Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ercüment Doğan


Önerilen İletiler

ERCÜMENT DOĞAN (Tiyatro Sanatçısı)

1965 yılında İstanbulda doğdu.1989 yılında kurduğu 5 TAŞ ÇOCUK TİYATROSU ile hem oyunculuğa hem de prodüktörlüğe başladı.Gönül verdiği çocuk oyunları ile İstanbul ve Anadolunun neredeyse tüm şehirlerini dolaşarak tiyatro sevgisini gençlere yaymayı görev edinen DOĞAN, bununla yetinmeyerek oyunlarını Yurtdışında da sahneledi.Gülen Torba, Bir Zamanlar Çocuktuk, Güneş Bulut Çiğdemcik ve Umut, Aya Maya Kumpanya, Kahkaha Torbası, Hacivat Vat İle Karagözüm, Teneke Şövalyeler, Akıl Adası, Çocuk Şov, Kabare 2000, Hansel Gratel, Rapunsel, Yalnız Ağaçlar, Neşeli Kabare, Şirinler, Uyuyan Güzel, Sevimli Maymun Çarli Büyük MO Efsanesi, İlaçlar Mikroplara Karşı, Şen Şakrak Kabare, Çirkin Ördek, Şirinler, Uyuyan Güzel, Ah..Bir Büyük Olsam, Soytarılar Okulu ile madde bağımlılığı karşıtı ödüllü gençlik oyunu Sessiz Çığlık isimli oyunlara oyuncu, yönetmen ve prodüktör olarak imza attı.

 

1998 yılında sanat yönetmeni olduğu BAHÇELİEVLER KÜLTÜR MERKEZİ adını Tiyatro severlere duyurmak ve İstanbula yeni bir Tiyatro salonu kazandırmak için kolları sıvayan Ercüment DOĞAN Annem 40 yaşında Babaannem 20 adlı oyunda öküz Behçet ve yavru Şakir, Bahri BEYAT ın sahneye koyduğu Laçka adlı oyunda Aşçıbaşı Yaşar, Çetin AKÇAN ın sahneye koyduğu Gel de Çık İşin İçinden adlı oyunda George Pigdon, Şaşkın Koca adlı oyunda Haldun Dandun, Hanımlar&Beyler adlı oyunda da 7 farklı karakteri canlandırmıştır. Ve 50 metre yükseklikten içi su dolu konserve kutusuna balıklama atlamak, Levent KIRCA nın yönettiği, Grup Gündoğarkenin oynadığı Her şey şahane adlı oyunların yapımcılığını üstlenmiştir.

 

Yeniliklere son derece açık kişiliği ve iş anlayışı çocuklara İngiliz Tiyatrosundan örnekler gösterme boyutuna kadar geldi. Avrupadan ülkemize getirdiği Theatre Stap in Happy Birthday To You isimli İngilizce çocuk oyununu çeşitli kentlerde gösterime sundu. 2001 yılında Avrupa Birliği Türkiyenin en iyi çocuk Tiyatrosu ödülünü aldı. Mercan Kolye, Eyvah Kızım Büyüdü, Avcı, Evdeki Yabancı, Çiçek Taksi, 7 numara, Tatlı Hayat, Patron Kim ?, Evli ve Çocuklu, Ekmek Teknesi, Çat Kapı, Acemi cadı diziler de konuk oyuncu, Yarım Elma adlı dizide kurye Yılmaz, Hastayım Doktor adlı dizide deli Ferman, Serseri Aşıklar adlı dizide tamirci Ramo, MED Yapım prodüksiyonu Sahte Nişanlım ve Sihirli Annem dizisinde Kuyumcu Rıza olarak yer alan DOĞAN, Ömerçip adlı sinema filmi ile Biletix, Papia gibi birçok reklam filminde rol almıştır. Geçen dönem Beyaz Show da çeşitli gaglerde yer alan DOĞAN halen Star Tv. de Pazar sabahları saat 09:00 da yayınlanmakta olan 5 Taş Çocuk Magazin adlı programın yapımcılığı ile programda çocukların sevgilisi DIBIRCIK karakterini canlandırmaktadır.

 

www.ercumentdogan.com

www.5tascocuktiyatrosu.com

www.bahcelievlerbelediyetiyatrosu.com

www.5tascocukmagazin.tv

www.sessiz-ciglik.com

www.hanimlar-beyler.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.