Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ozgurkara

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    15
  • Katılım

  • Son Ziyaret

ozgurkara - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Daha önce cevap yazılmıştı aslında. Bakkalın maddi kaybı 5 milyonu geçemez. şöyle düşün İşlem Bakiye -------------------------------------- İlk durum 0 Kola alımı +5 5 Para bozdurma 0 5 Para üstü -2 3 Diğer bakkalın gelişi -5 -2 --------------------------------------- Son Bakiye -2 Artı kola'dan edeceği zarar
  2. ya da cevap şu kadar basit mi: berberi traş yeteneği olan herhangi biri traş etmiştir.
  3. şunun cevabını alabilir miyiz, farklı açıyı çok merak ettim
  4. o zaman da çok basit olurdu
  5. Dediğim gibi, hepsinin çok ve aynı derecede akıllı olduğunu düşünmek gerekiyor. Bu durumda da hızlı olan (ya da daha az temkinli davranan) ilk yanıt veren oluyor. Soru işte... Belki de daha rasyonel bir yanıtı vardır. Aslında padişahın herkese eşit şans vermesi gerektiği, dolayısıyla aynı renk şapka giydirecek olması bana daha akla yatkın geliyor.
  6. ben 3. vezir olayım. eğer başımdaki şapka beyaz olsaydı, 1. vezir bir kırmızı bir de beyaz şapka görecekti ve şöyle düşünecekti: "eğer benim kafamda beyaz şapka olsaydı 2. vezir hemen kendininkinin kırmızı olduğunu bilir ve yanıtı verirdi, demek ki benim kafamdaki şapka kırmızı. dur hemen yanıtı vereyim." Ve kafasındaki şapkanın kırmızı olduğunu söylerdi. Cevap vermediğine göre demek ki o da iki kırmızı şapka görüyor. O zaman ben de kırmızı şapka takıyorum. Hemen söyleyeyim o uyanıklar uyanmadan... Eğer yanıtım doğruysa diğerlerinin çabuk düşünen ama daha temkinli olmasına dayalı bir yanıt oluyor.
  7. Aslında padişahın adil biri olduğunu ve herkese eşit şans vereceğini düşünürsek hiç karşıdakilerin şapkasının rengine bakmadan bile herkese aynı renk giydireceğini tahmin edebilirdik ama başka bir cevabı vardı bu sorunun. Muhtemelen bilen vezir de ihtimalleri önceden düşünüp her duruma göre yanıtını hazırlamıştı.
  8. Sadece soruyu istiyorum ama, cevabını yazmayın da biraz düşünelim. Teşekkürler.
  9. Merhabalar, Bir soru vardı padişah vezirlerinin başına 3'ü siyah 2'si beyaz beş şapka içinden rastgele şapka taktırıyodu da onlar da bilmeye çalışıyordu kendi başındakinin rengini. O soruyu bilen/hatırlayan varsa yazabilir mi?
  10. Önce verdiğim cevapta doğruluk payı varmış demek ki. "Know How" kolay kolay satın alınır birşey değildir ve çok değerlidir. Bakkal bunu kazandığına göre aslında kazancı kaybından büyüktür. Yani zararda değil kardadır.
  11. Bu üçgende zarar 2 milyon ve bir kola'dır. Yani toplam 5 milyon. zaten sahte para 5 milyon olduğuna göre aksi olabilir miydi?
  12. İkinci deneme (Kelime oyunu mu?) : "kendi dahil kimseyi traş edemeyenleri" traş ettiğine göre kendini traş ediyor.
  13. Bakkal müşteriye 2 milyon, diğer bakkala da 5 milyon verdiği için 7 milyon zarardadır. Ancak, soruda anlatılana göre müşteri kolayı almadan çıktığı için aslında bakkal kolayı satan bakkal değil, yani ortada kolayı satan bakkal yok Ayrıca, bakkalımız elindeki sahte 5 milyonu başkasına kakalayarak zararın 5 milyonunu kurtarabilir. Üstelik bu olay ona paha biçilmez bir ders olacağı için aslında bakkalımız zararlı değil karlıdır. he he...
  14. Son verilen cevapta yanlış birşey var çünkü ikiye katlanmış ipin ne kadar sürede yanacağını bilemeyiz. Şöyle yaparsak olur: bir ipi iki ucundan yakarız (bize yarım saati verir), aynı anda da diğer ipi yakarız. Birinci ip bittiğinde (yani yarım saat sonra) ikinci ipin (onun da yarım saatlik ömrü kalmıştır) diğer ucunu da yakarız. Böylece yarım saatin yarısı yani 15 dakikada biter. Toplamda 45 dakika ediyor.
  15. Sakalsız hiçkimse yok denmiş. Demek ki herkes sakallı. Bu durumda berberi de kimse traş etmemiştir ki...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.