Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ulusal_10

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    11
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ulusal_10 - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Demokrasi kavramını tanımlamak bir açıdan kolay; ama uygulanışını kavrayabilmek bazıları tarafından güç olsa gerek.Demokrasinin tarihine baktığımız eski bir çağa uzanır belleklerimiz; Yunan'a yani Batı'ya; o bütün siyasal sistemlerin ortaya çıkmış olduğu diyara.Deöokrasiyi Laiklikten arı düşünemeyiz.Demokratik ülkelerde Cumhuriyet vardır ama her Cumhuriyet'te demokrasi olduğunu söyleyemeyiz.O yüzden biz diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Laik bir cumhuriyettir.Demokratik ülkelerde aklı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirilir.Kimilerine göre Demokrasi bir aldatmacadır.Masonların öğretilerine baktığımız zaman da benzer uygulamaları da görmekteyiz.Dünyanın büyük bir komplo içerisinde olduğunu düşünenler de varOlaya bu açıdan da bakılabilir tabi.Demokrasi ve laiklik "din karşıtı" bir uygulamar sistemi değildir.Ama bunların çeşitli ülkelerdeki uygulanışları da farklıdır.Bizim ülkemizdeki de çok tuhaftır.Yani Laiklik kavramını sadece "din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması" olarak görürsek o zaman bunu tam algılayamamışız demektir.Laiklik ile demokrasi bir arada tartışılır.Bazı arkadaşlarımız laiklik konusu da nerden çıktı deyip gülünç duruma düşmesinler.Ülkemizde laiklik anlayşı hakkında hem sağ hem sol kesim yanlış yapıyorlar.Siyasi pay kazanma ve yabancı hayranlığı bu konuda kafalar karıştırılmasına neden oluyor.Kim bilir belki de bunun böyle olması "Baron"ların işine yarıyordur.
  2. Gördüğüm kadarıyla hala dayanaksız bir şekilde AKP ve politikalarını savunan arkadaşlarımız var.Bilimsel ve gerçekçi olmayan ifadeleri onları gülünç düşürüyor.Neymiş efendim, işte Lübnan'da bizim müslüman kardeşlerimiz varmış da biz oraya gitmeliymişiz.Peki Kerkük'te Musul'dakiler ne.Lübnanlıarın canı can da Kerkükteki Türkmen soydaşlarımızınki patlıcan mı!O koşarak gittiğiniz ülkenin hükümeti sözde Ermeni soykırımını kabul etmiş bir meclistir.Bundan haberiniz var mı!Bir de biz AKP dönemimde çok başı dik olmuşuz.Doğru efendim.Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül Bush'un önünde "hazır olda" dimdik durdular.
  3. Burda bir yanlış anlaşılma var galiba.Atatürk'e göre Komünizm elbette bu milletin yapısına uygun değildir.Ama Atatürk'ün söylemediği veya söylemyeceği sözleri söylemiş gibi söylemelerine izin veremeyiz.Demokratik ve Emperyalist miliyetçilik kavramlarını ortaya atatn Yusuf Akçura'dır.Ayrıca Attila İlhan'ın yazılarından da bu konuda bilgi edinebilirsin.Mazlum milletleri de düşünen bir milliyeçilik anlayışıdır bu.Ama önemli olan bir ulusun devletin ulsal çıkarlarıdır.Ülke bütünlüğünü bozacak bir etki kabul edilemez.Bu da bizim yapımızdır.Fransa veya başka bir Avrupa ülkesi ile kıyaslanamaz.Bir de Başka bir arkadaşımız herhalde Kemalistleri "at gözlüklü" olarak nitelemek istemiş.Kemalizmin kendisi zaten değişime açıktır.Ama bazı kıstasları değiştirmesi bu ulusun yok oluşuna sebep olabilir.Biz ulus devlet yapımızdan vazgeçemeyiz.Bize "değişin" diyen ülkelere bakın.Kendileri bize dayattıklarını uygulamıyorlar.Biz "saf değişimcilik" uğruna bu oyuna niye gelelim.
  4. Burada bazı arkadaşlarımızın "milliyetçilik" çeiştleri hakkında bilgiye ihtiyacı var sanırım.Yusuf Akçura'nın da dediği gibi iki tür milliyetçilik vardır: Empeyalist milliyetçilik ve demokratik milliyetçilik.Demokratik milliyetçilik Atatürk'ün anladığı bir milliyetçiliktir.Emperyalist milliyetçilik de Turancılıktır.Daha çok ülkücü kesimin benimsediği milliyetçilik anlayışıdır.Bunların da aralarında bölünmeler vardır.Türk islam sentezci olanlar ve Türk ırkıçısı olanlar.Aşırı milliyetçi yani ırkçı olanlara Atsızcı diyoruz.Diğerleri ise İslamiyeti Türklükle birliştirdiklerini düşünen kesimdir.Bunları öğrenmelisin bence.Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır derler.Siz bunlara isterseniz "ırkçı" diyebilirsiniz.Türk'ün Türk^ten başka dostu yoktur sözü içi boş bir söz olarak geliyor bana.Ben Kemalistim, ülkücü değilim.Benim yazdıklarımın içinde cevaplar da mevcuttur.Tabi anlayabilene. Saygılar
  5. Hala mevcut hükümetin icraatlarını destekleyenlerin olduğuna inanamıyorum doğrusu.Lübnan'a Türk askerinin gönderilmesi konusunda Amerika ve Siyonizmin uşaklığını yapan Tayyip ve şurekasını daha nasıl savunacak merak ediyorum.Bazı arkadaşlarımız *** ******** şunları soksunlar: Lübnan olayı Boşna ve Afganistan ile aynı şeyler değildir. Eğer 1 Mart teskeresi çıksaydı siz 90.000 Amerikan askerini ülkeden nasıl dışarı çıkaracaktınız?! Bir avuç Amerikan gücünün çekiç güç zamanında(Özal sağolsun!!) pkkya yaptığı yardımı bu kez onbinlerce askeriyle yapabileceğini düşünemiyor musunuz! Tabi akıl bazıların ne *********!
  6. Mevcut yönetimden memnun olduğunu söyleyen insanın aklından şüphe ederim.Bu kadar teslimiyet süreci yaşatmış başka bir hükümet yoktur tarihimizde.Türk insanının itibarını iki paralık ettiler.Ama bunların sonları da yaklaştı.amerikan ve Batı ****** sonların yaklaştığını biliyorlar.Bu yüzdeb son zamanlarda ağa takılan balıklar gibi bir çırpınış süreci yaşıyorlar.
  7. Din simsarlarınınkorkulu rüyası olan Laiklik her zaman konuşulan ve tartışılan bir konudur.Elbette dindar olan insanı dincilerden ayırmak gerekir.Mevcut hükümetim amacı türbanı Çankaya'ya sokmaktır.Bu yönde çaba sarfediyorlar.Modern, çağdaş görünmeye çalışıyorlar.Yani takiyye yapıyorlar.AB sürecindeki gelişmeleri ve Tayyip beyi görüyoruz.Ne demişler: ******** ******* ******!
  8. Dinimizde milliyetçilik yoktur diyen ve bunu tartışmaya açanların genelde amacı Osmanlıyı yeniden diriltme ve Türk devrimini yıkmaktır. Siyasal islamı körükleyerek iktidara gelenlerin hemen heps i kutsal değerleri kullanmaktan ayrı bir haz duyarlar.Onlara göre millet de yoktır sadece ümmet vardır.Hala II. Abdülhamit'in İslam Birliği planını savunurlar.Oysa o koca bir Alman oyunu ve planıdır.Türk milliyetçiliği bu zevat veya cemaat için büyük bir tehdittir.Onun içindir ki "dinimizde milliyetçiliğe yer yoktur" naraları atarlar. Dinimizde olmayan ırkçılıktır. Irkçılıkla milliyetçilik aynı şeyler de değildir. İnsanların aklını bulandırmayı bırakın da yaşadığınız ülkenin devletin bekası için çaba gösterin.
  9. Bazı konulara açıklık getirmek lazım galiba. Atatürk'e Turancı demenin ne kadar yanlış olduğunu söyleyenler Atatürk'ün hayatını iyi okuyamamışlar anlaşılan. En azından Nutuk'u okusalardı görürlerdi. Turancığı benimseyenlerin can simidi "kominizm" oluyor. Oysa ki komünizm Amerika tarafından hortlatılan kartondan aslandı. Ama bunu bugün bile anlayamayanlar var. Atatürk'ün "Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidr" diye bir sözü de yoktur. O söz de uydurmadır. Bunu birçok kez söylendi ama anlayamıyorlar. Bazılarını kafaları almıyor. O'nu ortaya çıkaran 1964 yılında bir AP milletvekili idi. Zamana dikkat edin. Tam Sovyetlerin Amerikaya meydan okuduğu zamanlar. AP de sağ görüşlü ve kapitalist ve Atatürk'ü pek "hazetmeyenler" doldurduğu bir partiydi. Bugünkü devamı da AKP'dir. Turancılar, kendi görüşlerini kabul etmeyenleri "komünist", "solcu" ilan ederler genelde. Bu da onların bazı konularda ne kadar at gözlüklü olduklarını gösterir. Yusuf Akçura'nın dediği gibi iki tür milliyetçilik vardır: Demokratik milliyetçilik ve Emperyalist milliyetçilik. Emperyalist milliyetçilik Turancılıktır. Demokratik milliyetçilik, akılcı gerçekçi ve tüm mazlum milletleri de düşünen bir milliyetçiliktir. Atatürk demokratik milliyetçidir. Aslında ne kadar yazsak bazıları bunu anlamayacaklar ve kendi bildiklerini okuyacaklardır. Saygılarımla
  10. Yukarıda CYRANO arkadaşımız doğru tespitler yapmış. Buna "sağ" kesimde yer alanlar birşey diyememişler. Gerçi onlar için bazı insanlar temizlenmelidir(!) İşlerine gelince değişik konuşurlar tabi. Ülkemizde elbette "sol" örgütler de vardır.Devletin azı kesimleri bu sağ ve sol örgütleri kullanmışlardır. daha doğrusu içimizdeki yabancılardır bunlar. Bu olayların hemen hepsi dış destekli emperyalist oyunlardır. İnsanlar arasında ayrımlar yaratarak gençleri birbirine düşürmek istiyorlar. Ne yazık ki buna da gördüğüm kadarıyla ülkücü arkadaşlarımız kanıyorlar ve alet oluyorlar. Abdullah Çatlı ve benzerli kullanılıp atılan piyonların piyonlarıdır ancak. Akılcı ve gerçekçilikten uzak olanlar ancak böyle dengesiz yorumlar yaparlar. Biz herşeyden önce ülkemizin ekonomisini konuşmalıyız. Ulusal ekonomiyi yani Kemalist ekonomi anlayışı olan Karma Ekonomiyi benimsemeli ve bunu bilimsel olarak tartışmalıyız. Böyle sol örgütler sağ örgütler diyerek insanların kafasını karıştırmak kimsenin işine yaramaz. Hele bu milletin hiç yaramaz.
  11. ulusal_10

    Zor bir dönemeç

    Türkiye zor bir dönem yaşıyor. İçeriden ve dışarıdan bir kıskaç altına alınmış durumdayız. Aslında bu süreç yeni değil. Son elli yıldır böyleyiz ama artık şu geldiğimiz nokta çok tehlikeli. İçeride işbirlikçiler eylemlerini tüm hızıyla sürdürüyorlar. İrtica ve bölücülük beslenmeye devam ediliyor. Atatürk'ün devrimi tasfiye edilmeye çalışılıyor. Aydınlarımız öldürülüyor ama katilleri bulunamıyor veya bulunmak istenmiyor. Artık buna bir dur demenin bir vakti gelmiştir. Başımıza bundan sonra geçicek olanlar bu milletin sesini duymalıdır. Ben ülkemizin kurtuluşunu şunlarda buluyorum: 1. Anti-emperyalizm 2. Tam Bağımsızlık 3. Ulus Devlet
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.