Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Φ Süper Üye
  • İçerik Sayısı

    10.252
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    157

İletiler gönderen: gloria

  1. SOKAK DİLİNDE EN ÇOK KULLANILAN KISALTMALAR

     

    * Gonna: Going To (-Ecek)

    I'm gonna go today: Bugün gideceğim. 

    * Wanna: Want to : İstemek

    I wanna dance: Dans etmek istiyorum

    * Gotta: Got to (Have to, Need to): Zorunda olmak

    I've gotta go now: (Gitmek zorundayım)

    * Dunno: Don't know (bilmemek)

    I dunno where he is. (nerede olduğunu bilmiyorum.

    * Outta: Out of

    I'm outta here 

    * Watcha: What are you

    Watcha thinking? (Ne düşünüyorsun?)

    * Gimme: Give me

    Gimme some food : Bana biraz yemek ver

    * Kinda: Kind of

    She's kinda funny

    Ain't: [Be or Have] Not - “I ain’t” = “I am not”, “He ain’t” = “He’s not”

     

    8381e1060efc2e28aa5d1f613cd3371e.jpg

     

     

     

     

     

  2. Prefixes yani ön ekler ingilizce bir kelimenin başına eklendiğinde kelimenin anlamını değiştiren eklerdir. Bu ön ekler toplam yedi tanedir. 

     

    Pre: Before / Önce

    Preschool (okul öncesi)

    Premature (erken doğmuş, önceden doğan)

    Prehistoric (tarih öncesi)

    Premade (önceden yapılmış)

    Re: Again / Tekrar

    Rewrite (tekrar yazmak)

    Return (geri dönme)

    Replay (yeniden oynatmak)

    Restart (Yeniden başlatmak)

    Dis: Not or Opoosite / Tersi, Zıddı

    Dishonest (sahtekar)

    Disappear (ortadan kaybolmak)

    Dislike (beğenmemek, hoşlanmamak)

    Disagree (aynı fikirde olmamak)

    Un: Tersi, Zıddı

    Unlock (kilidini açmak)

    Unhealthy (sağlıksız)

    Unnecessary (gereksiz)

    Unhappy (mutsuz)

    Unbelievable (inanılmaz)

    Im: Tersi, Zıddı

    Impolite (kaba)

    Impossible (olanaksız)

    Impatient (sabırsız)

    Immortal (ölümsüz)

    Ex: Önceki

    Ex-president (eski başkan)

    Ex-boyfriend (eski erkek arkadaş)

    Ex-wife (eski karısı)

    Mis: Yanlış, kötü

    Misunderstand (yanlış anlamak)

    Misbehave (yaramazlık yapmak)

    Misread (yanlış yorumlamak)

    Mishear (yanlış duymak, yanlış işitmek)

  3. Bu günlerdeki kısır döngüm bu, yakında öğretmenlerin aşılanması başlayacak ve bana soracaklar hangi aşıyı istiyorsun diye? Eğer önümde iki seçenek varsa ben seçmekte çok zorlanıyorum. öyle sağdan soldan duyduğum, okuduğum haberlere, bilgilere de itimat edemiyorum. O yüzden kendim araştırıyorum, öğrenmeye çalışıyorum ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu aşıların sonuçları ve yan etkilerinin değerlendirilmesi için yeteri kadar zaman maalesef olmadı. Bir manada hepimiz kobayız gibi bir şey... 

    Tarihte daha önce bazı aşılar şu kadar sürede geliştirilmiş

     

    • Kuduz - 4 yıl, 1881-1885
    • Kızamıkçık - 7 yıl, 1962-1969
    • Boğmaca - 8 yıl, 1906-1914
    • Kızamık - 9 yıl, 1954-1963
    • Grip - 14 yıl, 1931-1945
    • Japonensefaliti - 20 yıl, 1934-1954
    • Çocuk felci - 20 yıl, 1935-1955
    • Tüberküloz - 21 yıl, 1900-1921
    • Kabakulak - 22 yıl, 1945-1967
    • İnsan papilloma virüsü - 23 yıl, 1983-2006
    • Hepatit A - 24 yıl, 1967-1991
    • Rotavirüs - 26 yıl, 1980-2006
    • Çiçek hastalığı - 26 yıl, 1770-1796
    • Sarıhumma - 27 yıl, 1912-1939
    • Kolera - 30 yıl, 1854-1884
    • Su çiçeği hastalığı - 34 yıl, 1954-1988
    • Hepatit B - 38 yıl, 1943-1981
    • Keneyle geçen ensefalit - 39 yıl, 1937-1976
    • Difteri - 40 yıl, 1883-1923
    • Tetanos - 40 yıl, 1884-1924
    • Hemofilus influenza - 44 yıl, 1933-1977
    • Tifo - 58 yıl, 1838-1896
    • Pnömokok - 66 yıl, 1911-1977
    • Menenjit - 68 yıl, 1906-1974

    Buna göre aşı geliştirmek için geçen süre ortalama  29,5 yıl ama tabii bu günümüzde de böyle olacak değil, artık teknoloji çok gelişti, virüsler hakkında da eskisinden daha çok bilgimiz var. O yüzden aşamaların gerekli şartlar söz konusu olduğunda hızlanması gayet normal hatta eğer gerçekten de corona'yı bu aşılar sayesinde yeneceksek çok da iyi... Ama insan yine de endişeleniyor işte. 

    Bu da bu süreçte tamamlanan 11 aşıdan en güvenilir olarak görünen ilk dört Covid 19 aşısı ve onların güvenilirlik sonuçları

    _115665119_01-nc.png

    Bize sunulan Biontech de bunlardan biri. Ama teknolojisi o kadar yeni ki ne kadar güvenilir olursa olsun insan korkuyor, sırf bu yüzden Sinovac yaptırayım diyorum, en azından bilindik teknoloji, ama onun da mutasyonlu virüslerle etkileşimi pek olumlu sonuçlar vermedi. 
     
    Yani ortadayım, ne seçeceğimi bilemiyorum, siz ne seçtiniz? Hangi aşıyı oldunuz ya da olacaksınız?
     
     
     

    SICAK KONU

    hakkında fazla habere ulaşın

     

  4. Bu kitabı da geçenlerde tesadüfen keşfettim, yine tam sevdiğim tarzda yazılmış kitaplardan biri. Ama dikkat hafta içi işe gidiyorsanız sakın hafta içi başlamayın, Hafta sonu cuma akşamı başlamak için iyidir çünkü o kadar iyi akıyor ki insanın elinden bırakası gelmiyor, 600 sayfaya yakın ama bir başladınız mı 2,3 günde biter. 

    Kitabın yazarı Başak Sayan aslında bir oyuncu ama bundan başka üç kitap daha yazmış, digerlerini henüz okumadım ama ilk fırsatta alıp okuyacağım. 

    5b2ccefa5379ff318891040b.jpg

    Kitabın tanıtımını arka sayfasından alıp yapacağım. Okuyanlar varsa hatta diğer kitapları da okuyanlar varsa yorum yaparlarsa sevinirim. 

    0001793039001-1.jpg

    Columbia Üniversitesi’nde atom fiziği dersleri veren ve ateşli bir ateist olan Şirin Özdemir, tüm hayatının büyük bir yalan olduğunu öğrenmesiyle birlikte olayları çözmek amacıyla New York’tan İstanbul’a gelmeye mecbur kalır ve gelir gelmez kendisini bir ölüm kalım mücadelesinin içinde bulur.

    Bu mücadelede ona trajik bir biçimde yolunun kesiştiği tanınmış bir yazar ve felsefeci olan karizmatik genç profesör Algan Ataman yardım eder.

    İkili birlikte hayatta kalmaya ve gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışırken geçmişten günümüze gelen ve tüm dinleri derinden etkileyecek büyük sırrın ne olduğunu bulmak zorundadırlar. Ve elbette büyük bir küresel gücün türlü oyunlarıyla baş etmeleri gerekir.

    Başak Sayan Bağlanma Korkusu, Kelebeğin Kaderi ve Ölü Kuşların Sessizliği romanlarının ardından bu kez Nigahdar ile okuyucuyu Hallac’ı Mansur’un kayıp risaleleri ekseninde tarihin derinliklerine sürükleyerek, tasavvuf, din, Tanrı kavramları ile atom fiziği ve kuantum evreninin iç içe geçtiği heyecan dozu yüksek bir dünyaya götürüyor. 

  5. Geçen yıl Dolap uygulamasından kendime bir hesap açmıştım, daha hesabı açtığım gün dolabıma koyduğum Harley botlardan birini 350 TL'den sattım ki o dönem botun sıfır fiyatı 800 TL falandı ve benim botum da neredeyse sıfıra yakındı. Valla çok iyi gelmişti bana. Sonrasında bir de 80 TL'ye bir pantolon sattım ama o günden bu yana daha satış matış yok. Öylece duruyor o hesap. Ama son birkaç aydır akşamları bazen uygulamayı kontrol edip kendimce beğendiğim ürünleri favorilere ekliyorum. Ay başına kadar bekliyorum ve ay başında  kendime 150 TL'lik sınır koyuyorum ve 150 TL'ye istediğim ne varsa satın alıyorum. Ben kendimde şunu keşfettim, öyle Zara'ymış, Mango'ymuş, Koton'muş LCW'ymiş ben bu markalardan alışveriş yapmayı sevmiyorum. Hepsinde aynı kıyafetler, aynı adi kumaşlar ve o adi kumaşlara biçilen acayip yüksek fiyatlar... Halbuki bazen dolaşırken minik minik butikler görürsünüz, içeri girerseniz çok daha kaliteli giyecekleri çok daha uygun fiyata bu butiklerden alabilirsiniz. Üstelik de herkeste olmayan, herkesin giydiklerinden farklı şeyler olur bunlar... İşte Dolap d abana aynen öyle geldi, acelem yok, oturduğum yerden sakin sakin, tam da tarzıma uygun, bedenime uygun, zevkime uygun eşyalar... Üstelik de bence yeniden değerlendirmiş oluyorum, tüketim toplumuna olan katkımı azaltıyorum.  

    large.1.jpg.f96644abd67408d9259d1bb48fe1

    Bu pantolon eteği kargoyla birlikte 20 TL'ye aldım, kumaşı çooook güzel, beli tam oturuyor ve belden aşağısı etek şeklinde bir pantolon. Tam bilek boyu. Daha önce giyilmiş ama hiçbir deformasyonu yoktu, çok şanslıymışım ki bu parça benim oldu. Çook ama çok beğendim. 

    Ve üzerine alttaki crop tarzı salaş bluzu aldım, aynı zamanda baharda mont yerine bu kazağı şal gibi de kullanabilirim, İkisi birbiriyle o kadar güzel oldu ki. Ayrıca bu kazak altına uzun bol eteklerle de çok güzel duruyor. Bunun fiyatı da kargo dahil 25 TL, üstelik bu sıfır geldi, etiketliydi... 

    Yani bu ay 45 TL'ye iki tane şahane kıyafetim oldu, ben bunları satın almaya kalkışsam bırakın bu fiyata almayı ben bunları bulamazdım bile.. 

     

    large.2.jpg.b515d1105c60fe6bc114ad430f06

    Peki bu başlığı neden açtım, dolap, zebramo gibi uygulamaları bence telefonlarınıza indirin demek için tabii. Eğer giyilmiş bir şey almak istemezseniz sıfır, etiketli ürünler de var. Ama bence buna çok takılmayın, eğer temiz, güzel kullanılmış, deforme olmamış bir ürün bulmuşsanız alın, zaten artık eve giren her şeyi önce makineden geçiriyoruz, düşününce alışveriş merkezinden aldığınızda da aldığınız kıyafetleri sizden önce deneyen bir sürü insan var...  Sırf kıyafet almak için bu corona zamanlarında alışveriş merkezlerinden uzak durun, benzine vereceğiniz parayı da kargoya verin, hatta isterseniz kargosuz ürünlerden de seçebilirsiniz. Ve en güzeli geri dönüşüme, yeniden değerlendirmeye katkıda bulunmuş oluyoruz, tüketmemiş oluyoruz. 

     

    Siz de aldıklarınızı paylaşmak ister misiniz? Hadi o zaman... 

  6. ALİNİN_OYUNCAKLARİ instagram sayfası

    Çok güzel bir forum olmuş burası :) Ben de bir tanıdığımın sayfasını paylaşmak isterim.

    İnstagram'da alinin_oyuncaklari sayfasına bakabilirsiniz. Amigurumiden yapılma çok güzel oyuncaklar, yeni doğan setleri, anahtarlık, baby shower süsleri bulacaksınız. Ama alinin_oyuncakları sayfası işlerini bunlarla sınırlı tutmayı düşünmüyor, kendini sürekli geliştiriyor, yapabileceği diğer alternatifler üzerine de durmaksızın düşünüyor ve çalışıyor. Amigurumi gerçekten zor iş, çok ciddi el emeği istiyor, ama tabii bunlar yetmez, sonuçta bu ürünler yenidoğan bebeklere ya da  en değerli varlığımız olan çocuklara yapılıyor o yüzden ipin kalitesi güvenilir olması da önemli. 

    ORGANİK İPLER KULLANILIYOR

    İşte bu yüzden amigurumiler bu sayfada organik iplerden yapılıyor.  Çocuğunuza bir zararı yok. İpler allerjik de değil tabii :) 

    FİYATI ÇOK UYGUN

    Piyasada çok fazla amigurumi yapan insan var, kimsenin hakkını yemeyeyim ama kesinlikle alinin_oyuncaklari bu işte en iyisi, üstelik fiyatları da diğerlerine göre çok makul. Bence onun yaptığı işlere bakmadan ya da ona fiyat sormadan kararınızı vermeyin. 

     

    NMC3Ln.jpg


    NMCl0j.jpg
     

     

  7. Salep mi Sahlep mi? 

    Doğru: Salep

    Yanlış: Sahlep (Aslında yanlış demek ne kadar doğru bilmiyorum, kelimenin Arapça hali sahlep diye yazılıyor, Türkçe'ye salep olarak geçmiştir.)

     

    (sa:lep), Arapça saḥleb

    1. isim, bitki bilimi Salepgillerin tek köklü, yumrulu, salkımlı veya başak çiçekli olan örnek bitkisi (Orchis).

    2. isim Bu bitkinin yumru durumundaki köklerinden dövülerek hazırlanan beyaz toz.

    3. isim Bu tozun, şekerli süt veya su ile kaynatılmasıyla yapılan sıcak içecek:
          "Üstüne bol zencefil ektirdiğim salep fincanını iki elimle kavradım." - Sait Faik Abasıyanık

  8. Tarih 10.02.2021 at 21:30 , Radya dedi:

    @gloria bu arada bu kitabı film yaparlar mı sence. Ben okurken bi yandan bunun hayalini kuruyorum. Bazı karakterlere oyuncular bile buldum. 😂 Örneğin; Ahu:Berrak Tüzünataç Hakan:Mehmet Aslantuğ 

    ahu için berrak süper bence de ama hakan konusunda endişelerim var sanki kıvanç da çok iyi olur gibi :D aaaaaa bana bakkkk mert fırat a e dersin ya da Mehmet Günsur ... Hatta kıvanç tan vazgeçtim, kendisi sarışın ama ifadesi çok keskin. çok sert) Mert Fırat ve Mehmet Günsur arasında kaldım 😇

  9. 3- Eksik harfleri ile bir kod numarası oluşturuyor.

    4- Eksik harflerin kod numarasının ebcet değeri bir tarih veriyor (neyin tarihi söylemem)

    Bölüm başlıklarında yer alan bütün harfleri tek tek yazınca sadece D,G,K ve R harflerinin kullanılmadığını gördüm. Sanırım eksik harflerle kast edilen bu. Bu harflerden bir kod ve o kod numarasının ebcet değeriyle bir tarih bulmak gerekiyormuş ama henüz kodu bulamadım, bulunca da ebcet hesabı yapabilir miyim bilmiyorum. Deneyeceğim, bilen varsa yazabilir.

  10. 41 dakika önce, gloria dedi:

    15, 31, 40, 73, 94, 100, 102, 105, 108, 113'ün bölüm başlıklarını "I" olarak not almışım, benim hatam mı yoksa yine Arif Ergin'in gizli planları mı anlayamadım ama onlar bu şifreleme tekniğine göre "J" olmalıydı ki çevirirken "H" yerine "İ" yazabilelim. 

    aynı şeyler 44 ve 53 te not almış olduğum "J" harfleri için de geçerli. Onların da "İ" olması gerekirdi ki çevirirken "I" yapabilelim. 
    ve tabii 81'deki "İ" harfinin de çevirirken "H" olabilmesi için "I" olması gerekirdi. 
     
    (Kendime not: Kitabın 15, 31, 40, 73, 94, 100, 102, 105, 108, 113 (Bunlar J olmalı)  44,53 (bunlar İ olmalı) ve 81 (bu I olmalı) nolu konu başlıklarını kontrol et. Hata mı var yoksa yukarıda not aldığım gibi mi?)
     

     

     

    Acaba bunlar ebcet hesabıyla mı ilgili olan kısım? ama benim harflerim eksik değil ki yanlış... 🤔  (Ebcet de bilmiyorum,, yanlış bir şey dediysem yani bildiğimden değil cahilliğimden söyledim)

    3- Eksik harfleri ile bir kod numarası oluşturuyor.

    4- Eksik harflerin kod numarasının ebcet değeri bir tarih veriyor (neyin tarihi söylemem)

  11. Şifrelerden birini çözdüm sanırım 2 numaralı olan şifre bu: her bir harf, alfabedeki bir önceki harfle değiştirilecek. 

    "2- Farklı bir sıralamayla kutsal bir metin oluşturuyor."

    1 - Ş---S
    2 - B---A
    3 - O---N
    4 - B---A
    5 - A---Z
    6 - Ü---U
    7 - M---L
    8 - L---K
    9 - B---A
    10 - S--R
    11 - O--N
    12 - F--E
    13 - Z--Y
    14 - O--N
    15 - I--H
    16 - Ş--S
    17 - Ö--O
    18 - S--R
    19 - Ü--U
    20 - Z--Y
    21 - Ö--O
    22 - S--R
    23 - M--L
    24 - B--A
    25 - S--R
    26 - E--D
    27 - F--E
    28 - L--K
    29 - I--İ
    30 - Ş--S
    31 - I--H
    32 - A--Z
    33 - F--E
    34 - Ö--O
    35 - O--N
    36 - E--D
    37 - B--A
    38 - O--N
    39 - C--B
    40 - I--H
    41 - S--R
    42 - B--A
    43 - O--N
    44 - J--İ
    45 - Ö--O
    46 - L--K
    47 - Ü--U
    48 - Z--Y
    49 - B--A
    50 - Ç--C
    51 - B--A
    52 - H--Ğ
    53 - J--İ
    54 - N--M
    55 - Ö--O
    56 - O--N
    57 - B--A
    58 - Z--Y
    59 - F--E
    60 - S--R
    61 - Z--Y
    62 - V--Ü
    63 - A--Z
    64 - V--Ü
    65 - O--N
    66 - E--D
    67 - F--E
    68 - Z--Y
    69 - P--Ö
    70 - O--N
    71 - F--E
    72 - U--T  
    73 - I--H
    74 - N--M
    75 - Ğ--G
    76 - V--Ü
    77 - Ç--C
    78 - V--Ü
    79 - Y--V
    80 - F--E
    81 - İ--I
    82 - F--E
    83 - S--R
    84- T--Ş
    85 - F--E
    86 - Z--Y
    87 - F--E
    88 - Ü--U
    89 - M--L
    90 - B--A
    91 - T--Ş
    92 - B--A
    93 - C--B
    94 - I--H
    95 - M--L
    96 - F--E
    97 - Ç--C
    98 - F--E
    99 - H--Ğ
    100 - I--H
    101 - C--B
    102 - I--H
    103 - S--R
    104 - C--B
    105 - I--H
    106 - M--L
    107 - Ğ--G
    108 - I--H
    109 - Y--V
    110 - F--E
    111 - S--R
    112 - E--D
    113 - I--H
    114 - L--K
     
    SANA ZULAKRNEYN'İ SORUYORLAR. DE Kİ SİZE ONDAN BİR ANI OKUYACAĞIM, ONA YERYÜZÜNDE YÖNETİM GÜCÜ VE HER ŞEYE ULAŞABİLECEĞİ BİR BİLGİ VERDİK. 
    (Kehf suresi 83 ve 84. ayetler)
     
    kehf-83.png
    kehf-84.png
     
    15, 31, 40, 73, 94, 100, 102, 105, 108, 113'ün bölüm başlıklarını "I" olarak not almışım, benim hatam mı yoksa yine Arif Ergin'in gizli planları mı anlayamadım ama onlar bu şifreleme tekniğine göre "J" olmalıydı ki çevirirken "H" yerine "İ" yazabilelim. 
    aynı şeyler 44 ve 53 te not almış olduğum "J" harfleri için de geçerli. Onların da "İ" olması gerekirdi ki çevirirken "I" yapabilelim. 
    ve tabii 81'deki "İ" harfinin de çevirirken "H" olabilmesi için "I" olması gerekirdi. 
     
    (Kendime not: Kitabın 15, 31, 40, 73, 94, 100, 102, 105, 108, 113 (Bunlar J olmalı)  44,53 (bunlar İ olmalı) ve 81 (bu I olmalı) nolu konu başlıklarını kontrol et. Hata mı var yoksa yukarıda not aldığım gibi mi?)
     

     

  12. Bölüm adları 

     

    1 - Ş   
    2 - B 
    3 - O
    4 - B
    5 - A
    6 - Ü
    7 - M
    8 - L
    9 - B
    10 - S
    11 - O
    12 - F
    13 - Z
    14 - O
    15 - I
    16 - Ş
    17 - Ö
    18 - S
    19 - Ü
    20 - Z
    21 - Ö
    22 - S
    23 - M
    24 - B
    25 - S
    26 - E
    27 - F
    28 - L
    29 - I
    30 - Ş
    31 - I
    32 - A
    33 - F
    34 - Ö
    35 - O
    36 - E
    37 - B
    38 - O
    39 - C
    40 - I
    41 - S
    42 - B
    43 - O
    44 - J
    45 - Ö
    46 - L
    47 - Ü
    48 - Z
    49 - B
    50 - Ç
    51 - B
    52 - H
    53 - J
    54 - N
    55 - Ö
    56 - O
    57 - B
    58 - Z
    59 - F
    60 - S
    61 - Z
    62 - V
    63 - A
    64 - V
    65 - O
    66 - E
    67 - F
    68 - Z
    69 - P
    70 - O
    71 - F
    72 - U  
    73 - I
    74 - N
    75 - Ğ
    76 - V
    77 - Ç
    78 - V
    79 - Y
    80 - F
    81 - İ
    82 - F
    83 - S
    84- T
    85 - F
    86 - Z
    87 - F
    88 - Ü
    89 - M
    90 - B
    91 - T
    92 - B
    93 - C
    94 - I
    95 - M 
    96 - F
    97 - Ç
    98 - F
    99 - H
    100 - I
    101 - C
    102 - I
    103 - S
    104 - C
    105 - I
    106 - M
    107 - Ğ
    108 - I
    109 - Y
    110 - F
    111 - S
    112 - E
    113 - I
    114 - L 
     
    E hadiiii kolay gelsin
     
     
     
  13. Arif Ergin'in yazdığı Tekvin kitabında bahsedilen mekanlara, eserlere, yerlere dair bilgileri aşağıda linkleyeceğim başlık altında bulabilirsiniz.

    Bu başlık ise kitabın bölüm başlıkları olarak kullandığı harflerle ilgili olacak. Kitabın yazarı Arif Ergin bölüm başlıkları olarak kullandığı harflerle ilgili şu bilgileri vermiş.

    1- Romanın her bir bölümünün başındaki harfler belirli bir sıralamayla bir cümle oluşturuyor

    2- Farklı bir sıralamayla kutsal bir metin oluşturuyor.

    3- Eksik harfleri ile bir kod numarası oluşturuyor.

    4- Eksik harflerin kod numarasının ebcet değeri bir tarih veriyor (neyin tarihi söylemem)

    5- Bazı bölüm başlarındaki harfler o bölümde belirli bir sayıda ve o sayının katları şeklinde geçiyor. 

    6- Kitaptaki her saat bir yılı, her yıl bir saati veya kutsal kitaplardan (Kuran, Tevrat) bir bölümü (bap/ayet/sure) veriyor.

    7- Kitaptaki iki bölüm yer değiştirilince yeni bir roman ve farklı bir sona ulaşıyorsunuz.  (Bu çok ilginçmiş)

    8- Bölüm başlarının belirli bir sıralamadaki ebcet değeri Kurandaki ayet sayısının karesini veriyor. 

    Ve henüz açıklayamadığım onlarca detay var. Bunlar çok küçük bir kısmı inanın. Tekvin'i 6 yıl boyunca ilmek ilmek kurguladım. 

     

    Bunlardan yola çıkarak bulabildiğim ya da sizlerin de bulabildiği bütün şifreleri buraya ekleyelim, isteyen bakar, istemeyen bakmaz, isteyen katkıda bulunur, istemeyen bulunmaz :) Burası spoiler sayfası, baştan söyleyeyim, bütün sırlar burada ortaya çıkacak :D 

  14. 7 saat önce, gloria dedi:

    Bir de kitabın bölüm adları konusu var 🤫dikkat ettiniz mi bilmem ama her bir bölümün adı değişik harflerle başlıyor, bu biraz bana tuhaf gelmişti de o yüzden okurken bölüm başlıklarını tek tek not almıştım. Şimdi kitap bittiğine göre (bugün artık geç oldu) yarın bu bölüm adlarıyla ilgili de biraz düşünmek istiyorum. Kesin bu işte bir iş var. 

    Sonuçta yazar bu kitapla ilgili beş, altı yıl çalışmış, kitabı son harfine kadar incelikle planlamış. Bu durumda böylesi bir farklılık dikkat çeker, üstelik kitap şifre ve sırlarla inşa edilmişse burada da bir sır olduğundan şüphe etmemek gerekirdi tabii :)Bölüm başlıklarını birazdan buraya tek tek ekleyeceğim ama öncesinde konuyla ilgili bulduğum bir yazıyı paylaşayım.  Arif Ergin demiş ki; 

    * Romanın her bir bölümünün başındaki harfler belirli bir sıralamayla bir cümle oluşturuyor

    * Farklı bir sıralamayla kutsal bir metin oluşturuyor.

    * Eksik harfleri ile bir kod numarası oluşturuyor.

    * Eksik harflerin kod numarasının ebcet değeri bir tarih veriyor (neyin tarihi söylemem)

    * Bazı bölüm başlarındaki harfler o bölümde belirli bir sayıda ve o sayının katları şeklinde geçiyor. 

    * Kitaptaki her saat bir yılı, her yıl bir saati veya kutsal kitaplardan (Kuran, Tevrat) bir bölümü (bap/ayet/sure) veriyor.

    * Kitaptaki iki bölüm yer değiştirilince yeni bir roman ve farklı bir sona ulaşıyorsunuz.  (Bu çok ilginçmiş)

    * Bölüm başlarının belirli bir sıralamadaki ebcet değeri Kurandaki ayet sayısının karesini veriyor. 

    * Ve henüz açıklayamadığım onlarca detay var. Bunlar çok küçük bir kısmı inanın. Tekvin'i 6 yıl boyunca ilmek ilmek kurguladım. 

     

    (Vay canına 😮  ben sadece bir şifre, bir sır bekliyordum, ama ne bir tanesi, en az sekizmiş, en az sekiz... Bari bulabildiklerimizi burada paylaşalım. Yok aslında burada paylaşmayalım. Kitabı okuduktan sonra bu konuyla ilgili kendi kendine uğraşmak isteyenler olabilir. Bulabilirsek bulabildiklerimizi bu başlık altında görmesinler, ona yeni bir başlık açalım. 

     

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.