Adana Kebap

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

500 gr kıyma
istenilen miktarda pide
1 ortaboy soğan
yassı şişler
4 ortaboy domates


1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
8 adet uzun çarliston biber

Yapılışı

Kıymayı bir kaba koyun, Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ile beraber yoğurup 10 dakika dinlendirin. Izgarayı önceden yakarak hazırlayın. Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin. Yıkanmış Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, ızgaranın kenarlarına dizin. Bir yandan da pideleri kızartın. Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın

Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası, salata ile yapılmalıdır.



Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan Adana Kebabı'nı diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler; biber salçası, kırmızı pul biber, karabiber, kuyruk yağıdır. Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmamalıdır.

Dana eti ile kesinlikle yapılmaz. Sadece et, kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır.




sirkede atıyolarmış. Neden bilmiyom.

Yorumu ekleyen: Haciks (27 Tem 2013)

Sevgili Ergün t sen konuya hakimsin yalnız şurda bir yanılgın var sanırım pul biber konulmaz yerine toz biber koyulur çünkü pul biber eti kurutur.Tarifin için sağol

Yorumu ekleyen: Devran (8 May 2013)

Bu tarifi yapanlar da, yorum yapanlar da maalesef adana kebabı hiç bilmiyor. İşte tarif:

MALZEME

-1000 gr erkek kuzu boşluğundan (bir kere kalın delikli makinada)
çekilmiş veya zırhla elde kıyılmış kıyma
- 250 gr elde (ince) kıyılmış kuyruk yağı
- 2 adet iri boy kırmızı dolmalık biber
- 20 gr tuz
- İsteğe bağlı olarak:
1/4 demet ince kıyılmış maydonoz
1 adet çok çok küçük ince kıyılmış soğan
10 gr acı pul biber

YAPILIŞI

2 adet iri boy kırmızı dolmalık biberi çok çok küçük ince kıyınız. Geniş bir kaba aldığınız kıyma ile elde kıydığınız kuyruk yağını tuz ile yaklaşık 5 dakika yoğurunuz. 5 dakika sonunda kıyılmış biberi de katıp 2-3 dakika yoğurma işlemine devam ediniz. Bu işlemin sonunda ise, isteğe bağlı bölümde verdiğimiz malzemeleri de katarak 2-3 dakika daha yoğurma işlemine devam ediniz. Bu işlemler de bittikten sonra kebabı uygun bir kaba alarak buzdolabında en az bir saat bekletiniz.

PİŞİRİM:

Her bir adana kebap şişine 100-150 gr kebabı diziniz. Bu işlemi yaparken elinizi sık sık ıslayınız, ancak, elinizi ısladıktan sonra mutlaka elinizdeki fazla suyu ıslama kabının kenarına sıyırınız. Bu işlemi yapmazsanız kebap fazla su yüzünden haşalanır ve kızarmaz. Ateş çok harlı olmamalı, ağır olmalıdır. Kebaptan düşen yağlar ateşi alevlendirdiğinde kebap ateşten alınıp, yağı lavaş arasında hafif hafif sıkılmalı tekrar ateşe konmalıdır. Bu işlem her iki yanı nar gibi kızarıncaya kadar devam etmelidir.

İPUCU: Ağır ateş elde etmek için, malgal ateşinde kebaplardan önce domates, biber vs. pişirin.

SERVİS: Maydonoz, nane, soğan salatası, lavaş, pişmiş biber ve domates,şalgam suyu veya ayran.

Yorumu ekleyen: Ergün T (8 May 2013)

adana kebabı hazırlanışında karbonat ta konur (eti daha iyi tutsun diye) ve dinlenmeye bırakılır ara ara tekrar yoğrulur ve 1 gece bekletilir kıyma içine SOĞAN, KİMYON ve MAYDANOZ KONMAZ... sonra şişlere dizilir. yanında soğan salatası ve ince kıyılmış domates üzerine sıvı yağ ve nar ekşisi gezdirilir. servise hazır.

Yorumu ekleyen: gonca (8 May 2013)

ya bu adana kebabta belli bir bekleme suresi varmis diye duydum yogurduktan sonrami falan bi gece bekletiliyomus ama tam olarak bilmiyorum dogrumu

Yorumu ekleyen: Misafir (8 May 2013)

adana kebabina kesinlikle sogan konmaz antep ve adana kebabini karistirmayalim lutfen,bizim kebaba adana biber salcasi yagli kuzu kiyma ve baharat konur thank you.

Yorumu ekleyen: mustafa (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 61477
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul