Profiterol (2)

  • Profiterol (2)

Malzemeler

Hamuru için:
180 gr margarin
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker
bu malzemeyle yaklaşık 35 tane profiterol oluyor.


İç kreması için:

500 gr süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti(kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)

üstü için:
1 paket çikolatalı sos ve üzerini süslemek file şamfıstık

Yapılışı

Bir tencerenin içine 1.5 su bardağı suyu koyalım.içine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarinide ilave edip eritiyoruzdaha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.

hamuru soğumaya bırakıyoruz hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1.sini kırıp tahta kaşıkla veya tel çırpacakla karıştırıyoruz bu kısım biraz zahmetli ama önemli.diğer yumurtalarıda teker teker kırıp hamurumuz kıvam alıncaya kadarkarıştırarak yumurtaları iyice yediriyoruz.

kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak sıkıyoruz.ister yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.

175 C ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.fırında 30 dakika pişmesi gerekli.burda çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz eğer açarsanız hamurlar çöker ve söner.pişdiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.

hamurlarımız pişince ortadan ikiye kesiyoruz ama bir ucunu kesmiyoruz yani tamamen kesip iki parçaya ayırmıyoruz.içine kremadan koyup kapatıyoruz.üzerine hazırladığımız çikolatalı sosumuzu döküyoruz.file fıstıklarla süslüyoruz.



İç kreması:

kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.kremamız olunca soğutuyoruz.başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.ve kremamıza ilava edip mikserle bidaha çırpıyoruz.



Üst kreması:Dr.oetger#39;in hazır çikolata sosu pişirip soğutuyoruz.













tatlıyı birgün dinlendirirseniz daha akışkan ve lezzetli oluyor bu size kalmıs


krem santıyı nereye koyuyoruz anlamadım hamuru pısırdıkten sonra ıcını acıyoruz sonra ne yapıyoruz anlatırsanız sevınırm

Yorumu ekleyen: tugba (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 14674
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul