Ton balıklı makarna (2)

  • Ton balıklı makarna (2)

Malzemeler

1 paket makarna
2 kutu ton balığı
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı karabiber
4 adet domates
5 adet acı veya tatlı yeşil biber
1 çorba kaşığı salça
1 bardak su
2 diş sarımak
1 çorba kaşığı zeytinyağ

Yapılışı

tencere içine su konur kaynayıncaya kadar beklenir,

kaynayınca içine 1 çorba kaşığı tuz ile 1 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırılır bu işlemlerden sonra içine istediğiniz türde 1 paket makarna atılır ve pişmesi beklenir. 20 dak. sonra makarna pişer ve bir süzgeç yardımıyla süzülür.makarna bir kenarda duradursun içinin sosu için tencerenin içine yağ eklenir kızınca içine ince doğranmış biberleri atıp kavurulur ve kuvrulmuş biberin üstüne ince kıyılmış sarımsağıatıp karıştırılır ardından onun üstüne ince doğranmış domatesi kayarak domates ezilinceye kadar pişmesi beklenir, ve pişen karışımın içine 1 çorba kaşığı salça ile su ilave edilip ton balığını ekleyip ve karabiber, tuzu ekleyip pişmesi beklenir pişen sosu makarnanın üstüne dökerek hafif karıştırarak servis yapılır.



makarna kenarda beklerken yapışma olaşılığı yüksek olduğundan pişen makarnayı sosla karıştırmadan önce sıcak suyla yıkayın birbirinden ayrılacaklardır.

Denedim, cok lezzetli oldu! Ton baliginin agir kokusunu domates ve biber tamamen aliyor! Bende biraz tereyagi ile denedim, yalniz ben biberler kavrulduktan sonra salcayi ekleyip hafif pisrdikten sonra domatesi suyu ve en sonda ton baligini ekledikten sonra pisirdim! Herkese tavsiye ederim, 3 yasindaki kizim bile kasik kasik yedi! Tarifi verenin eline saglik!

Yorumu ekleyen: nihan (8 May 2013)

işte lezzet:) ev arkadaşım için sık sık yapıcam bendeee:)

Yorumu ekleyen: sedaa (8 May 2013)

sevgilim çok sevdiği için sık sık yapıyorum :) tereyağ kullanılmasını tavsiye ederim

Yorumu ekleyen: nurhan (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 55971
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul