Ahtapot Salatası

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

1 ½ kg ahtapot
1 adet limon

1 fincan zeytinyağı (tercihan sızma)
Tuz

Yapılışı

Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freezede 2 ila 3 gün bekletiniz. Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız.

Doğranmış ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayınız. 1 fincan zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu çırpınız. Karışımı ahtapotun üzerine gezdiriniz.

Soğuk servis yapınız.

Not: Ahtapot salatasını isterseniz marul yaprakları, dilimlenmiş domates, yeşil zeytin ve maydanozla süsleyebilirsiniz.

Ahtapot salatasına kornişon turşunun da küp küp doğranarak katılmasını tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor gerçekten.

Yorumu ekleyen: nova (8 May 2013)

İncelemelerdeki susuz ahtopot çok güzel olur. Muhakkak denenmeli. Ancak, kimyonu ahtapotu ateşten almadan on dakika önce koymak gerekir. Pişirme süresi, eğer çelik tenceredeyse bir saat veya bir saat onbeş takikadır. Aptapotun derisi dağılacak hale geldiğinde ancak dağılmadan evvel ateşten indirilmelidir (çelik tencerede ise hemen tencereden alınız). Çelik olmayan tencerede daha iyi olacağı düşünülmüşse de, çelik tencerenin tek iyi pişirdiği yemek budur diyebilirim. Kabuklarını soymamanızı tavsiye ederim.

Yorumu ekleyen: Dragot (8 May 2013)

Bu sekilde hem sert hem de lezzetsiz olacaktır. Cok daha farklı bir usul var. Bambaska bir tad çıkar ortaya. Ahtopotu dövülmüş alıp yıkayın. (donmuşsa çözün). Tercihan çelik olmayan bir tencereye hiç su katmadan koyun. Üzerini kapatın ve en az bir buçuk iki saat çok kısık ateşte pişirin. Yanmaz korkmayın. Hatta kalan suyu atarsınız. İsterseniz biraz kimyon veya kekik katabilirsiniz. İster kabukları soyun ister soymayın. dilin. Tuz ve zeytinğı katıp, mümkünse sıcak, aksi halde soğuk servis yapın. VE BUNU MUHAKKAK DENEYİN.

Yorumu ekleyen: H. Bumin Anal (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 24204
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul