Sarıyer Tatlısı

  • Sarıyer  Tatlısı

Malzemeler

2 teoeleme su bardağı un
125 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı eritilmiş yağ
Yarım yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Açmak için;
1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay bardağı un
İçine;
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Şurubu;
2,5 su bardağı tozşeker
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

1. Elenmiş unun ortasına yumurta sarısı, 1 kaşık eritilmiş yağ, sirke ve biraz tuz koyun; 1/2 bardak ılık su katarak yoğurun. İyice özleştirip, 3 cm çapında silindir biçiminde yuvarlayarak uzatın ve 14 parçaya bölün.

2. Bu hamurları kesilen yönlerinden bastırıp büyütün. Hamurların altına ve üstüne un serperek merdaneyle küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine fırçayla yağ sürüp bohça gibi kapatırken katları da yağlayın; en üstüne yağ sürmeyin. Katlanan hamurları nemli bir bezin altında 15 dk dinlendirin.

3. Hamurları un serptiğiniz yerde ikinci kez açıp kalan eritilmiş yağla yağlayarak aynı biçimde kapatın ve nemli bezin altında tekrar bekletin.

4. Hamurları üçüncü kez zeytinyağı ile yağladığınız mermer veya fayans üzerinde yağlanmış merdaneyle açıp büyütün; birer kaşık ceviz koyup iki kenarını içine kıvırarak yastık biçiminde sarın. Bir tepsiye sıralayıp orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin.

5. Orta koyulukta hazırladığınız soğuk şurubun içine atın. Şurubu çekince servis tabağına alıp üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpin.




Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 13749
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul