Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

felsefeciler

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    6
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: felsefeciler

  1. Benim favorim iğneyapraklarda ladin, çiçeklilerde ıhlamur. Hele mavi ladin efsane bir şey...

     

    Herhangi bir ağaca uğursuz diyene ne desem şaştım. Bazı konularda hiç bir şey dememek en iyisidir. Ne desen tanımlamaz çünkü. Bir ağaç kadar kutsal nesne bilmiyorum. Ağaç dendi mi bana en kutsal şeyden bahsediliyor hissi gelir. Bir tek, bir tane zararlı ağaç türü yoktur. Ağaç dendi mi ben dururum. Ağaç kadar saygı duyulacak bir nesne daha bilmiyorum.

    Ağaç nesne mi oluyor?

  2. İlk kez Mevlana ile çatıştı düşüncelerim..smile.png

     

    Herkesin günahını kapatamayacağına göre !..Kendi göz kapağını kapat !

     

    ~ Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

     

    Nasıl yani? Dünya'da olup biten kötülüklere gözlerimi mi yumucam..dayak yiyen kadınlara, haksız savaşlara, öldürülen insanlara, öldürülen telef edilen bütün canlılara vs vs.

     

    ben anlayamadım, kabul edemedim...

     

    Her gün internette bir sürü düşünürün sözünü okuyorsunuz sizinde varsa böyle katılmadığınız sözler, yazın buraya tartışalım..

    Bu söz kendisine mi ait bilemeyiz çünkü nette Mevlana'ya ait denilen bir çok söz dolaşıyor. Demiş ise de bana çok garip gelmedi. Başkaları ile uğraşmayı bırak kendi hayatınla ilgilen gibi bir anlam çıkabilir. Çok anlamsız görünmüyor.

  3. Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın gönderdiği Planck uzay teleskopu, evrenin tek olmadığına, oluşumu sırasında başka bir evrenle etkileştiğine dair kanıtlar buldu. 

     

    Evrenimiz hiç de sanıldığı gibi tek noktadan yayılmış ve homojen dağılmış değil. Bir çarpışmanın izlerini taşıyor ve "devrik" bir durumda. 

     

    Henüz bunun nedeninin başka bir evrenle etkileşim olduğu kesin olmasa da çoklu evrenler kuramına güçlü bir kanıt daha bulundu.

    Bu konu ile ilgili kaynak var mı? Link verebilir misiniz?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.