Misafir karabekir Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Seçim yapıldı ve üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti. AKP açık ara seçimi kazandı. Seçimi kazanmasında, AKP seçmenine denilmedik söz bırakılmadı... Benimse kafama abuk ve garip bir soru takıldı. Bugün burada Deniz Baykal'a rağmen CHP'ye oy verenlere soruyorum, siz niye CHP'ye oy verdiniz... Mümkünse vatan millet meselelerini karıştırmayalım...Benim teorim, AKP'nin karşısına güçlü bir muhalefet çıkarmaya çalıştınız... Allah'tan, düşmana karşı birleşmişsiniz yoksa %20 değil CHP barajın altında kalacakmıştı... Deniz Baykal'ın orada durmasını sağlayan sizlersiniz...Bu seçimde oylarınızı ona değil de gerçek yerlerine verseydiniz, bir dahaki seçime en azından CHP'nin başında Deniz Baykal'ı görmezdiniz Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Seçim yapıldı ve üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti. AKP açık ara seçimi kazandı. Seçimi kazanmasında, AKP seçmenine denilmedik söz bırakılmadı... Benimse kafamı abuk ve garip bir soru takıldı. Bugün burada Deniz Baykal'a rağmen CHP'ye oy verenlere soruyorum, siz niye CHP'ye oy verdiniz... Allah'tan, düşmana karşı birleşmişler yoksa %20 değil barajın altında kalacaklarmıştı... biz chp ye oy verdik çünkü türkienin laik cumhuriyetini başka koruyan bir tane bile parti yoktur. ne akp ne mhp ne dp ne bilmem ne partisi. biz chp ye oy vermemek için baykalı bahane edenlerden değiliz. baykal tamam chp için iyi bir genel başkan olmamıştır ama siz chp içindeki meselelere bakarak mı baykalı eleştiriyorsunuz. baykal için muhalefet yapamıyor diyenler, baykal konuşunca onu korku tacirliği yapmakla şuçaldılar, darbeci dediler. be kardeşim siz değil miydiniz baykala muhalefet yapamıyor diye. şimdi de şikayet ediyorsunuz. sizin amacınız baykalı doğru şey yapmaya yönelendirmek değil asıl sizin amacınız bir şeyleri yok etmek bir şeyleri zayıflatmak. neyse madem öyle siz oy vermeyin baykalı bahane ederek !!! Alıntı
Φ ssnnaann Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Bende CHP ye oy veren vatandaşım. amacım parti anlayışı değil ama akp iktidarına en büyük güç olabilecek ancak CHP vardı. Amam gel görki sonuç feleket akp büyük bir güçle yine geldi. ALLAH insanımızı akp zülmünden ve sömürüsünden korusun..... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Ben de laik cumhuriyete sahip çıkmayı şu matematik içerisinde en iyi becerebilecek partiye, sivil anayasa bahanesiyle Atatürk ilke ve inkılaplarını antin kuntin sebeplerle anayasadan çıkarmak istemeyecek bir partiye, bunları düşünebilen zihniyetlere kürsüden iki çift laf edebilecek vekilleri oraya taşıyabilecek bir partiye, dindar-dinsiz diye devlet adamlığını kategorize etmeyecek ortalığı bulandırmayacak ve bu bulanıklıkta acitasyon yapmayacak bir partiye, "vatan millet meselesini mümkünse karıştıracağım" kelle'ye ve sayın'a alet olmayacak bir partiye, Irak'a girme konusunda para karşılığı anlaşmalar imzalamayacak bir partiye, gemicikleri saatçikleri mısırcıkları DİBOcukları MAKTUMcukları OFERcikleri peşkeşçikleri olmayan bir partiye, şehit cenazesindeki protestoculara soruşturma başlatmayacak bir partiye, başbakanın basın danışmanının askere yumruk atmaya cesaret etmeyeceği bir partiye, imam hatip dışındaki okullarda fuhuş var diyen zihniyetin içinde bulunmadığı bir partiye, başbakanın korumalarının basın mensuplarına silah çekmeyeceği bir partiye, ülkenin en büyük şehrindeki park ve bahçeler müdürünün "sokaklara çalı dikemeyiz fuhuş olur" demeyeceği ve bu arızalı ***** tipleri içinde barındırmayacak bir partiye, devletin tüm kurumlarıyla kavgalı olmayacak bir partiye, yargı kararlarını işine gelmeyince eleştirmeyen demokrasiye kurşun sıktılar demeyecek hazım ve iz’an sahibi bir partiye, en doğal demokratik haklarını kullanan kitlelere bindirilmiş kıtalar saygısızlığı yapmayacak bir partiye, sanatın içine tüküren belediye başkanları olmayan bir partiye, köylüsüne hakaret etmeyecek insanların olduğu bir partiye, İzmir’ine gavur demeyecek bir partiye, susuzluk kuraklık konusunda zamanında önlem almayıp son çare olarak yağmur duasına çıkmayacak ve işi Allah’a havale etmeyecek bir partiye, su sorununu çözmek yerine seçim zamanı kömür dağıtmayı seçmeyecek bir partiye, dış borçları rekor seviyede katlamayacak bir partiye, özelleşeceğim diye bankalarının %50sini ve borsasının %70ini yabancı sermayeye peşkeş çekmeyecek bir partiye, benzini 4,5 yılda 1,69ytl’den 3,00ytl’ye çıkarmayacak bir partiye, ekmeği 4,5 yılda 0,15ytl’den 0,30ytl’ye çıkarmayacak bir partiye, piyasadaki karşılıksız çekleri 4,5 yılda 748.000 adetten 1milyon 535 adete çıkarmayacak bir partiye, 4,5 yılda kömüre ve ilaca %28 zam yapmayacak bir partiye, 4,5 yılda doğalgaza % 24,4 tüp’e %13,4 zam yapmayacak bir partiye, açıklanan enflasyon oranlarına ve zam oranlarına göre hala aymazlık yapmayacak bir partiye oy verdim. Helali hoş olsun. Açıklama gereği hissettiğimden değil, ışık olsun istedim. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Seçim yapıldı ve üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti. AKP açık ara seçimi kazandı. Seçimi kazanmasında, AKP seçmenine denilmedik söz bırakılmadı... Benimse kafama abuk ve garip bir soru takıldı. Bugün burada Deniz Baykal'a rağmen CHP'ye oy verenlere soruyorum, siz niye CHP'ye oy verdiniz... Mümkünse vatan millet meselelerini karıştırmayalım...Benim teorim, AKP'nin karşısına güçlü bir muhalefet çıkarmaya çalıştınız... Allah'tan, düşmana karşı birleşmişsiniz yoksa %20 değil CHP barajın altında kalacakmıştı... Deniz Baykal'ın orada durmasını sağlayan sizlersiniz...Bu seçimde oylarınızı ona değil de gerçek yerlerine verseydiniz, bir dahaki seçime en azından CHP'nin başında Deniz Baykal'ı görmezdiniz Ne olmus chp ye verilen oylar bosami gitmis baykala ragmen .? buna gercekten inaniyormusun bence bosa giden bir bes sene daha kona kona Türkiyemizin basina kara bulutlar kondu sizce ne dolasiyor ülkemizin üzerinde.? simdi Akp,ile aydinlandimi Türkiye buyrun bütün enerji sizde aydinlatin.? ama sakin o enerjiyi yüzde 50.lerin üzerine isik diye tutmayin yanlislikla yakarsiniz ,cünkü bu cagda bunu ayiramiyanlarda var..tabiki size kastetmiyorum siz bize burda isik tutuyorsunuz, cünkü kedi gibi olacaksiniz ,kuzu gibi olacaksiniz, cehenemin kaynar sularinda yanacaksiniz diyenler daha mevcut bunlarki bu yüzde 50.yide kendi saflarinda görmek isteyenler bizleri kuzu gibi yapmak cehenemin atesinden kurtarmak görevleri.? onlarki ülkemiz bu dönem nasil yönetilecegi degil halkimizi hangi kivama getirecekleri nokta önemli.! bunu muhalefette bu dönem daha güzel halkimiza izahat etme ortamini bulacaktir.! sayin baykal,,, isigi olmayanin endisesi büyük olur bumudur endiseleri ,cünkü bu dönem tek bir muhalefet partiside yoktur onu icindirki sayin baykal chp bayragini daha yükseklerde tutacaktir halkimizda daha iyi gözlemleyecektir, Ne olduda Akp simdi düsman demissiniz .! gercekten ülkemizi kamplara bölen parti olarakmi düsünüyorsunuz sayin karabekir bunu hangi önyargilariniz size böyle aciklama geregi duyduruyor.? inanin ben düsman parti olarak görmüyorum demokrasiye inanan hic kimse görmez.! zaten vatan milleti karistirsak Akp nin idolojisine ters düser.! onlarin,ki sakarya,da kaybolan müslümanligi aramak ,,hilafeti arayanlarda neyse onlar,,Mümkünse vatan millet meselelerini karıştırmayalım...meselesine giriyor ben vatanimda bu dönem en uygun chp yi gördüm, birdahaki secimlerde eger sectirme hakkimiz ozamana kadar durursa ,,kime vericegimi onu Tanri bilir.? dururmu dersin durursa siz kime vericeksiniz oyunuzu ,,yoksa simdiden hazirmi oyunuz.? nedersin. Sayin karabekir bir soru ,,Chp parti olarak yasamalimi Türkiye cumhuriyetinde,? evet veya hayir oda yeterli.! Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Selamlar, Bana kalırsa demokrasilerde ne kadar siyasi parti olur, ne kadar farklı düşünceler olursa bu o ülkenin geleceğinin de farklılıklara ve güzelliklere açık olması anlamına gelir. İddialı bir cümle oldu ha...Bu noktada tabii ki CHP olmalıdır. Benim tespitim olan iki oy verme gerekçesine değineyim. Başka bulursam devam edeceğiz... 1- Atatürk'ün kurduğu partiye oy veriyorum. Komik değil mi böyle bir gerekçe. Komikliğine sonra değineceğim.. 2- AKP'nin karşısına nitelikli bir muhalefet çıkarmak için... Bu daha enteresan ve birinciden daha tehlikeli, kötü...Zira kişi kendi gerçek düşüncesinden, anlayışından vazgeçmiş ve sırf düşman bellediğini köşeye sıkıştırmak için hiç sevmediği biriyle veya düşüncesine mensup olmadığı biriyle işbirliğine gitmiştir. Bu bana kalırsa ilk başta kendi düşüncesine hıyanettir... Saygılarla.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 parti olarak izlediği politikaya ve siyasi çizgisine oy vermiş olamazmı insanlar ? yada CHP nin şu an söylediklerine inanıyor olamazmı ona oy verenler ? " Çok parti olması demokrasi açısından iyidir, o halde chp olmalıdır. " CHP seçmenin %20 sinin oyunu aldığı için var. Seçmenin %20 si CHP nin söylediklerine katıldığı ve kendisini temsil etmesini istediği için var. Asıl komik olan. Şu partiye oy verenler, düşünceleri böyle olduğu için vermiştir. Şu partiye oy verenler ise, öylesine vermiştir gibi şablonlar çizmeye çalışmak. ha böyle bir şablon çizersek bile bu AKP için geçerli olabilir ancak. İktidar için performans analizi baştan kolaydır. Seçmene vaadettiklerini gerçekleştirip gerçekleştirmediğine bakarsın. Bu yönden bakınca AKP sınıfta kalmıştır. Seçim vaatlerinin hemen hemen tümünde başarısızdır. AKP nin kamuoyu araştırmalarında oyunu arttırdığı dönemin. Meclisin kapalı olduğu döneme denk gelmesi zaten işi anlatmaktadır. Yani AKP'Nin "Mağdur" imajıyla oyunu arttırdığı birinin iddiası yada seçmenlerine hakaret değil. Bizzat AKP nin analizi. Bunu foruma bakarakta görebiliriz. Kimi insanlarında AKP %46 oy aldıktan sonra koyu AKP ci olmaları mesela. Yada seçimden önce, AKP şöyle yanlıştır böyle yanlıştır diye eleştirip. %46 dan sonra eleştirdiği konularda AKP yi savunması mesela. Ha Türk halkı seçimlerde sınıfta kalmışmıdır. Bana sorarsan kalmıştır. Bir ülkenin ana ve asıl gündemleri olan Ekonomi, işsizlik, terör, asayiş, dış politika konularında oldukça başarısız olmuş bir hükümeti tekrar daha yüksek bir oy oranıyla seçmek ülke siyaseti açısından sağlıklı bir şey değildir. Ülke gündemi nasıl olursa olsun Türk halkı hep bu alanlarda başarısız olanları sandıkta cezalandırmıştı. Bunu sadece AKP açısından söylemiyorum. Bu toplumun apolitikliğinin ve tepkilerini sağlıklı geliştiremediğinin ve çok kolay yönlendirilebildiğinin göstergesidir. Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Yanlış anlaşılmayı giderelim... 1.si konu AKP'ye oy verenler kömür yardımı ve cehaletten olmuştur denildiği için açılmıştır... 2.si bu partinin siyasi görüşüne oy verenlerin vermiş olduğu gerekçeye değinmiyoruz. Tabi ki, bu partinin siyasi görüşünü benimseyip de o amaçla oy verilebilir. Onlar benim açmış olduğum konunun dışında kalıyorlar... Muhalefet ne kadar ve neye karşı muhalefetse o da onun performansını belirler...Performans analizi hem muhalefet hem de iktidar için çizilebilir o da ayrı hikaye olsun... Saygılarla... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 muhalefet için performans analizi karışıktır. Görecelidir. Muhalefetin muhalefet ölçüsü, kendi seçmeninin bakış açısıyladır. Kimine göre bir konuda muhalefet yeterince karşı çıkmamıştır. Kimine göre karşı çıkması yanlıştır. Ama iktidar için performans analizi net ve açıktır. Vaatler/Sonuçlar AKP bu konuda başarısızdır (vaatlere ve sonuçlara girme ihtiyacı duymuyorum) helede tek başına her türlü yasayı çıkaracak gücü sahipken. Daha doğrusu benim 2002 de vaadedipte gerçekleştirdiğini bildiğim bir başlık yok. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 valla chp temsil ettigi zihniyet açısından gene iyi oy almışdır. baykal bu anlamda başarılıdır. yüzde 20 oy bence kendi açılarında iyi bir sonuç. yıllardır hayali senaryolar üretip oy almak ve tıkaç olmak az başarı degildir hani. akp nin aldıgı oyları bir tarafa diger bütün partilerin aldıgı oyları bir tarafa yerleştiren bakış yanlışdır. asıl diger partilerle chp nin aldıgı oyları karşılaştırmak gerekir. bunun için perdeyi epey aralamak gerekmektedir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.