Yakitori (Soslu Tavuk Şiş - Japonya)

  • Yakitori (Soslu Tavuk Şiş - Japonya)

Malzemeler

sos icin;
1 buyuk elma
1 buyuk sogan
1/2 bas sarimsak
15-20 gr hondashi (japon corbasi icin balik tozu)
1/3 bardak soya sos
2/3 bardak mirin (sari japon sosu)
1/2 bardak su
1 tatli kasigi nisasta


gerektigi kadar tavuk eti
fazla kalin olmiyan pirasa
100 gr tavuk etine bir corba kasigi hesabiyla mirin ve 1 cay kasigi nisasta, 1/2 corba kasigi core otu (pogaca ustune konan)

Yapılışı

sosun hazirlanisi : elma(kocani, kabugu dahil), sogan, sarimsak rendelenir, sos icin verilen diger malzemelerle beraber (nisasta haric) bir tencerede, altina tercihan teneke koyarak, cok kisik ateste 5-6 saat kaynatilir. atesi kapatip cok az suda eritilmis nisasta ilave edilip 15 dk dinlendirilr. ince bir kevgirden ezerek gecirilip. soguduktan sonra bir kapta buzdolabina konup 2-3 gun bekletilir. bu miktar sos, defalarca kullanilabilir.

Tavuk:

Birinci cesit: (negima) derisi ayrilan et, kucuk kusbasi dogranir, tavugun but eti tercih edilmelidir. sonra 15 cm civari sislere; once tavuk etleri araya 1-2 tane pirasa, sonra gene tavuk etleri gecirilir. etler birbirlerine cok siki yanasmamalidir.

ikinci cesit; (tsukune) kalan tavuk eti, but veya gogus, deri, tercihan bicakla vurarak veya makinayla kiyma haline getirilip core otu, mirin ve nisasta ile cevire cevire iyice karistirilir. 2-3 saat buzdolbinda bekletilir. sonra gene 15 cm civarindaki sislere adana kofte veya 2 cm capinda kucuk toplar halinde dizilir.

pisirilmesi : gerek birinci ve gerek ikinci cesitler hazirlanan sosa batip cikarilarak izgarada pisirilir. pisirme sirasinda tercihen izgaradan alinip tekrar sosa batirilarak pisirmeye devam edilir.



Japonya'daki tek tercih, buz gibi bira ile beraber.


tavuk etine değişik soslarla vermiş bir tat bizde işyerinde yapıyoruz içeriğini meraketiğim için araştırdım beğniyorum

Yorumu ekleyen: ibrahim sarıgil (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 13021
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul