Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

simin-simin'ın/nin Blogu

  • başlık
    12
  • yorum
    55
  • görüntü
    103.254

İğde kokulu bir uyanışım oldu benim...


simin

5.000 görüntü

blog-0668554001339401860.jpg

Bu hafta sonu köyüme gittim... çook çok sıcaktı yaktı kavurdu nefes alamadım çoğu kez zira astımım ben... bikaç saat içerde vantilatör karşısında ilacımıda alarak soluklandım hoop hemen metabolizmam tanıdı köyümü ve uyumla nefes alışlarım düzeldi smile.png bahçede bir renk cümbüşü sayamadım çiçeklerin rengini çeşidini. annecim ne güzelde yıllardır bakar o bahçemize.. benim 12 yıldır ektiğim çileklerde bir gürleşmiş ki sormayın. sanki ben gelicem diyede bebek çileklerle bezenmiş küçücük dalları girdim aralarına yedimm yedimm yedimm yıkamadan yedim! bana pis gelmiyor kendi bahçemizdeki meyveler gelmiyor işte smile.png evin önündeki koskocaman olmuş dalları yere değen bir ceviz ağacımız var çok ulu gerçekten de bu yıl o kadar çok bağlamış ki her yer çıngıl çıngıl ceviz.. altına girince gökyüzü zor görünür okadar büyük yani..

ee ben dururmuyum babamdan bana yine eskiden olduğu gibi o cevize salıncak kurmasını istedim "30 yaşında koskoca kadın salıncaktamı sallanır" diyen annemi duymadık babamla gittik kurduk salıncağı... eskiden çamaşır ipiyle kurulan salıncak şimdi vücut kitle orantımla uyumlu olsun diye kalın urgan ipiyle kuruldu bukez laughing.gif ben nasılll mutlu oldum nasıl mutlu oldum tarifi yok bunun.. uyduruk bir hamak yapacaktım aldım eski kilimi doladım ipe. herkes eski içine minder koyulan salıncakları bilir işte ondan. içine gittim içerden koltukların o 50x50 cm 2 adet minderi de koydum genişlettim enfes konforlu bir hamak yaptım kendime smile.png artık sıcaklık biraz kendini çekti akşam üzeri oldu 7-8 gibi aldım kitabımı okuyorum hava 9 a doğru kararmaya başladı beni kimse indiremiyor ceviz ağacından. babannem dayanamadı artık baktım battaniye ile geliyor yanıma orjinal şivesi ile " aaa maru kızanım üşüycen sen" smile.png dedi ve örttü beni birazcık daha karardı salı verdim kitabımı yere çimenlerin üzerine yavaş yavaş kendimi sallarken hamakta yıldızlar iyice belirdi. gökyüzü bile bambaşkadır bizim orada yıldızlar çok yakındır zira ben miyopup uzağı göremem burda İstanbul'da tek bir yıldız bile göremiyorum yüksekteler çünkü ama benim köyümde çok alçaktalar çok parlak ve net gözükürler... büyük ayı yıldız kümesinden saman yoluna kadar hepsini gördüm buldum yerlerini ... derken bir yıldız kaydı belki 15 yıldır böyle birşey görmemiştim çünkü okuldu işti 15 yıldır artık o köyde yaşamıyordum ve nekadar da bir koşuşturma bir telaş halindeymişim hiç bunlara bakmak için zaman ayırmamışım. şimdi ayırdım dahada farkındalıklarım arttı sanırım..

dileğimi de tuttum ohhh rolleyes.gif .. derken uyumuşum ben oksijen çarpmış beni tongue.png annemin sesiyle ne söyledi de uyandırdı hatırlamıyorum bile tek hatırladığım o muhteşem iğde ağacı kokusuuu .. o nasıl bir kokudur o nasıl büyüdür bilenler bilir... tez vakitte herkes bir köy bulsun kendine atsın kendisini bence ben bu günden itibaren o köyüme yakın olan küçük ilçede kendime nasıl bir hayat kurarım diye düşünmeye başladım ... bıktım bu İstanbul'dan köklü kararlar almalıyım o iğde kokusu ömrünü uzatır insanın yahu forgiveme.gif herkes için son olarak o eşsiz ceviz ağacının resmini de ekledim ... doğayı tüketmeyelim...

  • Beğen 1

6 Yorum


Önerilen Yorumlar

ne yaptın sen öyle yaa benim içimdeki canavar mı desem çocuk mu desem uyandırdın işte.yarın kim işe gidecek şimdi.keşke okumasaydım.üstelik haziran 1 de yıllık izne çıkacaktım ki iptal oldu.yok yok bir an önce çıkmalıyım ben yıllık izne baskı yapmam lazım şirketime.kesin yaylaya gidecem.kocaman bahçemiz rengarek çiçekler aynı bizimde ceviz ağacımız var 3 tane.bi tanesine bizde hamak kurarız ama orjinal hee.ama eminim senin kurduğun hamak çok çok daha güzeldir.içim kıpır mı desem yüreğim kabar kabar mı desem yani üşenmesem gidecem köşe başındaki tekele 2 bira alıp gelecem.yok arkadaş vurup kafayı yatayım ben.

  • Beğen 1
Yoruma sekme

Çok güzel, masal tadındaydı sevgili simin. :)

 

Sanırım huzurun ne olduğunu hatırlatmış sana. Oysa şehirler ne kadar vahşi. Hayatımın geri kalanını böyle bir yerde geçirebilsem...

  • Beğen 1
Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.