Jump to content

Admin

™ Admin
  • Content Count

    33,877
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    282

Admin last won the day on June 5

Admin had the most liked content!

Community Reputation

1,358 Seçkin

About Admin

  • Rank
    Süper Üye
  • Birthday January 1

Other Information

  • Website URL
    http://www.arrama.com
  • ICQ
    0

Profile İnformation

  • Sex
    Belirtmemiş
  • Location
    Osiris Gezegeni
  • Interests
    Bilgisayar, Kitap Okumak, Sinema, Tiyatro, Konserler, Seyahat ve diğer etkinlikler...

Recent Profile Visitors

414,860 profile views
  1. 17. yağsız / sağlıklı kas inşa edeceksiniz. Antrenman yaparken, vücudunuzun kas dokunuzdaki gözyaşlarının egzersiz yapmasını onarmak için proteine ihtiyacı vardır. Yumurtalar antrenman sonrası harika bir atıştırmalık veya öğündür, çünkü sadece biri kas yapım makrosunun yaklaşık altı gramına sahiptir. Bir sebze veya omlet ve bazı sebzeler ile çırpın ve yağsız ve tonda almak için mükemmel bir yemek var. Kaynak: EatThis NotThat
  2. 16. Metabolik hastalıklardan kurtulursunuz. Yumurta yemek, HDL "iyi" kolesterol seviyenizi artırmanın en iyi yollarından biridir. Daha yüksek seviyelerde HDL kolesterolü olan kişilerde kalp hastalığı, felç ve diğer sağlık koşulları için daha düşük bir risk vardır. Journal of Nutrition'da 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre, yumurtalardan diyet kolesterol alımınızı arttırmak da tip 2 diyabetin öncüsü olan metabolik sendrom riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
  3. 15. İnflamasyon seviyelerini düşüreceksiniz. Yumurtalar, diyetteki fosfolipitlerin önemli bir kaynağıdır: çalışmalar gösteren biyoaktif bileşikler, inflamasyon üzerinde yaygın etkilere sahiptir. Nutrients dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir derleme, yumurta fosfolipitlerinin ve kolinin diyet alımını, sayısız inflamasyon biyobelirteçinde bir azalma ile birleştirdi. Enflamasyonu azaltmak, kardiyovasküler hastalık riskini düşürmekten vücudun yağları parçalama yeteneğini geliştirmeye kadar uzanan yaygın sağlık yararlarına sahiptir. Enflamasyonu azaltmak istiyorsanız, bu anti-enflamatuar gıdaları diyetinize eklemekten başka bir yere bakmayın.
  4. 14. Tip 2 diyabet riskinizi azaltabilirsiniz. Kolin eksikliğinin ve daha sonra hepatik lipit birikiminin bir diğer yan etkisi, insülin direnci ve tip 2 diyabet riskinizde bir artıştır.
  5. 13. Karaciğer sağlığını geliştireceksiniz. B-vitaminleri, yumurtaların karaciğer sağlığı üzerindeki yararlı etkilerine katkıda bulunan tek ovüler mikrobesinler değildir. Yumurtalar ayrıca besin kolininden de zengindir. (Bir büyük yumurta, tercih ettiğiniz pişirme yöntemine bağlı olarak 117 ila 147 miligram besin içerir). Yakın tarihli bir gözden geçirme, kolin eksikliğinin, alkolsüz yağlı karaciğer hastalığına neden olabilecek hepatik lipit birikimine bağlı olduğunu açıkladı. Neyse ki, bir Journal of Nutrition çalışması, daha yüksek bir diyet kolin alımının, kadınlarda alkolsüz yağlı karaciğer riski ile ilişkili olabileceğini buldu.
  6. 12. Yağ (kilo) kaybedeceksiniz. Büyük ölçüde doyurucu güçlerinden dolayı yumurtalar yağ kaybı ile bağlantılıdır. Bununla ilgili bir Uluslararası Obezite Dergisi çalışması bazı çarpıcı sonuçlar verdi: Sekiz haftalık bir süre boyunca, insanlar aynı miktarda kalori içeren iki yumurta veya simit kahvaltısı yediler. Yumurta grubu% 65 daha fazla vücut ağırlığı,% 16 daha fazla vücut yağı kaybetti, VKİ'de% 61 daha fazla azalma yaşadı ve bel çevresinde% 34 daha fazla azalma gördü!
  7. 11. Yumurta proteini daha doygun hissetmenize ve daha az yemenize yardımcı olur. Yumurtalar öylesine iyi bir kaliteli protein kaynağıdır ki, diğer tüm protein kaynakları bunlara karşı ölçülür. (Yumurtalar 100 mükemmel bir puan alır.) Birçok çalışma, yüksek proteinli gıdaların iştah üzerindeki etkisini göstermiştir. Basitçe söylemek gerekirse, kenarı çıkarırlar. Yumurtaların Doygunluk Endeksi olarak adlandırılan bir ölçekte yüksek puan aldığını öğrenmek şaşırtıcı olmayabilir: dolgunluk hissine ne kadar yiyecek katkısı.
  8. 10. Kemik ve diş sağlığınızı iyileştirirsiniz. Yumurtalar, kemiklerin ve dişlerin sağlığı ve gücü için önemli olan birkaç doğal D vitamini kaynağından biridir. Bunu öncelikle kalsiyum emilimine yardımcı olarak yapar. (Bu arada kalsiyum, sağlıklı bir kalp, kolon ve metabolizma için önemlidir.)
  9. 9. Yumurta sarısındaki mikrobesinler göz sağlığını destekler. Yumurtalarda bulunan iki antioksidan - lutein ve zeaksantin - gözler üzerinde güçlü koruyucu etkilere sahiptir. Bunları Egg Beaters'ın bir kartonunda bulamazsınız; sadece yumurta sarısında bulunurlar. Antioksidanlar, yaşlılarda görme bozukluğu ve körlüğün önde gelen nedenleri olan maküler dejenerasyon ve katarakt riskini önemli ölçüde azaltır. Journal of Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada, dört buçuk hafta boyunca her gün 1.3 yumurta sarısı yiyen katılımcılar, zeaksantin kan seviyelerini% 114-142 ve luteini% 28-50 artırdı! Ve stoklanacak başka şeyler için, burada Cilt, Saç ve Göz Sağlığı İçin En İyi 12 A Vitamini Yiyecekleri.
  10. 8. Daha az stres veya endişe yaşayabilirsiniz. Yumurta proteininde bulunabilen 9 amino asitte eksikseniz, zihinsel etkileri olabilir. Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlanan bir 2004 çalışması, bir popülasyonun diyetini lizin ile takviye etmenin, muhtemelen sinir sistemindeki serotonini modüle ederek kaygı ve stres seviyelerini nasıl önemli ölçüde azalttığını açıkladı. Lizin, vücudunuzun kendi başına üretemediği esansiyel bir amino asittir ve onu diyetinizden almanız gerekir. Yumurtalar, tüm büyük kızarmış yumurta başına 455 miligram lizin içeren, lizin açısından zengin en iyi gıda kaynaklarından biridir. Dünya Sağlık Örgütü'nün günlük lizin gereksinimi 30 mg / kg'dır. Yani, 70 kilogram veya 154 kiloluk bir kişi için, bir yumurta, önerilen günlük amino asit alımının% 22'sine hizmet edecektir.
  11. 7. Daha güçlü tırnaklara sahip olacaksınız. Tırnaklarınız kırılgan mı ve kolayca kırılıyor mu? Diyetinize daha fazla yumurta eklemeyi düşünün. Neden? Araştırmaların tırnakları güçlendirmeye yardımcı olabileceğini öne süren bir tür B vitamini olan mükemmel bir biyotin kaynağıdırlar. Sarısı en büyük biyotin konsantrasyonuna sahiptir, bu nedenle sarı merkezde eksik olmayın!
  12. 6. Beyninizi koruyacaksınız. Yumurtalar beyin gıdalarıdır. Bunun nedeni büyük ölçüde kolin adı verilen temel bir besin maddesidir. Hücre zarlarının bir bileşenidir ve asetilkolini sentezlemek için gereklidir: bir nörotransmitter. Çalışmalar kolin eksikliğinin nörolojik bozukluklarla ve bilişsel işlevin azalmasıyla bağlantılı olduğunu göstermektedir. ABD diyet anketine göre, Amerikalıların% 90'ından fazlası önerilen günlük kolin miktarından daha az yiyor. Yumurta yemenin ek bir beyin sağlığı yararı, omega-3 yağ asidi içeriğine atfedilir. Her yumurtada yaklaşık 225 miligram omega-3 yağ asidi bulunur. Omega-3 yağ asitleri, diyetinizdeki en önemli sağlıklı yağlardan biridir, çünkü kalp hastalığı, artrit ve osteoporozu önlemeye yardımcı olurlar. Araştırmalar, omega-3'lerin Alzheimer hastalığına karşı koruma ve bilişsel işlevi iyileştirmede yararlı olduğunu göstermiştir.
  13. 5. Cilt ve saç sağlığını destekleyeceksiniz. B-kompleks vitaminleri sağlıklı cilt, saç, gözler ve karaciğer için de gereklidir. (B2 vitaminine ek olarak, yumurtalar B5 ve B12 açısından da zengindir.) Ayrıca sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlamanın yanı sıra kas gücünü desteklemeye yardımcı olurlar.
  14. 4. Enerji seviyelerinde bir artış yaşayacaksınız. Sadece bir büyük kızarmış yumurta, riboflavin olarak da adlandırılan B2 vitamini DV'nizin yaklaşık% 18'ini içerir. Vücudun gıdayı yakıta dönüştürmesine yardımcı olan sekiz B vitaminden sadece biri, bu da enerji üretmek için kullanılır ve bu da onu gün boyu enerji için mükemmel yiyecek yapar.
  15. 3. Kalp hastalığı riskinizi azaltabilirsiniz. Yumurtaların sadece koroner kalp hastalığı riskini artırdığı değil, aynı zamanda riskinizi de azaltabileceği bulunmuştur. LDL kolesterol "kötü" kolesterol olarak bilinir çünkü LDL parçacıkları yağ moleküllerini arter duvarlarına taşır ve aterosklerozu yönlendirir: temel olarak, arterlerin zamklanması. (HDL partikülleri, aksine, arter duvarlarından yağ moleküllerini çıkarabilir.) Ancak tüm LDL partikülleri eşit yapılmaz ve boyut olarak farklılık gösteren çeşitli alt tipler vardır. Daha büyük kesinlikle daha iyidir - birçok çalışma, ağırlıklı olarak küçük, yoğun LDL parçacıkları olan kişilerin, çoğunlukla büyük LDL parçacıklarına sahip insanlardan daha yüksek kalp hastalığı riskine sahip olduğunu göstermiştir. İşte en iyi kısmı: Bazı insanlarda yumurta LDL kolesterolü arttırmaya eğilimli olsa bile, çalışmalar LDL parçacıklarının küçük ve yoğundan büyüke değiştiğini ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere kardiyovasküler problem riskini azalttığını göstermektedir.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.