Beşamel Soslu Lazanya

  • Beşamel Soslu Lazanya

Malzemeler

1 paket lazanya
500 gr kiyma
1 baharatli domates sosu
2 adet biber
1 buyuk sogan
1 kasik salca
tuz
baharat

basemel sosu icin;
3 bardak sut
2 kasik un
1 kasik margarin

Yapılışı

sogani kup seklinde dogra ve genis bir tavada biraz kavur kiymayi ekle ve beraber tekrar kavur sonra dogramis oldugunuz biberleri koyun bir kac dakika daha kavurduktan sonra sosu dokun 5 dakika kaynamaya birakip ocaktan alin.

bir taraftan basemel sosu hazirlayin. bir tencereye sut,un ve yagi koyup ocakta surekli karistirarak muhallebi kivamina getiriniz.

kare yada dikdortgen bir borcam alarak once bir kasik kiymali sos serip uzerine lazanya dizin tepsinin genisligi kadar uzerine basemel sos sonra kiymali sos ve tekrar lazanya bunu malzemeler bitene kadar tekrarlayin lazanyalarin arasina biraz kasar serpistirmeyi unutmayin en son kiymali sosu dok ve ustune bol kasar peyniri dokerek ustunu kapatin peynirle.En sonunda aliminyum kagitla kapatin tepsinin ustunu ve firina atin bazen kontrol edin bir catal yardimiyla lazanyanin pisip pismedigini kontrol et lazanya yumusamissa eger kagidi ustunden alarak uzerininde kizarmasini saglayiniz.afiyet olsun




ben bazı lazanyaları haşlanması gerektiğini duymuştum. yani kenarları kıvrıksa haşlamak gerekiyormuş. düz olanlara haşlama gerekmiyormuş.ayrıca tereyağla yapıldımı harika oluyor denenmiş tavsiye ederim.

Yorumu ekleyen: esra (8 May 2013)

lazanyayı haşlamıcazmı biraz yanlışlık görüyorum bu tarifete

Yorumu ekleyen: dilek (8 May 2013)

yazmaya unuttum bu kaç kişilik menu saygılarımla

Yorumu ekleyen: murat (8 May 2013)

soğanı neyle kavurmamız gerek ona br açıklama yuaparsanız sewinirm artı lazanyayı döşeyecegmiz tepsının taban kısmına tereyağ kulanmamızne kadr doğru olur

Yorumu ekleyen: murat (8 May 2013)

soğanı neyle kavurayım herhangibir yağ belirtmemişsiniz açıklarsanız iyi olur

Yorumu ekleyen: mezide (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 38393
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul