Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

sardunyam's Blog

  • başlık
    66
  • yorum
    88
  • görüntü
    68.297

KÖY ENSTİTÜLERİ


sardunyam

2.216 görüntü

“Bir ülkeye kötülük yapmak istiyorsanız, önce onların zanaatkar ve üretken eğitimler almalarını engelleyin.” (Anonim)

 

Köy Enstitüleri, Tamamen Türkiye'ye özgü olan bu eğitim projesiydi 28 Aralık 1938 tarihinde milli eğitim bakanı olan Hasan Ali Yücel’in bizzat yönettiği, bir köy kalkınma projesi olarak dünya tarihinde eşi görülmedik bir toplumsal kalkınma girişimiydi. Bugün halkçı ve sosyalist bazı ülkelerde kısmen de olsa bu uygulama sürdürülüyor ancak anavatanı Türkiye bu dahiyane girişimden vazgeçti. (ya da geçirildi)

 

Şayet o proje uygulanmaya devam etseydi ve son 60 yılın Türkiye’sine zanaatkari üretken, çalışkan bireyler kazandırılmasına destek olunsaydı bugün ülkemiz bölgesinin ve hatta dünyanın en güçlü ekonomisi ve siyasi gücü olarak şekil verecekti. Ancak her yerde ve her zaman olduğu gibi sömürücü batının yerli işbirlikçileri ile birlikte her türlü bağımsızlıkçı proje gibi bu uygulamada çöpe gitti.

 

Tarih yaşananlardan ders almayanlar için tekerrür eder ve tarih kitaplarını yazanlar bir milletin hafızasını yok etmek için uyduruk bilgiler yazarlar. Kendi geçmişini bilmeyen toplumlar geleceklerini kendileri belirleyemez. Geçmişini yazan geleceğini de belirleyecektir. İşte bu sebeple bu topraklarda ve Ortadoğu’da yaşanan trajediler hiç bitmez. Çünkü eğitim sadece alfabe öğrenmek değildir eğitim hayatı öğrenmektir. Öğrenilmemiş hayat yaşanmamış hayattır aynı zamanda.

 

Ne yazık ki düşünen, üreten ve sanatkâr beyinler insanlığın kan emici vampiri Batı tarafından daima yok edilmişler. Dünya ekonomisine, sanatına, bilimine, sporuna ve siyasetine yön verenler tek ve süper güç olmak adına tüm ulus milletlerin gelişmemesi ve parçalanması için önce eğitimlerini sonra egemenliklerini esir alıyorlar.

 

Bununla baş etmenin yegane yolu bağımsız ve % 100 milli üreten eğitim sistemine yani Köy Enstitülerine geri dönmektir. Bağımsızlığın tek yolu budur.

 

Bu yüzden büyük önder Köylü Milletin Efendisidir demiştir. Çünkü üretim köylerden başlar.

 

 

Sibel Onbaşıoğlu

 

http://www.gaziantephaberler.com/sibel-onbasioglu&koy-enstituleri-yazisi-5959.html

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.