Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gheorghe Zamfir Konseri / Muğla - Bodrum

Legendary
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

Gheorghe Zamfir Konseri

 

Dünyanın en başarılı pan flüt virtüözü Gheorghe Zamfir, 14 kişilk orkestrası ile vereceği 4 konserle müzikseverlerle buluşacak

 

Tarih : 31 Ağustos 2012

Saat : 21:30

Yer : Bodrum Kalesi, Muğla

Şehir : Bodrum

 

Dünyanın en başarılı pan flüt virtüözü Gheorghe Zamfir, 6 Romen müzisyen, Aydın Yavaş ve 8 türk müzisyenden oluşan 14 kişilk orkestrası ile vereceği 4 konserle müzikseverlerle buluşacak. Romen, Türk ve Dünya müziklerinden oluşan muhteşem bir repertuar sunacaklar.

 

Zamfir, turne kapsamında

31 Ağustos 2012 Bodrum Kalesi,

01 Eylül 2012 İzmir Ekonomi Üni. Konser Salonu,

02 Eylül 2012 Bursa Açıkhava Tiyatrosu,

04 Eylül 2012 Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek.

 

Gelmiş geçmiş en büyük pan flüt üstadı olarak kabul edilen Romanya doğumlu sanatçı, kendi çabalarıyla flüt çalmaya 14 yaşında başladı. Bükreş Müzik Akademisi’ne kabul edilen Zamfir, Romen halk müziği araştırmacısı İsviçreli Marcel Cellier tarafından “keşfedilerek” dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Romen tarzı pan flüt’ü geliştirdi ve 20 borulu sistemi 30’a çıkardı, dudak hakimiyeti ile de her borudan dokuz tona kadar değişik sesler çıkarmayı başardı. Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock için yaptığı müzik ile film müziği alanına da giren sanatçı, daha sonra Sergio Leone’nin 1984 yapımı ünlü filmi Once Upon a Time in America, aynı yıl Karate Kid ve en son olarak Tarantino yapımı Kill Bill Vol. 1 için yaptığı müzik ve pan flüt yorumu ile dünya çapında üne kavuştu.

 

Maestro Zamfir

Yapılan 200'den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı, 90 altın ve platin albüm ödülü, sayısız diğer ödüller ve 5 kıtada turneler... Dünyanın bir numaralı ve en ünlü pan flütçüsü Gherrghe Zamfir'in hayatı tam bir rock starınınki gibi şaşaalı ve heyecan verici. Bir enstrümanla birlikte adı anılan belki de tek sanatçı. Tüm dünya basını ve dinleyicileri ona "virtuoz", "usta", "Pan Flütün Kralı" adını takmışlardır. Mitolojik tarifiyle "Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran Adam" olarak da onurlandırılan, onlarca yıldır tüm dünyada bir ikon olarak kabul edilen Zamfir, yaşayan efsane olarak da kabul edilmektedir. Müzikseverler ve eleştirmenlerin birleştiği bir nokta var: Zamfir, müzikteki rolü son derece küçük ve önemsiz olan bir enstrümanı, üflemeli çalgıların arasında çok önemli bir yere kavuşturmuş ve sahip olduğu sihri gözler önüne sermiştir.

 

Gerorge Zamfir için geçen 50 yıl onun için tamamen başarı duraklarıyla dolu bir yarım asırdan ibaret. 1960'lardan sonra dünyanın tartışmasız her yerinde konserler veren Zamfir ister Kuzey ister Güney Amerika, Çin, Güney Afrika veya Avustralya olsun, her yerde kendisini seven ve müziğine ilgi duyan bir kitle bulmuş ve pan flütü her kültüre her coğrafyaya sevdirmiştir.

 

Repertuvar

Zamfir'in repertuvarı farklı müzikal dünyalar arasındaki köprü gibidir. Zamfir'in, çingene müziğine, ana vatanının folkloruna duyduğu sevgi onun repertuvarında her zaman yer bulurken, bunları aynı zamanda Puccini, Verdi, Mozart veya Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak hem tuhaf hem de çok etkileyici sonuçlar elde edebilmektedir. Bu çok yönlülük ve yaratıcılık sanatçıya dünya çapında övgüler ve ödüller getirmiştir. Zamfir, pek çoğunun yanısıra, Fransa'dan “Chevalier des Arts et Lettres de France” ve “20. yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı" unvanını da almıştır. Popüler müzikteki yolculuğu, Zamfir'in deneyciliğe karşı duyduğu doymak bilmeyen aşkı eleştirmenler ve hayranları tarafından her zaman çok iyi karşılanmıştır. James Last'la sayısız kez çalmış, onunla, en popüler parçalarından biri olan "The Lonely Shepherd"ı kaydetmiştir. Zamfir "benim için en önemli olan şey yaratıclıktır" derken, film müziklerinde de büyük bir başarı yakalamıştır.

 

Bazı Film Müzikleri

Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock

Ennio Morricone'nin "Childhood Meories" ve "Cockeye's Song"

Sergio Leone'nin "Once Upon a Time in America"

The Karate Kid filminin tamamındaki müzikler

Quentin Tarantino'nun Kill Bill Vol. 1'de James Last Ortchestra ile kaydedilen The Lonely Shepherd parçası.

 

Mekan: Bodrum Kalesi, Muğla

Adres: Liman Mevkii

BODRUM / Muğla

Bilet Fiyatı: 1. Kategori - 78.00 TL

 

Zamfir hayranları, bu konser kaçmaz. Gitmek isterim,bakalım ayarlayabilip gider miyim :)


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.