Rus Salatası

  • Rus Salatası

Malzemeler

cam kap
mayonez
patates
kornişon turşu
maydonoz(isteğe bağlı)

havuç
bezelye
3 yumurta(isteğe bağlı)
tencere

Yapılışı

öncelikle pateteslerin kabuğunu soyup pişiriyoruz.kornişon turşuyu küçük dilimler halinde doğruyoruz.cam kapımızın içine patatesi, kornişon turşuyu, havucu ve bezelyeyi koyuyoruz.son olarak bolca mayonez döküp karıştırıyoruz.streç film e sarıp bir kaç saat dinlendirdikten sonra yenmeye hazır.

maydonozla süslenirse hoş bir görünüm sağlar

Sadece patetes pişirilecek ve sadece kornişon turşu dilimlere doğranacak.Mayonez aralarına girince iyice karıştırılması gerekiyor.

Aslında salatada mayonez yerine "smetana" denilen ve Türkiye'de maalesef bulunmayan bir tür süt ürünü kullanılır. Ama bunun benzeri olarak labne peynirini çok çok az sulandırarak kullanabilirsiniz.

Yorumu ekleyen: Seryoja (8 May 2013)

Onemli birşey unutdum.Sebzeleri soymadan haşlanir,yumurtalarida güzelçe yikayip sebzelerin yaninda haşlayabilirsiniz.Boylece hem tadlarinda karişmas,hem vitaminleri kayip olmas.

@Normalda mutfakda kullandiyiniz kap ne olsa-porselenmi,cammi onları kullanın fark etmez.Ben zamaninda plastik kap da kulandim,ama salatami bundan birşeyi eksik olmadı.
Onemli olan:biraz zahmet(küçük doğrarken),sabr,istek,emek ve SEVGi.
AFİYET OLSUN!

Yorumu ekleyen: Sabina (8 May 2013)

Rus salata tarifini okudum.Yalnis yazilmis buldum.Turkiyada Rus denilen salata, Russiyada gerçek ismi "Olivye".Ve kaç yildir sevilen ve çok yapilan salatadir.Bu salata içine mutlaka salam konur.Haşlanmış tavuk veya dana eti da olabilir.Ben salam pek çok beyanmadim için,çobuk yapmak istadim zaman salata içine jambon doğruyorum.Malzemesi çok küçük doğrandı zaman daha çok lezzetli oluyor.
Malzemesı:3yumurta,2orta boy patates,2orta boy havuç haşlanyor.Sovıtmaya brakilyor.
4 orta boyda kornişon(salatalık turşusu veya tazesi de koyabilirsiniz),Haşlamış bezelye.
100 gr.salam veya jambon.Veya 150gr.haşlanip sovutulan tavuk veya dana eti.
Maydanoz.Mayonez.
Hazırlanışı:Yumurtaları sarisinı ayirın.Yumurta akını ve kalan malzemelerı küçük küçük doğran.Biraz maydanozida doğran.Hepsinı bir kapta karıştirin.Yumurta sarisini mayonezle ezip kariştirin ve salataya ekleyin.Çok kuyu kivamda sevmasseniz,biraz bezelie suyula sulandirin.Tadına bakın,gerekirsa çok az tuz ekleyin.

Yorumu ekleyen: Sabina Erte (8 May 2013)

Tarifiniz, bu salatayı daha önce hazırlamış olanlara hatırlatma yapmak amacıyla yazılmış gibi ..İlk kez hazırlıyacak olanlara; -patates ve havucu haşlayınız.Mayonezin KOKU yapmaması için cam veya porselen kap veya tencere kullanınz. Tadların birbirleriyle uygun duruma gelmesi ve soğuk daha lezzetli olduğu için kabınızı kapatarak buzdolabında (buzlukta değil)soğutup servis yapınız. Mayoneze 1/3 oranında az miktarda yoğurt katarak daha hafif salata yapabilirsiniz.çok ince kıyılmış birazcık taze nane serviste ilave ederseniz farklı ama hoş bir lezzet elde etmeniz mümkün..Kolaylıklar..

Yorumu ekleyen: Ayla Avcı (8 May 2013)

bençe bu salata cok super bişey çok hoşuma giti mayonezi yoğurtla karıştırdım muhteşem bişey oldu sizde deneyınız?afet olsun.

Yorumu ekleyen: feride (8 May 2013)

anladımda herşeyi illa mayonezi hazırmı alacağız.nasıl yapabiliriz evde onuda anlatsaydınız keşke.bende arkadaşlarım gibi cam kap olayına takıldım.porselen kap olmazmı? bekletme olayı buzdolabında mı dışarda mı oalcak onu anlamadım bi de.

Yorumu ekleyen: raziye (8 May 2013)

rus salatasına sadece patates degil havucu hasla ondan sonda küp küp dogra ve kornişon tursu korken suyunu sıkta koy istersen yumurta beyazı koyabilirsin ve cok azda tuz karabiber atmayı untma AFİYET OLSUN

Yorumu ekleyen: engin (8 May 2013)

anlamadığım bir noktaa var miktarlar yazılmamış ama sadece yıumurta 3 tane diye belirtilmiş eğer isteğe bağlı konulacaksa diğerleri, yumurta miktarı uymaz ve miktarlar yokken nası 4 kişilik diosun???

Yorumu ekleyen: ceylan (8 May 2013)

patatesi nasıl pişiriyorsun... maydanoz,havuç,bezelye bütün ve çiğmi konuluyor.

Yorumu ekleyen: ata (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 52151
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul