Zeytinyağlı Bamya

  • Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler

Yarım kilo taze bamya
1 orta boy soğan
1 baş sarımsak
1,5 limonun suyu



2 küçük domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı silme tuz

Yapılışı

Taze bamyada en zor olanı tepesini yuvarlayarak temizlemektir. Ama tadından dolayı bu zorluğa değeceğini düşünürüyorum.

Bamyaları bir limon suyunu koyduğunuz suda güzelce yıkayın (bamyayı kesinlikle suda bekletmeyin. Çünkü bekledikçe salyasını akıtmaya başlayacaktır.)

Yıkanmış bamyaları, küp küp doğradığınız soğanları, diş diş ayırdığınız sarımsakları ve küçük parçalara kesilmiş domatesi bir tencereye koyun. Üzerine yarım limon suyu, 1 su bardağı su, zeytinyağını ve tuzunu da katıp bamyalar yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Zeytinyağlı yemekler ne çok ne de çok sıcak ikram edilir. Oda sıcaklığına geldiğinde servisinizi yapmanızı tavsiye ederim.

- Eğer ayıklanmış ve dondurulmuş bamyayla yapıyorsanız işiniz daha kolaylaşacaktır. Dondurulmuş gıdalar yıkanmış olduğundan buzları çözülmeden tencereye atmak gerekiyor. Bu durumda yukardaki tarifte tencereye koyma aşamasından itibaren aynı şekilde yapabilirsiniz. Ama limon miktarını 1 limon suyuna çıkartmanızı tavsiye ederim.

- Eğer konserve kullanıyorsanız bamya zaten kısmen haşlanmıştır. Tencereye yine aynı şekilde koyabilirsiniz. Yalnız bu defa yarım limon suyu koyun. Konserve suyunu kesinlikle dökmeyin onu da yemeğe katın, çünkü içinde bamya özü olur. Konserve suyunu kattığınız zaman yemeğe kattığınız su miktarını yarım su bardağı suya çevirin.

- Her sene bamya çıktığında 5-6 kilo kadar satın alıp bunları temizler ve kışlık olarak küçük parçalar halinde dondururum. Böylece her canım çektiğinde ya da misafirim geldiğinde bamya yemekleri yapma şansım olur.

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 6538
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul