Avokadolu dip sos

  • Avokadolu dip sos

Malzemeler

1 yumuşak avokado
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
Tuz

Yapılışı

Avokadoyu kabuğundan ayırın. (Bilmeyenler için şöyle tarif edebilirim: Avokadoyu uzunlamasına kesin -tüm çevresinde bıçağı devam ettirmeniz gerekiyor- şu anda çekirdeğe yapışık iki yarı var. Bu yarıların birinden sol elinizle diğeriyle sağ elinizle tutup, bir elinizi saat yönünde diğer elinize ise tam tersi yöne çevirin. İkiye ayrılmış avokadodan çekirdekli olanını elinize alıp bıçağın keskin kenarını sert bir hareketle çekirdeğe batırıp yine saat yönünün tersine döndürün. Böylece çekirdek de çıkmış olur. Şimdi bir kaşıkla kabuğundan sıyırabilirsiniz)
Mikserin içine tüm malzemeyi koyup krema kıvamı alana kadar çalıştırın.

Bu sos özellikle cips gibi gıdaların yanına çok yakışıyor. Ama aynı zamanda kalem inceliğinde uzunlamasına doğranmış havuç ve kereviz saplarını da batırarak yiyebilirsiniz.

Kesinlikle çok sağlıklı bir sos.

Not: - Bazen 3 diş sarımsakla yaptığım da oluyor ve yine herkes çok beğeniyor. Tuz ve sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

-Eğer avokado yeterli yumuşaklıkta değilse sosunuz çok başarılı olmayacaktır. Avokadonun yumuşaması için birkaç gün oda sıcaklığında bekletmeniz yeterli.

Afiyet olsun

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 3310
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul