Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

şeb-i yelda...

  • başlık
    51
  • yorum
    405
  • görüntü
    128.755

Ortaya yazıyorum.


gloria

1.293 görüntü

Bir insanın beyni ve yüreği aynı anda ne zaman hareket eder acaba? Yüreğin istediğini, beyin istisnasız ne zaman kabul eder ve ‘Evet, aferin iyi yaptın, tam da bunu yapmalıydın.’ der? Çünkü bana hiç öyle olmuyor, benim beynim ve yüreğim her daim birbirinden bağımsız ve birbiriyle düşman gibi, sanırsın biri iyi, diğeri kötü polis. Biri ister diğeri olmaz der, biri yapayım der diğeri hayır kesinlikle der, bana da beyin ile yürek arasında gidip gelmece düşer. Yazarım silerim, isterim vaz geçerim vs. vs… Sonra da kararsızsın derler. Oysa ki kararsız değilim, son derece yürekli ve bir o kadar da beyinli bir insanım ben.

 

Mesela son bir kaç saattir yüreğimde bir yazma hali, beynimde ise bir yazmama hali.. Ve tahmin edileceği üzere bir kargaşanın içine düşmüşüm yine; yazıp yazıp silme eylemi… Ama haksızlık edemem, eninde sonunda bir orta yol bulunuyor, örneğin şu an yaptığım onlar tarafından kabul edilebilir bir şey; ortaya yazmam yani..

Ortaya yazıyorum ben de…

 

Güleceğim,

Gülüyorum,

Güldüm kahkaha.gif

1 Yorum


Önerilen Yorumlar

Bunun yaniti iki turludur. Psikolojik ve egosal bu da iki temele dayanir akil ve duygu.

 

Egosal olan bencil egoist ve akilci algilamadir.

 

Psikolojik olan bunun verdigi rahatlik ya da rahatsizliktir.

 

Self temelli yani kendini bilerek verdigin olan da gozlemsel algilamadir, temeli duyu ve mantiktir.

 

Mantik egoya da duyguya da akla da ters gelebilir. Ama self temelli tek yapilmasi gerekendir. Iste buradaki "terslik" bilinc ve bilissellikte ve birey bilincinde yatar.

  • Beğen 1
Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.