Kornip

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

Bir adet tost ekmeği
Bir çay bardağı süt
Bir kutu konserve mısır
1 adet orta boy patates
3-4 adet kornişon turşu
Kaşar peyniri
Tereyağı

Kekik
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Tuz

Yapılışı

1 adet kutu konserve mısırı açıp sudan geçirin. Yıkadığınız mısırları bir kaba alın. 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kekik, kimyonu mısırlara ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız mısırları fırın kabınıza döküp yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ufak parçalar halinde mısırların üzerine yerleştirip 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Mısırlar pişerken patatesi soyup çok ince olacak şekilde halka halka kesin.

Hazırladığınız halka patatesleri kızgın yağda 5 dakika kızartın. Pişirdiğiniz mısırları fırından çıkartın ve kızarttığınız patatesleri mısırların üzerine dizin. 1 adet tost ekmeğini rondoda kıyın ya da elinizle ufalayın.

Kıydığınız tost ekmeğini patateslerin üstüne serpin. 1 çay bardağı sütü üstüne gezdirin. Maydonozları çok ince olmayacak şekilde kıyın ve kıyılmış maydonozlarıda üstüne serpin. 200 derecedeki fırında tekrar 15 dk pişirin.

15 dk sonunda rendelediğiniz kaşar peynirini üstüne serpin ve 5 dk daha fırınlayın. Fırından çıkarttığınız Kornip'i kaşık yardımıyla servis tabaklarına alın ve üstünü kornişon turşu ile süsleyin.

Orjinal lezzetler sevenler için çok özel bir tarif olan Kornip'i hepinizin beğeneceğini umuyorum. Servis ederken közlenmiş domates ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun..


Çok ilginç bir tarif geldi ve denemek istedim. Gerçekten değişik bir tat ve oldukça güzel, ama patatesi fazla koydum ben öyle daha güzel olcak gibi geldi sanki ve çok lezzetli oldu. teşekkürler

Yorumu ekleyen: Gizem (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 10101
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul