasulyesi ve sandal ağacı ise seksi dip notalarda hisleri uyandırıyor.

 

9. Essence, Narciso Rodriguez imzalı yeni bir parfüm. Bir kadının çift yönlü doğasından ilham alınmış. Yoğun ve ruhani, basit ve karmaşık essence modern, tutkularının peşinden giden ve enerjisini dışa vuran bir kadını anlatıyor. Yoğun bir çekiciliği ve dişiliği temsil eden Essence karşı konulmaz ve bağımlılık yaratıyor.

 

10. Twin for Women tende kurumuş gül yaprakları ve taptaze şeftali notalarıyla dans ediyor. Badem çiçeği ve irisin gizemi kaymaksı misklerle örtülerek gül ağacı efekti yaratıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

2011 yazının kadın parfümleri canlı, ferah ve enerjik. Yasemin, ylang ylang ve vanilya aromaları öne çıkıyor. Bu yazın parfümlerini biliyor musunuz? 2011 yaz sezonunun yeni parfümlerinde yasemin, ylang ylang ve vanilya aromaları öne çıkıyor. Klasik seçimlerden yana bile olsanız, yaz sezonunda yeni çıkan parfümlere de bir göz atın. Değişen mevsim sizde farklı duygular yaşatabilir. Duygularınızın parfümünü teninizde taşımanız motivasyonunuza olumlu anlamda yansır. 1_1eacd67bee010d55aabbbbed5f2898a8e_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgArmani Code 2011

Armani Code parfümü teninizde ferah bir cazibe yaratıyor. Akdeniz temasıyla ortaya çıkan karışım serinlik ve ferahlık duygusunun yanında kadınsı hatları da öne çıkartıyor. Portakal çiçeği esansı ile başlayan serüven, armut şerbeti, zambak, yasemen, siklamen ile devam ederken vanilya ve beyaz ağacı özü ile noktalanıyor. Akdeniz’in baştan çıkarıcı atmosferini üzerinizde hissedeceksiniz. 1_2e96f2847665df480c3e00bb7d9ee5b06_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgJean Paul Gaultier 2011 Summer

Çiçek aromalarının meydana getirdiği romantik bir parfüm. Yaz sezonunun romantizm dolu gecelerinde hiç düşünmeden kullanabilirsiniz. Turunçgil ve gül aroması ile başlayan parfümünün orta notalarında yasemin ve ylang ylang çiçekleri alt notalarında ferah misk ve vanilya aroması yer alıyor. 1_32810f82a242be158059b0eac065bf2ff_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgDance with Givenchy

Givenchy’nin yaza damga vuran parfümü. Dance with Givenchy doğal, çekici ve enerjik bir aroma bütünlüğüne sahip. Ağırlıklı olarak çiçek kokuyor. Enerjiniz bu küçük iksirle yükselebilir. Üst notalarında mandalina, limon, elma, neroli, orta notalarında ise Arap yasemini ve ylang ylang kalbi yer alıyor. Alt notadaki sedir ağacı, sandal ağacı, misk ve vanilya kokuları sıcak bir his uyandırıyor.

1_4e6e8a4a46bc2708772977b3da375599f_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgGuess Seductive wild Summer

Guess Seductive wild Summer, çiçek ve meyve aromalarının ferah bir yansımasını oluşturuyor. Genç kokulu bir parfüm. Güneşin yansımaları denizin üzerinde belirirken, ılık esen rüzgarın altında kulağınızda müzik melodileriyle hamakta sevgilinizle uzandığınızı hayal edin. İşte o anın parfümü Guess Seductive wild Summer. Armut, böğürtlen, yasemin ve gül gibi tatlı aromalar içeren parfüm yaz sezonunun doğal enerjisini içinde barındırıyor. Romantik ve enerjik. 1_5fdfb1318e4ea74ccbbe4d9f429704bea_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgKenzo 10:10 in Sicilia

2011 yaz sezonunda Akdeniz kokuları öne çıkıyor. Kenzo 10:10 in Sicilia’da bunlardan biri. Tazelik ve ferahlık günün her anında Kenzo 10:10 in Sicilia ile sizinle. Kenzo 10:10 in Sicilia çiçeklerden ilham alınarak ortaya çıktı. İçinde greyfurt, mandalina, bergamot ve frezya notaları bulunuyor. Kendinizi her an tatildeymiş gibi hissedebilirsiniz.

1_69a84f6003788b836ef9a1bcedaa48914_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgNaomi Campbell Wild Pearl

Naomi Campbell 2011 yazı için özel çıkardığı Naomi Campbell Wild Pearl naif ama şekerli bir esansa sahip. Enerjik ve yenilikçi. Aynı zamanda yalın bir çizgi çiziyor. Parfümün özünde kavun, şeftali, elma aroması, yasemin, menekşe ve vanilya esansları bulunuyor. 1_7a8520b054e24d0f5c423f2547c54d81f_e27806e5840abbe16fc2bd9bc3fe1caa.jpgBvlgari Mon Jasmin Noir

Bvlgari 2008’de çıkardığı Jasmin Noir isimli parfümünün yenileyerek karşımıza 2011 yazında Mon Jasmin Noir’ı çıkardı. Kendi tarzına hakim, güçlü kadının parfümü. Mon Jasmin Noir’ın kokusu tensellik ve masumiyet içeriyor.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ah ahh, bak oldu mu şimdi bu saatte... Kullandığım parfümün üretiminin bitirildiğini öğrendikten sonraki hayal kırıklığını yaşadım yeniden... :(

Şişesinin içinde uslu uslu dururken tenle buluştuğunda hem bizi hem de çevremizdekileri büyüleyen ‘parfüm’ olayında önemli nokta, insanın kendisinin duymadığı parfümün, en iyi parfüm olmasıymışş…

Haa bu arada; yapılan bir araştırmaya göre ağır kokuları tercih edenler kendine güveni daha az olan ve fark edilmek isteyen insanlarken hafif kokuları tercih edenlerinse kendilerine güvenen insanlar oldukları saptanmış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 6 ay sonra...

Evinizde Parfüm Yapın

 

KULLANILACAK MALZEMELER:

 

4-5 yaprak fesleğen

 

5-6 yaprak nane

 

1 çay kaşığı okaliptus yağı

 

1 çay kaşığı papatya yağı

 

1 bardak su

 

YAPILIŞI:

 

Fesleğen ve nane yapraklarını derin bir kaba alın ve 1 bardak suyu üzerine döküp 5 dakika kaynatın. Karışımdan nane ve fesleğen yapraklarını çıkarıp okaliptus ve 1 çay kaşığı papatya yağı dökün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 yıl sonra...

Bir kadın; cazibesi ve hanımefendilik özellikleri ile öne çıkar. Birçoğumuz da bu özellikleri destekleyecek kokuları yakından tanırız. İşte sizlere en çok tercih edilen ve beğenilen kadın parfümleri listesi: 

https://paratic.com/kadin-parfumleri/

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.