Lazanya

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

Yarim kilo kiyma
Iki bas buyuk sogan
5 dis sarmisak
1 kilo domates
Lazanya yapraklari (yaklasik 15 adet)
150 gram parmesan peyniri


Iki yemek kasigi un
1,5 su bardagi sut
250 gram margarin
Tuz, karabiber, paprika

Yapılışı

Kirmizi (Bolognese) sosun hazirlanisi: 150 gram margarini yagda kizdirin, buna kucuk kucuk dogradiginiz soganlari ekleyerek, soganlar pembelesinceye kadar karistirin. Daha sonra sarimsaklari ve kiymayi bu karisima ekleyin. Kiymalar pistikten sonra domatesleri ekleyin, tuz, karabiber ve paprikayi ekleyin. 12 dakika pisirin.

Beyaz sos: 250 gram margarini tencerede, kisik ateste kizdirin, buna iki yemek kasigi unu ekleyin, daha sonra bu ikisini 30 saniye kadar karistirin. Bunlarin uzerine sutu ekleyin, karistirmaya devam edin. Karabiber ekleyin, karisim katilasir gibi olunca ocaktan alin.

Lazanya yapraklari: Tencerede kaynayan suya yapraklari atin, biraz sivi yag ekleyin, yapraklarin yapismamasi icin ara sira karistirin. 10 dakiak kadar lazanya yapraklari haslansin. Daha sonra yapraklari sudan alip soguk suya tutun, ve yapisan yapraklari birbirinden hemen ayirin. Bir tepsinin icini yaglayin ve bir sira lazanya yapragini(yaklasik bes tane) icine serin. Bu yapraklarin uzerine once kirmizi sosun ucte birini yayin daha sonra beyaz sosun ucte birini yayin, bir miktar parmesan peyniri ekleyin. Bu islemi iki kez daha tekrarlayin. En usstte kalan kisim kirmizi ve beyaz sos karisimi olmali, lazanya yapraklari degil. Daha sonra uzeri gorunmeyecek sekilde parmesan peyniriyle kaplayin, ve 20-25 dakika 220 derece ateste firina birakin.

Sicak servis edilmeli

Ilk birkac yapista lazanya yapraklari birbirine yapisacaktir, moralinizi bozmayin :)))) Tuzunu fazla koymayin, cunku parmesan peyniri tuzlu bir peynirdir. Alternatif olarak baska peynir cesitleriyle deneyebilirsiniz.

Istege gorö sebzelerle(kabak-patlican-mantarla )vejeteryan lasangede yapabilirsiniz.

Yorumu ekleyen: FATMA (8 May 2013)

karışımın içine ince kıyılmış mantar veya ince doğranmış patlıcan (mantar tadı verecektir) eklendiğinde daha leziz olacağı kanısındayım.üstüne ise ince bir hat halinde bolonez sos sürülebilir ve kaşar rendesi serpilebilir.

Yorumu ekleyen: evrim (8 May 2013)

benim baska bir tarifim var bu lazanyalari haslamaktan kurtarir ve beyaz sos yapmakla ugrasmaniza gerek kalmaz.Malzemeler sadece konserve sarmisakli dometes(crushed) yada sarmisagi kendimizde ekleyebiliriz.2-Kiyma, 3-Cok az miktarda kekik, nane, tuz 4-Rende kasar peyniri ve parmesan peyniri
Kiymayi pisirdikten sonra icine bir kutu crushed tomatoes atilir ardindan 1,5-2 su bardagi su kounur, indirmeden 2 dk once baharatlar atilir. Daha sonra hazirladigimiz sulu karisimin ozellikle kiymasiz tarafindan derin cam firina dayanikli kaba dokulur. ustune 3 tane lazanya yapragi yanyana konur daha sonra yapraklarin herbirinin ustune karisimlardan 2-3 kasik kounur ve herbirinin ustune kasar konur islem 3 yada 4 kat yaprakla tekrarlanir. Sonra kabin ustune aluminyum folya kaplanir orta isida 25-30 dk kadar kapali pisirilir. Ardindan parmesan serpilir (3-4 kasik) ve 3-4 dk agzi acik pisirilir ortadan boylamasina keserek 6 kisilik servis yapilir.

Yorumu ekleyen: esma zerrin (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 46525
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul