KAKOLU PASTA
Özel günlerinizde pastanızı kendiniz yapmaya ne dersiniz? Bitter çikolatalı bu pasta ile sevdiklerinizin gönlünü çalacaksınız.
Malzemeler (8 kişilik):
3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ
3 adet yumurta
2 adet muz
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Muhallebisi için:
1 yemek kaşığı (35 gr) Teremyağ
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Teremyağ’ı eritin, üzerine kakao ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Şekeri de ilave edip ocaktan alın. Yumurta ve rendelenmiş muzu çırpın. Üzerine şekerli kakaolu karışımı ekleyip beş dakika daha çırpmaya devam edin. Üzerine unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Bu harcı yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşatıp 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirip fırından alın. Muhallebi için yumurta sarısı, süt, şeker ve unu koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine Teremyağ’ı ekleyip iki dakika karıştırın ve kekin üzerine dökün.