Patatesli Sebzeli Pizza (Vejetaryen pizza)

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

Malzemeleri söyleyeyim:
Tavanın büyüklüğüne göre 1 ya da iki patates (zemini bir sıra kaplayacak kadar)
Üç yumurta
Karabiber, tuz, bir miktar sıvıyağ
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynir

(Bu alta ekleyeceğim malzemeler pizza üstü malzemesi, siz farklı şeyler de kullanabilirsiniz)
Çekirdeği çıkarılmış zeytin taneleri (10 tane falan)
İnce ince dilimlenmiş domates (2 domates yetebilir, fazlasına gerek yok)
Bir adet közlenmiş biber (salamura da olur)
10-15 adet mantar

Yapılışı

Vejetaryen pizza denilince insanın aklına hep böyle domatesli peynirli pizza geliyor ama bu benim dolapta ne bulursam yaptığım bir pizza ve öyle peynirli domatesli değil harbi harbi sebzeli çok lezzetli.

Şöyle genişçe bir tavaya (mutlaka yapışmayan) azıcık sıvıyağ ve tuz döküp sıvıyağı kızdırıyoruz.

Patatesleri yuvarlak yuvarlak ve ince (3-4 mm kadar) olacak şekilde dilimleyip tavanın dibine doğru bir sıra olacak şekilde yerleştiriyoruz, bir tarafını kızartıyoruz sonra diğer yüzünü çeviriyoruz. Bu aşamada küçük küçük doğradığımız biberleri de tavaya ekliyoruz ve tavanın ağzını bir kapakla kapatıyoruz. (patatesler ve biberlerin kızarmasındansa yumuşamasını tercih edin.)

3 yumurtayı karabiber ve bir tutam tuzla çırpıyoruz. Yumuşamış olan patates ve biberlerin üzerine kaplayacak şekilde döküyoruz. (Maksat pizzamızın tabanını oluşturmak, o nedenle malzemelerin birbirine yumurtayla yapışması gerekiyor). Tavanın ağzını biraz daha kapatıyoruz ve birkaç dakika daha pişiriyoruz.

Sonrası size kalmış, dolabınızda ne varsa koyun üzerine işte... Ben domatesleri küçük küçük doğruyorum, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp onları da doğruyorum, mantarların suyunu çektirmek için bir kapta hafifçe pişiriyorum. közlenmiş kırmızı biberleri ince ince doğruyorum ve bunların hepsini yumurtalı tabanın üzerine doğru dağıtıyorum. 3,4 dakika daha pişirmeye bırakıyorum (bu arada dibinin yanmaması için tavayı ara sıra çevirin, hep aynı taraf ocakta kalmasın)

En son eriyeceğinden emin olduğunuz bir kaşar peyniri rendeleyin (böyle diyorum çünkü bazı marka kaşarlar kesinlikle erimiyor) ve tüm malzemenin üzerine iyice yayın. Unutmayın o kaşarın mutlaka erimesi lazım yoksa malzemeler birbirini tutmaz ve pizzanız dağılır.

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 2504
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul