Boza

  • Boza

Malzemeler

2 bardak bulgur
21 bardak su
2 çorba kaşığı un
½ bardak yoğurt

½ tatlı kaşığı kuru maya
2,5 çorba kaşığı şeker
½ çorba kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı tarçın

Yapılışı

Bulguru büyük bir tencereye koyup 12 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece bekletin. Kısık ateşte 2 saat pişirin. Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya dek pişirin. Ateşten alıp içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilıyınca içine yoğurt katın.

Mayayı ¼ bardak ılık suda ezip 5 dakika bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalı karışımı ezilmiş bulgura ekleyip oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın. Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın. Tarçınla servis yapın.

Bu karışım buzdolabında 2-3 gün bekletilebilir.



Bulgur yerine darı, arpa ya da bulgur- darı karışımı da kullanabilirsiniz.

sorun tarifte ben de boza yapıyorum ama öyle un yoğurt falan arıştırmıyorum sadece bulguru birbuçuk iki saat kaynatıp süzgeçten geçiriyorum iki bardak bulgura iki bardak şeker konuyor son olarak ılıkken bi kaşık mayayı eritip ekliyorum ve oda sıcaklığında bekletiyorum ama arada bir karıştırmak gerek günde bir kaç kere yoksa tadı acımsı olur kap da cam ya da emaye olmalı bilen bilmeyen tarif veriyor malesef

Yorumu ekleyen: nil uğraş (8 May 2013)

selamlar...verdiginiz tarifi denedim büyük bir iştahla...birinscisi hic tadı olmadı yani şekeri cok eksikti bana göre ilk tadına baktığımda....ikinci gün o kadar ekşidi ve sulandıki kocaman kavonoz bozayı dökmek zorunda kaldım üzülerek...nerede hata yaptım bilemiyorum.....

Yorumu ekleyen: bakros (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 17921
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul