Pizza

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

1 çay bardağı sıvıyağ-1 su bardağı yoğurt-1 yemek kaşığı toz maya-1 su bardağı ılık su ya da süt

1 su barağı rendelenmiş kaşar yarım halka sucuk 4 adet sosis 1 rendelenkiş domates 1tatlı kaşığı salça

Yapılışı

Sıvı yağ,su,yoğurt,maya,ılık süt ve alabildiğince un katılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri ıslak bezle örtülüp 15 dk dinlendirilir Yağlanmış tepsiye ince br şekilde hamur yayılır. Üzerine salcalı domates rendesi sürülür.Sucuk ve salamlar dağıtılır.Kaşar peyniri serpilip 175 derecede pişirilir.

isteğe göre malzemeler zenginleştirilir. Zeytin,bezelye de konulabilir.


Bu vermis oldugunuz tarif Pan Pizza tarifi, yani kalin pizza. Pizzanin sosunda domatesi rendeledikten sonra ckirdeklerini bir suzgecten gecirip cikarin. Biraz tuz, az karabiber, siviyag ve kekik ilave edip iyice karistirin. Ayrica Ali arkadasa katiliyorum. Peynirin %80'ini malzemenin altina, %20'sini de ustune koyarsaniz hem malzemenin pizzanin uzerinde kaymasini önlersiniz hem de pzzayi tadarken olmasi gereken ilk önce peynir tadini sonra kullandiginiz malzemenin pizzanin cöregiyle birlikte tadini alir butunluk saglarsiniz. Afiyet Olsun.

Yorumu ekleyen: Aziz (8 May 2013)

domates rendesi kullanmanız hamuru yumusatacaktır bunun yerine hafif ateste salca ve kekik ile yapılacak bir sos çok daha iyi olacaktır. ayrıca gerçek bir pizzanın kaşar peyniri altta olmalıdır. herseye ragmen güzel bir tarif tesekkürler

Yorumu ekleyen: Ali Can (8 May 2013)

güzel bir tarif denedim yaptım çok güzeldi

Yorumu ekleyen: gülizar (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 42037
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul