Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kaoss

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    22
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: kaoss

  1. Satanizm mantıksal temellere bağlı olmayıp islamiyet,budizm,hristiyanlık gibi bir dindir ve aralarında bi fark yoktur.Tnrı'ya inanan bi varlığa inanmak saçma bir inançtır.Şayet satanistim tanrı'ya

    inanmıyorum diyorsanız taptığınız bir tanrıperesttir.Ben heterodox olarak hiçbir dini inanışı kabul etmiyorum.

    satanizm ateist bi akımdır yani allahı da şeytanı da reddeder. şeytan sadece bir semboldür. şeytana tapıcılık da sadece bir isim. kimsenn şeytana falan taptıı yoq. bu noktada bilmeden etmeden konusmus durumuna düşüyorsun.

  2. Öncelikle bu bir ayet değildir. İşin ilginç yanı bu bir hadis de değildir. Peki bunu hangi akla hizmet buraya yazdınız. Ve kaynağınız nedir?

    resminizdeki adama benzer bi adam söylemişti

    ayrıca tüm islam tarihini özetlemenizin bana bi faydası olmaz cünkü böyle uzun yazıları kimse okumaz

  3. islam inancına göre allah bize kendi ruhundan üflemiştir zaten bizi diğer varlıklardan üstün yapan da budur. bizim ruhumuz allahın ruhundan bir parçaysa hiç kötülük yapmamamız gerekmez mi? yapıyosak bunun cok daha fazlası allahın ruhunda da mevcut olmalı. o halde allahın ruhunda kötülük vardır. ama kutsal kitaplarda tanrının kötü bir ruha sahip olduğu söylenmiyor. bu durumda yalancı bir tanrıdan söz etmek absürd olmaz. yalancı bir tanrıya tapmak doğru olur mu?

  4. Tanrıyı göremessin ancak mantığıla kavrayabilirsin mükemmel olduğu için kendi kendini yaratabilir, ancak ben hiçbir şekilde dünyanın sonsuzdan var olduğunu anlayamıyorum ,herşeyin tesadüfler sonucu oluşmasıda çok düz bi mantıktır.

     

    EĞER EVREN TESADÜFLER SONUCU OLUŞMUŞSSA NE KADAR BÜYÜK Bİ TESADÜFTÜR DEĞİL Mİ?

    eğer evren yaratılmamışsa yani ezeli ise, tesadüfler sonucu oluşma ihtimali ne kadar düşük olursa olsun oluşacaktır. çünkü evrenin sonsuz zamanı vardır.

  5. deniliyor ki allah insanları sınamak için yaratmıştır. allah bizi yaratmadan da bizim ona iman edip etmeyeceğimizi bilemez miydi? ayrıca allah insanları sınamak için şeytanı başımıza salmıştır ve bize akıl vermiştir. bu aklımızı şeytana karşı kullanıp kullanmayacağımızı sınamıştır. yani şeytan iyi olsaydı bu mümkün olmayacaktı. allah bizi sınamak için bizi kötülüklere iten bir varlık yaratmıştır. yani bu varlığın kötü olması zorunludur. allah onu bilerek kötü yaratmıştır. o halde neden şeytan cezalandırılacaktır? bu şeytana haksızlık değil midir???

  6. *************

    *************

     

    a) kader ve özgürlük hakkında

    1. bu serüvene katılmayı "ezelde" insan istemiştir, cennet cazip gelmiştir, ve insan ilk seçimini "insan olmayı kabul ederek" yapmıştır. anne karnında hazırlanan minik bedene de böylece ruh getirilir, bebe canlanır. insan, kendisine verilen minik bedenle çıkar hayat serüvenine.

    .

    .

    .

    Allah duaları çokça kabul edendir, dualarımız "ortaya yi birşeyler çıkarmaya çalışırken başarısız olma tehlikesiyle yüzyüze olanların, bilmeden yanlış yapabilme noktasında olanların" yanında olsun, Allah ilmimizi artırsın, niyetimizi güzelleştirsin, niyetimizin sonucu olan işlerimizi de faydalı ve amaca uygun kılsın. Saygılar.

    başkalarının düşüncelerine saygı göstermek zorundasın. birşeye karşı çıkman ona hakaret etmeni gerektirmez.

  7. önce uzayı sonsuz bir cisim kabul edelim ve ondan sonlu bir parça kopardığımızı varsayalım. bu parçayı (mesela 10 metrekare) kopardığızda geriye kalan sonlu mu yoksa sonsuz mudur?

    .

    .

    .

    bunu kabul ettinizse , şimdi A 'ya bakalım, siz B 'yi sonlu sayıda silsile kabul edince, B 'den yani sonlu sayıdaki olaylar silsilesinden, sonlu miktar büyük olan silsile de sonludur. demek ki A silsilesi de sonludur. yani iki silsile de aslında sonludur.

    bu delil olayların geçmişe doğru sonsuza dek gitmeyeceğini gösteren tatbik delilidir.

    aslında tam böyle değil ama ben basitçe anlattım.

     

    ateistlerin savunduğu , olayların sonsuza dek geri gittiği görüşünü çürüten bir delildir.

    senin söylediğin tamsayılar kümesinden 3 ü çıkarıp eklemek gibi bişey. çıkardığın zaman o kümede yine sonsuz tane sayı vardır oturup saymak istersen sonsuz zaman alır değilmi? 3 ü ekleyince say bide daha mı uzun sürer sence? sonsuzu sonlandırarak düşünüyorsun. sen teistsen eğer beyninin sınırlı olacağını düşünmelisin. sınırlı bir beyinle sınırsız şeyi düşünmemelisin. allah da sonludur böyle düşününce yani ezeli deildir. örnek olarak geçmiş 3 seneyi yaşanmamış olarak düşün. allahınvar olduğu süre sınırsızdır deil mi sana göre? bide o 3 seneyi ekleyip düşün o zaman bu sürenin daha uzun olması gerekmezmi bu mantığa göre? allah ezeli deildir o zaman. kendinle çelişiyorsun aslında.

  8. size göre hepimizi allah yaratmadı mı bize aklımızı düşüncelerimizi o vermedimi? o halde biz ateistler yanlış düşünüyorsak gitceğimiz yer belli cehennem. peki allah varsa bize ateist düşünceyi kabul eden bir beyni o vermiş olmalı. yani ateist olmamızı o istedi ve bize böyle bir kafa verdi. siz diyeceksiniz ki şimdi 'allah herkase özgür irade verdi. böyle olmayı sen seçtin' peki allah benim böyle olacağımı bile bile niçin yarattı? bana seçim şansı bırakmadı. biz özgür iradeliymişiz gibi görünüyoruz ama düşüncelerimiz biz yaratılmadan önce şekillenmişti ve değiştirilemez artık. o zaman allahın adaleti nerde kaldı? cevap yazarsanız sevinirim.

  9. DİNSİZİM VE TANRISIZIM ÇÜNKÜ

     

    Tutsaklığı din gibi içselleştiren çok az şey vardır. Devlet denilen kutsallaştırılmış suç birlikteliği bile din kadar güçlü, acımasız ve yok edici değildir. Doğayı ve insanı küçük görmektir Tanrıyı yaratmış olmak.

    Kurulmuş düzende düzüleni avutmaktır "ilahi adalet".

    Yaşadığı dünyadan nefret ederek daha iyisini arzulamanın, düşlemenin vahim sonucudur "cennet". Korkutmanın, sindirmenin en kolay yoludur "cehennem".

    Ama bütün bunların ötesinde tanrının olup olmaması sorunu da bir düşünebilme işidir. Tanrı konusunda aldatıcı olan soru bu evren, dünya nasıl oluştu, biçimde gelişir. Oysa sorulması gereken soru "tanrı neden vardır", biçiminde olmalıdır. Ama toplumsallaşma süreci dayatmalarla doludur ve tanrı, din korkularla sürekli giydirilmektedir.

     

    Bir tanrının olabilme olasılığının bile saçma olduğu konusunda varılan sonuç reddetmek için yeterli olsa da, bunu diğerlerine anlatırken salt ispatlama üzerinde de durulmamalı aslında, çünkü yaşadığımız dünyanın nasıl bir keyif için oluşturulmuş olabileceği de sorgulanmalıdır. "O gizli bir hazineydi bilinmek istedi" gibi bir anlayışın kofluğu tartışılmalıdır.

    Ben birçok inanmayanın tersine inanlarla tanrının varlığı konusunda tartışıyorum ve bunu gereksiz bir polemik olarak da görmüyorum, "Ya varsa", diyenlere "Olsa bile öyle bir varlığın egemenliğini reddediyorum, çünkü ben özgür olmayı seçiyorum", diyorum!

    ben de ateistim fakat sen çok somut ve basit düşünüyorsun biraz soyut düşüncelerle yaklaş olaya. doğru yoldasın dostum güven bana!

  10. ateistler olaylar zincirinin yani sebep sonuç zincirinin geçmişe doğru sonsuza dek gittiğini ve bu zincirin başlangıcının olmadığını dolayısıyla başlangıcı olmadığı için de başlatıcısının gerekmediği yani bir ilaha gerek olmadığını savunurlar. aslında ateizmin en fazla dayandığı delil budur. yani madde öncesizdir, başlangıçsızdır demek düşüncesi onların dayandıkları tek delildir, darvin meselesi aslında onlar için çüzüm değildir. çünkü bu meselenin en başını hallemiyorlar, hani dünyada ilk canlı suda bir uzun zaman sonunda oluştu diyorlar, ama biz onlara şunu evvelden sormuştuk: dünta nasıl oldu? kainat nasıl oldu? buna cevap vermemek için diyorlar şunu: yukarda anlattım. yani madde başlangıçsızdır dolayısıyla onu başlatan da yoktur. yani allah yoktur derler.

     

    .

    .

    .

    çok zor mu bu delili anlamak, lütfen anlayan var sa anladım desin

     

    ve ne anladığını kendince izah etsin. bakalım anlatabildim mi?

    bahsettiğin a noktası sabit değil yani zaman sürekli akıp gidiyor. sen burada evrenin sonsuz olamayacağından bahsettin bu mantıktan hareket ederek allahın da bir yaratıcıya ihtiyacı olduğu sonucuna varabiliriz. sen farkında olmadan kendinle çelişiyorsun.

  11. allah sonsuzdur ve bir yaratıcıya ihiyacı yoktur diyorsunuz. o halde ben de diyorumki evren sonsuzdur ve yaratıcıya ihtiyacı yoktur. aklınız bir varlığın yaratıcıya ihtiyacı olmadan var olabilmesini kabul ediyorsa bunu da kabul etmelidir. ayrıca bir sorum daha olacak:

     

    furkan/25/54. "insani sudan yaratarak, ona soy sop veren o'dur."

     

    hicr/15/26. "and olsun ki, insan kuru balçiktan, işlenebilen kara topraktan yarattik."

     

    es-safaat 11: "hakikat biz onlari civik bir çamurdan yarattik."

     

    yasin suresi 77.ayet/ "insan görmüyor mu ki biz onu bir nutfeden yarattik."

    alak .ayet. "insan bir kan pihtisindan yarattik."

     

    kurandaki allah insanı neden yarattığına bir türlü karar veremiyor. siz karar verebilir misiniz? sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.