Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Smyrna

Ω Co-Admin
  • İçerik Sayısı

    2.740
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    47

Fotoğraf Yorumları gönderen: Smyrna

  1. Rosetta'nın indiği kuyrukluyıldızdan esrarengiz bir şarkı yayılıyor

     Rosetta görevi tamamlanmak üzere. 10 yıl süren 7 milyar kilometrelik yolculuğun ardından insanlığın uzayda attığı en büyük adımlardan biri şu anda gerçekleşiyor. Rosetta adlı uzay aracı, dünyada hayatın oluşumuna dair ipuçları arayacak olan Philae isimli modülüTürkiye saati ile 11.30'da '67P/Çuryumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'na gönderdi. Yaklaşık 7 saat sürecek olan iniş şimdilik sorunsuz devam ediyor.

    Öte yandan Rosetta uzay aracı, '67P/Çuryumov-Gerasimenko adlı kuyrukluyıldızdan yayılan ilginç bir sesi keşfetti. ABC Science’dan Ian O'Neill’ın haberine göre ‘Kuyrukluyıldızın Şarkısı’ denilen ses, 40-45 milihertz frekansında yayılıyor. Bu da insanların duyabileceğinden çok daha düşük bir ses frekansına denk geliyor.

    ‘Şarkıyı’ daha iyi duymak amacıyla yapılan bir çalışma sonrasında, frekansı 10 bin katına çıkaran bilim insanları, insan kulağının duyacağı hale getirdi. Avrupa Uzay Ajansı’nın (European Space Agency, ESA) Soundcloud adlı şarkı paylaşım sitesine yüklediği ‘şarkı’ kulağa işte böyle geliyor:

    http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/uzay-kapsulu-kuyruklu-yildiza-dogru-inise-gecti_99165

    Radikal

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.