Penne Arabiata

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

8 Adet büyük etli domates
600 Gram Penne rigate ( Barilla )
4 Adet meksika biberi
1 tatlı kaşıgı Şeker
1 tatlı kaşıgı Tuz
Yarım demet taze fesleğen yaprakları

yarım çay bardağı beyaz şarap
kara biber , pul biber
5 6 damla tabasco sos
yarım çay bardağı zeytin yağı
5 diş sarımsak
Rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı

8 Domatesin 4 tanesi kabugu soyulmadan 2 ye kesilerek rendelenir 4 tanesi ise kabugu soyularak doğranır ve yarım çay bardağı zeytin yagıyla hafif kızdırılmıs tencereye bırakılır . Hemen ardından tuzu atılır ( Domatesin tadi , suyu ve rengini vermesi için cok önemli ). 15 Dk kaynatıldıktan sonra içerisine şekerimizi ilave ediyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz . Şeker domatesin kıvamını ve tadını verecektir daha sonrasında sarımsaklarımızı 2ye bölerek sosun içine bırakıyoruz hemen ardından feslegen yapraklarınıda ilave ediyoruz.

Bunların ardından 5 dk daha kaynatıyoruz yarım çay bardağı beyaz şarabımızı ekleyip 5 dk sosun içindeki şarabı sürekli karıstırarak ucuruyoruz. En son tabasco sosumuzdan 5-6 damla sosa karıstırıyoruz 20 dk ağzı kapalı bir sekilde kaynamaya bırakıyoruz.

Bu sırada penne makarnalarımızı tuzlu suda 12dk haslıyoruz. Süzerken yarım bardak makarna suyundan ayırıyoruz.

Sos Hazır... Farklı bir derin makarna teflonunda meksika biberlerini hafif yağda döndürüyoruz . Ardından hazır olan domates sosunu biberlerin üzerine ekleyip karıştırıyoruz haslanmıs makarnalarıda ekliyoruz ayırdıgımız yarım bardak makarna suyumuzuda sosa ekleyerek hepsini bir kısık ateste 2 dk döndürdükten sonra makarna tabağına alıyoruz . Hazır olan makarnamızın üzerine çok az zeytin yağı gezdirip birkac yaprak feslegen serpiştiriyoruz . Yanında ayrı olarak rendelenmiş parmesan peyniriyle özellikle sıcak servis ediyoruz

Afiyet olsun.

Servis sırasında parmesan peyniri makarnanın yanında ayrı servis edilir. Özellikle ve özellikle makarna tabağa koyulur koyulmaz işlemler bitince sıcak ve hızlı servis edilir.


Tarifi çok güzel vermişsiniz.
Ancak bildiğim kadarıyla bu tarifte meksika biberi yok. Bunun yerine tabasco biraz daha fazla koyuluyor. İtalya'da bu makarnaya mutlaka dilimlenmiş siyah zeytin de katıyorlar.
Meksika biberini illa ki koyacaksanız elinize mutfak eldiveni giyip içindeki çekirdeklerini çıkartmanızı öneririm. Keza doğrarken de aynı eldivenleri kullanın. Çünkü bu berin acısı saatlerce çıkmaz...
Yine de meksika biberi olmadığı konusunda ısrarcıyım.
Fesleğeni de ya sosun altını kapattıktan sonra eklemenizi (yoksa çok mayışıyor ve tadını kısmen kaybediyor) ya da makarnayı tabağa koyduktan sonra üzerine kıyılmış olarak serpmenizi tavsiye ederim.

Yorumu ekleyen: Elif (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 4521
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul