Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI


diloş

Önerilen İletiler

Türkiye’nin en çok izlenen müzikali “Hisseli Harikalar Kumpanyası” BKM ve Bonus Card işbirliği ile geri döndü! Haldun Dormen’in yazıp yönettiği müzikalin, şarkı sözleri Çiğdem Talu’ya, besteleri Melih Kibar’a ait..Dormen, bazı rollerin yeni oyunculara göre tekrar düzenlendiğini ve 80’li yıllarda geçen hikayenin bazı değişikliklerle bugüne uyarlandığını belirti.

 

İlk müzikalde de kendisini oynayan Erol Evgin de bu müzikalden önce böyle bir projede yer almadığını, ancak rol alınca müzikal seyircisini çok sevdiğini dile getirerek, 3 Mart 1980’de perdelerini açan Hisseli Harikalar Kumpanyası’nın Türkiye’nin her yerinde oynandığını ve yaklaşık yarım milyon kişi tarafından izlendiğini hatırlattı. Evgin, esprili bir ifadeyle, “27 yıl sonra tekrar birlikte olmak, tekrar bu oyunda olmak beni çok mutlu ediyor. Ben çok korktum bana baba rolü teklif ederler diye, ama yine jön rolünü kaptım. John Travolta kıyafetlerini giydim geldim” diye konuştu.

 

Ayşen Gruda da Adile Naşit’in rolünü oynamanın çok zor bir şey olduğunu dile getirerek, duygularının anlatılır gibi olmadığını söyledi. Gruda, şöyle devam etti:

“Ama şöyle düşünüyorum. Adile abla gökyüzünde ışıklı bir yerde bana bakıyor. Benim başarılı olmamı istiyor ve herhalde rolünü ben oynadığım için mutluluk duyuyor.”

 

Kartal Kaan da toplantının başında müzikalin ilk sahnelendiği zamanki görüntülerini izlerken kendini zor tuttuğunu vurgulayarak, 27 yıl sonra tekrar birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

 

Müzikalin yeni uyarlamasında “Süheyla” rolünü onayan Ayça Varlıer de 1977 doğumlu olduğunu, Erol Evgin ve bu müzikalin parçaları ile büyüdüğünü anlatarak, kendisini çok şanslı hissettiğini dile getirdi.

 

Toplantı sonunda Evgin ve Varlıer, Evgin’in “İşte Öyle Bir Şey” şarkısını, Kartal Kaan da müzikalin açılış parçasını seslendirdi.

 

 

1982 yılında Türkiye’nin dört bir yanında 600’den fazla kez sahnelenen müzikalin şarkı sözleri Çiğdem Talu, besteleri Melih Kibar’a ait. Adile Naşit, Asuman Arsan, Belkis Dilligil gibi eski oyuncuları vefat eden müzikalin yeni versiyonunda, Ruhsar Öcal, Nuri Gökaşan, Umut Kurt, Metin Keçeci, Ethel Mulanis Araf, Pelin Öztekin , Jinet Bahar, Barış Berker, Ezgi Mola, Cem Akkaş ve Nevin Özlem rol alıyor.

 

Hisseli Harikalar Kumpanyası’nda, Anadolu’da bir çadır tiyatrosunun assolistinin büyük bir gazinoya transfer olması üzerine assolist arayışı ve kumpanyanın gösteri yaptığı köy ağasının yeni assoliste aşık olmasıyla gelişen komik olaylar konu ediliyor.

 

...........

 

Dün akşam bu eski müzikalin modernize edilmiş yeni halini seyrettim..hoş,eski halini hatırlamıyordum o meşhur müziği hariç..beklediğimin çok ama çok ötesinde güzeldi..bilhassa Erol Evgin'in şarkılarıyla ve o inanılmaz performansıyla muhteşem bir konser tadındaydı..kostümler..müzikler..kadro..nefisti..

 

orda o havayı solumalısınız..ne demek istediğimi işte o zaman anlıyacaksınız..

 

ama kendimi tutamayarak ve asla ordaki duyguyu yaratmayacağını bilerek size bu müzikalden küçük bir sahne izletiyorum..

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.