Beyaz Lahana Turşusu

  • Beyaz Lahana Turşusu

Malzemeler

1 büyük sert beyaz lahana
3 lt su
3 su bardağı sirke
15 silme yemek kaşığı salamura tuzu
Bir avuç kuru nohut
Bir limon
5 litrelik cam kavanoz


1 baş sarımsak
3 adet defne yaprağı
1 avuç kereviz yaprağı
Yarım demet maydanoz
5 adet turşuluk acı biber (acı olması arzu edilirse)

Yapılışı

Suyu, sirkeyi ve tuzu bir kaba döküp tuz eriyene kadar karıştırın.

Lahananın koçanını altından oyup çıkartın, en üst yaprağını koparıp atın. Sonra lahanayı uzunlamasına ikiye bölüp istediğiniz incelikte doğrayın.

Limonu enlemesine ince ince dilimleyin. Sarımsakları diş diş çıkartın.

Kavanoza lahanayı, limonları, sarımsakları, maydanozu, kereviz yapraklarını, nohutları ve acı biberleri (acı istemeyenler biber koymayabilirler) kavanoza koymadan önce güzelce yıkayıp üzerlerinde delikler açın. Böylece acılığını bırakacaktır. Onları karışık bir şekilde yerleştirin. Tüm lahanalar sığmayabilir, onları ağzı kapalı bir kapta buzdolabına kaldırın.

Hazırladığınız sirkeli suyu lahanaların üzerine dökün (kavanozun ağzına kadar gelmeli). Suyun artanını bir şişeye ya da kaba koyarak buzdolabına kaldırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yere kaldırın.

Ertesi gün kavanozun kapağını açın, lahanalar biraz çökmüş ve suyu azalmış olacak. Bir önceki günden ayırdığınız lahanalardan ekleyin, yine üzerine ayırdığınız sirkeli sudan ilave edin. Kapağını kapatıp yine serin ve kuru bir yere kaldırın.

Eğer elinizde lahana arttıysa bir sonraki gün yine kapağını açıp aynı işlemleri yapın (ta ki bütün lahana bitene kadar) Tüm lahanalar bitince 10 gün bekletin. Arada kavanozun kapağını açıp suyunu kontrol edin, gerekiyorsa yine sirkeli sudan ilave edebilirsiniz.

10 gün sonra lahananızın tamamı yemeğe hazır. Afiyet olsun



Salamura suyu tam olarak:

1 litre suya 1 su bardağı sirke ve 5 silme yemek kaşığı salamura tuzu şeklindedir. Bu su ile salatalık, biber vs turşuları da yapabilirsiniz.

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 34078
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul