Kuymak - Mıhlama Yapmanın Püf Noktaları

  • Kuymak - Mıhlama Yapmanın Püf Noktaları

Malzemeler

2 kaşık dolu dolu tereyağı (hakiki Trabzon tereyağı kullanın, eğer tereyağını fazla seviyorsanız 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı mısır unu
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1,5-2 bardak kadar rendelenmiş trabzon kuymak peyniri (Peynircilerden bu şekilde isterseniz bulabilirsiniz, bulamazsanız kolot peynir, tel peynir en kötü ihtimalle kaşar peynir de kullanabilirsiniz)

Yapılışı

İyi bir tarif bulana kadar çok ama çok uğraştım, denedim olmadı denedim olmadı ama hiç vazgeçmedim, sonunda müthiş kuymak nasıl yapılır artık öğrendim, tadı enfes, görüntüsü muhteşem.

İnternetteki tariflerde bardaklarca mısır unu koymamız öneriliyor oysa alakası yok sadece iki yemek kaşığı un yeterliymiş. Şimdi bu bilgi üzerinden tarifi vereceğim, deneyin kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Tereyağını yakmadan köpürene kadar kızdırın.
Mısır ununu ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
Su ve sütü koyun ve karıştıra karıştıra tüm malzemeleri kaynatın (muhallebi kıvamına yaklaşıncaya kadar sürecek bu işlem).
Peynirleri üzerine ekleyin, malzemeyi birbirine karışsın diye şöyle bir evirip çevirin. Ardından altını iyice kısarak hiç dokunmadan kendi halinde pişirmeye bırakın.

Muhlamanızın tam kıvamında olduğunu anlamak için tereyağın malzemenin üzerine çıkmasını bekleyin. Ne zamanki tereyağ muhlamanın üzerine çıktı o zaman olmuş demektir.
Afiyet olsun.

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 3358
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul